Debattinnlegg

Vaksinering – ingen privatsak

Publisert:

Når vaksinemotstanderne har fått rotfeste i Norge truer det vår helse-sikkerhet. Om du lar være å vaksinere deg, er det ingen privatsak. Det er et potensielt dødelig problem for mine barn, og du utsetter alle spedbarn i Norge for livsfarlige sykdommer. Vaksinemotstandere bidrar til å holde liv i syk...

Balanse og rettferdighet

Publisert:

Skal det være balanse ved en toarmet vektskål, må det være like stor vekt i begge skålene samtidig. Ellers vipper den skålen nedover som har størst vekt.

For et bedragersk skuespill...

Publisert:

Stortinget skulle nylig debattere «fredsnasjonen» Norges flaue rolle i Libya-krigen. Det ble et skuespill. Både komité-lederen Knut Arild Hareide, utenriksministeren Ine Marie Eriksen Søreide og Ap-representanten Anniken Huitfeldt var klart mest opptatte av mobil-telefonene sine.

Samling eller oppriktighet

Publisert:

Partiet De Kristne (PDK) er blitt oppfordret til å legge ned, og slutte seg til KrF. Men hvorfor skal en legge ned et velfungerende parti for å slutte oss til et parti som er preget av splittelse og uforutsigbarhet?

Hareides egenrådige handlemåte førte til unødig splittelse i KrF

Publisert:

Med knappest mulig flertall på KrF`s ekstraordinære landsmøte 2.des. 2018 og senere på partiets etterfølgende landsstyremøte gikk KrF inn i Solberg-regjeringen.

«Se vi går opp til Jerusalem»

Publisert:

Noen tanker om budskapet i en fastetid. Det er Jesus som sier Ordene i overskriften til disiplene (Mark. 10:33), og Han begynner å forberede dem på det avsluttede frelsesverk som Han er kommet for.

Det er fullbrakt

Publisert:

Påsken er en høytid som feires på mange forskjellige måter rundt om i hele verden.

Feminister og kvinnekamp?

Publisert:

Det er for meg utrolig at feministenes kvinnekamp har nådd et punkt der det viktigste er å beholde retten til å ta sitt eget barns liv. I alle sammenhenger snakkes det i dag om kjærligheten. Hvor er det blitt av morskjærligheten til det barnet som befinner seg i mors mage?

Jesu gjenkomst – slik jeg ser det...

Publisert:

Snart er Han her, snart er Han her, snart kommer Jesus igjen! Slik lyder sangen! Ingen kjenner dagen eller timen, men vi skal kjenne tiden!

Støtter Netanyahu på valgdagen

Støtter Netanyahu på valgdagen

Publisert:

– Jeg ønsker å se Benjamin Netanyahu fortsette som Israels statsminister, skriver norsk-israelske Daniel Haddal i dette innlegget.

Samlet kirke-Norge krever rettssikkerhet for konvertitter

Samlet kirke-Norge krever rettssikkerhet for konvertitter

Uttalelse fra Norges Kristne Råd

Publisert:

Norges Kristne Råd, samlet til rådsmøte i Oslo, 20.-21.mars 2019, uttrykker glede over at norske myndigheter tar på alvor tros- og livssynsfrihet i verden. Vi berømmer et modig og riktig valg om å inkludere arbeidet for tro, tanke og livssynsfrihet i landets utenrikspolitikk og i internasjonalt sama...

FISKEREN MARKUS

Publisert:

Jeg har møtt fiskeren Markus her på Sørlandet. Ikke slik Gabriel Scott så ham. Men han har mange likhetstrekk.

Perspektivet mitt er forsvar, ikke angrep

Publisert:

Og, i dette perspektivet er jeg imot islam og for kristendom. Så enkelt er det. Men det gjør meg ikke til en ekstremist, kun en forkjemper av vårt kjære land og likhets kultur. Nettstedet document annonserte Gjesteskribenten Farjam Movafagh 21/3/29 gjennom disse ordene:

– Hva med å se saken fra fosterets side?

Publisert:

I Dagsrevyen på NRK 17.3 får vi vite hvilke land som ikke har gjennomført fri abort. Jeg synes fokuset blir ensidig.

Berre norske flagg på offentlege flaggstenger

Publisert:

Diskusjonen går om regnbogeflagget skal heisast på kommunehusa og andre offentlege stader. Folkemeininga er delt både blandt kristne og ikkje kristne om dette.

Strøm til Europa betyr null, men ødelegger Norge

Publisert:

Vårt bidrag til Europa av ren strøm utgjør 1/350 eller som en liten prikk mot et stort trailer hjul, mens det har en rekke skadevirkninger i Norge - inklusive at man fortsetter raseringen av norsk natur med vindmøller fra Finnmark til Lindesnes. Høylydte protester høres stadig oftere ettersom økende...

Nasjonalstater eller verdensregjering?

Publisert:

Vi som leser Bibelen kjenner til at Satan parallellfører det Gud gjør. Eksempelvis arbeider han (Satan) på høytrykk i disse dager om å forberede Verden for sin fredsfyrste og verdensregjering.

Hva er egentlig pride?

Publisert:

Jeg ble så lei meg nylig en dag da jeg så i avisa på mitt eget hjemsted at kommunestyret hadde vedtatt å ønske Pride velkommen, riktignok mot tre stemmer og ære være dem. Ofte når folk tenker på pride tenker de at det er et tiltak for at mennesker som lever en homofil livsstil ikke skal bli sett ned...

Hvilken verdi har vår natur?

Publisert:

Naturen vår går nå på billigsalg. NVEs nasjonale vindkraftplaner har satt i gang et voldsom press på vår natur, befolkning og det biologiske mangfoldet.

Min stakkars jord

Publisert:

Dikterpresten Kaj Munk i Danmark skrev i 1942 en preken der Guds jord blir omtalt som: «Min jord, min jord, min stakkars jord…» La oss få med denne sannhet, skrevet i dramaets form.

Verden er råtten, også den vestlige

Publisert:

Dette har sine grunner, men mest opplagt fordi de vestlige såkalte demokratiene er og blir regelrett forrådt av journalistene i Norge riksmediene. Men det er de ansvarlige redaktører som tillater uærlighet tildekket. Er sjefen venstrevridd, må du ikke tro han eller hun vil avskjedige likesinnede eks...

Statsråder som har skjært kjøtt og måka dritt

Publisert:

En rådgiver for staten bør vel leve etter «kunnskap skal styre rike og land» og ha et minimum av fagkunnskaper om området man skal gi staten råd? Da er det knapt særlig kvalifikasjoner – selv om det høres svært folkelig ut – å ha «måket dritt» og skjært kjøtt, og en statsråd var visst også vokst opp...

Et barn er oss født

Publisert:

Et svar til Gerard Oords artikkel i Norge IDAG nr. 02/2019. I nevnte nummer av avisen har Gerard Oord en noe oppsiktsvekkende artikkel med overskrift- Med tilføyelsen: Hva slags barn?

8. mars nok en gang

Publisert:

Jeg har vanskelig for å tro at 8. mars-aktivistene er representative for norske kvinners verdier hva gjelder det ufødte liv.

Har kvinnelige prester førsteprioritet?

Publisert:

Gjennom media er vi blitt gjort kjent med at Nord-Hålogaland bispedømme har tilbudt en kvinnelig prest en stilling i Nord-Troms prosti. Det var tre søkere til stillingen, to menn og en kvinne. Selv om en av de mannlige prestene vikarierte som sokneprest i prostiet, ble han ikke tilbudt stillingen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...