Kommentarartikler

Pride – et sykdomstegn

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Pride – et sykdomstegn

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2018 kl 12:15

Da Pride-festivalen først begynte å arrangeres i Norge, var det bare i Oslo de vulgære paradene fant sted. Nå ser vi at det er stadig flere steder som ønsker arrangementene velkommen. Eller kanskje de føler seg presset til å huse Pride-parader. Det er nærmest blitt slik i samfunnet at om vi ikke utt...

Oslo Symposium 2019

Publisert:

Det er noen som tror at kristenfolket er svak og ikke til å regne med. De vet ikke hva de har i vente.

Når dårlige tapere skaper politikk

Publisert:

I avisene kan vi lese at popartister oppfordrer arrangørene til å legge Melodi Grad Prix-finalen til et annet land «med et bedre rulleblad når det gjelder menneskerettigheter». De sier ikke hvilket land de har i tankene, men ettersom ingen av dem hadde problemer med at konkurransen tidligere er blit...

I «førersetet» for rent hav?

I «førersetet» for rent hav?

Publisert:

Statsminister Erna Solberg reiste til New York og FN forrige helg. Der er det møte om hvordan man kan bevare jordens hav rene. Det er et miljøsynspunkt jeg er hjertens enig i.

Hva kan skje denne høsten?

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Hva kan skje denne høsten?

Og hvilke konsekvenser vil det kunne få?

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2018 kl 12:03

Det er viktig å unngå et regjeringsskifte. Men et slikt skifte kan komme før vi vet ordet av det. Det er slitasje i regjeringen. Og det er alvorlig for FrP å ha tusenvis av rasende bompengeprotestanter i Rogaland, den avgående samferdselsministerens by. Det er også alvorlig når justisminister Tor Mi...

Kristne ledere og KrF

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne ledere og KrF

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2018 kl 22:25

Kristne ledere bør nøye vurdere hvordan de skal forholde seg til KrF. Mange av dem bruker dypest sett sin åndelige autoritet til å velsigne alle partiets veivalg. Det er en ganske tung investering for en forkynner av Guds Ord.

Trangen til det onde

Publisert:

Som man etter tradisjonen kunne forvente, ville ledelsen i Arbeiderpartiet forsøke å møte dårlige meningsmålinger med et utfall mot Israel. Det kom ikke uventet fra selveste formannen i partiet, Jonas Gahr Støre da han møtte Arbeidernes ungdomsfylking på Utøya i sommer.

Skummel sensur

Skummel sensur

Publisert:

Framtidsromanen 1984 av George Orwell ble utgitt i 1949. Den handler om hvordan framtiden kan bli, med et totalitært system der ingen privatliv eller individuelle rettigheter og friheter finnes. Stadig flere elementer ved vårt samfunn indikerer dessverre at vi kan bevege oss i denne retning.

FrP og friheten

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2018 kl 01:45

Enkelte i FrP er så sterkt imot islam at de vil stanse kristendommen, for sikkerhets skyld. De tror at all religion er det samme. Med slik tenkning kan vi miste friheten.

Menneskeverd i fritt fall

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Menneskeverd i fritt fall

Publisert: - Oppdatert: 06.09.2018 kl 16:02

Det er skremmende å høre om abortforslagene som nå kommer på løpende bånd fra flere ungdomspartier. Verst er Unge Venstre som foreslår fri abort fram til uke 24. På denne alderen kan fosteret overleve utenfor mors mage, og er stort sett fullt utviklet.

Ti år siden Aril Edvardsen døde

Ti år siden Aril Edvardsen døde

Publisert: - Oppdatert: 06.09.2018 kl 19:11

– I dag er det ti år siden Aril Edvardsen døde. Han døde i Afrika «med skoa på» etter en endt kampanje, skriver Sten Sørensen.

Finansiering av terror

Publisert:

Igjen dukker spørsmålet opp om Norge bidrar til finansiering av terrorvirksomhet i Midtøsten. Denne gangen er det stortingsrepresentant Ingjerd Schau (H) som 21. august spør om utenriksministeren kan forsikre at den norske støtten til Palestina ikke går til å belønne terror eller antisemittisme?

Avkristningens pris

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Avkristningens pris

Publisert: - Oppdatert: 05.09.2018 kl 13:38

Englands bykjerner ikke lenger noe sted for barn. Ross Kemp beskrev sist uke på TV2 Zebra det de kallte «brutal virkelighet» i England.

