Kommentarartikler

Ny finans-krise?

Publisert:

Howard Mark leder selskapet Oaktree Capital Management, som i dag er registrert på New York børsen.

Feil fokus

Publisert:

I sitt hovedinnlegg i møtet i september i giverlandsgruppa for de palestinske områdene, AHLC, innledet utenriksminister Eriksen Søreide med å erklære at «…med en sterk politisk forpliktelse fra alle i dette rommet og det internasjonale samfunn, kan vi realisere tostatsløsningen.» Hun fortsatte med å...

Mot seier i 2020

Mot seier i 2020

Publisert:

«Vi ledes av en president som er direkte, konfliktsøkende, noen ganger bøllete, noen ganger uhøflig, ufin, tynnhudet, oppfarende og impulsiv. Og noen ganger smakløs … og han gjør vidunderlige ting for dette landet».

Undergraving av demokratiet

Undergraving av demokratiet

Publisert:

Jeg snublet over en twitter fra Dinesh D'Souza forleden. Og han var som alltid klar i tale.

Hvor kalde kan vi bli?

Hvor kalde kan vi bli?

Publisert:

Jeg grøsser over enkelte utsagn som den siste tiden har kommet fra mødre med barn med ulik funksjonshemming.

Et KrF for fremtiden

Videokommentar av Bjarte Ystebø:

Et KrF for fremtiden

Publisert: - Oppdatert: 08.11.2018 kl 15:27

Kristelig Folkepartis beslutning om å vende seg til Solberg-regjeringen kan vise seg å være vendepunktet som bringer partiet tilbake til gammel storhet, kommenterer Bjarte Ystebø. Se video eller les kommentaren her,

Krystallnatten som ikke tar slutt

Publisert:

En ufattelig tragedie fant sted i Pittsburgh, Pennsylvania, under feiringen av shabbat i en synagoge. Det ble raskt klart at massakren på den jødiske menigheten hadde et antisemittisk motiv. Ugjerningsmannen hatet jøder og kritiserte Donald Trump for å stå bak «jødisk infisering» av samfunnet. Dette...

Gjorde Rogaland noe urettferdig?

Gjorde Rogaland noe urettferdig?

Publisert:

Nei, absolutt ikke. Men statsviter Svein Erik Tuastad sa nettopp det (NRK og Stavanger Aftenblad) etter at venstresiden tapte på KrFs ekstraordinære landsmøte. Og det kan lett bli forklaringen på høyresidens seier. At Rogaland fusket.

Ringer av vekkelse

Ringer av vekkelse

Publisert:

I disse dager er Roy og Daphne Godwin på norgesturné, med et gammelt budskap. De forkynner det enkle evangeliet om Jesus som eneste vei til å få et nytt liv, fri fra synd og elendighet.

– Det som har holdt KrF samlet, er de kristne hjertesakene

Videokommentar:

– Det som har holdt KrF samlet, er de kristne hjertesakene

Publisert: - Oppdatert: 01.11.2018 kl 20:58

Bjarte Ystebø kommenterer situasjonen foran KrFs ekstraordinære landsmøte fredag 2. november.

Parkering til besvær

Publisert:

I Debatten/NRK torsdag kveld fikk vi en merkelig sak fra Trondheim kommune. En huseier fikk bot fordi han parkerte på egen eiendom, der han alltid hadde parkert

Saudi-Arabia er medlem av FNs Menneskerettsråd

Publisert:

Verdens medier er svært opptatte av drapet på den arabiske journalisten Jamal Khashoggi. Historien er både dramatisk og sensasjonell når stadig flere detaljer gjøres kjent.

Sprikende staur

Sprikende staur

Publisert:

Knut Arild vil ikke bruke sin dobbeltstemme ved stemmelikhet på landsmøtet på lørdag. Det gjør han lurt i.

Det som virkelig betyr noe...

Det som virkelig betyr noe...

Publisert:

Det er mange grunner til å engasjere seg i politikken. Da jeg selv meldte meg inn i KrF for noen år tilbake, var det ikke på grunn av engasjement for saker som veier, skatter og avgifter, selv om dette også er viktig. Nei, det var på grunn av de kristne grunnverdiene i samfunnet.

KrFs Kamikaze-prosjekt

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

KrFs Kamikaze-prosjekt

Publisert: - Oppdatert: 26.10.2018 kl 10:40

Det er en katastrofe som tårner seg opp. For KrF og for Norge. Først må det sies at det er et massivt løftebrudd hvis KrF velger å skifte side og gå inn i en regjering med Ap og med støtte av SV, uten å ha stilt til valg på det først.

Quislings barn

Publisert:

Israels tidligere ambassadør Raphael Schutz vakte debatt og harme da han karakteriserte en del nordmenn som «etterkommere av Quisling som man vel kan forvente en industri full av løgner og antisemittisme fra.» Foruten de forutsigbare protester og avsporinger, var det også enkelte som oppfattet at am...

Israel – og resten av verden

Israel – og resten av verden

Publisert:

Forrige uke var jeg en av deltakerne på Christian Media Summit i Jerusalem. Det gav et unikt innblikk i landets situasjon, og vi fikk møte myndigheter på høyeste nivå nasjonalt og lokalt i Jerusalem. Det var spesielt å få møte statsministeren, presidenten, lederen for Knesset (nasjonalforsamlingen)....

Tre brødre

Publisert:

Tre brødre ble erklært psykisk utviklingshemmede uten konsultasjon hos lege. Det er grovt uansvarlig.

Løftebrudd

Publisert:

Det er på det rene at KrF lovet å ikke gå i regjering med Fremskrittspartiet foran forrige valg. Partiet lovet også å støtte Erna Solberg som statsminister. Uansett hva partiet gjør nå, er det et løftebrudd.

Hvem er bekymret for palestinerne?

Publisert:

I serien av spørsmål til utenriksministeren i Stortinget denne sommeren, tar vi også med spørsmålet fra Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg den 5. oktober om hvorvidt utenriksministeren vil «vurdere konkrete reaksjoner for å legge ytterligere press på Israel for å forhindre at beduinlandsbyen Kh...

Varselrop fra akademia

Varselrop fra akademia

Publisert:

Endelig får vi et varselsrop fra akademia. En Lund-professor (Sverige) sier at vitenskapen trues av kjønnsteoriene.

KrF mellom barken og veden

KrF mellom barken og veden

Publisert:

KrF er i en historisk krevende situasjon. En mer polarisert norsk politisk virkelighet, med en tydelig venstre- og høyreside, og et tilnærmet utvisket sentrum, gjør det umulig for partiet å fortsette sin ørkenvandring alene i midten. Men problemet er at uansett hva de nå måtte lande på, kan det bety...

Rå og brutal maktkamp i KrF

Svein Alsaker:

Rå og brutal maktkamp i KrF

Partiveteran ut mot Hareides ordvalg

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2018 kl 20:45

Det er unntakstilstand i KrF. Hareide vil søke regjeringsmakt sammen med Ap og Sp med SV på vippen som parlamentarisk støtteparti. De to nestlederne i partiet vil forhandle med dagens regjering som KrF har samarbeidet godt med de siste 5 årene. Flertallet i stortingsgruppen og trolig flertallet bla...

«Stengningsregimet i Gaza»

Publisert:

Det har i sommer vært uvanlig aktivitet fra venstresiden på Stortinget når det gjelder å engasjere utenriksministeren i debatt om de problemene Israel sliter med i forholdet til sine Palestina-arabiske naboer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...