Kommentarartikler

Det handlar om fridomen

Det handlar om fridomen

Publisert: - Oppdatert: 16.05.2021 kl 17:09

Vi feirar 17. mai. Grunnlovsdagen. Fridomsdagen. Dagen der vi markerer vår sjølvråderett som nasjon.

– Det er mange grunner til å være skeptisk til et coronapass

Publisert:

Coronapass kan være nødvendig, men det må være oppnåelig for alle, mener redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø.

Farlige ideologier

Farlige ideologier

Publisert:

Trosfrihet er en av bærebjelkene i det vestlige moderne samfunn. Men den religionsfriheten som innebærer at fanatiske religiøse utøver sine syke regler, ødelegger trosfriheten for andre, og kan dermed ikke aksepteres.

– Ingen rød bølge

Stortingsvalg 2021:

– Ingen rød bølge

Publisert:

Ved årets valg er det viktig at FrP gjør det godt, og at KrF og Venstre kommer over sperregrensen. Ellers kommer den rødgrønne intoleransen og verdiliberaliseringen rullende over oss igjen.

Er Europa begynt å våkne?

Publisert:

Vi kunne nylig lese at Europaparlamentet har fattet vedtak om å stanse EUs finansiering av «palestinske terrorister» og «hatefulle skolebøker.»

Når politikken blir grotesk

Når politikken blir grotesk

Publisert:

Debatten på NRK viste bare en flik av hvor grotesk venstrepartienes forslag om abort opp til 22. uke er.

En farligere verden med Biden?

En farligere verden med Biden?

Publisert:

President Dnald Trump hadde en unik evne til å være beintøff mot de ulike verdens herskere samtidig som han kom på godfot med flere av dem.

Folkemordet  på armenerane

Folkemordet på armenerane

Publisert: - Oppdatert: 30.04.2021 kl 08:13

Armenia var den fyrste nasjonen i verda som offisielt vart kristen. Og dette vesle folket har vært forfulgt sidan hærane til Muhammed begynte sin invasjon og påfylgjande kolonisering av den jødiske og kristne verda.

Trosfrihet og statsmakt

Trosfrihet og statsmakt

Publisert:

Våre frimenigheter har fått underlige spørsmål fra våre myndigheter. Spørsmål, ikke bare om økonomi, som kunne forsvares, men om hvilke begrensinger de har i forhold til blant annet kjønn, seksuell orientering og kjønnsidentitet.

– All avmakt i denne sal

Publisert:

Århundrer etter at landet frigjorde seg fra det romerske kirkeveldet, ser vi på ny en trang blant politiske ledere til å søke ly under en internasjonal eller global organisasjon som fritar dem fra et tungt lederansvar i en tid med mye uro og usikkerhet.

Ap og SVs groteske menneskesyn

Ap og SVs groteske menneskesyn

Publisert: - Oppdatert: 28.04.2021 kl 11:14

Nylig vedtok Ap og SV at de vil utvide abortgrensen til henholdsvis 18. og 22. uke. Det er ekstremt.

Godt jobba, Jonas!

Godt jobba, Jonas!

Publisert:

– Min tilnærming er denne: Vi skal hjelpe dem som trenger hjelp, og være solidariske med dem som ikke skal inn i det. Derfor er jeg mot en generell avkriminalisering av narkotika i samfunnet vårt, sa Jonas Gahr Støre til Aps landsmøte.

NRK – seremonimester  og partyfikser for islam?

NRK – seremonimester og partyfikser for islam?

Publisert:

«Det blir mange lyspunkter for hele familien når NRK lader opp til den store id-festen som markerer at muslimenes fastemåned ramadan er over», skriver NRK på sin nettside.

Utenriksministeren feilinformerer Stortinget

Publisert:

Den årlige repetisjonsøvelsen i Stortinget med tendensiøse og falske anklager mot den jødiske staten Israel er i gang igjen. Den 13. april fikk utenriksministeren to spørsmål i Stortinget som hun unnlot å svare saklig på, men hvor hun greide å få rettet et nytt spark mot det jødiske ...

