Norge IDAG

Debattinnlegg

EUs lover allerede over Norges lover?

Publisert:

Når avtroppende riksadvokat, Tor-Aksel Busch, på sin «siste» arbeidsdag instruerer landets dommere og avlyser selve behandlingen av NAV trygde-rettssakene (om norske statsborgere utenlandsopphold innen EØS-området) er det sikkert som ellers, for å «dempe» saken der våre myndigheter har forsømt seg.

Meningsløs refselse og taleforbud

Publisert:

Den norske kirke avslører og bekrefter på nytt sin utroskap mot eget grunnlag og kall. Det skjedde i Borg bispedømme da biskopen ga korreks, bebreidet og har bestemt å stenge ute en forkynner som nevnte konkret syndige holdninger, handlinger og ordninger. Den kjente kristenlederen og predikant Alv M...

Hatkriminalitet mot jøder øker sterkt i Sverige

Publisert:

Svenske myndigheter offentliggjorde 31.oktober statistikk over politianmeldte tilfeller av kriminalitet med hatmotiv (trusler, hets, hærverk, fysisk vold, og lignende). Fra totalt 6.415 tilfeller i 2016 steg det til 7.092 i 2018. Rapporten konkluderer at den største økningen – hele 53 prosent - gjal...

Hvorfor noen av oss mener at BioCosmos er viktig og nødvendig

Publisert:

Etter å ha gått på skolen i 12 år og blitt undervist i biologi, har vi alle fått høre at evolusjon er det rette syn på biologi og liv. Derfor tror de aller, aller fleste nordmenn på evolusjon. Det har gått så langt at EU har vedtatt at det kun skal undervises i evolusjon. England og Skottland har al...

– KrF må legge om kursen

Publisert:

Da er valget over. Et av resultatene ble et sosialistisk bystyre i Bergen i samarbeid med KrF. Valgresultatet kunne gitt et borgerlig bystyre med etablert vennskapsby i Israel og mye god borgerlig politikk, det ble det ikke. I stedet gav KrF makt til partier som vil boikotte Israel.

Dette kan ikke fortsette

Publisert:

Kommentarfeltet og Jon H. gav meg overskriften etter Resett-kronikken min 28/10/19: «Nordmenn er et tregt folk, men helt dumme er vi da ikke»..

Tanker om Romerbrevets kapittel 11

Publisert:

Dette kapittel har fungert i mange år som et spennende avsnitt om relasjonen og forholdet mellom jøder og hedninger i nytestamentlig forståelse. Så dyptbeskrivende dette er, er det neppe å undres over at de enkelte skriftgranskere kommer til ulike konklusjoner i de enkelte detaljene.

Klimakrise?

Publisert:

Det er ingen tvil om at temperaturen på jorden har steget de siste tiårene. Spesielt fra midten på 1980-tallet ser vi denne økningen. Fortsetter dette, kan vi få mange konsekvenser. På den annen side har det vært skiftende klima opp gjennom århundrene. Så hvor mye dette skyldes menneskepåvirkning i ...

Hvor lenge vil du stampe mot brodden, Mahmoud Abbas

Publisert:

Tidligere KGB-agent, nå Fatah-leder og nærmest selverklært president for de palestinaarabiske selvstyremyndigheter (PA), Mahmoud Abbas, har nettopp besøkt Norge, invitert av utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Greta Thunberg og klimakrisen

Publisert:

Marian Eigeles hevder i Norge IDAG 14.10 at Thunberg tar feil når hun mener klimakrisen er menneskeskapt.

Tyrkia bomber i Syria

Publisert:

Nå har tyrkiske styrker begynt å bombe mål nord i Syria. Nå er det kurdere som skal tas.

Kommentar til lederartikkel

Publisert:

I den siste utgåva av NiD kan eg lese at Norge må bli Europas vindkraftnasjon. Leiarartikkel.

