Norge IDAG

Debattinnlegg

Ansvarsløse kortsiktige politikere

Publisert:

Om disse kunne du lese på Resett 24/3/20 under overskriften «Noe som mange ikke vet, og noen helst ikke vil snakke om» skrevet av Øystein Steiro sr. En flammende kritikk som mest rammer ikke-nasjonalister, dvs alle dem som fornekter Norges beste. Dette er globalister som tror på den ...

Familiepolitikk på ville veier

Publisert:

Bør planlagt farløse barn bli en rettighet for enslige kvinner? Er en oppvekst uten far til barns beste? Mener Stortinget at far er overflødig? Åpent brev til stortingspolitikerne i alle partier:

EU-fellesskapet styrker oss

Publisert:

Koronakrisen sender hele verden inn i nedgangstider. Nå må vi stille opp for hverandre og vise solidaritet på tvers av landegrensene. Dessverre tar Nei til EU til orde for det motsatte. Fredag 27. mars skrev Kathrine Kleveland, Nei til EUs leder, at «EU og EØS har svekket immunforsvaret ...

Korona-pandemien krever nasjonal samhold og bedre selvforsyning

Publisert:

Også i disse korona-krisetider er det viktig å understreke viktigheten av å opprettholde Norge som en fri, selvstendig og udelelig stat som er eid og styrt av Norges innbyggere med stor vekt på selvforsyning. Fremtiden vil også kreve at Norge må bygge opp nasjonale lagre av medisiner og ...

Barnas behov er like viktige i krisetider

Publisert:

Selv om vi er midt i korona-krisen, mister ikke barnas behov betydning. Det er mange som rapporterer om brudd på samværsavtalen som begrunnes med at det er fare for å bli smittet av korona.

Blir en urettferdig forskjellsbehandling rettet opp etter 100 år?

Publisert:

NRKs «Svalbard minutt for minutt» er et tv-program som fortjener ros for sine ulike vinklinger. Den folkerettslige synsvinkelen har åpenbart et interessant politisk poeng:

Forførelsen Yoga

Publisert:

Yoga, mindfullness, healing, og tankekraft er populære åndelege områder for tida. I tillegg er det engledyrking og kontakt med «dei på andre sida». Alt kjem frå den store sekken New Age, og har ei sterk antikristeleg ånd med seg.

Hvordan er det mulig?

Publisert:

Det er vel ikke så vanskelig å bli enig om at vi lever i en nokså spesiell tid når vi ser på den utviklingen som har foregått i samfunnet vårt de siste 10 - 20 årene. Det er vel få av oss som kunne tenkt seg at dette kunne være mulig på så kort tid. Jeg tenker da spesielt på det som ...

Korona, bønn og faste

Publisert:

Jeg minner meg selv på Salme 91 og 2.Krøn. 7:14. Det er nok mange med meg som er opptatt av disse skriftstedene for tiden.

Kva meiner eigentleg KrF?

Publisert:

Radio Sunnmøre hadde tirsdag 10. mars intervju med gruppeleiar for KrF i Ålesund kommunestyre, Tore Johan Øvstebø. Under samtalen kjem det fram at han er skeptisk til Pride og organisasjonen FRI sin ideologi.

Er abort legalt eller illegalt

Publisert:

Dette spørsmålet er relevant i henhold til debatten mellom biskopen og Dagens redaktør. Jeg har gjort meg noen tanker om dette: Vårt lovverk er tuftet på det kristne verdigrunnlaget av Eidsvoll-forsamlingen i 1814. Noe annet var helt utenkelig den gang, og derfor var dette grunnlag formulert ...

Bibelen med hjelp fra himen mot pandemien

Publisert:

For svært mange år siden las jeg «Bibelens krone» av den kjente danske teologen Skovgaard Pederesen. Det var en utredning av Johannes Åpenbaring. Der hevdet han med bibelsk rett at «Når mennesket reiser seg mot Gud, reiser Gud skaperverket mot mennesket».

