Norge IDAG

Debattinnlegg

Forsvaret i Sørvest-Norge

Publisert:

Dagens forsvar er ikke nok til å møte utfordringene Norge vil kunne få framover, hevder sju ordførere i en artikkel hvor de ber om at forsvaret i Sørvest-Norge blir styrket. De mener at anleggene for forsyning av elektrisitet og gass her er for dårlig beskyttet.

En sterk 17. mai-opplevelse

Publisert:

17. mai 2020 var spesiell. I alle fall for de fleste av oss.

Israels rett etter folkeretten

Publisert:

KrF skriver i en e-post til meg den 3. des. 2019 bl.a.: «Den moderne staten Israel ble jo opprettet i 1948 etter vedtak om en delingsplan for Palestina i 1947.»

Gud straffer og belønner – både nå og siden

Publisert:

Det har vært sagt og skrevet i den senere tid at Gud ikke kan straffe nå i nådens tid, da all Guds straff ble lagt på Jesus da han døde. Men Bibelen sier klart at Gud både straffer og belønner også i denne nådens tid. For de fleste mennesker skjer jo dette ikke før de har forlatt dette ...

Vogt dere for biskopenes surdeig

Publisert:

Det er sørgelig at biskopene ikke kan holde seg til den sunne og sanne lære, men preker det som klør verden i ørene. Det merkelige er jo at den kristne dagspresse åpner dørene på vid vegg for disse vranglærere slik at deres falske lære får dess større utbredelse. Vi kan ta de homofile og ...

– Jeg blir mistrøstig

Publisert:

Jeg leser jevnlig document.no og i dag 24/5/20 leste jeg Tore Kristiansens kronikk under overskriften «Norske biskoper dolker Israel i ryggen». Og bedre stemt ble jeg ikke etter ha lest no. 2 i det påfølgende debattfeltet, Tore Hansen.

Røveri av Israels rett

Publisert:

I Dagen 2/5 er Ine Eriksen Søreide bekymra, og meiner at annektering er i strid med folkeretten.

– Vi kurdere appellerer til Europa

Publisert:

USA stabiliserer Midtøsten ved å sikre at Irans styrker trekkes tilbake til Iran.

Jesus sa: «Gå ut i hele verden og gjør disipler»

Publisert:

Følgende spørsmål har opptatt meg en stund. Når kan man si at man er disippel av Jesus? Finnes det noen kriterier som er klare og sier noe om når man er Jesu disippel, og finnes det en veiledning til å bli det? Er det noe det er ment at alle kristne skal være?

Visjon Norge og Norge IDAG – stå rakrygget

Publisert:

Husker fra min barndom på 1950 tallet - min salige kristne far (mor var også religiøs, men noen måtte jo passe på ungeflokken på 7).

Du har 100 milliarder hjerneceller

Publisert:

Jeg bruker ikke å si at noen er dumme, for det vil jeg helst ikke at noen skal si om meg. Dessuten heter det jo på ikke-sørlandsk: «Dom som sier dom er domme, dom er domme dom».

Enorme helsekøer kan bli arven etter korona

Publisert:

De siste seks ukene er 250.000 pasientavtaler utsatt på norske sykehus. Til tross for at Norge og verden gradvis letter på korona-restriksjonene er det ikke sikkert at den neste krisen er langt unna.

Hente born frå Moria-leiren

Publisert:

NRK kastar no ut at ei samla kyrkje ber regjeringa hente born frå denne leiren i Hellas. Kor samla kyrkja er i dette spørsmålet, kan no diskuterast, men leiarskiktet står nok for dette standpunktet. Grunnplanet i kyrkja er nok litt meir nyansert og kanskje meir gjennomtenkte i sitt standpunkt.

Har Jesus tatt all dom, eller dømmer Gud fortsatt?

Publisert:

Kan tragedier og naturkatastrofer være Guds dom? Jeg har de siste dagene hørt flere forkynnere si at dette aldri er tilfelle, fordi Jesus tok all staff for synd på korset. Selv om jeg er enig i at Jesus sonet for all verdens synd på korset, tror jeg det vil være feil å bruke dette som et ...