Støtte og takk til Andreas Håtveit

Publisert:

Landsstyret i KRIK vedtok i august 2019 at ”KRIK skal løfte opp ekteskapet mellom mann og kvinne som Guds gode ordning for samlivet”. Videre i vedta-ket sies det at styret respekterer at ”våre ledere kan ha et annet syn og praksis enn KRIK i dette spørsmålet. Samlivsform skal derfor ikke være avgjør...

Andreas Håtveit, et ekte forbilde

Publisert: - Oppdatert: 01.11.2019 kl 15:30

Jeg kan med sorg konstatere at KRIK er på vei i feil retning. De ser ut til å slå følge med Den Norske Kirke (DNK) og det sårer oss alle som er bibeltro. I tråd med utviklingen i samfunnet for øvrig er jeg redd dette er starten på en liberalisering av KRIK, som vi har sett i DNK. KRIK åpner trolig o...

Takk, Andreas Håtveit!

Publisert:

Slagord på Pride-plakater er «kjærlighet er kjærlighet» og «vi står sammen om mangfold og inkludering». Likevel er det urovekkende å se hvor langt fra denne praksisen det norske folk står. Regnbueytringene som hevdes passer ikke inn i Norges smale grått, hvitt og svart-samfunn.

Feil på feil i lærebøkene

Publisert:

Jeg har knapt blitt så sjokkert som jeg ble da jeg leste boken «Lurt av læreboken?» der Bjørn Are Davidsen er hovedforfatter. Utgiver Veritas forlag.

Kommentar til leder i Norge IDAG

Publisert:

Denne lederen «Norge bør bli Europas vindkraftnasjon» med begrunnelser og kommentarer er det verste jeg har lest!

Her er litt av det du ikke er blitt fortalt om vindturbiner

Publisert:

Vet alle politikere fullt og helt hvilke implikasjoner oppsetting og drifting av vindturbiner gir? Det jeg tror kanskje de fleste IKKE har fått med seg er at de vindturbinene som nå settes opp rundt omkring i den norske naturen er miljøkriminalitet av verste sort.

Nok eit svik mot kurdarane

Publisert:

Kurdarane var lova ein stat, og kunne dermed blitt den andre vellukka stat i Midtausten.

Vindturbinutbygging i Norge

Publisert:

I nov. 2018 heldt australske Joanne Nova eit føredrag i Oslo om korleis det gjekk då landet hennar, som fram til 2005 hadde basert seg på energi frå vasskraft og kol, innførde sol- og vindturbin som energikjelder.

Merk deg nummeret: 116 006

Publisert:

Ingen skal måtte stå alene i de traumene vold og overgrep kan medføre. Det var en stor merkedag 1. oktober da jeg var med statsministeren og åpnet den første nasjonale hjelpelinjen for personer utsatt for vold i nære relasjoner og seksuelle overgrep. Volds- og overgrepslinjen (VO-linjen) er åpen døg...

Politisk forfall i Europa og mer

Publisert:

Et realistisk syn på verden, og spesvår tafatte vest-europeiske del av verden, synes katastrofalt å mangle. President Trump hetses uansett hva han gjør, senest når han nå vil trekke USA ut av Syria. Han synes å ha innsett at Midtøsten må finne sine egne løsninger uten ytterligere tap av amerikanske ...

Er du med på notene?

Publisert:

Det tidligere ytrings-frie Norge er langt på vei blitt konformt, uten at våre topp-politikere vil medgi denne farlige «politiske korrekthetens» økende nedsider. Ifølge Hans Rustad bryter man systematisk ned både vårt mentale forsvar og vår beredskap. Dette siste tok jeg ut fra hans kronikk på docume...

Lov og ulov

Publisert:

Norsk midtøstenpolitikk er moralsk konkurs. Det seier utenrikspolitisk talsmann i FrP, Christian Tybring-Gjedde (CTG). Abbas er ein kriger som Arafat, men han mangler fortsatt fredsprisen.

Gi Israel deira rett

Publisert:

Dersom Putin skulle høyra på NRK, regjering og Storting om Israels «okkupasjon», kunne han bli frista til å tuska til seg Svalbard og Bjørnøya. For dersom Israel har okkupert, så har Norge også okkupert

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...