Kommentarartikler

Kommuneisme

Publisert:

Det må være kommuneisme TV Visjon Norge er utsatt for. En kommune som vil bestemme. Punktum. For det er totalt urimelig at TV- stasjonen ikke skal kunne bruke sitt eget bygg som de har brukt det i 16 år. Det er rettsløshet, og ligner på det som har vært i ØstEuropa.

Midtøsten: Et nytt paradigme

Publisert:

Det er nå mer enn 25 år siden Norge påtok seg rollen med å lede den internasjonale giverlandskomiteen som samler inn penger til «statsbyggende» virksomhet innenfor de palestinske selvstyremyndighetene. Det er antakelig ingen som har oversikt over hvor mange milliarder dollar Norge i denne perioden h...

Revisoraktig «tante Sofie»-journalistikk

Revisoraktig «tante Sofie»-journalistikk

Publisert:

En stortingsmann fra Hordaland er i hardt vær. Han blir beskyldt for å reise på statens bekostning i privat øyemed.

Når saltet mister sin kraft

Når saltet mister sin kraft

Publisert:

I våre dager er kunnskapen om menighetsbygging og lederskap større enn noen gang. På våre skoler og universiteter blir vi eksperter på teologi, ledelse, sjelesorg og misjon. Det holdes flotte konferanser på fancy steder, med kvalitetsmat og kvalitetsfellesskap.

Statsministerens store tale for barna

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Statsministerens store tale for barna

Publisert: - Oppdatert: 10.01.2019 kl 15:05

2019 åpnet godt med Erna sin tale om barn i Norge. Aldri før har barn til de grader vært hovedtema for en nyttårstale. Aldri før har fremtiden stått på dagsorden som i statsministerens tale. Takk Erna!

Et avgjørende år

Publisert:

Året som gikk innebar på mange måter et vendepunkt for den jødiske staten. Etter et århundre med eksistensiell kamp for å overleve i fiendtlige omgivelser og et halvt århundre med mislykkede forsøk på å invitere de arabiske naboene til en avtale om fredelig sameksistens, er det endelig kommet en rea...

Det skal lykkes

Publisert:

Regjeringsforhandlingene på Gran på Hadeland må lykkes. Det vet alle som sitter rundt bordet. Og derfor vil det skje.

Norges pinlige selvgodhet

Norges pinlige selvgodhet

Publisert:

Det er typisk norsk å være god, var et ordtak som Gro Harlem Brundtland introduserte i sin nyttårstale i 1992. Denne selvgodheten kommer til uttrykk i mange ulike sammenhenger. En av de nylige eksemplene er måten Norge forholder seg til andre lands vurdering av det norske Barnevernet.

Rødt symposium? Bra!

"Drivkraft" etableres:

Rødt symposium? Bra!

Bjarte Ystebø ønsker det nye initiativet velkommen

Publisert: - Oppdatert: 08.01.2019 kl 17:05

At venstresiden i KrF lager en utfordrer til Oslo Symposium er bra. Lokket er av på debatten om kristne verdier. Det tjener alle på.

For et år det var, og skal bli

Kommentar av Bjarte Ystebø:

For et år det var, og skal bli

Publisert: - Oppdatert: 02.01.2019 kl 20:42

2018 var et ellevilt år i norsk politikk, og 2019 ligger an til å bli spennende det også. Det er mye å glede seg over.

FN fremmer antisemittisme

Publisert:

Det ble tatt ille opp at Simon Wiesenthal-senteret i årets kåring av de 10 verste antisemittene, satte hjelpeorganisasjonen UNRWA på en femteplass, – så vidt slått av den britiske Arbeiderparti-lederen, Jeremy Corbyn, på fjerde. Blant Corbyns mange meritter dette året, var å delta i en minnestund me...

4000 svensker med et «merke» på hånden

4000 svensker med et «merke» på hånden

Publisert:

«Merket» er kommet. I alle fall første generasjon av det. 4000 svensker har implantert en mikrochip i hånden. Det er nå «kortet» de handler med. Det er nøkkelen de åpner med.

Halshugget IS de to studentene  fra universitetet i Telemark?

