Kommentarartikler

Ingen grunn til panikk

Ingen grunn til panikk

Publisert:

Jeg var (selvsagt) blant dem som ikke ønsket en venstrevridd sosialistisk regjering. Det verste med venstresiden slik jeg ser det, er ikke bare at de vil at vi skal øke skattene, selv om jeg ikke synes det er en god idé. Det verste er deres tradisjonelle holdning mot kristendommen og Israel, og ...

Velkomen heim, Trygve!

Velkomen heim, Trygve!

Publisert:

Det vert ikkje lett. Jonas Gahr Støre skal bære sprikande staur. Og vi veit jo at det er lettare for bønder enn andre. Difor burde Trygve Slagsvold Vedum vere statsminister i fire år. Og dei borgerlege partia burde gje han den muligheten. Inklusiv Høgre, for det er jo som å ynskje ein ...

Politikk på villspor

Publisert:

Mens vi venter på å bli fortalt hvordan norsk utenrikspolitikk vil se ut de nærmeste årene, er det for Midtøsten-politikkens vedkommende allerede klart at det går mot en tydelig radikalisering. I forholdet til den arabisk-israelske konflikten har alle støttepartiene bak påtroppende ...

«Ropstad er en av historiens viktigste KrF-ledere»

Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø:

«Ropstad er en av historiens viktigste KrF-ledere»

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2021 kl 22:00

Kjell Ingolf Ropstads exit som partileder var trist, nødvendig og smertefull å være vitne til. Hans historiske bragd i 2018 vil bli stående som et av partiets viktigste øyeblikk, skriver Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø.

– Noe å bygge videre på, men ikke nok

Bjarte Ystebø kommenterer valget:

– Noe å bygge videre på, men ikke nok

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2021 kl 10:30

KrFs nedslående valgresultat, like under den symboltunge sperregrensen, ble et drama uten sidestykke. Det er flere ting å lære fra årets valg.

Norge i Durban

Publisert:

I 2001, en uke før terrorangrepet 11. september mot USA, arrangerte FN en konferanse i Durban om rasisme, diskriminering, fremmedfrykt og intoleranse, som utartet til en internasjonal heksegryte av ond-skapsfulle og antisemittiske angrep på den jødiske staten Israel.

Kommunikasjonskatastrofene

Kommunikasjonskatastrofene

Publisert:

Kommunikasjonen fra borgerlig side har ikke vært god nok denne valgkampen. Det gjelder både i debattene om klima, formueskatt, «de rike», politi og skole. Og media har så absolutt sviktet når de ikke utfordrer venstresidens uriktige mantra-aktige påstander.

Våkne, Norge, abort er drap

Våkne, Norge, abort er drap

Publisert:

I enkelte delstater i USA har de en abortlov som er helt grotesk. Det stakkars uskyldige barnet i mors liv er fritt vilt fram til fødsel i for eksempel New York, Vermont og Virginia.

En nasjon på kne er redningen

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

En nasjon på kne er redningen

20 år siden terrorangrepene i New York

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2021 kl 00:33

En nasjon på kne står bak dere! Det var de første ordene president Bush hilste hjelpearbeiderne med, i ruinene av tvillingtårnene i New York.

– Korona verre enn vaksine

– Var usikker på vaksine, så ble jeg smittet:

– Korona verre enn vaksine

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2021 kl 11:23

Jeg er blant dem som hele tiden har vært litt usikker på dette med vaksine. Så kom koronaen plutselig helt nære, og jeg selv og mange av dem jeg omgås ble smittet, rundt 30 personer, skriver Trine Overå Hansen.

Det uventede sammenbruddet

Publisert:

Året 2021 har vært preget av til dels uventede vanskeligheter over store deler av verden. Den kinesiske pesten som stadig dukker opp i nye varianter, ser ikke ut til å ville gi seg. Dette utsetter store folkemengder for en stressende hverdag og vi opplever hendelser og reaksjoner som har vært ...

Dialog med ondskapen

Kommentar av Rachel Suissa:

Dialog med ondskapen

Publisert:

At man i undervisning og prekener i islamske moskéer systematisk og vedvarende formidler jødehat, er allment kjent over hele verden. Ingen bør tro at Norge er et unntak.

Hva er kristen politikk?

Hva er kristen politikk?

