Søkeresultat

Nyheter av: Margunn Straume

«Mangfold»

Åpent brev til statsråd Olaug Bollestad

Publisert:

Forleden dag hadde Landbruks- og matminister Olaug Bollestad en helsides artikkel i avisen Dagen med «forherligelse» av «mangfold». Tviler ikke på at hensikten er god. Men land og folk forføres inn i en farlig felle når politikere argumenterer med «mangfold» og «toleranse» for å banes ...

22. Juli – Hvilken ideologi AP?

Publisert:

APs Jonas Gahr Støre uttaler i boka ‘Aldri tie, Aldri glemme’, AUFs bok om 22. juli som lanseres 06.04.21: «Vi har snakket for lite om 22. juli i den politiske debatten. Vi kunne og burde gjort mer for å sette fokuset på det politiske innholdet i 22. juli.»

Erna må fratas gullkortet

Publisert:

Den 5. april kom nyheten om at Norge på vegne av regjeringen Erna Solberg, ved utenriksminister Søreide, i disse koronatiden viser økonomiske muskler og ekstra stor generøsitet - ikke ovenfor nordmenn og Norge, men til resten av verden. Dette til folk og nasjoner som ikke liker Norge og ...

NRK og Fykse Tveit

Publisert:

Referer til krinkastingsjefens innlegg i Dagen tirsdag den 16. februar, under overskriften ” Til Olav Fykse Tveit.”. Vedrørende NRK`s dekning av Vestbredden & Israel i Palestina-regionen. Synd å måtte kritisere NRK såpass sterkt fordi det er en bra tv- og radio-bedrift med mange flinke ...

– Tid for å lade batteriene

Påske og dobbeltnummer:

– Tid for å lade batteriene

Publisert: - Oppdatert: 29.03.2021 kl 17:08

– Vi håper våre lesere får en god og innholdsrik påske, med fokus på påskens budskap, og får «ladet batteriene» foran våren som kommer.

Påske

Publisert:

Hva er påske? og denne dagen skal være en minnedag for dere, og dere skal holde den som en høytid for Herren for alle generasjoner etter dere. Det skal være en evig forordning at dere holder denne høytiden. 2.Mos.12:14

Foreldreansvar og flertallsmakt

Publisert:

I avisen Setesdølen for 16. mars har "Ja til fire dagers skoleuke" foreldrene gitt klart uttrykk for hva flertallet av foreldrene i kommunen ønsker for barna sine. De sier: "Men 69 % av foreldrene i kommunens spørreundersøkelse ønsker å beholde dagens ordning." I Skoleloven § 1-1 står ...

Underlig av sjefsredaktør Selbekk

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2021 kl 11:28

I Dagen på lederplass den 20.3.-21 skriver red. følgende: "Å si ja til sprøytestikket i armen, er en solidaritetshandling med de som er svakere enn deg selv, kristen nestekjærlighet rett og slett." Her nytter det heller ikke å ta biskopen i Bergen til inntekt. Biologiske fakta er fakta. Dette ...

Frihet og trygghet for kvinner med minoritetsbakgrunn

Publisert: - Oppdatert: 24.03.2021 kl 11:34

Det er alvorlig når vi bor i et samfunn som ikke gir minoritetskvinner den samme friheten som norske kvinner. Vi vet at minoritetskvinner oftere blir utsatt for vold i nære relasjoner, sliter med å komme seg inn på arbeidsmarkedet og at det i noen miljø ikke er akseptert at de er alene med ...

Blant Konger og Røvere:

– Denne podkasten kan vare til vi er 95 år

Publisert: - Oppdatert: 12.03.2021 kl 14:47

Når programleder i Live fra Bergen, Linn Myhr ble spurt om å lage podkast bestemte hun seg for at hennes mann Kjell Martin skulle være med, og at den skulle handle om noe de kunne snakke om i det uendelig uten å gå tom.

Det blir ikkje meir klimainnsats av å rekne annleis

Publisert:

Klimaet bryr seg ikkje om reknemetodar, men om dei faktiske utsleppa.

Livet etter koronaviruset:

Veien tilbake

Publisert:

Verden er i en krig de fleste av oss ikke så komme. Dette til tross for at filmverdenen er full av spillefilmer med virus i hovedrollen. Men disse filmene virket så spektakulære at de var hinsides all virkelighet. Trodde vi. Dessverre har filmens grøssere blitt en virkelighets-grøsser for oss ...