Halshugget IS de to studentene fra universitetet i Telemark?

Publisert:

Like før jul skjedde det igjen. Nok en terrorhandling rammet intetanende sivile mennesker. Denne gangen to jenter på ferie i Marokko, norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager Jespersen som gikk sammen på universitetet i Bø i Telemark.

Et barn er født

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Et barn er født

Publisert: - Oppdatert: 27.12.2018 kl 10:35

Julen handler om et barn. Verdens frelser kom til jord som alle oss andre. Det er verdens vakreste historie. Det minner meg om et dikt: «Maria».

Et kristent land

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Et kristent land

Publisert: - Oppdatert: 20.12.2018 kl 12:46

Norge har vært et kristent land i 1000 år. Hvordan det skal bli i fremtiden avgjøres av oss i dag.

Salige er de som stifter fred

Publisert:

Denne julen har vi fått en påminnelse om hva kristent fredsarbeid kan bety. Nobelprisen til Dennis Mukwege er et vitnesbyrd om evangeliets kraft til å skape fred.

Farlige «smarte» strømmålere?

Publisert:

De siste årene har de smarte strømmålerne invadert norske husstander. Det er ikke kundene som har etterspurt dem, men strømselskapene har pålagt norske hjem å installere dem. Det hele har gått fore seg i det stille, politikerne har ikke sett seg bryet med å diskutere dette. Det har bare blitt godkje...

Norge i FN

Publisert:

Et selsomt politisk skuespill utfoldet seg i førjulstida. Etter at USA i FN gjorde et forgjeves forsøk på å få fordømt Hamas for de mange angrepene på sivilbefolkningen i Israel, har man der konsentrert oppmerksomheten om å få kontroll og orden på migrasjonstrafikken rundt om i verden. Man vil ikke ...

Hatet mot høyresiden

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Hatet mot høyresiden

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2018 kl 13:18

Knut Arild Hareide har, sammen med Jonas Gahr Støre og venstresiden i norsk politikk, stått i bresjen for å fronte negative holdninger til Frp. For store deler av kristenfolket er denne vemmelsen over dette partiet uforståelig. Som alle andre partier har de sine svake sider i forhold til kristne ver...

Krangel i Venstre og statsstøtte til en viktig sak

Publisert:

En intern krangel er utlagt til offentlig forlystelse. Forholdet mellom venstreleder Trine Skei Grande og Abid Raja har vært spesielt, men saken ser ut til å handle om politikk.

En politisk uavhengig utenriksforvaltning

Publisert:

Hvert år innleder FN adventstiden med å vedta en stor bunke med sterkt Israel-fiendtlige resolusjoner. Norge har lenge og konsekvent stemt sammen med det automatiske flertallet som de islamske statene har i FN, sammen med EU og land i den tredje verden. Norge tør fremdeles ikke stemme sammen med nær...

Intet skjulested

Intet skjulested

Publisert:

Vekkelsen fosser frem på de fleste kontinent. Nye kirker popper opp som paddehatter. Folk møtes i skjul og synger lovsanger før frokost. Julens budskap har en sprengkraft uten sidestykke - og erobrer jorden.

Gentlemannen

Videokommentar av Bjarte Ystebø:

Gentlemannen

Publisert: - Oppdatert: 04.12.2018 kl 20:44

Redaktør Bjarte Ystebø kommenterer arven etter George H. W. Bush, som hylles over hele verden etter sin bortgang. Se video her!

Kjøper det «alle» ønsker seg til jul

Publisert:

Warren E. Buffet, verdens rikeste mann, var lenge kjent for at han ikke investerte i ny teknologi. Hans mantra var «Jeg investerer ikke i ting jeg ikke forstår». Og ny teknologi, (les informasjonsteknologi) forstod han ikke.

Når skolepensum blir politikk

Publisert:

Da den norske offentlighet i november markerte 80 årsminnet for Krystallnatten som var innledningen til jødeutryddelsen i Europa, Holocaust, ble det sterkt understreket fra de mange som holdt appell, inkludert statsminister Erna Solberg som holdt en liten tale under markeringen i Bergen, at vi har e...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...