Lederartikler

Valgforbund er løsningen

Publisert:

De borgerlige har tapt regjeringsmakten flere ganger fordi de har mange småpartier under sperregrensen, og uten mandat, sa valgforsker Frank Aarebrot til oss.

Lundteigens «klimahjelp»

Publisert:

Valkampens viktigste innslag var kanskje Per Olaf Lundteigen mann for. Med en stor ladning små vakre granplanter stod han fram på TV2 nyhetene under overskriften: «Klimahjelp» og etterlyste realistisk grønn omstilling.

Svekkjer venstresida bærekraft og grøn omstilling?

Publisert:

Svekkjer venstresida bærekraft og grøn omstilling, så vi ikkje når Parismåla - og velferdsstaten blir abortert bort? Blir det konsekvensen når venstresida i valprogram og valkamp går laus på sparekapitalen i små og store bedrifter, og hjå folk flest. Denne kapitalen treng vi for grøn ...

Skal far og mor fortsatt  få lov å oppdra sine barn  i kristen tro?

Skal far og mor fortsatt få lov å oppdra sine barn i kristen tro?

Publisert: - Oppdatert: 27.08.2021 kl 09:34

Skal foreldre fortsatt få lov å oppdra sine barn i den kristne forsakelse og tro - som presten får foreldres løfte om når de døper sine barn?

Ikke lenger lurt av læreboken ...

Publisert:

Et nytt kristent trosforsvar reiser seg. Vi vil ikke lenger være lurt av læreboken eller manipulert av et kirkemøte som selv er rundlurt av Frankfurtskolens filosofi når det gjelder kjønn og ekteskap.

Hva skjer om Vesten mister sin tro?

Publisert:

Kappløpet mellom Vesten og Resten om hegemoni er i gang. Og vi kan ikke se bort fra et makt- og hegemoniskifte i verden, fordi Vesten har forlatt sine kristne verdier, sier Niall Ferguson i filmen «Sivilisasjon». BBC-filmen ble vist på NRK2 for noen år siden, før venstresiden forstod hva de ...

To ting for en lykkelig menighet

Publisert:

Menigheten er en stor og viktig ting – for himmel og for jord. Derfor er det nyttig og godt å feire viktige stasjoner på veien i 500 års- jubileet for reformasjonen, som vi er midt inne i. Det gjør vi denne avis.

Den norske kirke i en bekjennelses-situasjon

Den norske kirke i en bekjennelses-situasjon

Publisert:

Vi er i det de lutherske fedre kalte «status confessionis», en bekjennelses-situasjon, i det største norske kirkesamfunn, «Den norsk kirke», den tidligere statskirken.

Kirkens nye babylonske fangenskap –  krever en ny reformasjon

Kirkens nye babylonske fangenskap – krever en ny reformasjon

Publisert:

500 års-jubileet for reformasjonen er ikke over i Tyskland. Det bør det heller ikke være i Norge.

Norge sliter med det viktigste i økonomien: Produktivitetsvekst

Norge sliter med det viktigste i økonomien: Produktivitetsvekst

Publisert:

Mikroen svarer til makroen, de små ting avgjør de store. Det er hva vi kan slå fast om norsk økonomi ut fra de tall om er lagt fram i regjeringens Perspektivmelding.

Når skal flerkilde-journalistikk bli obligatorisk i NRKs dekning av Midtøsten-konflikten?

Publisert:

NRKs Yama Wolasmal er muslim. Han skulle ikke dekke Midtøsten-konflikten, hvis en ikke samtidig ansatte en jøde som dekket den, sett med Israels øyne. Men rett skal være rett, Wolasmal klarte å levere mer nyansert. Men Sidsel Wold og forskere i fleng ble tilkalt og fikk usaklig og ...

17. mai-verdiene

17. mai-verdiene

Publisert: - Oppdatert: 17.05.2021 kl 14:29

17. mai-verdiene fikk politiske konsekvenser på Henrik Wergelands tid. Wergeland kjempet for frihet og for de kristne verdier, som bygger landet.