Det er noe alvorlig galt med regjeringens klimapolitikk

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2021 kl 11:39

Norsk skog binder enorme mengder CO2 årlig. Men når norske utslippskutt telles har regjeringen bestemt å holde skogen vår utenfor regnestykket. Resultatet er milliardregning til norske bedrifter og sterkt unødvendige klimatiltak som rammer folk flest.

En skam

Publisert:

Det er en nasjonal skam at norske minstepensjonister sin pensjon ligger langt under fattigdomsgrensen

Ikke lyv, Finn Jarle Sæle

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2021 kl 11:37

Ytringsfrihet er bra, men grensen bør gå ved forvrengning av fakta. I en stadig mer polarisert verden, bør fakta ligge til grunn, ikke forvrengte fakta som passer eget politisk ståsted. I en lederartikkel bør lista legges høyt. Leser bør forvente at fakta er korrekt gjengitt – og at ...

Oslo Symposium blir podcast

Nytt program fra Norge IDAG:

Oslo Symposium blir podcast

Publisert: - Oppdatert: 03.03.2021 kl 09:55

Denne måneden skulle det vært Oslo Symposium, men arrangementet ble utsatt til august, på grunn av korona-situasjonen. I mellomtiden lanseres Oslo Symposium Podcast.

«Fossilbiler» finnes ikke

Publisert:

8. januar var en merkedag for norsk klimapolitikk; regjeringen presenterte «Klimameldingen» som gir signaler om hvordan Norge kan oppfylle sine klimamål innen 2030. Da er det bra at bensin og diesel aldri har vært mer fornybart enn det er i dag.

Himmelske sannheter på kinesisk

Publisert:

– Kurset har hjulpet meg til åndelig vekst, og jeg har fått større trygghet og glede i misjonsarbeidet. Det er en av studentene ved Seminary On The Air (SOTA) som sier dette. Navnet på det teologiske seminaret vårt i Kina høres litt luftig ut, og undervisningen handler da også primært om ...

Hvem skal betale for barnevernets omsorgsovertakelser – kommune eller stat?

Publisert:

Innsatsen som Samnangers nåværende kommunestyre har gjort med barnevernet, særlig vår og sommer 2020, er etter hvert bra kjent. Den kommer i et enda klarere lys sammenlignet med hva man hører fra noen andre kommuner.

Bruker Gud Trump for Israel og opprøret til dom?

Publisert:

Når kaoset brer seg og massevis av pastorer rømmer "Trumpskuta" med det store massive flertall og Selbekk "toner flagg" i ettertid. Ikke spesielt modig flaggheising spør du meg - Ystebø flagger også, og flere topp politikere i tillegg - endog venner i USA går ut med massiv fordømmelse om ...

Senterpartiets bilbløff

Publisert:

Senterpartiet prøver å fremstille seg som forsvarer av landets bensin- og dieselbilister. Nylig var Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum ute og sa at Sp ikke støttet nullutslippssoner i Oslo.

Hva er «Black Lives Matter»?

Publisert:

Vi hører mye om Antifa og Black Lives Matter (BLM) i USA og i Europa, men mindre om hva bevegelsen egentlig står for og hva som er dens målsetting.

Ynskjer Høgre ein radikal og bilfiendtleg klimapolitikk?

Publisert:

Regjeringa sin klimaplan som blei lagt fram nyleg er dyster lesing for landets bilistar. At Høgre er villig til å slå så hardt ned på bilistene er sjokkerande. Dette ser mest ut som noko som er lagt fram av Ap, Sp, Sv og MDG.

Ensomhet i coronatid

Publisert:

En bekjent satt hjemme en kveld og var inne på Facebook. Han hadde omtrent 120 venner, som han fulgte og kommenterte. Så gikk strømmen. Stearinlys ble tent, og han tok frem en bok. Etter en stund kjedet han seg, og tenkte at jeg ringer en eller annen. Telefonlisten kom opp, men han fant ingen ...

Sjøforsvaret - marinens framtid

Publisert:

Forsvarsjefen har bestemt at tre av Marinens fire fregatter ikke får seile. Disse skal ligge ved kai når det avgjøres om de er i stand til å fortsette aktiviteten som før.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...