Debattinnlegg

Tilliten svinner

Publisert:

Jeg refererer til overskriften «Oslo tingretts hemmelighold undergraver tilliten både til retten og demokratiet» skrev Øyvind Thuestad på document.no 14/2/21.

Miff med nok ei bok

Publisert:

Alf R. Jacobsen skriv i forordet til boka frå Miff: «Det falske bildet av Israel». Denne boka: «er som et knyttneveslag mot medieverdens selvbilde, utenriksdekning og multikultuelle nonsjalanse».

Å liggja seg flat

Publisert:

I det siste har det vorten så populært å «liggja seg heilt flat». Det er forsåvidt ein god ting når ein verkeleg har gjort eller sagt noko som ikkje er bra.

Shaun - NRKs symtombærer

Publisert:

Fordømmelsene har kommet, og NRK har beklaget. Shaun på P13 passer nok bedre på hva som kommer ut av munnen i fremtiden.

Hvor skal kraften komme fra?

Publisert:

Klimadebatten i Norge handler svært mye om elektrifisering. Fase ut bruken av olje og gass og øke bruken av fornybart som kraftkilde.

Forståelig at kristne støtter god politikk?

Publisert:

På få linjer oppsummeres et fordreid syn på Trumps 4 år i Amerika: - Alle anklager om valgjuks er avvist som grunnløse. - OSSE fordømmer Trump i harde ordelag og grovt misbruk av sitt embete.

Verda vil bedras

Publisert:

Eg har nokre tankar når det gjeld denne nye vaksina som skal hjelpa mot coronaviruset. Ellers har eg også nokre tankar rundt situasjonen i verda for tida. Min fyrste tanke er, korleis kan folket la seg forleda til å tru at ei hastevaksine er trygg?

Velg taktisk og enkelt for forandring

Publisert:

I uke-avisen Norge IDAG for to uker siden skrev jeg kronikken «En politisk tid i en uryddig verden» hvor jeg påpekte den massive norske løgn-propagandaen. Og hvorfor jeg derfor ikke klandret mange i feilaktige å tro på det statsfinansierte NRK og de tilsvarende presse-støttede riksmediene, ...

Om malariamedisin, Covid 19 og ytringsfrihet under press

Publisert:

Hvem skal ut, verdenes mest prestisjefylte medisinske tidsskrift «The Lancet», eller verdens mest utskjelte president? Når det gjelder bruk av malariamedisinen hydroxychloroquinon (HCQ) mot Covid 19 har vi nå fått det endelige svaret.

Endelig får vi et voksenvaksinasjons- program på plass

Publisert:

Fremskrittspartiet heier på barnevaksinasjonsprogrammet. Velutprøvde og effektive vaksiner beskytter våre barn mot smittsomme og svært alvorlige sykdommer. Før vi fikk vaksiner levde foreldre i en kontinuerlig og reell frykt for sykdommer vi i dag knapt kjenner navnet på. Kopper tok for ...

Det er mye verre enn du tror...

Publisert:

Overskriften idag var samtidig undertittelen til boken «Makt Myter Media» (MMM) med Frode Fanebust som redaktør. Som kom ut like før Stortings valget i 2013. Likt Hege Storhaugs bok «Islam, den 11.te landeplage» på omtrent samme tid, litt før, ble også MMM aktivt motarbeidet av Ap og ...

Kommentar til Norum og Ystebø

Publisert:

Kan (Norge IDAG 8.1.) ha tru på at valet gjekk rett for seg fordi..«en rekke republikanere har slått fast at det ikke er noe betydeleg valgjuks…».

Styrking av psykisk helse til barn og unge

Publisert:

Det vert i år starta ein opptrappingsplan for å betra psykisk helsetilbod til barn og unge.

Ønsker vi å kvitte oss med det gamle familiemønsteret?

Publisert:

Jeg er en ganske menig samfunnsborger. Ikke politiker, men engasjert i samfunnsutviklingen og spørsmål som gjelder dette. Jeg er en kristen og deler det kristne verdisyn som grunnlag for min tenkning.

Hva er «Black Lives Matter»?

Publisert:

Vi hører mye om Antifa og Black Lives Matter (BLM) i USA og i Europa, men mindre om hva bevegelsen egentlig står for og hva som er dens målsetting.

Er PDK endelig i siget?

Publisert:

I et intervju med Hans Rustad på document TV 28.01.21 gjorde Erik Selle en god figur for PDK med klare nasjonale og konservative synspunkter. Noe som vi nå desperat trenger representert på det norske Stortinget til høsten.

En politisk tid i en uryddig verden

Publisert:

Jeg klandrer ikke familie, venner eller kjente om de er uenige med meg i forståelsen av presidentvalget i USA. Og fremdeles forsvarer jeg Trump. Ikke i alt, men i det viktigste. Og uansett var dette amerikanernes valg, ikke vårt. De måtte velge mellom to kandidater, den ene, Joe Biden, som av ...

Israel i fokus

Publisert:

På BBC blei den israelske helseministeren spurt om det ikkje var Israels ansvar å vaksinera palestinerne. Han svara at etter Oslo-avtalen låg dette ansvaret på PA.

Bedre for fisken med Brexit enn EØS

Publisert:

Storbritannia får med Brexit bedre markedsadgang til EU på fisk enn Norge har med EØS-avtalen.

Mer om valget i USA

Publisert:

I en stor annonse i Norge IDAG 22. januar er det gjengitt et leserinnlegg om valget i USA av Gunnar Rosenlund.

Landbruket kommer igjen, skriver «LeMonde»

Publisert:

I LeMonde 1. jan 2021 har de følgende overskrift «Full fart mot gårsdagens verden.» i et 2 siders oppslag s. 26-27. Det skrives på bakgrunn av den verdensvide viruskrisen og tidligere kriser i Frankrike.

Fusk i faget

Publisert:

Begrepet vitenskap har en høy status og god klang hos menigmann fordi det presumtivt gjelder forskning som søker korrekt og genuin kunnskap om den virkelighet som omgir oss. De amerikanske månelandingene ble vitenskapelige og teknologiske triumfer der genial menneskelig innsats møtte sannhetens ...

En gledens dag

Publisert:

Nå kan alle trygt sove i sine senger, for en medisin mot covid-19-viruset har blitt utprøvd i mange land, og funnet å være god.

Må vi ha forfølgelse for å forstå?

Publisert:

Jeg sitter her og leser den siste utgaven av HØSTEN I FLAMMER fra Troens Bevis. Jeg blir kraftig berørt, som jeg ofte gjør når jeg leser rapporter fra Troens Bevis sitt arbeid. En rapport fra Burkina Faso, Vest-Afrika, setter seg fast. Rapporten er sterk kost. Terrorister herjer.

Hvem skal betale for barnevernets omsorgsovertakelser – kommune eller stat?

Publisert:

Innsatsen som Samnangers nåværende kommunestyre har gjort med barnevernet, særlig vår og sommer 2020, er etter hvert bra kjent. Den kommer i et enda klarere lys sammenlignet med hva man hører fra noen andre kommuner.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...