– De færreste av oss tar ansvar i slike situasjoner

Publisert:

– Mennesker som er termostater drives fra innsiden. De lar ikke trykket på utsiden prege dem. I stede forløser de sitt indre høytrykk over dem som er så heldige å få være i samme rom som dem. De gjør bussturen til en glede, og ventetiden på legekontoret til en fest, sier Linn Myhr.

Slik skjermet han barna

Pinseleder Øystein Gjerme (45) med høyt tempo:

Slik skjermet han barna

Publisert:

Pinsebevegelsens leder, Øystein Gjerme har levd et hektisk liv med menighetsplanting, utvidelser til flere byer, reisevirksomhet i inn- og utland, og det siste året ledelse av Pinsebevegelsen i Norge. Sammen med konen, Gina, har han hatt fokus på barna og familien.

Direkte kl. 22.00:

Se Live fra Bergen her

Publisert:

Her kan du se kveldens program der prosjektleder i DNT - Edru Livsstil, Linda Hagewick er gjest.

Linda Hagewick er kveldens gjest i Live fra Bergen

Linda Hagewick er kveldens gjest i Live fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 23.02.2021 kl 15:01

Programleder i Live fra Bergen, Linn Myhr får i kveld besøk av DNTs prosjektleder for Edru Livsstil, Linda Hagewick. I tillegg til de faste innslagene får vi også høre fra Oase-gründer Jens-Petter Jørgensen som skal snakke om enhet.

– Vi kristne må være offensive

Regionleder for NLM på Sørlandet:

– Vi kristne må være offensive

Publisert: - Oppdatert: 22.02.2021 kl 14:54

På en svømmetur i Spania ble Livar Veggeland dradd ut mot åpent hav av en strøm han ikke klarte å stå imot. Da ropte han på hjelp og fikk erfare at hjelpen, den kommer fra Herren. Det har gitt ham tro på at Guds rike går frem også i vanskelige tider.

Andakt:

– Til og med Jesus ble prøvet

Publisert:

– Det er nødvendig for vedkubben å gå igjennom en tørketid, sier Linn Myhr i denne videoandakten.

Norge IDAG gründer  feirer 90 år  – og elsker Israel

Kåre Landro var den første som spurte om ny avis:

Norge IDAG gründer feirer 90 år – og elsker Israel

Publisert:

Norge IDAG-pioneren, Kåre Landro, mannen som først spurte om muligheten for å starte en ny avis, ble 90 år 11. januar. Norge IDAG besøkte ham i hans nye leilighet på Ågotnes, i nye Øygarden kommune.

– Det blir for vanskelig å lette på alle tiltak nå

Fjerner omstridt kirkebenkregel

Publisert: - Oppdatert: 19.02.2021 kl 14:43

Krav om fastmonterte seter endres til tilviste plasser.

Ubrukte midler fra i fjor gir ekstra støtte fra K-Stud i år

Ubrukte midler fra i fjor gir ekstra støtte fra K-Stud i år

Publisert:

Kristne organisasjoner kan nå søke om ekstra tilskudd til gjennomføring av kurs og opplæring i år. På Bedehuset Karmel tok de grep for å inkludere de eldre på digitalt kurs.

Faste bønnesendinger på Facebook

Bønn for Alle:

Faste bønnesendinger på Facebook

Publisert: - Oppdatert: 19.02.2021 kl 10:23

Bønnearbeidet Bønn for Alle lanserer faste bønnesendinger på nett i forbindelse med utgivelsen av bladet Forbederen, seks ganger i året.

– Jeg er litt nøye på å holde visjonene tett til brystet

Publisert: - Oppdatert: 18.02.2021 kl 13:16

– Jeg er veldig opptatt av at visjonene mine skal ha kontakt med virkeligheten, sa pinsebevegelsens leder Øystein Gjerme i Live fra Bergen denne uken.

Stor forfølgelse i Vietnam

Åpne Dører:

Stor forfølgelse i Vietnam

Publisert:

Organisasjonen Åpne Dører forteller på sin hjemmeside om Ekteparet Ai* og Liem* som bor på landsbygden i Vietnam. De ble kristne for 17 år siden, som følge av at kona ble helbredet fra alvorlig sykdom. Etter at forfølgelsen hardnet til i Vietnam i fjor, har familien måttet betale en høy ...

Direkte kl. 22.00:

Se Live fra Bergen her

Publisert:

Her kan du se kveldens program der leder for pinsebevegelsen i Norge, Øystein og Ariana Gjerme er gjest.