Radioens renessanse

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Radioens renessanse

Publisert: - Oppdatert: 31.08.2018 kl 10:42

Det snakkes mye om internettrevolusjonen og de endringer den har ført til for måten vi konsumerer nyheter og underholdning. Medieendringene gjelder ikke bare aviser og TV.

Verdens største svarteliste og demokratisk flertallsdiktatur

Publisert:

Diktatur er ille. Mindretallsdiktatur er det mest vanlige. Men kan vi få et flertallsdiktatur, selv om vi har demokrati og frie valg? Jeg er redd for det. Og det er faktisk grunn til å være spesielt på vakt mot konstruksjoner som skaper det siste. For det er så vanskelig å endre. Spesielt hvis vi og...

Hvor skal Hareide og KrF?

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Hvor skal Hareide og KrF?

Publisert: - Oppdatert: 29.08.2018 kl 11:37

Det er trist å se utviklingen i KrF, partiet som har vært en bauta for kristne verdier i landet siden 1933. De siste årene har partiet blitt redusert til en skygge av seg selv.

Om norske fritidsreiser til Gaza

Kommentar:

Om norske fritidsreiser til Gaza

Publisert: - Oppdatert: 24.08.2018 kl 14:00

Dreg du krabbeteiner utan redningsvest blir du bøtelagt av Kystvakten. Seglar du til Gaza med 22 mann ombord i ein kondemneringsklar fiskebåt som verken har sertifikat eller naudsynte løyve, kan du gjere dette risikofritt.

Intifada i Sverige

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Intifada i Sverige

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2018 kl 10:44

Det er det det er. Intifada. Opprør. Og det er like destruktivt som intifadaen mot Israel. Og det har samme rot. Samme opphav. Et hat mot Vesten. Et hat mot det bestående. Et hat mot dem som får det til. Et hat mot vår kultur, vår levemåte, vår frihet, vår tro.

«KrF er et politisk parti, ikke en menighet»

Kommentar av Bjarte Ystebø:

«KrF er et politisk parti, ikke en menighet»

Publisert: - Oppdatert: 21.08.2018 kl 22:34

Dette uttrykket har du sikkert hørt mye i det siste. Hva betyr det egentlig?

Svenske tilstander

Publisert:

I mange år har det jødiske samfunn i Sverige stått under angrep fra muslimske innvandrere som ikke legger en demper på sitt jødehat selv om de har fått asyl som flyktninger i det liberale Sverige. Etter århundrer i fred er nå det jødiske samfunn i Sverige noen steder i ferd med å gå i oppløsning.

Nødhjelp, liksom

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Nødhjelp, liksom

Publisert: - Oppdatert: 19.08.2018 kl 09:51

Det virker ikke som om nøden er påtrengende, og det er i alle fall ikke nødhjelp vi bidrar med når et helt års bistand til PA-myndighetene (fra Norge) går til et privatfly – en BBJ1 Boeing Buisness Jet, til «president» Abbas.

Hva er en kristen politiker?

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Hva er en kristen politiker?

Publisert: - Oppdatert: 17.08.2018 kl 14:24

Svaret sier kanskje seg selv. En som er bekjennende kristen er en kristen politiker også. En kristen politiker kan da risikere å komme i konflikt mellom hva Guds ord sier og hva folk flest til enhver tid mener.

Takk og farvel

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Takk og farvel

Publisert: - Oppdatert: 16.08.2018 kl 14:11

Det er sprekkdannelser i KrF-fundamentet. Fremtredende tillits- og folkevalgte sier takk og farvel.

Er antisemittismen en sinnslidelse?

Publisert:

Helt siden krigens dager har nordmenn vært opptatt av en antatt forbindelse mellom totalitære ideologier, jødehat og sinnslidelse. Fremtredende fagfolk som Ingjald Nissen og Johan Scharffenberg la ikke fingrene imellom når de karakteriserte nazismens sykelige opptatthet av det jødiske. Scharffenberg...

PR, ikke nødhjelp

Kommentar:

PR, ikke nødhjelp

Publisert: - Oppdatert: 09.08.2018 kl 11:39

Forrige uke stjal «Ship to Gaza»-aksjonen overskriftene i norske medier. Agurktiden er på hell, men anti-Israelaktivistene klarte å skaffe seg oppmerksomhet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...