Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Den Norske Israelsmisjon oppfordrer til bønn og solidaritet


Den Norske Israelsmisjon oppfordrer til bønn og solidaritet


Publisert:

Den 7. oktober ble verden vitne til et brutalt terrorangrep utført av Hamas mot Israel. Over 1400 mennesker ble drept, den overveldende majoriteten av dem var sivile. I ettertid har verden blitt kjent med den brutale fremgangsmåten hvor sivile har opplevd tortur, lemlestelse og voldtekter. Over ...

Nok mat i EU? – Nå er det alvor!

Publisert:

Europaparlamentet stemte ned et lovforslag der arbeidet ble ledet av De Grünen om at bruken av plantevernmidler skulle ned 50 prosent innen 2030. Om forslaget var blitt vedtatt og gjennomført ville det resultater i sult, siden innsatsen for å finne alternativer ikke er nok prioritert.

Israel i krig

Publisert:

Israel er i krig, og fra ulike hold får en høre hva denne krigen dreier seg om og hvorledes konflikten kan løses. To påstander går ofte igjen. «Dette er ingen religions-krig», kan statsminister Jonas Gahr Støre forsikre oss om. Men er det noe dette dreier seg om, så er det nettopp ...

Økonomiutdanning inspirert av Hans Nielsen Hauge

Publisert:

«Arven etter Hauge» forsetter å inspirere til proaktivt samfunnsengasjement i dag. Unge økonomi-studenter er et godt eksempel på det.

Guds velsignelse

Guds velsignelse

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2023 kl 17:40

Gud har en frelsesplan, uttenkt fra evighet av. Han vil velsigne alle slekter på jorden gjennom nasjonen Israel, folket og landet. Det gav Gud løfter om i den evige pakten med Abraham.

Tjuvstart på 1000-årsjubileet for Kristenretten

Publisert:

Neste år feirer vi at det er tusen år siden våre første kristne lover ble vedtatt på Moster.

Om ACER-dommen

Publisert:

Etter å ha lest innlegget som kommenterer dommen mot Nei til EU sitter jeg igjen med noen tanker og spørsmål.

Dyret løfter hodet

Publisert:

Den 9. november ble det holdt 85-års markeringer av Krystallnatten. En natt av knuste ruter og knust humanitet. En natt av grusomhet og håpløshet. En natt som ble muliggjort av definisjonsmakten i Tyskland. Jødene var undermennesker, samtidig var de grådige og beriket seg på bekostning av ...

Israels land har aldri vært en arabisk eller palestinsk stat

Publisert:

Israels land har aldri vært en arabisk eller palestinsk stat. Kun en jødisk stat, og med Jerusalem som hovedstad.

Om å vente på Herren

Om å vente på Herren

Publisert: - Oppdatert: 20.11.2023 kl 17:57

Vi som tror på Guds ord og løfter, forstår at jødene og Israel er under angrep – på samme måte som når det handler om forfølgelse av kristne over hele jorden.

Hamas er islamisme

Publisert:

Grusom islamistisk terror har slått til igjen. Vi kjenner på sorg og avsky for det som har skjedd. Terrorister fra Hamas angrep Israel og slaktet menn, kvinner, småbarn og babyer. De bestialske handlingene til Hamas overfor ubevæpnede sivile burde alle fordømme på det sterkeste.

Debatten om krigen mellom Hamas og Israel

Publisert:

Debatten på NRK om krigen mellom Hamas og Israel var kunnskapsløs og misvisende.

Spørsmål om forbud mot konverteringsterapi

Publisert:

Et nytt lovforbud er i ferd med å bli vedtatt innen kort tid. Forbudet mot konverteringsterapi retter seg mot anvendelse av systematiske framgangsmåter som har til hensikt å påvirke en annens seksuelle orientering eller kjønnsidentitet. Strafferammen er satt opp mot 6 års fengsel, noe som ...

