Norge IDAG

Debattinnlegg

Ingen menneskerett å få innvilget asyl i Norge

Publisert:

Siden midten av 1980-tallet har jeg som politiker hevdet at Norge har alt for mange grunnløse asylsøkere som har fått opphold i fedrelandet.

Uforståelig at kristne støtter Trump

Publisert:

I USA er valget over, og alle anklager om valgjuks har til dags dato blitt avvist som grunnløse. At det har forekommet uregelmessigheter kan ikke stikkes under en stol, men det har skjedd hos både republikanere og demokrater.

Hvilke partier skal vi stemme på?

Publisert:

Ennu er det lang tid til høstens valg. Og mange vet ikke hvilke partier de skal stemme på. Når sant skal sies er det ikke lett. Med ett mylder av partier som alle vil ha våres stemme. Men det er jo interessant å høre hva de ulike partier står for.

Gud skapte ikke Synden og døden

Publisert:

Det er underlig å skue flere spaltister i avisen Dagen åpent bekjenne at døden kom inn i verden før Syndefallet i Edens hage.

Kirken får ikke vann

Publisert:

Pastor Sunil i en landsby i India skrev for noen dager siden: «Kan du hjelpe oss? Landsbyen vår kirke er i, hindrer vanntilførsel til kirken vår. Når myndighetene hjelper andre i den kritiske situasjonen vi er, stenger de av vanntilførselen til vår kirke. Vi lider fordi vi er kristne.»

Den forvokste administrative staten

Publisert:

Under overskriften «Hvorfor er Norge IDAG så kritisk til staten?» svarte redaktør Finn Jarle Sæle glitrende på spørsmålet som ble ham stillet under et Hauge-seminar av Helge Simonnes, den tidligere «kristne» Vårt Land-redaktøren. Det utfyllende svaret fra Sæle kom som en lederartikkel ...

Finnes det nøytral yoga?

Finnes det nøytral yoga?

Publisert:

Hvordan man skal forholde seg til yoga, er et stadig aktuelt tema. Yoga fremstilles gjerne som en nøytral helsebringende praksis, og tas ofte inn i undervisningen på skolen eller tilbys på sykehus eller helseinstitusjoner. Yoga er imidlertid hinduisme, som ofte lanseres på en mer eller mindre ...

Kirken beskjeftiger seg for lite med budskapet

Publisert:

Inspirasjonen til dette innlegget tok jeg fra biografien om pave Benedikt som en Pål Veiden omtalte på document.no 16.09.20 under tittelen «Joseph Ratzinger, Pave Benedikt: kristentroens og fornuftens forsvarer».

Hvordan venstresiden ble den nye, intolerante herskerklassen

Kronikk:

Hvordan venstresiden ble den nye, intolerante herskerklassen

Publisert:

Da jeg flyttet fra Afrika til Europa på midten av 1980-tallet, oppdaget jeg raskt at i Norge var mange oppslukt av ett ord: Sosialisme. Her var det en ting som tellet: Å lete frem absolutt alt som kunne være galt med de konservative, historiske verdiene i Europa, for deretter å demonisere ...

Opprop for en sterk åpenhets- og menneskerettighetslov for næringslivet

Publisert:

Global uke er kirkene i Norge sitt felles tiltak for å delta i kampen mot moderne slaveri. I den anledning ønsker alle medlemskirker og observatører i Norges Kristne Råd (NKR) samlet å uttrykke at vi støtter opp om arbeidet med å få på plass en lov som bidrar til å styrke norske ...

Borna ønsker kvit jul

Publisert:

For mange born er det største juleønsket kvit jul. Det er ikkje for å kunne bruke ski og kjelke, men å vere saman med edruelege foreldre og vaksne.

Et helt nytt liv

Publisert:

– Jeg var i flere år avhengig av både alkohol og narkotika. Takket være et godt behandlingsopplegg klarte jeg til slutt å kutte ut begge deler, og jeg fikk et godt liv.

