Norge IDAG

Kommentarartikler

Velkommen til fest på Bildøy

Velkommen til fest på Bildøy

Publisert:

Neste helg er det duket for et nytt Norge IDAG-stevne på idylliske Bildøy utenfor Bergen. Denne gangen feirer vi 20 år med Norge IDAG. Det er verdt en fest!

Hvem lurte hvem på Vestbredden

Publisert:

Det har i mange år versert et dogme på den «Palestina-vennlige» venstresiden om at Norge tidlig på 1990-tallet ble lurt i en felle av Israel, noe som resulterte i at norske myndigheter nærmest på bevisst falske premisser tok på seg rollen som fredsmekler mellom Israel og den Palestina-arabiske organ...

Valgdagsmassakre i vest?

Valgdagsmassakre i vest?

Publisert:

Det er en slags revolusjon på gang. Ikke blodig, men en demokratisk og verdig reisning i folket. For gallup gir 25 prosent i Bergen til partiet som heter «Folkeaksjonen nei til mer bompenger».

Politikernes grenseløse griskhet traff veggen

Politikernes grenseløse griskhet traff veggen

Publisert:

Da kom endelig det folkelige opprøret til Norge i form av bompengebølgen. Vi har sett det med Trump i USA og Brexit i Storbritannia. Folket blir mettet av overbyråkrati, ufrihet, tvang og overbeskatning.

Våre meninger er en del av Europa

Publisert:

Debatten om antisemittismens utbredelse i Europa tenderer til å gå som et tidevann. Når det skjer en stor terrorhandling rettet mot jøder, blomstrer den opp for så å ebbe ut igjen. Nylig skjedde det som en reaksjon på at den tyske regjeringens spesielle embetsmann for bekjempelse av antisemittisme,...

Strømmonopol

Strømmonopol

Publisert:

Svært mange mennesker skal nå ha fått avstengt strømmen til boligen sin fordi de ikke vil ha ny automatisk strømavleser.

Blir det bare tomme løfter?

Blir det bare tomme løfter?

Publisert:

Lenge har det stort sett vært de kristne avisene og Israel-organisasjonene som har snakket høyt om den horrible terrorfinansieringen i de palestinske områdene. Det er vel kjent at det i alle år har pågått en totalt menneskerettsstridig ordning, der palestina-arabiske terrorister får betalt for drap ...

Politikerne og bomopprøret

Politikerne og bomopprøret

Publisert:

Det norske bomopprøret er et interessant skue. Det spennende er hvilke politikere som består prøven. For dette er en test på det politiske Norge.

Åpen hånd og lommebok

Åpen hånd og lommebok

Publisert:

I USA skjer det et mirakel. Livsfiendtlige abortlover rulles tilbake. Barnet i mors mage blir sett og betraktet som det individ det er. Samtidig blir loven liberalisert i noen (svært folkerike) stater. Kampen om menneskeverdet er tøff i USA.

Freden som nesten ingen vil ha

Publisert:

I Regjeringens utenrikspolitiske redegjørelse for Stortinget denne sesjonen fikk vi på ny høre utenriksministeren uttale det velkjente standpunktet at: «det internasjonale giversamfunnet er tydelig i sin støtte til to-statsløsningen. En framforhandlet avtale mellom israelerne og palestinerne er enes...

Vitne til mord

Publisert:

Undertegnede fikk et lite filmopptak på mobilen for en tid siden, og klikket på det.

Farlig å støtte Israels sak?

Farlig å støtte Israels sak?

Publisert:

Vi vet at antisemittisme i Europa er et stadig økende problem. Vi har hatt grufulle terroraksjoner rettet mot jøder, og mange kvier seg blant annet for å bruke kippa på gatene i Frankrike og Tyskland. Men nå er det ting som tyder på at det også er i ferd med å bli farlig å støtte Israels sak.

Første forsøk mot fri abort

Første forsøk mot fri abort

Publisert: - Oppdatert: 22.05.2019 kl 11:43

I USA har ja til livet-bevegelsen håp i sikte. En ny bølge av lovvedtak reder grunnen for den første virkelige omkampen om fri abort siden 1973.

