Norge IDAG

Debattinnlegg

En plan med KrF-avtrykk

Publisert:

Regjeringen la denne uken fram en handlingsplan med tydelig KrF-avtrykk for å forebygge uønskede svangerskap og få ned aborttallene.

På tide å øke avgiftene

Publisert:

Midt i den største helsekrisen verden har opplevd på svært lenge, har det dukket opp et merkelig forslag om å svekke den norske folkehelsen ved å senke avgiftene på helseskadelig produkter som tobakk, alkohol og sukker.

Ny opplæringslov svekker foreldreretten

Publisert:

Den nye opplæringsloven NOU 2019:23 svekker foreldreretten ved at man istedenfor undervisningsplikt innfører skoleplikt. Dette går Partiet De Kristne imot. Vi ønsker å bevare undervisningsplikten og muligheten for hjemmeundervisning uten at man må søke kommunen om godkjenning.

Ensomme eldre får krisepakke

Publisert:

Regjeringen var tidlig ute og sikret krisepakke til barn og unge. Dette var viktig. Utsatte barn og unge har hatt det enda tøffere under koronapandemien. Tøft har også mange eldre hatt det, men til tross for dette foreslo regjeringen bare smuler til dem.

Oslo-avtalen eller annektering?

Publisert:

Tidligere viseutenriksminister, Danny Ayalon, som for 20 år siden var med i den israelske delegasjonen til Camp David-forhandlingene skriver følgende om prosessen (Twitter 17.07.2020):

Nei til vindkraftutbygging på Haramsøya

Publisert:

PDK vil ikkje vere med på vindkraftutbygginga som no skal til å rasere eit aktivt lokalsamfunn på Sunnmøre.

Kjønnsidentitet i straffeloven

Publisert:

Å innlemme kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet, som hatefulle ytringer, i straffeloven, er å gå for langt!

La parklivet og strendene vere fri i sommar

Publisert:

Denne sommaren er ikkje parklivet og strandlivet fritt slik som tidlegare år. Ein må tenkje på avstand ein har til andre og korleis ein best skal unngå korona-spreiing. Likefullt kan parkane og badestrendene i Noreg vere frie på eit vis, IOGT Region Midt-Norge oppmodar alle om å halde parkane ...

Ingen skal leve med vold

Publisert:

8. juni fortalte TV2 historien om Kine, som ble mishandlet av kjæresten sin i over ett år. Hennes historie er dessverre ikke unik. Det haster med å få på plass ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner.

Eg «tar autoritet over...»

Publisert:

Eg har tre punkt. Punkt 1: Er dette eit kristeleg/teologisk rett utgangspunkt å innta, over det vonde og vanskelege i eit menneske sitt liv?

Gi urfolk plass ved forhandlingsbordet

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 11:43

9. august er verdens urbefolkningsdag, en av dagene FN bruker til å sette fokus på saker verdenssamfunnet må endre til det bedre.

Fra god tro til forvridd teologi

Publisert:

For et par uker siden ble jeg oppmerksom på SVT-serien «Drap i Knutby» som NRK TV i sin helhet har lagt ut i sommer. Serien er helt ny og går igjennom hendelsene i Knutby Filadelfia gjennom mer enn 20 år.

Helsepersonell: Dessverre Norges viktigste importvare

Publisert:

Gratulerer til dere som har fått studieplass ved sykepleie- eller medisinstudiet! Jeg håper dere får en fantastisk studietid, og vit at dere har en svært viktig jobb foran dere. Alle som har kommet inn på sykepleie- og medisinstudiet i Norge er garantert jobb i andre enden. Faktisk hadde vi ...

Foreldre skal slippe å måtte kjempe mot systemet!

Publisert:

KrF vil ha et samfunn med plass til alle. Foreldre som venter barn, eller har barn med sammensatte behov trenger ekstra hjelp og støtte i en sårbar tid. Derfor vil KrF gi dem en lovfestet rett til koordinator, også før barnet er født.

En bedrift er en arbeidsplasser ikke et skatteobjekt

Publisert:

FrP skal være på verdiskapernes side. Det er politisk umoralsk å ikke legge til rette for verdiskaping. Samtidig er det en problematisk lav interesse for å fjerne unødvendige skatter blant norske politikere.

Redningsselskapet enda viktigere i år

Publisert:

Koronakrisen fører til at de aller fleste må feriere i Norge. Å feriere i Norge er ikke nederlag, men heller positivt for å oppleve alt det Norge har å by. I tillegg til fint vær vil det naturlig nok føre til at mange vil trekke til sjøen i sommer, for bading og båtliv.

Fremskrittspartiet hjelper den maritime næringen

Publisert:

Fremskrittspartiet bidrar til å sikre jobber for norske sjøfolk og å hjelpe den maritime næringen gjennom krisen. I revidert nasjonalbudsjett (RNB) fikk Fremskrittspartiet gjennomslag for at taket på nettolønnsordningen for flere segmenter fjernes ut året, og toppfinansieringsordningen for ...

Demokratene vil fjerne egenbetaling på sykdom for det norske folk

Publisert:

Demokratene tror ikke på kommersialisering og økte egenandeler innenfor helsesektoren. Vi vil gå motsatt vei. Vi vil investere i de offentlige sykehusene, i helsearbeidere, nye bygg og moderne utstyr - dette for å møte fremtidens utfordringer innenfor hele tiltakskjeden i helsesektoren med den ...

Mer penger til kampen mot vold og overgrep mot barn

Publisert:

For Fremskrittspartiet er det viktig at alle barn i Norge får en trygg og god oppvekst. Vold og overgrep mot barn er et alvorlig samfunnsproblem, og har store konsekvenser for den enkelte, og det er en utfordring at vi ikke lykkes godt nok med å raskt oppdage de det gjelder.

Ny opplæringslov svekker foreldreretten

Publisert:

Den nye opplæringsloven NOU 2019:23 svekker foreldreretten ved at man istedenfor undervisningsplikt innfører skoleplikt. Dette går Partiet De Kristne imot. Vi ønsker å bevare undervisningsplikten og muligheten for hjemmeundervisning uten at man må søke kommunen om godkjenning.

Tyskernes nyeste påfunn

Publisert:

Tyskernes nye påfunn er EU. Dette er mer enn en påstand. De er sterkest i Europa igjen. De trenger plass for sin industrielle eksportmaskin...

Gå ut og gjør alle folkeslag til disipler idet dere døper dem

Publisert:

Det er herlig å lese hva som skjer rundt i verden med mennesker som tar imot Jesus og blir født på nytt. Samtidig gjør det vondt å lese hvor liten andel av disse som blir døpt i vann.

Rød og gul og hvit og svart...

Publisert:

Jesus elsker alle barna, alle barna på vår jord. Rød og gul og hvit og svart er det samme har han sagt Jesus elsker alle barna på vår jord.

Tillatt sivil ulydighet = økende kaos

Publisert:

Dette med begrensninger kan være ubehagelig både for utstedere av begrensninger og for mottakere. Men det er likevel nødvendig å sette grenser, en forutsetning for ordnede menneskelige forhold. Respekt for lov og orden må gjøres gjeldende.

Litt av hvert fra Norge

Publisert:

Ser at Ap og flere på venstresiden syntes det er greit med redusert oljeproduksjon. Det er nok utopi å tro at dagens oljearbeidsplasser kan erstattes av grønn indudtri. Ja, hvordan ville situasjonen i Norge vært i dag om vi for noen år siden sterkt reduserte vår oljeproduksjon?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...