Debattinnlegg

Enhetens velsignelse

Talte til rådsmøtet i Norges Kristne Råd:

«Enhetens velsignelse»

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2021 kl 22:31

– Fordi enheten er en gudegave, tåler vi godt at kirkene og enkeltkristne er uenige om mangt.

Kvar går du, Noreg?

Publisert:

Ein mann spurte meg nyleg om eg kunne skrive litt om Noregs haldning til Hamas. Det svarte eg at eg ville prøve. Vi veit at Hamas er ein terrororganisasjon som har som mål å utslette staten Israel. Nyleg sende dei inn om lag fire tusen rakettar over landet, men heldigvis så var det ikkje så ...

Amerikanske jøder og norske kristenledere er like forblindet i synet på Israel

Publisert:

Ekspresident Donald Trump har flyttet ut av Det hvite hus, men ønsker å flytte tilbake i 2024. Det er tvilsomt om han kommer til å greie det. I et intervju med Ron Kampeas i «Haredi Orthodox Magazine» den 19. juni i år forklarer han hvorfor han tapte presidentvalget i 2020: De amerikanske ...

Et syn om endetidens vekkelse og innhøstning i Europa

Publisert:

I 1978 /79 var jeg elev ved Troens Bevis Bibel- og Misjonsinstitutt i Sarons Dal. Aril Edvardsen sin klare og fokuserte visjon om å nå de unådde med evangeliet, ble en avgjørende inspirasjon for meg til å nå ut med evangeliet.

NRK, hva med en salmetime?

NRK, hva med en salmetime?

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2021 kl 22:50

Jeg savner de kristne sangene og salmene.

Skal Norge redde verden?

Publisert:

De «grønne» politikerne prøver å skape skyldfølelse hos nordmenn for å ha ansvar for klimaforandringen på kloden vår.

Tro det eller ei

Publisert:

Fra avisen Vårt Oslo 07.06.2021, pluss noen tanker, og krav.

Olje og gass, Norges gull

Publisert:

Norge er og blir en stor eksportør av fossil energi. Dette er grunnlaget for hele dagens norske velferdssamfunn, som foreløpig har resultert i 12 tusen milliarder kroner inn i Oljefondet, noe som skal komme den norske befolkning til gode.

Klima og våre politikere

Publisert:

Kjell Arne Norum kommer med mange luftige påstander i «Norge IDAG». Mitt spørsmål: Hvorfor støtter mange forskere FNs Klimapanel? I sin tid instruerte Gro Harlem Brundtland fagmiljøer ved Oslo Un. om å bevise at CO2 var årsak til global oppvarming! Slik ble forskere bundet av økonomiske ...

Venstresiden må finansiere egen propaganda

Publisert:

Uansett hvordan «valget gikk», må vi kunne ta lærdom av det med tanke på neste valg. Nemlig at vi skattebetalere finansierer vår egen økende ubehjelpelighet og store frustrasjon. Dette grunnet de ensidig og propaganderende riksmediene, kontrollert av noen meget få.

La barna få lese Bibelen i skolen – Støtte til Gideon

Åpent brev til kunnskapsminister Guri Melby

La barna få lese Bibelen i skolen – Støtte til Gideon

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2021 kl 23:37

Vi viser til utdanningsdirektoratets skriv av 19.08.21 om forbud mot utdeling av bibler og religiøse skrifter på skolen.

Et bilde som sier mer enn mange ord

Et bilde som sier mer enn mange ord

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2021 kl 00:08

Før dette valget så har de politiske partiene laget sine partiprogram. Det som er en av de viktigste sakene, og som har stor betydning for hva vi tenker om menneskeverd, er barnet i mors liv. Det er i aller høyeste grad tatt frem i den dagsaktuelle debatten gjennom disse.

Stortingsvalget er Guds utfordring til deg

Stortingsvalget er Guds utfordring til deg

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2021 kl 00:21

Vi lever i en tid med ekstra store angrep på Guds verdier. I den kamp som finner sted, er det særdeles viktig at vi søker å gjøre Guds vilje.

Sekulære sharialover

Et skjebnevalg for KrF

Publisert: - Oppdatert: 13.09.2021 kl 00:31

Høstens valg må kunne kalles et skjebnevalg for KrF, og med det tror jeg det også kan være et skjebnevalg for noe av det som betyr aller mest for mange av oss kristne. Dette skyldes ikke minst alternativet til en regjering med KrF - "den røde fare" på venstresiden.

Ingen stemme er bortkastet

Publisert:

Det blir feil å true (skremme) folk til å stemme mot sin overbevisning.

Når helsefaglige råd viser seg å være politikk

Publisert:

Så kom den ikke helt uventede, men like fullt helt unødvendige anbefalingen om covidvaksinering av barn ned til 12-årsalder. Dette er politikk, ikke helse.

Fritt behandlingsvalg redder liv

Publisert:

Venstresiden vil skrote fritt behandlingsvalg, noe som ene og alene vil gå utover brukerne. Frem-skrittspartiet vil få folk som sliter med rus friske, fritt behandlingsvalg er en del av verktøykassen for å bli frisk.

Hva teller mest?

Publisert:

Våre valg tas på bakgrunn av våre grunnleggende verdier. Mange har sett i mange år hvor-dan forståelsen av Norges grunnlov trues. I dag er dette åpenlyst! Hva bygger du dine valg i livet på? Vi kaller Valg-21 for et særdeles viktig verdivalg!

Er klimakrisa medieskapt?

Publisert:

I det siste har vi kunne lese fleire innlegg i avisene som ukritisk støttar FN sitt klimapanel, IPCC, sin 6. klimarapport. Vi som forventar at motrøyster og andre perspektiv får kome til orde, har blitt skuffa, men ikkje overraska. Nrk, TV2 og dei store mediehusa gjev klimapanelet den raude ...

«Får Gud ikke være bygningsmann vi fåfengt på huset bygger. Får Gud ikke verge by og land kan vaktmann oss ikke trygge»

Publisert:

Vi kristne har vært med i forfallet av nasjonen. Vi har ikke hatt ryggrad nok til å stå i sannheten. Da kirka ikke var i stand til å inkludere Børre Knudsen i sin motstand mot abortloven åpnet vi opp åndeverdenen og gav fri adgang for det onde i landet vårt.

Barnevernet må endres

Publisert:

Det har de siste årene vært fokus på det norske barnevernet i norske og utenlandske medier. Spesielt i utlandet har barnevernet fått stor oppmerksomhet og det har blitt holdt flere demonstrasjoner mot det Norske barnevernet. Mange triste historier er kommet frem og det kan virke som vi har en ...

Abortsaka – når sanninga har trange kår

Publisert:

Vi står framfor eit Stortingsval, og dei fleste av oss har våre hjertesaker som blir avgjerande på valdagen. Når eg snakkar med kristne, ser eg at svært manga peikar på abortsaka som sak nummer ein, og mange av desse seier at det er difor KrF får deira stemme.

Stortingsvalget 2021

Publisert:

Jeg ser Partiet De Kristne driver en kampanje for å sette KrF i et dårlig lys med en oppramsing av hva de mener KrF går inn for.

Hva er det kristenmedia og kristenledere anbefaler?

Publisert:

Jeg registrerer at de «kristne» avisene Norge i Dag, Dagen og Vårt land alle anbefaler, mer eller mindre, sine lesere å stemme KrF til årets stortingsvalg. Flere kjente pastorer og kristenledere har sluttet seg til slike anbefalinger.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...