Norge IDAG

Søkeresultat

Nyheter av: Margunn Straume

– Flere hundre tusen frelst i Syria

– Flere hundre tusen frelst i Syria

Publisert:

I etterkant av IS-krigen og den delvise kollapsen til Assad-regimet har det brutt ut en massiv vekkelse i Syria. Det sier egypteren «Sam» som forkynner evangeliet og bygger husmenigheter i det krigsherjede landet.

Menneskeskapte miljøproblemer

Publisert:

Partiet De Kristne (PDK) stiller nå valglister i samtlige av landets fylker og 54 av de nye kommunene.

Lederskifte i UiOs Familiefokus

Lederskifte i UiOs Familiefokus

Publisert:

Geir Edvin Frøen ønsker et sterkt fokus på misjon når han og kona, Nina, overtar som ledere for Ungdom i Oppdrags Familiefokus.

Vekst for kristen skole i Østfold

Vekst for kristen skole i Østfold

Publisert:

Denne høsten kan Olavsborg kristne skole for første gang ønske velkommen elever i alle ti trinn på grunnskolen.

Trossamfunnene og statsstøtten

Trossamfunnene og statsstøtten

Publisert:

Forrige uke kom gladmeldingen om at 60 tros- og livssynssamfunn, som ikke fikk statsstøtte på grunn av søknadskluss, nå får anledning til å søke på nytt. Det var en god beslutning av statsråd Kjell Ingolf Ropstad.

– Menigheten er ikke bygget, men folkene er menigheten

– Menigheten er ikke bygget, men folkene er menigheten

Publisert:

Etter flere år på flyttefot har endelig menigheten Salt Bergen fått sitt eget hjem. Nå gleder de seg til å flytte inn i en fullverdig arbeidskirke. Pastor Øystein Gjerme er likevel nøye med å presisere at det er folkene som er det viktigste.

– Guds godhet varer fra slekt til slekt

Åpningsgudstjeneste for Salt Bergenskirken:

– Guds godhet varer fra slekt til slekt

Publisert:

Salt Bergenskirken har leid lokaler i Bergen siden menighetens spede begynnelse i 2004. Søndag kom over 1500 mennesker til to åpningsgudstjenester i Forum Kino, da menigheten flyttet inn i egne lokaler for første gang. Festen startet med ord om Guds godhet gjennom generasjoner.

Over 8000 deltok på Skjærgårdssang

Over 8000 deltok på Skjærgårdssang

Publisert: - Oppdatert: 14.08.2019 kl 15:58

Årets Skjærgårdssang ble arrangert i Langesund for tolvte gang på rad. Over 8000 deltagere fikk servert både rock, pop, country, gospel, soul, blues og visesang fra inn- og utland. Fredag kveld fikk Martin Alfsen tildelt årets Fyrlyspris etter 42 år som dirigent for gospelkoret Reflex.

Engasjerte på Gofest  med forventning om vekkelse

Engasjerte på Gofest med forventning om vekkelse

Publisert:

- Norge skal se større ting. Det du har sett til nå av forbilder er bare en lite prosentdel av hva du skal se. Vi har aldri før sett så mye skje rundt om i verden. Det beste ligger foran.

– Jesus er den viktigste i ditt liv

Utviklingsministeren besøkte KRIK Arena:

– Jesus er den viktigste i ditt liv

Publisert:

Utviklingsminister Dag Inge Ulstein (KrF) besøkte sommerstevnet KRIK Arena i Kristiansand i forrige uke. Der oppfordret han over 400 ungdommer til å bli kjent med Jesus. Senere deltok han i KRIKSs misjonsløp til inntekt for fattige i Kambodsja.

– Gud vil bruke alle mennesker

Livets Ords hovedpastor, Joakim Lundquist:

– Gud vil bruke alle mennesker

Publisert:

– Jeg har et favoritt-medlem i min forsamling, avslørte Livets Ords hovedpastor, Joakim Lundquist, da han talte på sommerkonferansen til pinsemenigheten Filadelfia Kristiansand i helgen.

FrP beskytter velferden i kommunene

Publisert: - Oppdatert: 13.08.2019 kl 10:00

En av samfunnets største utfordringer er økt belastning på velferdstjenestene grunnet høy innvandring. Lenge har politikere og medier forsøkt å overtale befolkningen om at innvandring er berikende og lønnsomt. I dag vet vi godt at det ikke er det. Tvert om er innvandring svært kostbart, samtidig som...