– Tro er personlig, men ikke privat

Åpent brev til Barne- og familiedepartementet:

– Tro er personlig, men ikke privat

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2021 kl 13:46

– VI har behov for å gi et tydelig uttrykk for den oppgittheten som er i kirkene, den forskjellsbehandling vi opplever opp mot andre sektorer og en opplevelse av å bli nedprioritert, skriver generalsekretær i Norges Kristne Råd Erhard Hermansen i et åpent brev til Barne- og ...

Øystein og Ariana Gjerme er kveldens gjest i Live fra Bergen

Øystein og Ariana Gjerme er kveldens gjest i Live fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2021 kl 14:25

Programleder Bjarte Ystebø får leder for pinsebevegelsen i Norge, Øystein Gjerme som gjest i sofaen i kveldens Live fra Bergen. Hans datter Ariana skal også være med. I tillegg til de faste innslagene får vi også høre fra Jens-Petter Jørgensen som skal snakke om enhet.

Drømmer om å leve av musikken

Deltar i Melodi Grand Prix:

Drømmer om å leve av musikken

Publisert:

Dina «Dinaye» Matheussen (17) er den yngste deltageren i årets Melodi Grand Prix. Jenta fra Asker gikk ikke videre til finalen i første omgang, men får en ny mulighet i «sistesjansen» den 15. februar. For Dina er det viktig å være et forbilde på scenen, og hun drømmer om et liv der hun ...

– Politikerne i Flekkefjord bør skamme seg

Publisert:

Politisk kommentator i Norge IDAG, Bjarte Ystebø legger ikke skjul på hva han mener om lokalpolitikerne i Flekkefjord som gjør alle mulige slags krumspring for å hindre etableringen av en kristen friskole.

Andakt:

– Vi må ikke se oss sånn tilbake at vi ikke merker det

Publisert:

– Gud gjør noe nytt! La oss ikke gå glipp av det. La oss se med spenning og forventning på hva som skjer i dag, i morgen og fremover, og ikke bare tenke på det som en gang hendte, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

Nordiske pinseledere advarer mot «Youtube-profeter»

Nordiske pinseledere advarer mot «Youtube-profeter»

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2021 kl 15:41

I en felles uttalelse advarer lederne av Pinsebevegelsene i de fem nordiske landene mot «YouTube-profeter» som skaper frykt for Covid 19-vaksinen.

Dr. Kim Sunghae Cho er død

Dr. Kim Sunghae Cho er død

Publisert:

– Det er med sorg vi har mottatt budskapet om at vår kjære søster, Dr. Kim Sunghae Cho, ikke lenger er iblant oss. Hun gikk hjem til Herren i dag, 79 år gammel, etter en tids sykeleie. Det skriver JesusKvinner i en melding til Norge IDAG.

– Skru opp lyden

Publisert:

– Å høre Guds stemme, er det mest verdifulle vi kan fange opp med våre ører, sier Linn Myhr i denne inspirasjonsvideoen.

Ber om mindre papirmølle og lavere priser

Reglene for å sende gudstjenester på nett oppleves krevende:

Ber om mindre papirmølle og lavere priser

Publisert: - Oppdatert: 12.02.2021 kl 10:45

Et bredt kirke-Norge ber nå Tono om «et enkelt regelverk, fornuftige priser og et effektivt rapporteringssystem» for strømming av gudstjenester.

Tono gjør nytt koronaunntak for digitale gudstjenester

Tono gjør nytt koronaunntak for digitale gudstjenester

Publisert:

Fram til 1. juni gir Tono igjen fritak fra ordinær lisensiering i digitale gudstjenester. Dermed blir det på nytt gratis å strømme gudstjenester.

Jarle Waldemar:

– Vi har gjort det sammen selv om mitt navn står på produktene

Publisert:

På ett års dagen til Live fra Bergen var det Karina og Jarle Waldemar som var gjester i studio. Jarle benyttet anledningen til å fremheve sin kone Karina for alt de sammen har fått til i løpet av de siste 18 årene.

Sprer bibler for å forsterke vekkelsen

Cuba:

Sprer bibler for å forsterke vekkelsen

Publisert:

De siste 20 årene har kirkene på Cuba vært i sterk vekst. Nå vil Bibelselskapet distribuere bibelkurver til familier for å stimulere til menighetsplanting.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...