Væpnede menn tok seg over grensen fra Gaza

Publisert:

Tirsdag 27. mars tok tre menn fra Gaza seg gjennom grensegjerdet mot Israel. De var bevæpnet med granater og kniver og kom 20 km inn på israelsk territorium før de ble stanset.

 
USA øker presset mot palestinske terrorlønninger

Publisert:

23. mars vedtok den amerikanske Kongressen en lov som krever at de palestinske selvstyremyndighetene må stanse belønningen av terrorister for at USA skal fortsette å gi bistand.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Pris til Nathan Sharansky

Publisert:

Lederen for Jewish Agency, Nathan Sharansky, er tildelt «Israel-prisen» og kåret til «Årets navn», skriver Israel Hayom.

 
Israel bekrefter angrep i Syria i 2007

Publisert:

Militære i Israel har for første gang offisielt bekreftet at de sto bak flyangrepet mot det som ble antatt å være en atomreaktor i Syria i 2007.

 
Drept av knivstikk i Gamlebyen

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 10:06

Adiel Kolman, en 32 år gammel firebarnsfar fra bosetningen Kochav Hashachar, døde etter skadene han fikk i et angrep i Gamle-byen i Jerusalem. Det melder The Times of Israel.

 
Statsminister Hamdallah overlevde bombeangrep

Publisert: - Oppdatert: 21.03.2018 kl 10:05

PA-statsminister Rami Hamdallah og leder for PA-etteretningen, Majed Faraj, er uskadd etter det PA-myndighetene har karakterisert som et morderisk angrep fra Hamas. Israel behandlet sårede ved Erez grenseovergang, ifølge The Times of Israel.

 
Nødhjelp framme hos Afrin-flyktninger

Publisert:

En nødhjelpskolonne fra Røde Kors er framme i Tel Rifaat nord i Syria, der tusenvis av familier fra Afrin har søkt beskyttelse de siste dagene.

 
Kurdisk masseflukt fra Afrin mens byen deres plyndres

Publisert:

Mens titusener av kurdere har flyktet fra Afrin, plyndres byen av tyrkisk-støttede opprørere. Tyrkia oppgir å ha renset byen i Nord-Syria for «terrorister».

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
Israelske flyselskap retter blikket mot Norge

Publisert:

Fra sommeren av blir det mulig å reise mellom Israel og Norge uten å måtte bytte fly. En ukentlig rute skal frakte passasjerer fra Tel Aviv til Oslo og Bergen.

 
Inviterer til nasjonal ledersamling om Israel

Publisert:

Det er en bred samling av kristenledere som innbyr til samling på Gardermoen Airport Hotel torsdag 22. mars. – Vi ønsker at denne dagen skal bli en dag med både undervisning og trygg dialog mellom ledere, sier initiativtaker til arrangementet, ICEJs norske direktør, Dag Øyvind Juliussen.

 
35 000 fylte Jerusalems gater

Publisert: - Oppdatert: 11.03.2018 kl 01:14

Noen sa at det aldri før i historien har vært flere mennesker i Jerusalem. Uansett var det et folkehav uten like, da Jerusalem Marathon gikk av stabelen fredag.

 
– Det dårlige  forholdet til Israel gjør meg trist

Publisert:

Polens statsminister, Mateusz Morawiecki, beklager ifølge Jerusalem Post det dårlige forholdet som nylig har oppstått mellom de to landene.

 
Prins William besøker Israel

Publisert:

For første gang i israelsk historie vil et medlem av den britiske kongefamilien komme på et offisielt besøk til landet. Prins William reiser til Israel i sommer som en del av en regional tur, måneder etter at Israel markerer 70 år siden slutten av det britiske mandatet og landets uavhengighet, skriv...

 
Iran bygger militærbase nær Damaskus

Publisert:

Fox News publiserte forrige onsdag bilder som viser en militærbase 8 miles, eller ca. 13 km, nordvest for Syrias hovedstad, Damaskus. Ifølge rapporten er det den iranske revolusjonsgardens Al Quds-styrker som opererer posten.

 
– Hamas stjeler strøm fra sykehus og skoler

Publisert:

Det sier generalmajor Yoav «Poly» Mordechai, ifølge den israelske avisen Jerusalem Post.

 
Guatemala flytter også ambassaden i mai

Publisert: - Oppdatert: 06.03.2018 kl 21:02

Guatemalas president annonserte for AIPAC i Washington forrige søndag, at han vil flytte sitt lands ambassade til Jerusalem i mai. Det melder nettavisen The Times of Israel. Flyttingen vil finne sted to dager etter at USA flytter sin ambassade til den hellige byen. Ambassadeflyttingen sammenfaller m...

 
USA flytter ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem i mai

Publisert:

– Trump-administrasjonen vil offisielt flytte USAs ambassade i Israel fra Tel Aviv til Jerusalem i forbindelse med Israels 70. uavhengighetsdag, bekrefter en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet overfor Jerusalem Post.

 
Vellykket test av forsvar mot langdistanse-raketter

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:08

Mandag gjennomførte det israelske forsvaret en vellykket test av rakettforsvarssystemet Arrow 3, ifølge Times of Israel. Sammen med Iron Dome og Davids Slynge skal Arrow 3 trygge befolkningen mot rakettangrep.

 
Netanyahu advarer Iran under sikkerhets-konferanse

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 14:08

Israels statsminister Benjamin Netanyahu hevder at atomavtalen har gjort Iran overmodig og advarer Teheran mot å teste Israels besluttsomhet.

 
Raketter og bombeangrep fra Gaza

Publisert:

Konfliktnivået mellom Israel og de palestinske terrororganisasjonene i Gaza trappet opp i helgen, da fire israelske soldater ble rammet av et bombeangrep ved grensen og flere raketter ble avfyrt fra Gaza mot Israel.

 
LO-tillitsvalgt kastet ut av Israel

Publisert: - Oppdatert: 20.02.2018 kl 12:34

En norsk fagforeningsleder ble i helgen kastet ut av Israel etter at han ble avhørt i mange timer og nektet innreise.

 
Israel skal selge gass til Egypt

Publisert:

Et israelsk energiselskap har inngått en avtale om salg av naturgass til Egypt over en periode på ti år.

 
Rekordstor flytrafikk til Ben Gurion

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 14:21

Passasjertrafikken på Ben Gurion flyplass klatra vidare i januar, med 1,3 millionar passasjerar, 15% fleire enn i januar 2017. 1,16 millionar av desse passerte gjennom Terminal 3 og 133 000 gjennom Terminal 1, der lavkostflya er plassert. Det skriv den israelske nettavisa «Globes».

 
SOHR: Over 170 drept i luftangrep i Øst-Ghouta i Syria

Publisert:

Over 170 sivile er drept i angrepene mot Øst-Ghouta i Syria, ifølge eksilgruppa SOHR. Hvorfor tier verden, spør en lege i det opprørskontrollerte området.

 
Bulgaria vil kjøpe naturgass frå Israel

Publisert: - Oppdatert: 16.02.2018 kl 14:21

Den bulgarske energiministeren Temenuzhka Petkova har møtt den israelske energi- og vassministeren Yuval Steinitz og informert han om at hennar land er interessert i å kjøpe naturgass frå Israel. Gassen kan fraktast gjennom den undersjøiske røyrleidningen som er planlagd via Hellas til Europa, skriv...

 
ANNONSE
Annonse