Publisert:

Det er mange ulike meninger om hva som er god kristen politikk. I disse dager er det en rekke kristenledere som går ut og oppfordrer alle til å stemme gult, altså KrF. Men har KrF den mest kristelige politikken? Og er det ikke de realpolitiske vedtak og ambisjoner de skal måles etter? KrF har ...

Covid ikke lenger samfunnskritisk

Publisert:

Det er gladmeldingen fra Danmark. Fra 10. september vil ikke korona lenger bli betraktet som en samfunnskritisk sykdom. De avvikler restriksjoner. Folk kan leve som normalt.

Dialog med ondskapen

Publisert:

Vi leser om fortørnede mennesker som har reagert med avsky på uttalelser fra en islamsk imam som har delt sin religiøse tro med vennene på Facebook. Den erkjennelsen hans studier i islamsk teologi har gitt ham, er ifølge ham selv at «Hitler sparte noen jøder slik at verden kan vite hvor ond ...

Hadia Tajik på tokt

Publisert:

Hun stiler mot finansminister-stillingen. Og der skal hun først og fremst gjøre de rike fattigere. At hun samtidig gjør de arbeidsløse flere, er nok ikke så viktig.

Bjarte Ystebø:

– KrF har mye å tape på å åpne for fri abort

Publisert: - Oppdatert: 01.09.2021 kl 10:30

– Det er knapt noen som tror at det er mulig å vinne frem med vesentlige innstramming av abortloven i dagens politiske klima. Men hvorfor skal man skifte standpunkt av den grunn? Det spurte Bjarte Ystebø om i sin kommentar i Live fra Bergen.

Fra asken til ilden?

Stortingsvalget:

Fra asken til ilden?

Publisert: - Oppdatert: 30.08.2021 kl 16:04

Vi går fra asken til ilden hvis gallup, i skrivende stund, for høstens valg slår inn. Vi kan alle selvsagt være med å hindre det. Men taper den borgerlige siden regjeringsmakten, blir det ikke bare helrødt. Det blir helsvart, skriver Anita Apelthun Sæle

Et dobbelt Jerusalem

Kronikk:

Et dobbelt Jerusalem

Publisert:

Navnet Jerusalem forekommer 814 ganger i Bibelen, og har sentral betydning for å forstå Guds rike.

– Afghanistan ved et veiskille

Ole Petter Erlandsen og Linda Askeland:

– Afghanistan ved et veiskille

Publisert: - Oppdatert: 27.08.2021 kl 11:23

«Det er usikre tider for de troende i Afghanistan, og vi aner ikke hva de neste månedene vil bringe, og hva slags versjon av sharia vil vil se», sier broder Samuel*, Åpne Dørers områdedirektør for Asia. – Vi må fortsette å be for våre brødre og søstre som står overfor store ...

– Klar for en ny tid

– Vi er på vei inn i en ny tid for kristenfolket, og den skal vi møte med frimodighet

Publisert: - Oppdatert: 25.08.2021 kl 11:08

Oslo Symposium gjorde det klart, dersom noen var i tvil. Vi er på vei inn i en ny tid for kristenfolket, og den skal vi møte med frimodighet.

Biden og Stoltenberg på vakt

Biden og Stoltenberg på vakt

Publisert:

Da Donald Trump var president, påstod massemedia at det var en gal mann i Det hvite hus og at han når som helst kunne komme til å trykke på knappen som utløste tredje verdenskrig.

Sammenbruddet er langt fra over

Publisert:

Å oppleve et totalt militært og politisk sammenbrudd fra «verdens mektigste supermakt» og dens internasjonale militære organisasjon, NATO, har vært lærerikt for mange, ikke minst for de mange omkring i verden som anser nettopp USA og NATO for å være deres fiender og største hindre for det ...

10 års-jubileum:

– Velkommen til Oslo Symposium - se talene direkte her

Publisert: - Oppdatert: 20.08.2021 kl 15:05

Det er en stor glede å ønske velkommen til 10 års-jubileum for Oslo Symposium fredag 20. og lørdag 21. august. På denne siden kan du se alle talene direkte - og vi legger også ut opptak av alle talene her.

– Vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt

Bjarte Ystebø:

– Vi kan ikke la være å tale om det vi har sett og hørt

Publisert: - Oppdatert: 20.08.2021 kl 11:33

Kjære venner, hjertelig velkommen til Oslo Symposium!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...