Debattinnlegg

Fosterdrap er brudd på Guds bud

Publisert:

SVs landsmøte med Audun Lysbakken i spissen, vedtok i helgen (24.-25. april) å avskaffe abortnemdene og å utvide grensen for fosterdrap helt fram til uke 22. Den samme grensen har Rødt vedtatt, mens Ap, MDG og Venstre vil utvide grensen til uke 18. De vergeløse barna i mors liv kommer etter ...

Når sant skal ties

Publisert:

Ja, sannheten kan såre noen ganger. Sannheten vil sette et skille mellom de som vil følge sin samvittighet og de som gjør hjertene sine harde.

Johannes på Patmos

Publisert:

Eg har funne at Johannes var på Patmos to gonger. Du vil nok spørja kvar eg har funne det. Eg har funne det i Op. 17. Me kan sjå først på vers 10 «Dei er sju kongar og dei er fem falne. Den eine er no, den andre er enno ikkje komen.»

Er de store kirkebygningenes tid forbi?

Publisert:

Helt fra keiser Konstantins tid, fra 4. århundret etter Kristus, og til i dag, har vi ansett en menighet for å være et hus eller bygning som man samles i, for å holde gudstjeneste, og for å gjøre alt det andre vi også regner som en del av en menighets liv og arbeid.

Håp for KrF

Publisert:

Jeg har stemt KrF siden 1968, da Johannes Kleppevik ledet meg til tro. Konkurrenten Sentrum har heist flagg i Aftenposten den 3. april.

Manglende respekt for livet

Publisert:

I uke 22 kan man nu redde barn i mors liv. Samtidig har partiet SV vedtatt fri abort til uke 22. Dette er en svært skadelig glidning.

Vil ha kristendomsfaget tilbake i skolen

Publisert:

Demokratene vil ha kristendomsfaget tilbake i skolen. Vi hadde tidligere et konfesjonsbundet kristendomsfag med en fritaksrett som nesten ingen foreldre benyttet seg av, fordi de så verdien av å lære sine barn om Jesus. På begynnelsen av nittitallet var det kommet så mange muslimer til Norge ...

Flest mogeleg tilbake i arbeid

Publisert:

Etterkvart som det går mot sommar og vi vert fullvaksinerte, vil fleire og fleire koma tilbake i arbeid. Tala frå Nav viser ein fin nedgang i arbeidsledige både for lagtidsledige, kortidsledige, og totalt vert det heldigvis ferre ledige. I førre veke var der 2300 ferre arbeidssøkarar i Nav enn ...

Hva konsekvenser kan rusreformen gi vår ungdom?

Publisert:

Regjeringen foreslår at bruk og besittelse av mindre mengder narkotika til egen bruk, ikke lenger skal straffes. Regjeringen mener at år med strafferegime, har lært oss at straff ikke virker. Dette brukes som begrunnelser for den nye rusreformen.

Be for Taiwan!

Publisert:

I det siste har media meddelt oss hvordan Kina provoserer Taiwan, både med overflyving med bombefly og med krigsskip på havet. Ifølge Taiwans myndigheter har Kina foretatt 380 krenkelser i 2020. Kinas mål er å forene Taiwan med Kina, enten på en fredelig måte eller ved krig.

Hva som glemmes

Hva som glemmes

Publisert: - Oppdatert: 11.05.2021 kl 06:06

Det har kommet mange nødvendige og viktige reaksjoner på flere partiers forslag om utvidelse av grensen for abort, fra 12 til 18 eller 22 uker. De ulike vedtakene på landsmøtene i AP, MDG og SV har blitt kalt blant annet: «dramatiske», «rystende» og «nitriste».

Menneskehandel

Publisert:

Da Joe Biden ble innsatt som president, erklærte han at han vil ha vidåpne grenser. Han presiserte at folk som er blitt utvist av landet på grunn av grov kriminalitet, ikke skal avvises ved grensen og at kommende illegale immigranter ikke skal kastes ut av landet om de skulle begå kriminelle ...

Genmanipulert vaksine og kristen etikk

Publisert:

De moderne designervaksinene basert på genteknologi har imponerende resultater å vise til. Ifølge Boris Johnson (19.03.21) gir AstraZeneca-vaksinen 78% sikkerhet mot smitte, og 100% sikkerhet mot alvorlig sykdom. Englands statsminister må i beste fall være feilinformert. I Norge har tre ...

Abort og fosterets utvikling

Publisert:

16. juni 1978 vedtok Stortinget at selvbestemt abort skulle være lovlig i Norge. Frem til i dag 2021 er nær 600 000 ufødte, uskyldige barn blitt drept i et av verdens rikeste land.

Å tro på noen større enn en selv

Publisert:

Når vi føler oss svake og bundet, settes vi som mennesker på harde prøver. Disse koronatider er en prøvelse for alle lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Nå begynner mange å stille kritiske spørsmål og spørre, Hvem skal vi tro på? Hvor finner vi sannheten og hvem kommer med ...

Hauges egne bøker er høgaktuelle i dag

Publisert:

Mange har fått med seg at det er Hauge-jubileum i år, og det har vært skrevet mye om den betydning som Hauge hadde for Norges land. Jeg husker at jeg for mange år siden ble bedt om å tale på en Hauge-samling på Rolfsøy i Fredrikstad. Jeg hadde lest mye om Hauge, men forstod at skulle jeg ...

Hva med Berlinmuren og nåtiden?

Publisert:

Hva Berlinmuren har med meg og resten av verdens befolkning å gjøre i disse dager?

Hvem slåss best for kristendommen, KrF eller PDK?

Publisert:

Eller for taburetter slik som biskopene? Nå fornærmer jeg kanskje samtlige, men det kan synes nødvendig at noen hver blir påminnet det viktigste, et fast «utenom-jordisk anker» til los.

Og gubben satt i kveldinga og koste seg med skjellinga...

Publisert:

Ja, det er vel slik det er med pensjonen. Skillingene som skal gjøre at vi som pensjonister skal kunne «kose oss».

Feigt

Publisert:

Eg synest verkeleg at det er feigt å ikkje våge å stå for eigne meiningar.

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Abort:

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 08:19

Ingelinn Lossius-Skeie fra partiet De Kristne vil ikke ha senaborter på friske barn og hun vil hindre finansiering av abort i utlandet.

Om senaborter på friske barn og finansiering av abort i utlandet

Publisert:

I 2020 ble det foretatt 508 senaborter,148 av disse mellom uke 19 og 21.136 av senabortene var på friske og relativt mer utviklede foster og ble foretatt med begrunnelsen «omsorgen for barnet kan sette kvinnen i en vanskelig livssituasjon».

Boken «La de første kristne komme til orde»

Publisert:

Bestselgeren i USA om de tidlige kristne, skrevet av advokaten David Bercot, ble i fjor utgitt på norsk av Media Forlag. Undertittelen er betegnende for bokens innhold: «En ny vurdering av dagens menighet i lys av tidlig kristendom», fokusert på perioden fra år 90 til 199. Denne boken ...

Abort

Publisert:

Det er vondt å si det, men veldig nødvendig! Hoggormen og andre freda dyr og fugler har bedre livsvern i landet vårt i dag enn et menneskefoster i mors mage, de første 12 ukene av et svangerskap.

Feil om klimaforskningen

Publisert:

Bjarte Ystebø omtaler miljøbevegelsen i en kommentar 9. april. Han sier at den er knyttet til «et vitenskapsmiljø som kjennetegnes best ved at det bommer på alle sine prognoser». Hvor i all verden tar han dette fra?

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...