Norge IDAG

Debattinnlegg

Større ambisjoner for eldreomsorgen

Publisert:

Det er trist når vi hører om mennesker som får dårlig fly-mat, bare én dusj hver 14.dag eller mangler autonomi over sitt eget liv i sin egen hverdag. FpU har større ambisjoner for Norges eldre.

Skriv

Publisert:

Når du ikke kan tale (forkynne Gud ord og vilje), skal du fremdeles tale. Det kan skje i et brev, der en oppmuntrer det gode i menigheten/landet eller refser det som bryter ned.

Vi mangler sårt ærlig kontradiksjon

Publisert:

Spør en tilfeldig norsk person på gaten om hva han synes om Donald Trump, presidenten i verdens frieste land, som ligger an til fire nye år i Det hvite hus.

Kritikk må baseres på fakta

Publisert:

I et innlegg 28. juni skriver Torbjørg Nordås, 2. nestleder KrF Nordland, at Mattilsynet i enkelte saker har vist dårlig skjønn, empati og kompetanse i forhold til den saken de skulle behandle. Som eksempel på dette trekker Nordås frem en sak fra Lofoten der en bonde måtte avvikle driften sin.

Frivillighetens pris

Publisert:

I et leserinnlegg i avisa Norge IDAG 28. juni, fremstilles det som at Dyrebeskyttelsen Norges lokalavdelinger selger dyr med profitt. Dette er langt fra sannheten, som blant annet inkluderer en svært kritikkverdig ansvarsfraskrivelse fra myndighetene.

Bør vi be for president Trump?

Publisert:

I det siste har det kommet en del reaksjoner etter at Franklin Graham, sønn av Billy Graham, oppfordret til bønn for president Trump søndag 2. juni. Graham poengterte at bønnen var for presidenten og hans familie på grunn av alle kreftene som prøvde og prøver å få han kastet fra presidentembetet ved...

10 grunner for ikke å delta i Pride-parader

Publisert:

Antallet Pride-parader i Norge har eksplodert de siste årene. Dette året går ca 30 parader av stabelen. Hvilke grunner kan man ha for ikke å delta i slike parader? Her er noen av mine begrunnelser for å si et vennlig nei takk:

FrP gir folk flest en sjanse

Publisert:

Fremskrittspartiet har som utgangspunkt at man skal sikre trygge arbeidsplasser hvor arbeidstaker har en forutsigbar hverdag og en jobb å gå til. Fast ansettelse er grunnpilaren i norsk arbeidsliv, men likevel må arbeidsmiljøloven reflektere at arbeidsgivere og arbeidstakere ønsker større fleksibili...

Nei til Pride-parader

Publisert:

I det siste har det kommet fram i ulike media at KrF-medlemmer ønsker å gå i Pride-toget i Oslo. I fjor gikk flere fra Oslo KrFU i toget, og det samme vil de trolig gjøre dette året, sies det. Også KrFU-lederen, Martine Tønnesen, ønsker å delta. Hun uttaler at for henne handler Pride om mangfold og ...

Nei til mer landbasert vindkraft - for fuglenes skyld

Publisert:

Etter 20 år med vindkraft i Norge konstaterer Norsk Ornitologisk Forening (NOF) at vi har lagt vindkraftverkene til områder med potensielt høyt konfliktnivå, også for truede arter som hubro. Tilliten til forvaltningssystemet er tynnslitt, og vi krever stans i all vindkraft på land.

Et budsjett med FrP-stempel

Publisert:

I disse dager behandler Stortinget sitt reviderte budsjett. Jeg er glad for både store og små gjennomslag som Fremskrittspartiet har fått. Vi har fått gjennomslag for å kutte i bompenger – til tross for at vi er eneste partiet på Stortinget som vil bompengene til livs. Dessuten har vi sørget for at ...

Sosialisme eller kristentru

Publisert:

Dei siste dagane har det kome fram ei tydeleg skiljeline i norsk politikk. Då tenkjer vi særleg på maratondebatten i Stortinget sist torsdag. Det starta med saka om pelsdyrnæringa, og det vart ein ganske kjenslelada debatt. Men paradokset var stort då spørsmålet om tvillingabort kom opp seinare på d...

