Norge IDAG

Kommentarartikler

Norge og den euro-arabiske dialog, – en påminnelse

Publisert:

Hele 52 år er gått siden en samlet arabisk verden organiserte seg for et endelig oppgjør med Israel hvor jødene skulle «kastes på havet» i «en utryddelseskrig og en skjellsettende massakre,» slik generalsekretæren i Den arabiske liga, Abdul Rahman Azzam, uttrykte det allerede i 1947. Forsøket endte ...

Helges oppgjør med kristenfolket

Helges oppgjør med kristenfolket

Publisert:

Tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes har samme problem som elitene i KrF har hatt. Han forakter den kristne grasrota han lever av.

NRK-skam

Publisert:

Gjennom mange år har vi observert de stadig tilbakevendende og sesongpregede angrepene i norske medier på det som har med jøder og Israel å gjøre. Det har særlig vært merkbart når det nærmer seg jul og påske, samt i agurktiden når de fleste er på ferie.

Er Amerika innvandringsfiendtlig?

Er Amerika innvandringsfiendtlig?

Publisert:

Er den amerikanske presidenten knallhard? Det er det en får ut av Aftenpostens førsteside den 31. august. Men er det fakta? Hva er nytt med den amerikanske presidentens politikk i forhold til innvandring? Og hvem har egentlig en knallhard innvandringspolitikk?

Om mediekritikk og «sinnaprofilering»

Publisert:

I ethvert samfunn er legitim kritikk av makten nødvendig for borgernes frihet og innflytelse på landets retning, som det skal være i et demokrati. Medienes selvforståelse er at de er de fremste vokterne av borgerne og et vern mot maktovergrep.

Med kirker på tilhengeren og Bibelen som rettesnor

Med kirker på tilhengeren og Bibelen som rettesnor

Publisert:

Det er noe imponerende over initiativtakerne til det ene valgalternativ ved høstens kirkevalg. På stand rundt om i Norge kjører de med en kirke. Det vil si, de har laget fire utgaver av kirken som de elsker.

Livsfarlig gift som «medisin»

Livsfarlig gift som «medisin»

Publisert:

De siste årene har vi sett at stadig flere land og amerikanske stater legaliserer cannabis; olje, marihuana og hasj. Vi får høre argumenter som at det er farligere med alkohol, og noen hevder til og med at det er mindre skadelig.

Til høstens valg, KRF eller PDK?

Til høstens valg, KRF eller PDK?

Publisert:

Jeg tenkte på dette etter at jeg leste overskriften på Resett tror jeg, at «Ingen i KRFs nye ledelse er medlem av Den norske kirke». Men akkurat det synes mindre viktig med de uansett økende mange menigheter og frikirker her i landet.

Gripende allianse

Kommentar:

Gripende allianse

Publisert: - Oppdatert: 23.07.2019 kl 12:12

– To av hovedstrømmene i vestlig kristenhet er i ferd med å finne hverandre. Det kan bli en viktig allianse, skriver Bjarte Ystebø.

Løsningen på klimaproblemet

Løsningen på klimaproblemet

Publisert:

Treplanting og skog over hele verden kan fjerne hele to tredjedeler av menneskeskapte utslipp, fastslår en ny klimarapport. Å plante flere trær kan «slette 100 år med karbonutslipp». Vi klarer det. Dommedag kommer ikke på den måten de radikale grønne tror.

Smarttelefonen - Verdens største eksperiment

Smarttelefonen - Verdens største eksperiment

Publisert:

Jeg så et korsstings-broderi forleder. Der sto det «Jeg vil være din mobil!» Og det er kanskje ikke så rart når en vet at mobilen blir sett på, tatt på, passet på og lett etter mer enn det meste annet vi eier.

Ytringsfrihet under angrep

Ytringsfrihet under angrep

Publisert:

Da jeg var i Washington DC på Road to Majority-konferansen tidligere i sommer, ble det blant annet satt fokus på hvordan ytringsfriheten er under angrep, særlig ved universitetene.

Skråblikk på Venezuela

Skråblikk på Venezuela

Publisert:

Gallup er underlig i disse dager. Alle snakker om at «Folkeaksjonen nei til mer bompenger» soper med seg 25 prosent av stemmene i de store vestalandskommunene, inklusiv Bergen. Det kan endre det politiske kartet betydelig. Men selv om aksjonsgruppen ikke har flagget side, vil den ganske sikkert være...