Om de ikke-troende

Publisert:

De myndighetspersoner og vitenskapsfolk som har satt seg i Guds sted blir svar skyldige når alt kommer til alt.

Oss folkeflertallet imellom - herved offentlig utropt

Publisert:

Den politiske eliten betrakter Norge dessverre kun som en befolkning, ikke som en fri og selvstendig nasjon. Som et folk inntar vi derfor og herved en rettmessig forsvarsposisjon som den nasjonen vi er, enten det nå gjelder korona-viruset eller globalistisk-relaterte byrder.

Hvordan skal verdens mest sårbare vaske hendene uten vann?

Publisert: - Oppdatert: 25.03.2020 kl 12:52

Årets tema for FNs vanndag er det sjette bærekraftsmålet «Alle må ha tilgang til rent vann». Utbruddet av Covid-19 har satt temaet i et nytt og alvorstungt lys. Hvordan skal særlig utsatte grupper beskytte seg mot smitte når de ikke har tilgang til rent vann?

EU og EØS har svekket immunforsvaret

Publisert:

Det er selvsagt altfor tidlig å oppsummere de samfunnsmessige følgene av koronakrisa. Men noen slutninger kan vi trekke allerede etter de første ukene.

Når du ikke kan gjøre noe i karantene - be

Publisert:

Når jeg ser på de uvanlige tidene vi er i, dro jeg til Skriften for å la Gud snakke med meg om hva vi som kristne kan gjøre. I 1. Kongebok 17 - 19 satte Gud Elia i karantene. Først ble Elias sendt ut i ørkenen for å være atskilt fra to ting som skjedde i hans verden. Først var det en stor ...

Når kirken er på sitt beste

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2020 kl 09:55

I boka «The rise of Christianity» skriver sosiologen Rodney Stark at en av de viktigste årsakene til at oldkirken vokste, var evnen til å gi håp i vanskelige tider. Som under pesten i Romerriket i år 165 og 251, da dødsraten var rundt 30%, og døende mennesker ble kastet i rennesteinen av ...

Lederlønningsfesten gir Norge bakrus

Publisert:

Den siste tiden har vist nødvendigheten av at det må settes et tak på hvor mye lønn ledere i det offentlige skal tjene siden dette betales ut av fellesskapets midler. Dette skal gjelde alle bedrifter som det offentlige er involvert i som eiere eller hovedaksjonærer.

Korona-pandemien viser at nå må norske politikere sette Norge først

Publisert:

Korona-pandemien viser til fulle at det er helt nødvendig å styrket fokus på alle aspekter ved samfunnssikkerheten i Norge. Demokratene vil derfor forsette det viktige arbeide for at Norge skal kunne møte det nye trusselbildet gjennom gode beredskapsplaner, selvforsyning av mat og medisiner, ...

Lavere renter til folk flest

Publisert:

Styringsrenten er nå historisk lav, dette bør komme forbrukerne til gode så fort som mulig. Her kan ikke bankene bruke måneder på innføre renteendringen, dette bør skje i dag.

Rusreformen

Publisert:

Behandling i stedet for fengsel er bra. Behandlingen må være tvungen i samråd med brukeren.

Skapt til mann og kvinne

Publisert:

Gud skapte mennesket i sitt bilde til mann og kvinne (1. Mos 1:26-27). Det betyr at han har høyere tanker om menneskets kjønn enn med dyrene som bare skal formere seg. Han vil at samspillet mellom mann og kvinne skal avspeile hans store kjærlighet. Derfor er kjønnsforskjellene noe gudskapt og ...

Språket og makten

Publisert:

Slangen kom smygende den gangen i Paradiset. Han hadde søte, forførende ord. Løgnene hadde anstendige klær på. Slangen har ikke forandret seg. Han kommer fortsatt smygende.

Forslaget til ny trossamfunnslov likebehandler alle trossamfunn, i strid med Grunnloven § 2

Publisert:

Ang § 1: formålsparagrafen. Proposisjonen går inn for at tros- og livssynssamfunn skal støttes på lik linje, og viser til Grunnloven § 16, 4 punktum som sier nettopp dette.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...