– I Norge lever barnet farlig i mammas mage

Bjarte Ystebø:

– I Norge lever barnet farlig i mammas mage

Publisert: - Oppdatert: 21.04.2021 kl 08:50

– Arbeiderpartiet vil ha fri abort til uke 18. Rødt, SV, MDG og Sentrum vil ha det til uke 22. Det er en bestialsk abortpraksis der barna nesten er levedyktige utenfor livmoren, og de ser ut som nettopp det de er; levende mennesker, påpeker redaktør i Norge IDAG, Bjarte Ystebø i en ...

Fri abort som straff mot kristne

Publisert:

Denne landsmøtevåren har alle partiene på venstresiden bestemt seg for å liberalisere abortloven og gjør de ufødte barna retts- og hjelpeløse frem til uke 18 eller 22. Og de vil gi kristenfolket skylden.

Bjarte Ystebø:

– Kjønnsforskning ligner på organisert kriminalitet

Publisert:

Redaktør i Norge IDAG Bjarte Ystebø er skeptisk til menneskeskapte klimaendringer, men åpen for forskning på området. Når det gjelder kjønnsforskning, mener han det ligner på organisert kriminalitet.

Hva er det egentlig Norge støtter?

Publisert:

Nyheten om at Israel avviser Den internasjonale straffedomstolen ICCs forsøk på å innlede etterforskning av påståtte krigsforbrytelser i forbindelse med at landet flere ganger har måttet forsvare seg militært mot terrorangrep fra de palestinske selvstyremyndighetene i Gaza og på ...

Nå er valgkampen begynt, Erna

Publisert:

Og det kommer til å dreie seg om korona. Ikke nødvendigvis sykdommen, men konsekvensene.

Kor e' alle heltar hen?

Kor e' alle heltar hen?

Publisert:

Det hette en hitlåt fra den bergenske visesangartist Jan Eggum for en del år tilbake. Kristennorge har hatt mange helter. Ludvig Karlsen, Aril Edvardsen, Carl Fredrik Wisløff, T.B. Barrat, Emanuel Minos, Marie Monsen, og hvis vi går lenger tilbake i tid; Hans Nielsen Hauge og den ...

Nestekjærligheten og forvalteransvaret

Nestekjærligheten og forvalteransvaret

Publisert:

Det er mange unge kristne, menighetsaktive mennesker som stemmer på Miljøpartiet De Grønne. Det er nitrist, skriver Norge IDAGs redaktør Bjarte Ystebø i denne kommentaren.

Kurderene har rett til et hjemland

Kurderene har rett til et hjemland

Publisert: - Oppdatert: 08.04.2021 kl 08:01

Uten kurderene kunne verden vært i en enda farligere situasjon enn den er. Det er omtrent umulig å tenke seg at skrekkvelde til Islamsk Stat ville vært over, uten at kurderne hadde stilt soldatene på bakken. Kvinner og menn i hæren, kalt peshmerga, har slåss en kamp på liv og død.

Norge i Sikkerhetsrådet: En politisk skandale

Publisert:

Norges inntreden i FNs Sikkerhetsråd for en toårsperiode har vært feiret som en begivenhet. Men på ønskelisten over alle de storartede resultatene vi skal arbeide for å realisere der, er det noe vi savner. Først og fremst savner vi et uttrykk for erkjennelse fra Regjeringens side av at det ...

Kan vi stole på vaksinene?

Kan vi stole på vaksinene?

Publisert:

En rekke mennesker har dødd i Norge, Danmark og andre land etter å ha fått den britisk-svenske AstraZeneca-vaksinen.

Konfliktene våkner til live igjeni Midtøsten

Publisert:

En av følgene av presidentskiftet i USA som nå blir stadig mer synlig, er at gamle konflikter som var ved å dø hen, er i ferd med å våkne til live igjen. Stridende parter øyner nytt håp med Joe Biden som politisk dirigent i krigsteaterets orkestergrav. Stridende parter øyner nytt håp om ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...