Barnevernstjenesten i Haugesund ba fosterforeldre skjule et barn

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:00

Rådet kom etter en rettskraftig dom om å gi barnet tilbake til foreldrene.

 
Fylkesnemnda i Rogaland overprøver Høyesterett

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:07

Selv om Høyesteretts ankeutvalg har stadfestet en dom om at en to år gammel gutt på Haugalandet skal hjem til sine foreldre, har barnevernet holdt ham tilbake og gått til omkamp. Denne uken fikk barnevernet medhold i Fylkesnemnda i Rogaland.

 
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
 
– Foreldres kamp mot barnevernet er som Davids kamp mot Goliat

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 21:11

Advokat Are Lövenörn Svendsen ser store problemer med rettssikkerheten i måten barnevernet behandler saker om omsorgsovertakelser. – Dette er David mot Goliat, sier han.

 
– Barnevernet bryter med grunnleggende rettssikkerhet

Publisert: - Oppdatert: 19.01.2018 kl 20:22

En to år gammel gutt fra Haugesund skal ifølge en retts-kraftig dom tilbakeføres til foreldrene etter å ha vært under barnevernets omsorg. Men barnevernstjenesten nekter å rette seg etter dommen.

 
Forventer at kulturministeren vil ta tros- og livssynsmiljøene på alvor

Publisert:

– Vi er glade for at vi får en statsråd som vil folkekirken vel, sier Frank Grimstad i KA om at Trine Skei Grande blir ny kulturminister.

 
Fire frikirker krever abort-avklaring fra Kirkens Nødhjelp

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 12:00

Kirkens Nødhjelps krav om «retten til lovlige og trygge aborter» skaper store utfordringer for de frikirkelige medeierne. Fire av dem skal dette året i dialogmøter for å avgjøre hva saken får å bety for et fremtidig samarbeid. Én av dem har allerede et vedtak på at de kan komme til å bryte med organ...

 
– Vi er nødt til å jobbe for muligheten til lovlige aborter

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 21:41

Styreleder Kjetil Aano gir ingen forhåpninger til dem som håper at Kirkens Nødhjelp skal skifte syn i abortspørsmålet. – I Kirkens Nødhjelps representantskap er det stor støtte for styrets standpunkt om trygge aborter, til tross for at dette er en etisk krevende sak for oss alle, sier han.

 
– Boikott Kirkens Nødhjelp

Publisert: - Oppdatert: 18.01.2018 kl 11:59

– Jeg mener at kristenfolket må gjøre som president Trump, boikotte Kirkens Nødhjelp og andre hjelpeorganisasjoner som går inn for abort, sier Ludvig Nessa.

 
ANNONSE
Annonse
 
Ny mobil-app skal hjelpe nyfrelste

Publisert:

Troens Bevis i Kvinesdal har utviklet en ny app for IOS- og Android-plattformer med kurs for nyfrelste. Siden bruken av smarttelefoner sprer seg i rekordfart over hele verden, vil dette gjøre det mye lettere å følge opp dem som søker frelse – også på steder der det er vanskelig å forkynne evangeliet...

 
K-stud forventer økte bevilgninger fra regjeringen

Publisert:

Den nye regjeringsplattformen prioriterer studieforbund som en viktig del av mangfoldet i utdanningstilbudet. – Vi forventer mer penger til kurs, sier daglig leder i K-stud.

 
Eksportrekord i 2017

Publisert:

Når de endelige tallene for 2017 kommer inn, vil de trolig vise at Israels årlige eksport av varer og tjenester har oversteget hundre milliarder dollar for første gang, ifølge en foreløpig rapport fra Israels eksportinstitutt og landets økonomi- og industridepartement.

 
Terror-tunnel avdekket i Israel

Publisert:

En underjordisk tunnel som gikk fra Gaza og inn på israelsk territorium ble i forrige uke avdekket og ødelagt av israelske styrker. Tunnelen skal ha tilhørt Hamas, og hensikten skal ha vært å sprenge den grenseovergangen mot Gaza der det meste av humanitær hjelp passerer.

 
Nå kommer du raskere til Jerusalem fra Tel Aviv

Publisert:

Allerede til påske kommer du raskere fra Tel Aviv til Jerusalem enn noen gang tidligere.

 
Netanyahu i India

Publisert:

Statsminister Benjamin Netanyahu besøker denne uken India. I New Delhi ble han ønsket velkommen som en gammel venn av statsminister Narenda Modri.

 
Egyptiske styrker drepte palestinsk fisker

Publisert:

Egyptiske styrker skjøt og drepte en palestinsk fisker utenfor kysten av Gazastripen natt til lørdag.

 
Solberg viste fram blågrønn regjering på snødekket Slottsplass

Publisert:

Med Venstres inntog var det duket for rokade med fem nye statsråder. Fire måtte ut, fem fikk nytt departement og resten fikk fornyet tillit der de er.

 
Fem trolig inn og fire ut i Solbergs utvidede regjering

Publisert:

Statsminister Erna Solberg presenterer onsdag sin utvidede og blågrønne regjering. Fem nye ministre skal trolig inn, mens fire forlater statsrådspostene sine.

 
Hareide glad for nye statsrådsposter

Publisert:

KrF-leder Knut Arild Hareide gleder seg over at posten som bistandsminister gjeninnføres og at Norge får sin første eldreminister.

 
Nå skal palestinsk terror-hyllest få bistand-konsekvenser

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2018 kl 21:25

I den blågrønne regjeringsplattformen settes det en grense for hva man kan tåle av organisasjoner i de palestinske områdene som ønsker norsk bistand.

 
Listhaug ferdig som integreringsminister

Publisert:

Frp-statsråd Sylvi Listhaug beholder styringen med innvandringen, men integreringspolitikken løftes ut av Justisdepartementet. Det er klokt, ifølge KrF.

 
Salt og såkorn på fellesmøtene i Kristiansand

Publisert:

Flere titalls personer responderte på frelsesinnbydelse, og enheten mellom 39 menigheter og organisasjoner var merkbar under årets fellesmøtene i Q42.

 
– KrF bør gå inn i regjeringen

Publisert:

– Min personlige mening er at når Venstre nå kommer med i regjeringen, blir det for stor risiko for KrF å gå i retning Arbeiderpartiet. Da bør KrF prøve å komme inn i regjeringen.

 
Fylkesleder: – Bedre å stå utenfor regjering

Publisert:

– Når Venstre er med i regjeringen, vil KrF komme i en viktig vippeposisjon i mange saker i Stortinget, fordi den sittende regjering ikke har flertall uten støtte fra andre. Og på denne måten vil vi kunne få stort gjennomslag for vår politikk. Og da vil det i hvert fall være dumt å gå inn i regjerin...

 
Gla’sang på Handelslaget

Publisert:

Nedlage Øye Coop Marked i Kvinesdal har fått nytt liv. Nå arrangeres sang og musikkmøter der en gang i måneden. Det er stiftelsen «Vekkelsesteltet» som har funnet denne originale vrien.

 
Ny regjering på plass i morgen

Publisert:

Med tre kvinnelige partiledere i front vil den nye trepartiregjeringen onsdag vise seg på Slottsplassen for første gang. En rekke rokeringer og endringer i regjeringen ventes, men den største er naturlig nok at Venstre på nytt trer inn i en norsk regjering. Det er mer enn tolv år siden Norges eldst...