EU har en spesiell økonomisk betydning for Tyskland

Publisert:

Det har vi lenge forstått, tyskerne betrakter EU som sitt hjemmemarked for sin store industri-produksjon. Hvor viktig dette er for Tyskland, viser noe som, ifølge document.no, nettopp er vedtatt: De som sverter EU, risikerer 3 års fengsel...

Slik beseirer det nasjonalistiske høyre det globalistiske venstre

Publisert:

Vil koronavirus føre til økt globalisering, eller styrke nasjonalstater og solidariteten som bare de kan fremme? Det siste mener professor Avi Bareli ved universitet i Negev i den store israelske avisen Israel Hayom.

Bioteknologiloven kan ikke hastebehandles!

Debattinnlegg fra generalsekretæren i Norges Kristne Råd:

Bioteknologiloven kan ikke hastebehandles!

Publisert:

En hastebehandling av endringer i bioteknologiloven, slik det nå ligger an til er svært problematisk, og det er god grunn til bekymring over prosessen som har foregått på Stortinget de siste månedene, skriver Erhard Hermansen.

Kamp om livet?

Debattinnlegg:

Kamp om livet?

Publisert: - Oppdatert: 22.05.2020 kl 13:24

Jeg er medlem i KrF og lokallagsleder i Elverum. Tidligere har jeg vært kommunestyremedlem og aktiv i fylkespolitiken for KrF og KrFU. Det betyr ikke at jeg er enig i alt partiet står for. Jeg har vært inn og ut av partiet et par ganger, og innom noen andre, men det ble KrF igjen. Hvorfor? Det ...

"Med lov skal landet byggjast og ikkje med u-lov øyast."

Publisert:

Tidligere Venstre leder Lars Sponheim som nå er Fylkesmann i Vestland har gitt oss et nok noe ufrivillig eksempel på lovløshet, nå 3 dager før 17. mai, som tydelig viser oss hva et lovverk betyr i en nasjon. Det er et bærende prinsipp, at skal en stat gripe inn på ulike måter, må den ha en ...

Ikke så nøye, utenriksminister?

Publisert:

Det er mange fakta å holde orden på, og det kan glippe for noen og hver av oss innimellom. Men når det er snakk om en den halvårlige EU/EØS-redegjørelsen fra utenriksministeren, forventer Nei til EU at hovedtall som eksporten fra Norge til EU er korrekt.

Bruk krisen til grønn omstart av Norge!

Publisert:

Behovet for statlige krisepakker til næringslivet som følge av koronapandemien er stort. Dessverre

Offentlig sektor må bidra i likviditetssektoren

Publisert:

Om offentlige aktører fremskynder betaling av regninger kan mange arbeidsplasser reddes. Og slik jeg ser det burde det være en selvfølge at det offentlige fremskynder betalingen av sine underleverandører.

Korona-pandemien krever mer norsk satsing på forskning

Publisert:

Demokraten mener bestemt at Norge må bygge et robust næringsliv og et konkurransedyktig Norge etter korona, må vi derfor stimulere til forskning av høy internasjonal kvalitet.

Tung tids tydelege tale om kjønnsideologi

Publisert:

Det er sagt at fridomen vår raskt vil gå tapt, om vi tar oss friheiter på våre grunnleggande verdiar. Barn skal ned til seks år få muligheit til å skifte juridisk kjønn. Med fare for å stille meg for hogg, må eg få bere fram nokre få refleksjonar. Mykje står fjernt frå KrFs verdiar, ...

Historieløst bibelselskap

Publisert:

Og Gud sa til Jakob: Ditt navn er Jakob. Heretter skal du ikke mer kalles Jakob, men Israel skal være ditt navn. Og han kalte ham Israel. Gud sa også til ham: Jeg er Gud Den Allmektige. Vær fruktbar og bli tallrik. Et folk, ja, en mengde med folkeslag skal stamme fra deg, og konger skal utgå av ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...