Debattinnlegg

Barnevernet mangler tillit

Publisert:

Statens helsetilsyn sin rapport om barnevernet fra januar 2019 - som har totalt gjennomgått 106 barnevernssaker fra 60 kommuner over hele landet som viser- stryk.

Kjønnslemlestelse skal avverges og straffeforfølges

Publisert:

Min viktigste oppgave som FrPs integreringspolitiske talsperson er å markere en nulltoleranse for negativ sosial kontroll.

Valg har konsekvenser

Publisert:

Ved mine valg er det jeg som velger. Da er det jeg som får konsekvensene av dette.

Ulven mobiliserer Norge

Publisert:

Vi har hatt flere tusen i demonstrasjon for ulven i det siste. Men hvor blir det av oss kristne når vi skal i ja til mennesket fra unnfangelse til naturlig død. Skal vi la det bli slik at slagordet «La ulven leve» markeres sterkere enn «La barnet leve»?

Tjenestedelingsprinsippet

Publisert:

I det siste har det foregått en debatt om tjenestedelingsprinsippet. En tidligere rektor ved Fjellhaug skoler hevder at alle stillinger i NLM bør være åpne for kvinner.

Dagen kommer

Publisert:

Det er dagen vi venter på, ikke natten. Og vi vet den kommer, dagen, da vi skal se Jesus og bli Ham lik! Antagelig kommer den meget snart. Jesus skal hente hjem sin dyrekjøpte brud, bryllup skal feires og så starter det tusenårige fredsriket. For en framtid! Halleluja

Slottsmuseum, et alternativ

Publisert:

Det var fint å høre dronning Sonja være opptatt av at alle de fine tingene som står på mange lagre i Oslo. Dette var hele «folkets eie», sa hun, og de burde vises fram.

Barn og foreldre skal ivaretas

Publisert:

Enkelte familier opplever å få alvorlig og varig syke barn. Det er liten tvil om at det er en vanskelig situasjon å stå i. Særlig der barna krever kontinuerlig pleie og tilsyn. For å lette hverdagen til de som opplever dette har regjeringen utvidet og styrket pleiepengeordningen vesentlig. Familiene...

Holocaust ut av læreplanen

Publisert:

Læreplanen til barne- og ungdomsskolen skal få en «make over». I skissene til læreplanen er verken holocaust eller andre verdenskrig nevnt. Dette er en skam når vi vet at jødehatet i Europa og Norge er økende.

Hva er «Palestina», «1967-grense» og «Oslo-avtalen»?

Publisert:

Disse begrepene blir ofte misbrukt i det offentlige rom og ellers. «Palestina» er ikke en stat, men bare et begrep som nå brukes om en organisasjon (PLO) og som har vært brukt om mandatområde og om vekslende landområder til ulike tider. I år 135 e.Kr. ble et stort område uten definerte grenser, lang...

Kongens nyttårstale

Publisert:

For en nyttårstale! Både fra kong Harald og ikke minst fra Kongens konge

Retten til realisme og sunn fornuft...

Publisert:

Jeg har meldt meg inn som støttemedlem i det nyopprettede Ytringsfrihetsforbundet (YFO) som er tverrpolitisk, landsdekkende og samlende. Et livssynsforbund.

Et Barn er oss født. Hva slags Barn?

Publisert:

Hvilken natur hadde dette Barnet? Det er av den aller største betydning å få det rette svar på dette spørsmålet. Ble det født med en menneskelig fallen natur eller ble det født med en hellig og syndfri natur lik Adam før fallet? Vi må la Skriften få svare, sies det, men hva når Skriften forfalskes?

KrF på rett kurs?

Publisert:

I ein elles god leiarartikkel i Klassekampen 2. januar brukar skribenten uttrykket «delegattriksing i Rogaland». Han hevdar at valet av utsendingar frå dette fylkespartiet langt på veg kom til å hindra Knut Arild Hareide i få i stand eit anna og meir radikalt retningsval i norsk politikk. Med eit me...

Frafall eller bortrykkelse? Et svar...

Publisert:

Andre Tess 2:3 er et vers som er viktig å forstå med tanke på endetiden og Jesu gjenkomst. En rett forståelse av det Paulus skriver her, hjelper oss til å se hendelsesforløpet han skisserer.

Valgfrihet bør også gjelde i eldreomsorgen

Publisert:

Venstresidens heksejakt på private tilbydere i helsevesenet og i eldreomsorgen må stoppes, fordi det går utover pasientene. Hvis kvalitet er viktig, bør vi sammen løfte frem valgfrihet og et variert tilbud i alle sektorer. De tilbyderne som ikke leverer på kvalitet bør alltid velges bort, men å tro ...

26 punkter om sammenhengene i norsk kraftpolitikk

Publisert:

I hundre år har Norges vannkraftressurser tjent arbeidsliv og husstander på en fortreffelig måte. Men snart kan det være slutt på eventyret. Dette forstår vi når vi ser de planlagte tiltakene i norsk kraftpolitikk i sammenheng, først og fremst de nye eksportkablene, vindturbinene og de «smarte» str...

Har Norge allerede kapitulert som fri/selvstendig stat?

Publisert:

Hans Rustad er antagelig Norges viktigste og sanneste informasjons-formidler, via nettstedet sitt document.no. Jeg tenkte på dette da Gro Harlem Brundtland (GHB) nylig påsto at det norske folket trenger «rett» informasjon. Implisitt at Norges problem er farlig «sprikende» informasjonen, som blant an...

Ditt liv, din kropp?

Publisert:

«Det er mitt liv, det er min kropp. Du tuller ikke med kvinners rettigheter, gjør du vel?» Slike utsagn hører du overalt i kampen for abort, både utenfor stortinget og i demonstrasjonstog. Men er det egentlig ditt liv, din kropp? Når får fosteret verdi og kan det føle smerte? Dette er saker som skal...

Svært mangefull bibelsk bakgrunn for uttalelsen fra Bispemøtet 2013

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2019 kl 11:40

17. oktober 2013 kom det en uttalelse fra Bispemøtet i Den norske kirke: Ekteskapet i et evangelisk– luthersk perspektiv. Det står at det var Kirkerådet som hadde bedt Bispemøtet om en helhetlig og grundig teologisk utredning om kirkens ekteskapsforståelse. Du finner uttalelsen på kirken.no

Julen 2018

Publisert:

”Og det skjedde i de dager at det utgikk et bud fra keiser Augustus at all verden skulle innskrives i manntall. Dette var den første innskriving, i den tid Kvirinius var landshøvding i Syria. Og alle gikk for å la seg innskrive, hver til sin by.

Julen er blod, svette og tårer

Publisert:

Vi må snart ta bort romantiseringen av julenatten! Fordi julen er smertens tid for de involverte!

Golgata

Publisert:

«Jag kan aldri glömma stedet Golgata ....» Jeg vil åpne med en etterlysning. Og en appell. Med fare for å ikke ha full oversikt over praksis i de respektive menigheter, spør jeg: Hvor er det blitt av Kristus-forkynnelsen? Hvor er det blitt av forkynnelsen om Ordet om korset? Om Golgata? Er dette sen...

«Det er kun ett håp igjen: At EU rakner»

Publisert:

Frans Timmermans (for tiden EU-kommisjonens visepresident) ble nylig nominert til venstresidens president-kandidat for neste års EU-generalforsamling i mai.

Fasten i advent er borte

Publisert:

I kirken var det faste i 40 dager før de to store kirkelige høytider: Kristi åpenbaringsdag (6.januar) og påskedag.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...