Norge IDAG

Kommentarartikler

«Hvite gamle menn»

Publisert:

Det demokratiske partiet i USA skal være minoritetenes parti. Men mye tyder på at de nominerer en aldrende hvit mann til sin kandidat.

Nei til skatt på hus og hjem

Nei til skatt på hus og hjem

Publisert:

Det er noe norsk over det å eie hjemme sitt. 80 prosent av oss gjør det.

Kristenforfølgelse i Norge?

Kristenforfølgelse i Norge?

Publisert:

Pinsebevegelsen og bedehus-Norge har vært preget av sann omvendelse, nidkjærhet for Guds ord og et inderlig gudsforhold. En del av disse forsamlingene har de siste tiårene hatt problemer med rekruttering, og den yngre generasjon kristne skiller stadig oftere lag med de eldre.

Når utenriksministeren redder barna og hjelper folket

Publisert:

Norges humanitære bistand til de selvstyrte palestinske områdene på Vestbredden og Gazastripen er godt synlig i Utenriksdepartementets politiske utstillingsvindu. Virksomheten anses spesielt viktig for fortsatt å kunne skape politisk legitimitet i Norge for myndighetenes rolle som hovedsponsor for d...

Vått og kaldt og bomstasjoner over alt

Vått og kaldt og bomstasjoner over alt

Publisert:

Vi låner denne overskriften fra VG. Den er treffende for både Ap og Høyre sin valgkamp i Bergen. Kanskje over hele landet.

Ytringsfrihet for Guds Ord?

Ytringsfrihet for Guds Ord?

Publisert:

«For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det klør i øret på dem», står det i Paulus’ andre brev til Timoteus 4:3.

Den store høytidsdagen

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Den store høytidsdagen

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2019 kl 08:53

Mandag er den store valgdagen. Det er en høytidsdag. Demokratiet er noe av det kjæreste vi har.

Et århundre i krig

Publisert:

Markeringen av at det i år er 100 år siden fredsforhandlingene i Paris som endte med Versailles-freden etter Den første verdenskrig, skjer underlig nok i lys av det faktum at det gjennom historien knapt har vært et århundre med så lite fred i verden.

Hurra for kongen og prinsessen

Hurra for kongen og prinsessen

Publisert:

Vi støtter kongen. Også når han sier at Ingrid Alexandra som fremtidig regent måtte velge kristen konfirmasjon. Det fremgår av § 4 i Grunnloven, og kongen har selv insistert på at den ikke skulle forandres. Velsigne HM Kongen!

Valget og det ufødte barnet

Valget og det ufødte barnet

Publisert:

I forrige uke ledet jeg valgdebatt på Visjon Norge mellom 7 ulike partier. Det var interessant å få utfordre dem på viktige verdispørsmål som for eksempel abort, aktiv dødshjelp og Israel.

Spredte stemmer

Publisert:

«Arbeiderpartiet har flest kristne velgere». Det utsagnet har vi hørt i alle år fra Arbeiderpartiet. Nå er det ikke sant lenger. Nå er det Høyre som har flest.

Hebron – et 90-årsminne

Publisert:

Pogromen mot den jødiske befolkningen i Hebron den 24. august 1929 markerte en innledning på en blodig krig mot jødene som på mange vis pågår ennå. Gjennom 1930-tallet utviklet konflikten seg til et arabisk opprør mot de britiske myndighetene og landets jødiske innbyggere som krevde mange tusen menn...

Hurra Erna

Hurra Erna

Publisert:

Bompengepartiet fosser frem i de store byene. Det måtte få et svar. Men Erna avverget regjeringskrisen - mens media fråtset i ord som krise og kaos.

Klimahysteri og bompenger

Klimahysteri og bompenger

Publisert:

Det er viktig at vi tar vare på miljøet. I sommer var jeg sammen med familien på ferie i Israel. Barna kommenterte at de fikk så mye plastikk på kroppen da vi badet i Tel Aviv. Det er trist og alvorlig at menneskers forsøpling er så omfattende at fisken dør i havet, og fugler dør på land.

Trossamfunnene og statsstøtten

Trossamfunnene og statsstøtten

Publisert:

Forrige uke kom gladmeldingen om at 60 tros- og livssynssamfunn, som ikke fikk statsstøtte på grunn av søknadskluss, nå får anledning til å søke på nytt. Det var en god beslutning av statsråd Kjell Ingolf Ropstad.

Korrupsjon ingen hindring

Publisert:

Fra tid til annen dukker debatten om FNs hjelpeorganisasjon UNRWA opp i mediene, kanskje ikke så ofte i Norge, men det skjer i utlandet ettersom de skandalene denne organisasjonen har vært beheftet med, ikke gjerne omtales i norske medier selv om unntak forekommer. Norske medier er i likhet med nors...

Internasjonal eller nasjonal sosialisme

Publisert:

Terror er terror, og sist ble en moské i Bærum utsatt for et brutalt angrep. Det er uakseptabelt, og den skyldige vil få sin straff. Lang straff, fordi han etter all sannsynlighet drepte sin stesøster før han la ut på sine onde ferd. Men hvordan kan vi unngå slike skyte-massakre eller forsøk på det?

Tid for å høste

Tid for å høste

Publisert:

Når tiden kommer skal vi høste, bare vi ikke gir opp, sier Guds Ord. (Gal. 6:9)

Norge og den euro-arabiske dialog, – en påminnelse

Publisert:

Hele 52 år er gått siden en samlet arabisk verden organiserte seg for et endelig oppgjør med Israel hvor jødene skulle «kastes på havet» i «en utryddelseskrig og en skjellsettende massakre,» slik generalsekretæren i Den arabiske liga, Abdul Rahman Azzam, uttrykte det allerede i 1947. Forsøket endte ...

Helges oppgjør med kristenfolket

Helges oppgjør med kristenfolket

Publisert:

Tidligere Vårt Land-redaktør Helge Simonnes har samme problem som elitene i KrF har hatt. Han forakter den kristne grasrota han lever av.

NRK-skam

Publisert:

Gjennom mange år har vi observert de stadig tilbakevendende og sesongpregede angrepene i norske medier på det som har med jøder og Israel å gjøre. Det har særlig vært merkbart når det nærmer seg jul og påske, samt i agurktiden når de fleste er på ferie.

Er Amerika innvandringsfiendtlig?

Er Amerika innvandringsfiendtlig?

Publisert:

Er den amerikanske presidenten knallhard? Det er det en får ut av Aftenpostens førsteside den 31. august. Men er det fakta? Hva er nytt med den amerikanske presidentens politikk i forhold til innvandring? Og hvem har egentlig en knallhard innvandringspolitikk?

Om mediekritikk og «sinnaprofilering»

Publisert:

I ethvert samfunn er legitim kritikk av makten nødvendig for borgernes frihet og innflytelse på landets retning, som det skal være i et demokrati. Medienes selvforståelse er at de er de fremste vokterne av borgerne og et vern mot maktovergrep.

Med kirker på tilhengeren og Bibelen som rettesnor

Med kirker på tilhengeren og Bibelen som rettesnor

Publisert:

Det er noe imponerende over initiativtakerne til det ene valgalternativ ved høstens kirkevalg. På stand rundt om i Norge kjører de med en kirke. Det vil si, de har laget fire utgaver av kirken som de elsker.

Livsfarlig gift som «medisin»

Livsfarlig gift som «medisin»

Publisert:

De siste årene har vi sett at stadig flere land og amerikanske stater legaliserer cannabis; olje, marihuana og hasj. Vi får høre argumenter som at det er farligere med alkohol, og noen hevder til og med at det er mindre skadelig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...