Norge IDAG

Kommentarartikler

– Jesus gjør karakteren hans enda verre

Video:

– Jesus gjør karakteren hans enda verre

Publisert:

I denne andakten forklarer programleder i Live fra Bergen, Linn Myhr oss hvorfor Jesus fant på historien om den bortkomne sønn. – Han ville vise oss hvem Gud er.

Hvorfor støtter kristenfolket Trump?

Hvorfor støtter kristenfolket Trump?

Publisert:

Det er et mysterium for noen, hvordan så mange kristne kan støtte presidenten, og gjøre det med stor entusiasme.

Hvem utgjør et hinder for fred?

Publisert:

Utallige ganger har vi nå hørt utsagnet om at det er Israels gjøren og laten som er folkerettsstridig og utgjør et hinder for fred. Det har vært sagt at dersom en påstand bare er usann nok og gjentas mange nok ganger, så vil den bli trodd.

Løfter gitt, løfter holdt

Løfter gitt, løfter holdt

Publisert:

USAs president hadde i sin tale til nasjonen en liste over alt hva han har fått til på tre år i embetet. Og det er imponerende. Løfter gitt, løfter holdt.

Henning ba for IS-kvinnen

Henning ba for IS-kvinnen

Publisert:

Mange har engasjert seg i debatten om det var riktig at den såkalte IS-kvinnen skulle hentes hjem. Men plutselig hadde regjeringen, det vil si flertallet i regjeringen, bestemt at hun og barna skulle til Norge.

– For mange kristne er det et enkelt valg

Video:

– For mange kristne er det et enkelt valg

Hvorfor stemmer så mange kristne i USA på Donald Trump?

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2020 kl 13:16

I denne videoen forklarer kommentator Bjarte Ystebø hvorfor så mange kristne i USA støtter president Donald Trump.

Misbruk av folkeretten

Publisert:

I forbindelse med offentliggjøringen av president Trumps fredsplan for Midtøsten, «Peace to Prosperity», 28. januar, uttalte utenriksminister Eriksen Søreide blant annet at: «For at en to-statsløsning skal være bærekraftig må den være i tråd med folkeretten. Jeg advarer mot å ta ...

Riksrettsaken i USA –  et spill for galleriet

Riksrettsaken i USA – et spill for galleriet

Publisert:

Riksrettssaken i USA er over. Den var et spill for galleriet – fra Demokratene – som er blitt et sosialistparti, og fra venstrevridde medier.

– Vi gjorde det

– Vi gjorde det

Publisert:

Londons gater var fylt opp av jublende briter da Brexit endelig var et faktum, 31. januar 2020. EU-uttoget ble markert blant annet ved at statsministerboligen, Downing street nr. 10, ble opplyst av en lysprosjektert Big Ben. Da klokka slo 23, var britene ute av EU.

Afrika, Asia og Sør-Amerika overtar

Publisert:

Det har lenge vært tydelig at kristendommens tyngdepunkt er på vei sørover, fra Europa og USA, til det globale sør. Men nå synes det her nord.

Fall for eget grep

Fall for eget grep

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2020 kl 14:02

Demokratene i USA har smidd sine våpen mot Donald Trump flere ganger. Hver gang har det rammet dem selv. Alt tyder på at riksrettssirkuset blir et nytt eksempel på det samme.

Kontrast mellom verdier

Kontrast mellom verdier

Publisert:

Kontrasten mellom de kristne verdiene som har bygget Norge og de grusomme menneskefiendtlige prinsippene som lå til grunn for islamist-organisasjonen IS og deres forsøk på å etablere et islamsk kalifat, kunne ikke vært større.

Seieren er vår

Seieren er vår

Publisert:

Vi skriver 2020. Et nytt ti-år ligger foran oss. Hva har vi vunnet i 10-året som gikk?

Mytene som hindrer fred

Publisert:

I arbeidet med å svekke den jødiske staten Israels omdømme blant folk er det meste tillatt. Det er ikke på grasrotnivå i samfunnet at dette skjer, men blant elitene. De beste eksemplene på denne atferden finner vi, foruten i mediene, blant de folkevalgte på Stortinget og på regjeringsnivå, ...

Norge dømt fem ganger til nå

Norge dømt fem ganger til nå

Publisert:

Det er pinlig! Det er også skremmende at Norge er dømt for brudd på menneskerettene ved Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg, (EMD). Fem ganger. Fordi barn ikke søkes tilbake ført til biologiske foreldre som internasjonal lov, som også er norsk lov, sier.

Med Iran i bakgården

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Med Iran i bakgården

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2020 kl 14:58

Israel har lenge måttet leve med truslene fra Irans despotiske ledere om å utslette Israel. Ayatolla Ali Khamenei, landets åndelige og øverste leder, har flittig uttrykt sitt hat mot den eneste jødiske staten i verden.

Kristne under angrep

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne under angrep

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2020 kl 14:40

Stadig flere kristne forfølges for sin tros skyld. De lider under alt fra mobbing og utestengelse fra arbeid til tortur og drap.

Enda et vanskelig år for jødene?

Publisert:

Regjeringen har ved flere anledninger offisielt tatt standpunkt mot antisemittismen. Det er laget handlingsplaner og bevilget penger. Men vi registrerer ingen virkning av de velmente tiltakene. Også i 2019 måtte vi konstatere at antisemittismen var voksende, i Norge som i resten av Europa.

Evangelisten gjør comeback

Evangelisten gjør comeback

Publisert:

På samme dag som evangelist Reinhard Bonnkes minnegudstjeneste ble avholdt i Orlando, samlet et team av unge evangelister seg i Bergen for å planlegge noe mange har ventet på; Evangelistens comecack i Norge.

– Vi starter ikke en krig, vi forsøker å stoppe den

Kommentar:

– Vi starter ikke en krig, vi forsøker å stoppe den

Publisert: - Oppdatert: 09.01.2020 kl 08:55

Overskriften gjengir den beskjed Amerikas president, Donald Trump, gav verden da han forklarte at Amerika hadde eliminert en av verdens verste terrorister, general Qasem Soleimani.

Blodig alvor

Blodig alvor

Publisert:

Tirsdag kom jeg hjem etter et opphold i det østeuropeiske landet Moldova. Det var en uke med mange sterke inntrykk. En ting er å se fattigdommen på TV i Norge.

En fiende av Israel og en fiende av fred

Kommentar:

En fiende av Israel og en fiende av fred

Publisert: - Oppdatert: 29.01.2020 kl 12:12

Da Trump beordret likvideringen av den iranske generalen Qassem Soleimani, rammet han nøkkelpersonen for en av de farligste destabiliserende kreftene i Midtøsten.

Flere behov for opprydding

Publisert:

Vi har flere ganger beskrevet hvordan et flertall av medlemstater i FN hvert år på denne tid går til verbale angrep med fordømmelse av den jødiske staten gjennom et tyvetalls resolusjoner i FNs organer.

Mental solformørkelse

Mental solformørkelse

Publisert:

Men stjernen fra Betlehem lyser fortsatt. Det er håpet i mørket. Mer enn før er det slik.

Vil ha boikott av TV2 og Kadafi Zaman

Hanne Nabintu Herland:

Vil ha boikott av TV2 og Kadafi Zaman

- TV2 demoniserer kristne i en frekk dokumentar

Publisert: - Oppdatert: 18.12.2019 kl 14:46

Religionshistoriker Hanne Nabintu Herland mener TV2 ikke har gjort hjemmeleksen sin i forbindelse med dokumentaren "Norge bak fasaden", og at kanalen opptrer religionsfiendtlig.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...