Norge IDAG

Kommentarartikler

Grensenes velsignelse

Grensenes velsignelse

Publisert:

Det står at Gud satte grenser mellom folkene. Det var etter Babels forvirring at dette skjedde, og det var for at folkene skulle vende seg til Herren.

Individets overordnede individuelle rett til liv

Publisert:

Enkeltvis er vi hver for oss de viktigste. Det følger av de ellers meget misbrukte menneskerettighetene. Dog, individet respekteres knapt i totalitære regimer, noe som lett glemmes. Der taper folket overfor kollektivitisme og autoritære myndigheter.

Hatprat

Hatprat

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 15:30

En varslet katastrofe nærmer seg i Stortinget. Denne høsten skal landets parlament utvide straffeloven, slik at «hatefulle ytringer» skal kunne straffes med fengsel i inntil tre år. Det er en pastorlov.

Frontene kommer til syne i USA

Frontene kommer til syne i USA

Publisert:

Oppsigelsen til debattredaktør Bari Weiss i den amerikanske storavisen New York Times har sendt bølger gjennom den amerikanske mediebransjen. Det blir stadig vanskeligere å skjule en politisk agenda bak rollene som journalister og redaktører.

Når hvitt blir sort og omvendt

Når hvitt blir sort og omvendt

Publisert:

Israel blir svertet fra mange hold. Dette lille demokratiske landet, omringet av totalitære og i stor grad despotiske regimer, blir kritisert for alt mellom himmel og jord. De blir også i stor grad beskyldt for å være årsaken til krigene i Midtøsten. Ingenting til kan være mer fjernt fra ...

Vi må gi det videre

Vi må gi det videre

Publisert:

De siste to ukene har jeg sammen med familien vært med å lede Visjon Norges sommercamp for ungdommer på Tromøya, Camp Alive. Vi visste ikke helt hva vi gikk til, da det var første gang Visjon Norge arrangerte sommerstevne, og ingen av oss ledere hadde arrangert en slik camp før.

Politisk skjønnlitteratur

Politisk skjønnlitteratur

Publisert:

I den venstreorienterte avisen Vårt Land kunne vi forleden lese en anmeldelse av en skjønnlitterær roman med tittelen «Pariseren,» skrevet av tidligere redaktør Rimehaug. Romanen fremstiller opplevelsene til en palestiner som for 100 år siden var opptatt av sitt folks fremtidshåp om ...

Fedrelands-patriotismen, forkastelig?

Fedrelands-patriotismen, forkastelig?

Publisert:

Jeg husker 1945, nazi-frigjøringen samt få dager senere den begeistrede 17.mai feiringen i Bergen, to uforglemmelige opplevelser i stort felleskap og sann patriotisme. Jeg var selv bare 7 år, men husker stemningen fremdeles.

Liten tro på Trump – som i 2016

Liten tro på Trump – som i 2016

Publisert: - Oppdatert: 08.07.2020 kl 09:36

President Donald Trump har hatt en tung sommer på meningsmålingene. Nå mener mange han ikke kommer til å vinne valget i november. Det trodde de ik...

Høyesterett på ville veier

Publisert:

En kvinne er dømt til 45 dagers fengsel for å ha bygget en tennisplen og kjeller (bod?) i strandsonen. Også kjelleren, som hun i etterkant hadde fått kommunens tillatelse til, ble regnet henne til last.

Israels beste venner

Publisert:

Nylig ble det kjent at israelske myndigheter har trukket tilbake lisensen til den kristne TV-kanalen GOD TV, på grunn av anklager om misjonering overfor jøder. Flere internasjonale og norske medier har omtalt saken.

Ryggraden i samfunnet

Ryggraden i samfunnet

Publisert:

Det meste i vårt samfunn er kontrollert av stat og kommune – eller et annet offentlig organ. Det er ikke sunt.