Min gode venn Jan Simonsen er død

Publisert:

Det var med stor sorg jeg i dag mandag den 12. august mottok dødsbudskapet om at min gode venn, partikollega og tidligere stortingskollega, Jan Simonsen, i en alder av 66 år er død etter at han måtte gi tapt kampen mot kreften.

Nettevangelistene på misjonstur til Nord-Norge

Nettevangelistene på misjonstur til Nord-Norge

Publisert:

Mens andre er på sommerferie, har evangelistene Levi Jensen og Daniel Haddal bestemt seg for å reise nordover for å se vekkelse og frelse blant nord-norske ungdommer.

NRK beklager ordbruk og fjerner Satiriks-sketsj

NRK beklager ordbruk og fjerner Satiriks-sketsj

Publisert: - Oppdatert: 28.07.2019 kl 09:34

Flere har reagert kraftig på NRK Satiriks' video hvor ordet «jødesvin» blir brukt. NRK fjerner nå sketsjen fra sine plattformer, og beklager ordbruken.

Sinna promotering – av gode og viktige parti

Publisert:

KrF-arar seier stundom at Norge IDAG er eit PDK-organ. PDK-arar skuldar oss for å vere eit KrF-organ. At vi faktisk støttar alle kristne parti, har ein ikkje fått med seg.

Prinsipielt om kristendom og politikk

Publisert:

Prinsipielt må det vere avstand mellom rolla pressa, og også kyrkjelydane, har og rolla til dei politiske partia. Det korresponderer med eit anna viktig omsyn: Respekten for veljaren som kongen og dronninga av demokratiet.

Vi klarte det - sammen!

Publisert:

Velkommen til åpning av Forum. Vi klarte det! Bankene sviktet, men kristenfolket løftet i flokk.

Er Oslo bedre enn Brüssel?

Publisert:

Da vi sa nei til EU og overstyring fra Brüssel, sa vi ikke ja til at statsmyndightene i Oslo skulle tre inn i denne rollen. Vi sa heller ikke ja til 11000 EU-direktiver som er tredd ned over hodet vårt.

mulla krekar igjen

Publisert:

Han er som «en sten i skoen» for norske myndigheter. Men nå er Najmuddin Faraj Ahmead dømt til 12 års fengsel i Italia. For å ha planglagt terrror.

Hjelp til å forstå tragediene i MIdtøsten

Publisert:

Siste nummer av SMA-Info er fullt av dokumentarisk stoff om hvordan det politiske islam skapte Midtøsten-problemene og lidelsene. Uunnværlig folkeopplysning fra Norges viktigste akademiske tidsskrift.

IS-barna og vår hjelp

Publisert:

IS-barna er barn som Gud har skapt – og nå dør de i flyktningeleirene i Syria, ifølge en firesiders rystende dokumentasjon i Aftenposten nylig. Det er forferdelig.

Flere hundre tusen er frelst

Publisert:

Vi snakket med en egypter i redaksjonen forleden. En kristen egypter. Nå er han misjonær i Syria. Og han forteller at hundretusenvis er frelst. Kurdere, syrere, tyrkere, jordanere. De har gitt opp islam. De finner frihet og fred i møte med Jesus Messias. Det er som et eventyr.

Makt, medier og politikk

Publisert:

Norske tradisjonelle medier, populært kalt msm – eller mainstream media, har blitt kritisert jevnlig fra kristne mediemiljøer som Visjon Norge, Norge i Dag og Dagen. Spesielt gjelder dette dekningen av Israel hvor mediene anklages, og med rette, for å være ensidige og dermed opinionsdannende. Negati...

Vennskapssamarbeid mellom Agder og Israel

Vennskapssamarbeid mellom Agder og Israel

Publisert:

Innbyggerne i Agder er blant de i Norge som alltid har hatt et positivt og vennskapelig forhold til Israel. Selv om skiftende regjeringer og noen politiske parti har hatt anstrengt og kjølig forhold til den jødiske staten så har Agders innbyggere vært blant de mest positive til å støtte det eneste d...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...