Annonse
Annonse
Norge IDAG
Dette bildet viser et reservoar nær den gamle fosfatgruven i Piney Point i Bradenton, Florida 2021. Guvernør, Ron DeSantis, erklærte unntakstilstand etter at en betydelig lekkasje med avløpsvann truet med å oversvømme veier og ødelegge et system som lagrer forurenset vann. Dammen der lekkasjen ble oppdaget ligger i en stabel med fosforgips, et avfallsprodukt fra produksjon av gjødsel som er radioaktivt. Illustrasjonsbilde.
 Foto: Tiffany Tompkins/AP/NTB

Dette bildet viser et reservoar nær den gamle fosfatgruven i Piney Point i Bradenton, Florida 2021. Guvernør, Ron DeSantis, erklærte unntakstilstand etter at en betydelig lekkasje med avløpsvann truet med å oversvømme veier og ødelegge et system som lagrer forurenset vann. Dammen der lekkasjen ble oppdaget ligger i en stabel med fosforgips, et avfallsprodukt fra produksjon av gjødsel som er radioaktivt. Illustrasjonsbilde. Foto: Tiffany Tompkins/AP/NTB

Israelske miljøforskere:

Gjør giftig industrielt avløpsvann om til verdifulle ressurser

Et israelsk team av miljøforskere fra Ben-Gurion Universitetet har utviklet en sirkulær prosess for å eliminere risikoen fra fosforsyreplanteavløpsvann ved å gjøre det miljøgiftige avløpsvannet om til rent vann mens de gjenvinner verdifulle syrer.

Publisert:

Kjære leser, ønsker du tilgang til vår nettside? Klikk her!

Annonse