Vil ha svarte ut av offerrollen

Vil ha svarte ut av offerrollen

Publisert:

Forrige helg var jeg på konferansen Road to Majority i Washington DC, USA. Det var interessant å få kjenne på begeistringen som nå råder blant dem som står på de klassiske verdiene Amerika var grunnlagt på. Noe av det som slår meg, er hvor galt det stereotype bildet er, som ofte skapes av Trump-supp...

Århundrets mulighet

Århundrets mulighet

Publisert:

Vi husker den tidligere israelske utenriksminister Abba Ebans karakteristikk av de palestinske arabernes atferd: «De lar aldri en anledning gå fra seg til å la en anledning gå fra seg.» Sjelden har vi sett denne egenskapen tydeligere illustrert enn i deres demonstrative avvisning av USAs tilbud om e...

Politikernes sørgelige «devaluerte» utvikling

Politikernes sørgelige «devaluerte» utvikling

Publisert:

Den 24/6/19 hadde Ragnar Larsen en kronikk om landets nåværende tillitsvalgte politikere og om alle de ynglende stats-sugerørs-folkene, på nettstedet Document. Men her fremkom også mye annen og berettiget, ja, ramsalt kritikk over myndighetenes fordyrende og manglende effektivitet.

- Rett mann for KrF

Ystebø om KrFs nye generalsekretær:

- Rett mann for KrF

Publisert: - Oppdatert: 27.06.2019 kl 10:28

Geir Morten Nilsen har de egenskapene som skal til for å hjelpe KrF ut av hengemyren.

Velkommen til fest på Bildøy

Velkommen til fest på Bildøy

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2019 kl 18:40

Onsdag til søndag er det duket for et nytt Norge IDAG-stevne på idylliske Bildøy utenfor Bergen. Denne gangen feirer vi 20 år med Norge IDAG. Det er verdt en fest!

Ayatollaenes krig mot verden

Publisert:

NRKs formidling av nyheter fra Midtøsten blir stadig vanskeligere å forstå. I Dagsrevyen 13. juni slet statskanalen med å innrømme at den regionale hybridkrigen har pågått i mange år i store deler av Midtøsten, og at ayatollaene i Teheran har kjempet en vedvarende terrorkrig ved hjelp av mange stedf...

Ingenting å ta dem på

Publisert:

Forrige uke ble det kjent at anklagene mot helbredelsesevangelist Tom Roger Edvardsen er lagt til side av politiet. Dermed er både han og Svein Magne Pedersen å anse som frifunnet av anklagene mot dem.

Hent frem frihetsprinsippene  fra Bibelen og Magna Carta

Hent frem frihetsprinsippene fra Bibelen og Magna Carta

Publisert:

I denne ukes Norge IDAG har vi intervjuet to ordførere som begge føler på avmakt i forhold til byråkratiet. Det er ikke akseptabelt.

Blodige virkemidler

Blodige virkemidler

Publisert:

I forrige uke vedtok Stortinget det KrF fikk gjennomslag for i regjeringsplattformen, med god drahjelp fra Erna Solberg, nemlig forbud mot tvillingabort. Det vil si såkalt fosterreduksjon i flerlinggraviditeter.

Hvem lurte hvem på Vestbredden

Publisert:

Det har i mange år versert et dogme på den «Palestina-vennlige» venstresiden om at Norge tidlig på 1990-tallet ble lurt i en felle av Israel, noe som resulterte i at norske myndigheter nærmest på bevisst falske premisser tok på seg rollen som fredsmekler mellom Israel og den Palestina-arabiske organ...

Valgdagsmassakre i vest?

Valgdagsmassakre i vest?

Publisert:

Det er en slags revolusjon på gang. Ikke blodig, men en demokratisk og verdig reisning i folket. For gallup gir 25 prosent i Bergen til partiet som heter «Folkeaksjonen nei til mer bompenger».

Politikernes grenseløse griskhet traff veggen

Politikernes grenseløse griskhet traff veggen

Publisert:

Da kom endelig det folkelige opprøret til Norge i form av bompengebølgen. Vi har sett det med Trump i USA og Brexit i Storbritannia. Folket blir mettet av overbyråkrati, ufrihet, tvang og overbeskatning.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...