Guds formål for Midtøsten

Publisert:

Herren sier i Jesaja 19:23-25 at det vil bli til en velsignelse midt på jorden, når Han vil velsigne Egypt sitt folk og hans henders verk Assyria (de øst-arabiske nasjoner) og hans arv Israel!

Kvar går du, Noreg?

Publisert:

Vi er mange som er bekymra for framtida for landet vårt. Frå å vere eit godt kristent land, så er det no umoral og skandalar på høgste hald som pregar landet. Ein kan ikkje lita på politikarar eller andre leiarar.

Rett og urett

Publisert:

Det skjer dramatiske ting rundt oss heile tida og du må avgjere kva som er rett og galt. Den 7. oktober vart sivile drepne i Israel på den mest bestialske måte du knapt kan tenke deg. Barn, kvinner, menn, eldre og uføre. Brutalt drepne. Framgangsmåten var så djevelsk at du får ikkje bilder ...

Under Guds vingefjær

Andakt:

Under Guds vingefjær

Publisert: - Oppdatert: 15.11.2023 kl 04:54

Som Moses og profetene hadde gjort det før ham, forkynte Jesus om at Israels fiender ville innta landet og spre befolkningen blant folkeslagene.

Europas blodige historie og Israels kamp mot Hamas

Publisert:

Palestinerne begikk en enorm massakre mot jødene lørdag 7. oktober. Ca. 1400 mennesker fra babyer, til barn og voksne var slaktet på den mest bestialske måte, samt gisler. Da var «begeret fullt». Israel gikk til aksjon – måtte gå til aksjon.

Arabiske skolebøker

Publisert:

På NRK nyhetsmorgen 20. oktober diskuterte mellom anna Sylvi Listhaug og Espen Barth Eide «tostatsløsningen» i Israel, og norsk bistand til PA-myndigheten.

Spørsmål til biskop Veiteberg om Palestinakomiteen og Hamas

Publisert:

I Dagen 24. oktober 2023 bekrefter biskop Veiteberg sitt medlemskap i Palestinakomiteen. I artikkelen «Palestinakomiteen og Hamas har samme mål» (21. oktober) viser Dag T. Elgvin at det nettopp er slik: Palestinakomiteen og Hamas har samme mål.

Uttale fra Bønnelista om konflikten mellom Hamas og Israel

Debattinnlegg:

Uttale fra Bønnelista om konflikten mellom Hamas og Israel

Publisert:

Bønnelista, samlet til møte på Gavelstad Gjestegård, er sterk kritisk og undrende når det det gjelder Den norske Kirke og Bispekollegiet sitt engasjement i Midtøsten-konflikten. Preses var heldigvis tidlig ute og fordømte Hamas sin terror.

Galskap å ikke bygge de tryggeste veiene

Publisert:

I fjor så vi for første gang siden 2016 en økning i antall omkomne i trafikken. Regjeringen tar ikke tak i dette, men vil bygge færre av de tryggeste veiene.

Heimevernet i møte med framtidens krav

Publisert:

Forsvarssjefens Fagmilitære råd, begge kommisjonsrapportene og Forsvarets Forskningsinstitutt beskriver Heimevernet som en selvstendig organisasjon, likeverdig og komplementær med Hæren. Vi trenger derfor et lokalt forankret heimevern som er organisert, utstyrt og trent i møte med dagens og ...

Kommuners opplegg i Israel for sivile under krig

Publisert:

Exodus Nord har en stiftelse i Israel, gjestehus i Negev, og samarbeid med kommuneadministrasjonen der. I disse dager kommer løpende informasjon fra kommunen om den sivile befolkning.

Hvem er Hamas?

Publisert:

Er Gaza okkupert? Ja, ikke av Israel, men av Hamas. Er Gaza et fengsel? Ja, folket er undertrykt av terror-organisasjonen Hamas. Media og venstresiden har gjennom årene unnlatt å sette søkelys på Hamas, som er det store problemet og hovedårsaken til kaoset i Gaza.

Annonse
Annonse