Ikke steng igjen

Publisert:

Eldre med demens har vært og er fortsatt rammet sterkt av korona. Sykehjemspasienter står for halvparten av dødsfallene, men mange har også opplevd tunge konsekvenser av nedstengning, isolasjon og bortfall av tilbud. Vi håpet lenge at epidemien var slått tilbake, men fryktet det vi nå ser, ...

Ein personleg refleksjon etter ein debatt

Publisert:

For ei tid sidan gjekk det ein debatt i Dagen om kvinneleg presteteneste. Mellom Oddvar Søvik og nokre andre forkynnarar/teologar.

KrF er med på å kriminalisere kristen tro

Publisert:

Stortinget vedtok tirsdag 3. november å inkludere begrepene seksuell orientering og kjønnsidentitet i straffelovens §185. KrF var en del av flertallet.

Det er diktatorer som begrenser ytringsfrihet

Publisert:

Det går mot diktatoriske tilstander i Europa, også vi i lille Norge er på vei inn i løgn-propagandaens verdensmakt. Slik er nemlig det politiske spillet blitt, dvs en «subsidiert», venstrevridd usannhet. Hvorfor?

Hvorfor så lite fokus på Hans Nielsen Hauges egne bøker og skrifter?

Publisert:

En naturlig forklaring er selvsagt at Hans Nielsen Hauges bøker har vært lite tilgjengelig for allmenheten. De fleste som interesserer seg for Hauge og hans tjeneste, leser bøker som andre har skrevet om Hauge og hans virksomhet. Slike er det mange av og nye tilkommer.

Antisemittisme må bekjempes

Publisert: - Oppdatert: 09.11.2020 kl 07:00

Antisemittismen øker i Europa. Det må vi ta på det største alvor.

Norge mangler resolutt lederskap

Publisert:

Det har vært tilfellet i Sverige lenge, og det triste resultatet lar seg ikke lenger skjule. Unntaks-tilstander truer nå vårt broderfolk, ikke ulikt Frankrike, der med hode-avkappede tilstander. Jeg er en forsiktig mann, det bør man være i skammelig politisk korrekte land som Norge og ...

Lovsang til naturen

Publisert:

Går jeg i skogen så stille tidlig en vårmorgenstund hører jeg fuglene spille etter sin nattlige blund.Marken og skogen har vårdrakten på.Pyntet til fest under himlen så blå. Store bevingede skarer istemmer festfanfarer.

Pride og regnbueflagg

Publisert:

I disse Pride- og regnbueflaggtider blir jeg minnet om noe som står i Bibelen (1.Mosebok 13:13): «Folk i Sodoma var onde og syndet grovt mot Herren.»

Nekter å ta imot penger for å gi eldre god mat

Publisert:

Mange kommuner lager i dag maten på industrialiserte sentralkjøkken, enkelte får maten tilsendt i vakuum-pakker fra andre deler av landet. Dette fører ofte til lite appetittlig, langreist og industriell mat. FrP fikk i regjeringsperioden gjennomslag for å gi kommuner statlig tilskudd for å ...

Frp om vindkraft: Lokaldemokratiet må styrkes

Publisert:

De siste årene har det blitt bygget mye vindkraft i Norge, og det har mange steder ført til store konflikter. FrP stoppet derfor behandlingen av alle søknader om vindkraftkonsesjoner allerede 1. april 2019, for å oppdatere og utbedre konsesjonssystemet. Konsesjonssystemet som har vært benyttet ...

Kongehuset

Publisert:

Jeg har gjort min verneplikt og mere til og har alltid vært kongetro. Men etter Harald Stanghelles bok, basert på en rekke intervjuer med Kong Harald, er jeg meget trist til mote både på landets og kongens vegne. Boken

Bispekollegiet er blitt et papegøyekor

Publisert:

Bispene har igjen tatt på seg rollen som politiske klovner i narrespillet om hva slags synder Israel begår. Pekefingeren rettes denne gang også mot mennesker som forstår Israel ut fra en annen tolkning enn erstatningsteologien til den norske kirke. Illustrasjonen av disse er et ufint angrep på ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...