Norge IDAG

Kommentarartikler

Hvor finner vi antisemittene?

Publisert:

Den amerikanske utenriksministeren ga under sitt besøk i Israel nylig et løfte om at anti-israelske boikottbevegelser vil bli ansett som antisemittiske. Dette representerer en historisk milepæl innenfor vennskapelig internasjonalt samkvem, slik FN-paktens formål og prinsipper foreskriver at ...

Fornuftens formørkelse

Fornuftens formørkelse

Publisert:

SV i Stortinget etterlyser handling fra regjeringen. I fjor vedtok nemlig Stortinget (mot KrFs stemmer) at det skulle være forbudt å drive med noe en kaller «homoterapi».

Jobber fortsatt mot seier

Publisert:

Det er et skremmende stort gap mellom det som i realiteten foregår i etterspillet av det amerikanske valget og hva som rapporteres i pressen. Mens president Donald Trump sitt eminente juridiske team avdekker tidenes største valgfuskskandale, fortsetter medier som CNN, NBC og Washington Post å ...

Bibeltro prester blir stengt ute av  Den norske kirke

Bibeltro prester blir stengt ute av Den norske kirke

Publisert:

Bispemøtets uttalelse om prester som følger Paulus sine ord om likeverd i ulik tjeneste for mann og kvinne, blir nå utestengt fra Den norske kirke. Eldre prester får lov å fortsette til de er pensjonert og borte. Unge bibeltro teologer skal nektes ordinasjon og tjeneste.

Er det trikset med tallene?

Er det trikset med tallene?

Publisert:

De store amerikanske mediehusene utropte Joe Biden som valgvinner og til å bli USAs neste president.

Hvor ble det av Krystallnatten?

Publisert:

Den årvisse markeringen av Krystallnatten, 9. november, har igjen begynt å endre karakter. Det er ikke første gangen det skjer. Tidlig på 2000-tallet da man lot den senere bedrageridømte organisasjonen SOS-Rasisme stå for organiseringen, ble det også gitt ny politisk mening til denne ...

Hvilken av Bibelens personer ville du innsatt som president i USA?

Kommentar:

Hvilken av Bibelens personer ville du innsatt som president i USA?

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2020 kl 15:44

Om Donald Trump levde for flere tusen år siden, ville han da fått en plass i Bibelen? Og hvilket ettermæle ville han blitt tilskrevet?

Europeisk finansiering av terror er omfattende

Publisert:

Et tema som i snart 20 år har vært en gjenganger i våre publikasjoner har dreiet seg om den omfattende europeiske og norske støtten til organisasjoner og enkeltpersoner i Midtøsten som er kjent for å ha nær tilknytning til terroristorganisasjoner av ulike slag.

Ytringsfriheten i fare

Ytringsfriheten i fare

Publisert:

Ytringsfriheten er noe av det mest grunnleggende ved et demokratisk samfunn. Vi har lenge tatt det for gitt, men nå viser det seg at denne friheten har begynt å få trange kår i Europa.

Endog døde stemte på Joe Biden ...

Publisert:

Vi skal nok gratulere Joe Biden, og ikke minst Kamala Harris, med seieren. Men først skal det gjennomføres en god del søksmål og retellinger. Dette valget ble for jevnt til at en seierherre vil bli godkjent uten videre. Slik har det vært før også når resultatet er jevnt. Om Trump gratulerer ...

«We don’t know»

Valg i USA:

«We don’t know»

Publisert: - Oppdatert: 11.11.2020 kl 10:32

Dersom Donald Trump vinner vippestatene han leder onsdag morgen, får han fire nye år. Men det er umulig å si. «We don’t know», sa tellesjef Arnon Mishkin på Fox News på morgenkvisten.

Om biskopene og deres løgner

Publisert:

Debatten omkring bispemøtets angrep på kristne sionister fikk en ny omdreining forleden da biskop Atle Sommerfeldt i bladet Dagen leverte et teologisk forsvar for sine holdninger til kristne troende som støtter det jødiske folks rett til selvbestemmelse i sitt eget hjemland.

