Annonse
Annonse
Annonse

Lederartikler

Evangeliet til verden i vår tid

Publisert:

I Wittenberg i 2017 var Norge IDAGs delegasjon samlet under Luthers prekestol, i samme Slottskirke, der Luther spikret opp på døren sine 95
tester om «Skriften alene», «Troen alene» og «Nåden alene».

UNRWA-konkurs – En ny start

UNRWA-konkurs – En ny start

Publisert:

NRK meldte i forrige uke at UNRWA, nødhjelpsorganisasjonen kontrollert av Hamas, kunne gå konkurs. Det kan være det beste som kan skje, for å løse flyktningeproblemet i Midtøsten.

Irrasjonelle  universiteter  – på randen til  antisemittisme?

Irrasjonelle universiteter – på randen til antisemittisme?

Publisert:

NRK meldte tirsdag sist uke at Universitetet Nord vil «fryse utveksling av studenter» med israelske universitet, og gjøre videre samarbeid avhengig av en våpenhvile i Gaza.

Flere Land i Øst-Afrika vil flytte sine ambassader til Jerusalem

Publisert:

Joshua Mulinge er leder for Afrika-Israel initiativet, og han sier at de aktivt arbeider for at mange land sammen skal flytte sine ambassader til Jerusalem.

Klar, ferdig, gå... for feiring av 1000 år med Kristus

Publisert:

1000 år med Kristus kan feires ved å evangelisere Norge. Alle kan gjøre det med bønnens kraft og evangeliets vitnesbyrd. Og det er faktisk et prosjekt som kan lykkes.

Den norske onkel Skrue klarer ikke å bygge Moderne tog og veier...

Den norske onkel Skrue klarer ikke å bygge Moderne tog og veier...

Publisert:

Selv med Oljefondet, kalt «Statens Pensjonsfond Utland», som økte med to tusen milliarder i fjor, klarer vi ikke å bygge de moderne veiene som Norge trenger.

Forfølgelse uten like

Publisert:

NRK formidler israelsk ønske om Norsk presisjonammunisjon – for å spare liv i Gaza

NRK formidler israelsk ønske om Norsk presisjonammunisjon – for å spare liv i Gaza

Publisert: - Oppdatert: 15.02.2024 kl 14:32

– Vi kjemper for våre liv. Hamas voldtok kvinnene våre. De myrdet babyene våre. Vi kjemper tilbake, sier eks-statsministeren Naftali Bennett til NRK, og imøtegår kanalens påstander om unødig «teppebombing» av Gaza.

Skal solcelle-revolusjonen drepes med skatt?

Publisert:

I næringslivet kan vi notere lyspunkter som gavner Norge ved inngangen til et nytt år. Kystens, og Norges, nest viktigste næring, sjømatnæringen, øket eksporten til 180 milliarder i fjor.

Lys i mørket ved årsskiftet

Publisert:

Det er alltid lys i mørket ved årsskiftet. Bare tenk på at solen snur. Eller at kuldegradene forlater en. At våren kommer om et par-tre måneder. Og strømregningen kan bli mer normal. Alt slikt kan gjøre våre tanker positive og lykkelige.

Kristne folder hender

Publisert:

– Bønn gir oss ubegrensete muligheter. Du er ikke avhengig av tid og rom. Og det kommer ikke an på om du er en bønnekjempe. Det er i andre enden, hos Gud, at virkekraften ligger, sa Håkon Fagervik, på bønnekonferansen på Haugalandet.

La 1000-års jubileet i 2024 bringe fred

Publisert:

Året 2024 må stå i kristingsjubileets tegn. Som kristne må vi bruke anledningen til å fortelle hva kristenloven har brakt av velsignelser over land og folk. For det er ukjent stoff for de mange som er frarøvet opplæring i kristen tro og tanke.

Uforståelig åndelig hat mot Israel

Publisert:

Vår sjanse til å gjøre ørkenen grønn og skaffe mat til alle de som sulter, er knyttet til innovasjon i Israel.

«Marerittet» til venstresiden, president Donald J. Trump

Publisert:

Venstresiden skriver nå om «marerittet» som kan komme over oss. De er begynt å regne med en ny periode med Trump som president, om de ikke får ham stanset i et siste desperat forsøk i domstolene, så han ikke kan stille til valg.

God jul fra Norge IDAG!

God jul fra Norge IDAG!

Publisert:

Takk til alle våre lesere fra oss i Norge IDAG. Vi er glad for at vi kan fylle et behov for sann informasjon, om kristen tro og den verdensvide vekkelse, men ikke minst når det gjelder Israels sak. Og vi vil takke for alle gode tilbakemeldinger, som vi faktisk får daglig. Nå må vi står på ...

Israelske soldater har tatt kontroll over Hamas-parlamentet

Israelske soldater har tatt kontroll over Hamas-parlamentet

Publisert: - Oppdatert: 14.11.2023 kl 13:13

Mandag gav Israels forsvarsminister Yoav Gallant en situasjonsvurdering der han understreket at det israelske forsvarets operasjoner på Gazastripen gjør store fremskritt.

Jakob imponerte stort

Leder:

Jakob imponerte stort

Publisert:

Å få gull på 5000 meter friidrett med sykdom i kroppen er eventyrlig. Lille Sandnes klarte det - for Norge. Smått er godt, kan vi lære.

Elefanten i rommet

Elefanten i rommet

Publisert:

«Elefanten i rommet» heter en artikkel av Robert L. Meyer i siste nummer av det beste tidsskrift for Midtøsten-studier – som er norsk og heter SMA-Info.

Opprettelsen av en permanent domstol for å fordømme Israel

Publisert:

På Oslo Symposium 21.- 22. april vil vi ha sterkt fokus på Israels rett etter folkeretten til å bygge og bo i det gamle jødeland. Vi trenger en debatt på argumenter – rett og slett en Sannhetskommisjon.

Kampen for kjernefamilien

Publisert:

Kampen for kjernefamilien – med mor, far og barn – som er samfunnets byggekloss, er en kamp for hva Bibelen forteller oss om Skapelsen.

Pastoren som oppdaga den bibelske kunsten å ære kvarandre

Publisert:

Erling Thu har vore forkynnar, bibelskulelærar og pastor eit langt liv. Dei siste åra har han gjeve ut framifrå bøker til kristen innsikt og kunnskap og til andakt og åndeleg liv.

Jerusaleminitiativet – for å flytte landenes ambassader til Jerusalem

Publisert:

Den viktigste sak for Israel og vekkelsens venner er at Jerusalem, jødenes 3000 år gamle by, blir anerkjent som Israels hovedstad.

Feiringa av morsdagen –  gjev dei varme kreftene siger

Morsdag:

Feiringa av morsdagen – gjev dei varme kreftene siger

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2023 kl 14:50

Når alt kjem til alt, er kanskje den boka Norge IDAG gav ut om «MOR» – den viktigaste av alle.

Abortnasjonens første smerter

Abortnasjonens første smerter

Publisert:

Helsebyråd i Oslo, Robert Steen, satte i et tv-intervju fingeren på hovedproblemet som kommer i norsk helsepolitikk og eldreomsorg. Stadig færre barn og flere eldre.

Annonse
Annonse