Den Hellige Ånds gave er for alle

Publisert:

I Apg.11,15-18 kan vi lese: «Og da jeg begynte å tale, kom Den Hellige Ånd over dem likesom over oss i begynnelsen. Da husket jeg Herrens ord, at han sa: – Johannes døpte med vann, men dere skal døpes med Den Hellige Ånd.

Sommerfryd og sommerarbeid

Publisert:

Jeg tror vi har større sommerfryd enn det Israels-folket har. Lyset som fyller den nordiske dagen, har så meget i sin favn: Vekst i naturen, som er stor.

Arbeiderpartiet ønsker forbud mot snus og e-sigaretter

Publisert: - Oppdatert: 03.07.2019 kl 09:06

Flere partier kappløper om hvem som kan komme på flest mulig nye forbud. Fremskrittspartiet er ikke et av dem.

Farvel til Den norske kirke

Publisert:

Hvordan skal vi som kristne forholde oss til en kirke som har tilsidesatt Bibelen som Guds Ord, og som på systematisk måte har forlatt sitt kristne læregrunnlag, basert på skrift og bekjennelse?

Værhaner og knehøner, hvem er det?

Publisert:

Unnskyld meg for denne provoserende overskriften. Men poenget må frem. Jeg tenker på dagens håpløse politikere, ja jeg mister nær troen på demokratiet. Hvordan i all verden er det blitt slik. Eller har det alltid vært slik? Demokratiet selv er nok stort sett det samme, det er nok heller selve «innho...

Hvorfor så mye jødehat og kristen- forfølgelse... og forførelse?

Publisert:

Stadig oftere hører vi om angrep på jøder, verbalt og fysisk. Antisemittismen lever, den øker i styrke, og den er global. Noen ganger henger den sammen med hatet mot Israel.

Pride og skeiv teori

Publisert:

I Volda har man nylig hatt pride-dager, med parade 11. mai. Lokalavisa Møre (14. mai) hadde reportasje med farger, smil og fest. Og de som ikke heier på dem, får sine pass påskrevet, bakstreverske og mer til.

Utfordring til Bergen og vekkelses-Norge – Mission to Oslo

Publisert:

Norge er et vekkelsesland. Norge er et land som gang etter gang har sett vekkelse forvandle byer, distrikter, landsdeler og enkelte ganger hele landet. Mange fortviler over situasjonen i landet vårt. Faktum er likevel at det står bedre til her i Norge enn i de fleste land i Europa. Men enhver genera...

Den norske regjeringen og UDI må slutte å støtte islamister

Publisert:

Islamisering er en veldig alvorlig trussel mot det norske samfunn, derfor må nordmenn reagere. Islam er ikke bare en religion, men et altomfattende system som gjennom sharialover krever politisk makt for å bli realisert. Derfor tåler de ikke demokrati og frihet.

Frikirkelig nettverk for likekjønnet samliv

Publisert:

I den senere tid har det kommet fram i media at det er dannet et nytt frikirkelig nettverk, Skeivt Kristent Nettverk (SKN) som vil arbeide for likekjønnet samliv i frimenigheter.

Himmelen rykker stadig nærmere, sa bestemor

Publisert:

Og hun brukte naturligvis dette for å si noe om sin alder og sitt høyeste ønske.

Om Guds Ord

Publisert:

Det er mange ord i Den Hellige skrift som jeg prøver å «forstå» dybden av, og som det hverken skrives eller tales om i offentlighet. Ofte høres om en kjærlig Gud (og det er riktig), men lite høres om den rettferdige Gud som hater synd. Disse to egenskapene, kjærligheten og rettferdigheten, er like s...

Staten er det politiske establishment i kamp mot egne velgere

Publisert:

DNT med sine 300 000 medlemmer og NJJF med 113 000 medlemmer har vel nå muligens satt spikaren i kista for globalistenes landbaserte vindmøllesatsing i Norge.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...