Annonse
Annonse
Annonse
Norge IDAG

Debattinnlegg

– I følge lovforslaget er konverteringsterapi tillatt når du er over 18 år og har gitt ditt samtykke som voksen, først da er det lov å utsette seg selv for gjentakende budskap, samtaler eller behandlingslignende handlinger som kan endre din kjønnsidentitet. Først da mener den norske stat at du kan gi et gyldig samtykke. Først da mener lovgiveren at man er i stand til forstå de enorme konsekvensene det har å snakke med noen om sitt kjønn. På den andre siden mener vi 12-åringer vet best selv hvem de er, skriver Truls Olufsen-Mehus.
 Foto:  Steinar Engeland / Unsplash (illustrasjonsbilde)

– I følge lovforslaget er konverteringsterapi tillatt når du er over 18 år og har gitt ditt samtykke som voksen, først da er det lov å utsette seg selv for gjentakende budskap, samtaler eller behandlingslignende handlinger som kan endre din kjønnsidentitet. Først da mener den norske stat at du kan gi et gyldig samtykke. Først da mener lovgiveren at man er i stand til forstå de enorme konsekvensene det har å snakke med noen om sitt kjønn. På den andre siden mener vi 12-åringer vet best selv hvem de er, skriver Truls Olufsen-Mehus. Foto: Steinar Engeland / Unsplash (illustrasjonsbilde)

«Dette er homoterapi på høylys dag»

– Barn og ungdom lærer altså en ny sannhet om at kjønn er en følelse og at de kan bestemme hvilken identitet de vil ha - og at de er sin valgte identitet, uansett hva det er. Hvordan henger dette sammen med homoterapi, på lovspråk kalt konverteringsterapi? spør Truls Olufsen-Mehus.

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2021 kl 15:22

Kjære leser, ønsker du tilgang til vår nettside? Klikk her!

Annonse
Annonse