Samlivsrevolusjonen

Publisert: - Oppdatert: 02.07.2020 kl 10:29

Husker du da daværende nestleder Inger Lise Hansen ville gjøre revolusjon i KrFs homopolitikk? Det er ingenting mot det som skjer når, fra den nye ...

Kan vi stole på politiet?

Publisert:

Hele Norge har fulgt med på den dramatiske kidnappingssaken i Sloraveien 4 på Lørenskog der Anne-Elisabeth Hagen har vært borte siden 31. oktober 2018.

Europeiske politikere er ikke troverdige

Publisert:

I pakt med lang tradisjon benyttet europeiske og norske parlamentarikere (fra SV og Ap) også i år innledningen til sommerferien til å uttale sin bekymring for den fare for freden som jødenes nærvær i Judea menes å utgjøre. Det knytter seg en særlig bekymring til varslene om at den ...

Live fra Bergen:

– Det er her vi trenger å stå sammen

– Vi trenger en ny frimodighet og solidaritet, som sier at vi stiller opp for hverandre når det stormer.

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2020 kl 10:23

For ofte i kristenhetens historie har splittelse lammet oss. Det er når vi står sammen vi kan skape resultater, sier kommentator i Norge IDAG Bjarte Ystebø.

Bør staten stenge kirken?

Bør staten stenge kirken?

Publisert:

Under koronakrisen er det mange som har måttet stenge ned virksomheten sin. Alt fra frisører til restauranter har hatt en vanskelig tid og hverdagslivet har for mange vært i fullstendig hvilemodus.

I knestående

I knestående

Publisert:

Det er flott å se tusenvis av mennesker i knestående, mot vold og rasisme.

Israels rett til Judea og Samaria

Publisert:

Denne artikkelen ble av Aftenposten refusert som tilsvar til et debattinnlegg skrevet av generaladvokat Arne Willy Dahl hvor han på en villedende måte forsøker å frakjenne Israel de rettighetene landet etter folkeretten har i Judea og Samaria.

En trist dag for fremtiden

Publisert:

Tirsdag tapte Norge. Tirsdag tapte fremtiden. Tirsdag tapte barna. Det var ikke Ropstad som tapte, slik media sier. Og heller ikke hans barn, men Norges barn. Ropstad er familiefar og vil nok ta godt vare på sine barn og sin familie.

Retten til selvforsvar er gitt i FN-pakten

Publisert:

I ly av koronakrisen har man fra norsk side valgt å skjerpe kritikken av den jødiske staten. Vi trodde en gang at Verdenskirkerådet i Genève hadde satt en uslåelig rekord i antisemittisk agitasjon da de i 2009, sammen med ansettelsen av nordmannen Olav Fykse Tveit som generalsekretær, også ...

Barnemarkedet i all sin gru

Barnemarkedet i all sin gru

Publisert:

Det er ikke lenger politisk korrekt å snakke om en kjernefamilie med mor, far og barn. I dag skal familie-konseptet finnes opp på nytt, og alle kan ha sin egen greie.

Hyklerisk kritikk

Publisert:

Tallenes tale er klar. USA har klart seg noenlunde bra gjennom koronapandemien. Og i alle fall mye bedre enn de store vest-europeiske landene. Det ble ingen kollaps i helsevesenet. Smittekurven flater ut, som den gjør i Europa, og antallet døde er relativt mye lavere enn i Europa. Landet åpner ...

Fred står ikke på dagsorden i EU

Publisert:

I 2018 la USAs president Donald Trump frem et forslag til fredsplan for å løse den fastlåste konflikten mellom Israel og de palestinske araberne.

Slik vil vi se KrF

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Slik vil vi se KrF

Publisert: - Oppdatert: 26.05.2020 kl 17:18

- Liberaliseringene av bioteknologien som ble behandlet i Stortinget denne uken, er et sorgens kapittel. Det eneste lyspunktet har vært å se KrF kjempe fryktløst for det partiet tror på, mener Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...