Terror mot Notre Dame og kristenheten

Terror mot Notre Dame og kristenheten

Publisert:

Tre tilfeldige mennesker ble drept i kirken Notre Dame i den vakre byen Nice, Frankrike, torsdag i forrige uke. Mange ble skadet av en terrorist som ropte «Allahu akbar» (Allah er størst).

Hvor mye terror kan Frankrike tåle?

Hvor mye terror kan Frankrike tåle?

Publisert:

Frankrikes president Emmanuel Macron uttaler etter de brutale henrettelsene på tre kirkegjengere i en ærverdig katedral i Nice, i Sør-Frankrike, at landet er under angrep.

Det må et nytt mirakel til

Kommentar:

Det må et nytt mirakel til

Publisert:

Donald Trump trenger et mirakel for å vinne valget på tirsdag. Det mirakelet kan skje. Det har skjedd før. Men det ville være større nå.

Hva gjør vi når terroren rammer?

Publisert:

Medier over hele Europa har uttrykt avsky for det brutale drapet på en fransk lærer som underviste om ytringsfrihet. Det finnes noen blant oss som ikke kan leve med ytringsfrihet. De blir så lett krenket når den praktiseres fritt. Statsministeren fremholdt «tankefrihet» som et mulig ...

Det står mye på spill

Publisert:

Fem dager i uken, i 26 år, har Donna Durning reist til abortklinikken for å overtale kvinner til å avstå fra abort.

Det handler om abort

Det handler om abort

Publisert:

Presidentvalget i USA handler om mange ting. Men vitktigst av alt er abortspørsmålet. I et intervju med Michele Bachmann, som vi spilte av i Visjon Norges nyheter forrige uke, kommer forskjellene mellom presidentkandidatene tydelig fram.

To tanker om Trump

To tanker om Trump

Publisert:

«Det er ikke så mange som klarer å ha to tanker i hodet samtidig, når det gjelder Trump.»

Kan Trump klare det igjen?

Kan Trump klare det igjen?

Publisert:

For fire år siden satt jeg oppe hele natten for å få med meg valget i USA. Ikke mange hadde håp om at Trump skulle gå av med seieren.

Hvem er Norge i krig med?

Publisert:

Nyheten om at Norge sender spesialtropper til Jordan for å utføre oppdrag fra jordansk territorium over hele Midtøsten, slo ned som en bombe forleden. Norske medier nevnte det i forbifarten, men stort sett druknet meldingen i alle skrekkscenariene fra den amerikanske valgkampen. Men nordmenn ...

Mat til de som sulter i verden

Mat til de som sulter i verden

Publisert:

Det var forfriskende å høre intervjuet med lederen i Verdens Matvareprogram (WFP) etter at organisasjonen, noe uventet, fikk tildelt Nobels fredspris. David Beasley, leder for WFP siden 2017 (forøvrig også republikansk politiker fra USA) var overrasket, men svært glad for æren han ble tildelt.

Utradering av de bibeltro i kirken

Utradering av de bibeltro i kirken

Publisert:

Det er noe bra på et kirkemøte. Også på kirkemøte i Trondheim 2020. Salmesangen var nydelig og noen av andaktene var herlige. Noe var også Jesus-sentrert. Og gudstjenesten var jo nydelig. Et av biskopinnleggene var også gjenkjennelig for oss som løfter Bibelens hovedbudskap høyt.

Norge er på kant med folkeretten

Publisert:

De strenge tiltakene som har vært iverksatt for å få kontroll over korona-pandemien har ført til uro og demonstrasjoner i mange land. Det gjelder også i Israel hvor misnøyen særlig har gått ut over statsminister Benjamin Netanyahu. Omfattende ulovlige og til dels voldelige demonstrasjoner ...

Video:

– Hvordan kan du støtte Donald Trump, som oppfører seg som han gjør?

Publisert:

– Det var 17 kandidater i den republikanske nominasjonen i 2016. Av dem var Trump mitt soleklare 17.-valg, sier politisk kommentator i Norge IDAG og USA-ekspert Bjarte Ystebø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...