Nye advarsler til jødene

Publisert:

Gjennom mange år har vi sett og omtalt en utvikling som skaper uro blant gjenlevende jøder i Europa. Tydeligst har dette vært i Frankrike hvor hyppige blodige angrep har manet frem følelsen av en langsomt mørknende "Krystallnatt." Men signalene er tydelige over hele kontinentet, også i de nordiske ...

Surrealistisk

Surrealistisk

Publisert:

Vi kom hjem til flagg, bunader og feststemning. Vi kom fra Israel til Norge, til boller og is, glade barn og sol fra skyfri himmel. Slik var Norge på 17. mai 2019. Egentlig veldig lik de fleste 17. mai-dager undertegnede har feiret. Feiret i fred og frihet.

USA – landet som gir håp

USA – landet som gir håp

Publisert:

Når jeg har vært i USA og sett grasrotengasjementet blant kristenfolket, har det imponert meg stort hvordan de står på for å snu en nasjon som har vært på vei bort fra kristne verdier.

Åndelig forførelse

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Åndelig forførelse

Publisert: - Oppdatert: 15.05.2019 kl 16:21

Mandag 20. mai skal prinsesse Märtha Louise stå ved alteret i St. Petri kirke i Stavanger sammen med sin nye kjæreste, sjamanen Durek Verrett. Det er godt kjent fra før at prinsessen er glad i det okkulte. Gjennom sin engleskole Astarte, har hun villedet hundrevis av unge kvinner og menn som er på å...

Trusselen fra Iran

Publisert:

Atomavtalen som ble inngått med Iran i 2015 hadde ikke som mål å fjerne trusselen om atomopprustning i Midtøsten. Den lovet bare en 8-årig utsettelse frem til 2023 av de iranske forberedelsene til å lage atombomber. Det hemmelige iranske atom-arkivet som ble hentet ut fra Teheran av Mossad i fjor, a...

Vil Europa bedras?

Vil Europa bedras?

Publisert:

Jeg er i Israel. Jeg feirer Norges frihetsdag og jeg føler meg ett med det jødiske folk som lever og bor her. De har også rett til fred og frihet. Det er vanskelig når det hagler raketter fra palestina-arabisk områder, og store deler av Israel må sirkle rundt de bombesikre beskyttelsesrommene som de...

KrFs beste venn

Kommentar av Bjarte Ystebø:

KrFs beste venn

Publisert: - Oppdatert: 10.05.2019 kl 18:14

Sylvi Listhaug er tilbake i regjering. Det lover godt for KrF. Uten henne ligger partiet tynt an.

Terroren rettes mot kristne

Publisert:

Terrorangrepet Påskedag på Sri Lanka rettet verdens oppmerksomhet mot en utvikling vi har sett flere steder, men som mediene har vært tilbakeholdne med å omtale. Årets offensiv fra islamske jihadisters side er i særlig grad rettet mot kristne lokalsamfunn i mange land. I Europa angripes geistlige, ...

Eldrepolitikken trenger Listhaug

Eldrepolitikken trenger Listhaug

Publisert:

Sylvi Listhaug har evnen til å utfordre og til å skape overskrifter. Å tenke utenfor boksen. Det er ikke negativt. Folket må få vite at regjeringen står for noe annet enn en alternativ regjering med Ap og SV ved roret. Da må debatten være skarpere enn den normalt er.

«Umodent» å være mot abort?

Publisert:

En journalist som tar et teologifag ved en norsk høyskole, leverte nylig inn en obligatorisk oppgave.

God start for Ropstad – det viktigste gjenstår

God start for Ropstad – det viktigste gjenstår

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2019 kl 19:23

Kjell Ingolf Ropstad har startet godt som leder for Kristelig Folkeparti. Ved å igjen løfte frem KrFs gjenkjennelige hjertesaker har han lagt ned grunnsteinen i sitt politiske prosjekt. Nå gjenstår den viktigste jobben.

Tostatsløsningen står i veien for fred

Publisert:

Det nærmer seg nytt møte i den norskledete komiteen, AHLC, som to ganger årlig møtes for å samle inn penger til driften av de palestinske selvstyremyndighetene.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...