Kampen for kors og flagg

Kampen for kors og flagg

Publisert:

4. mai var det 200 års jubileum for det vidunderlig vakre korsmerkede norske flagg i rødt, hvitt og blått. Det norske flagg har fra begynnelsen ropt ut i hele verden: Vi er en kristen nasjon.

Vil halleluja-kristne fra Afrika gjenopplive et demografisk døende Europa?

Vil halleluja-kristne fra Afrika gjenopplive et demografisk døende Europa?

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 07:43

Hvem skal redde oss når utvidet abortadgang og lave fødselstall kan gjøre ende på den hvite mann i Europa?

Skal Israels vener stemme på Toskedal (KrF) ved valet, så må han stemme for å flytte ambassaden til Jerusalem

Publisert:

Geir Toskedal (KrF) kunne i eit intervju i Dagen ikkje love å stemme for å flytte den norske ambassaden frå Tel Aviv til Jerusalem om Frp la det gamle fellesframlegget til KrF og Frp fram for Stortinget.

Så bygges Trumps mur likevel - AV Biden i Nød!

Publisert:

Demokratene ser ut til å ha kommet til fornuft, sier TV-stasjonene Fox News og NewsMax. Kaos på grensen, import av korona og terrorister over grensen som president Biden åpnet, skaper kaotiske og livstruende forhold for barn. Og en dramatisk økende utnyttelse av barn til trafficking, gjør at ...

Land uten Gud – land uten suksess

Publisert:

Land uten Gud blir alltid land uten suksess. Sovjetimperiet ble et tydelig og stort eksempel på det for hele verden. Det russiske folk som var det første og største vedtatte ateistiske folk i historien, ledet av Marx, Lenin og Stalin, vendte etter 70 år gudløsheten ryggen.

Hauge fikk ikke fullført evangeliseringen av Norge

Leder:

Hauge fikk ikke fullført evangeliseringen av Norge

Publisert:

I dag 3. april, er det 250 år siden Hans Nielsen Hauge, vekkelsens far, ble født.

Hvordan Erna kan vinne

Hvordan Erna kan vinne

Publisert:

Vi er midt i smittebølge nummer 3 av koronapandemien - med engelsk mutant, som syvdobler farten. Og vi mangler sårt vaksiner og dessverre medisiner som USA og Israel har fått.

Hvordan Erna kan vinne

Publisert:

Vi er midt i smittebølge nummer 3 av koronapandemien - med engelsk mutant, som syvdobler farten. Og vi mangler sårt vaksiner og dessverre medisiner som USA og Israel har fått.

Hauge fikk ikke fullført evangeliseringen av Norge

Publisert:

3. april, er det 250 år siden Hans Nielsen Hauge, vekkelsens far, ble født.

Hva er trumpismen?

Publisert:

Det har dukket opp et nytt skjellsord for ordboka, «trumpisme». Hvis ordet overhodet skal ha en mening, hva er den? Er det Trump sin politikk?

Har alle biskopene parkert på 3379

Publisert:

Biskopene i Norge har kommet med et anti-skriv mot Israels venner og «kristen- sionisme». De gjør ordet sionist til er fy-ord. Men Sion er et av de fremste honnør-ord i vår bibel. Ja hele Guds plan sentrer om Sion.

Nei til atomvåpen på norsk jord - og Bidens bombefly

Publisert:

Russland er Russland, med 200 års nedarvet utenrikspolitikk, basert på fiendebilder som har overlevd seg selv og grunnleggende mistenksomhet. Ta hensyn til det.

Viken fylke med egen utenrikspolitikk?

Leder:

Viken fylke med egen utenrikspolitikk?

Publisert: - Oppdatert: 24.02.2021 kl 08:51

– Slike syke antisemittiske virkelighetsfordreininger må komme et sted fra. Det er ikke medfødt. De er kulturelt og historisk betinget.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...