Norge IDAG

Søkeresultat

Nyheter av: Margunn Straume

Ny regjeringssituasjon

Publisert:

Da har vi fått en ny regjeringssituasjon. FrP har gått ut av regjering, og igjen sitter de tre partiene V, KrF og Høyre. De vil nå måtte navigere i Stortinget mellom sosialistisk side og FrP. Dette gir rom for å bygge et tydelig verdi- og nasjonalkonservativt alternativ i 2021.

Kristne under angrep

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne under angrep

Publisert: - Oppdatert: 15.01.2020 kl 14:40

Stadig flere kristne forfølges for sin tros skyld. De lider under alt fra mobbing og utestengelse fra arbeid til tortur og drap.

Erna Solberg og barnevernet

Publisert:

Erna Solberg sier ifølge NTB 17. desember at barn skal oppleve at en omsorgsovertakelse er til det bedre. Hun uttaler videre at det ikke alltid er slik, og at mange i barnevernet bekrefter dette. Dette sier hun som kommentar til dommene mot Norge fra EMD, samtidig som hun understreker at Norge ...

Usaklig tirade fra Herland

Publisert: - Oppdatert: 23.12.2019 kl 11:07

TV2 har fått kritikk for programserien «Norge bak fasaden», spesielt episoden «I Guds navn», der de skulle undersøke lukkede religiøse miljø. Undertegnede har også kritisert programmet, da jeg mener det er upresist og fremstår tendensiøst. Samtidig kjenner jeg på en ambivalens i å ...

Ja til norsk kultur og norske verdier

Publisert:

Alle nordmenn, som har gått i norsk skole, vet veldig godt at vi har en rik kultur i Norge som vi må ta vare på. Vi har en rik kultur i Norge Innenfor demokrati, likeverd, demokrati, kunst og kultur - generelt all vår skikk og bruk.

Hjelpemidler for likestilling

Publisert:

I løpet av det første året etter at jeg fikk et funksjonsfall av min CP har jeg fått alle hjelpemidler jeg har bedt om. Jeg har et godt støtteapparat, og vet hvordan jeg kan argumentere for de hjelpemidlene jeg trenger. Slik er det ikke for alle.

Et splittet Norge er det siste vi trenger

Publisert:

Sterke signaler ble sendt i ulike retninger i kommunevalget. Valget viste oss at klima, klasse og geografi hører sammen.

Israels venner samlet mot boikott

Aksjonerte mot Oslo-byrådet:

Israels venner samlet mot boikott

Publisert:

I disse dager vurderer Oslo-politikerne et forslag om å innføre handelsboikott med land som okkuperer land. Israels venner samlet seg lørdag til demonstrasjon mot forslaget, foran Oslo Rådhus.

Ja til å beholde bibelens norm for samliv i Norge

Publisert:

I Norge har vi et 1000 årig kristent menneskesyn og kulturarv, men dette er i ferd med å endres drastisk nå. En slik radikal endring har ikke vert i landet siden krigen. Denne gangen skjer det ikke over en natt, men likevel så hurtig at svært få ser ut til å ha fått dette med seg.

Årsak og sammenheng

Publisert:

Vi har i dag et annet samfunn enn det vi hadde for bare 20- 30 år siden.

Hvilket samfunn vil vi ha?

Publisert:

På onsdag 11. desember skal Stortinget stemme over forslag fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De Grønne som vil bety offentlig bestemt barnemishandling. Nasjonen Norge kan ikke utsette våre barn og unge for denne kjønnspolitikken som fremsettes av en liten gruppe i Foreningen Fri og fra LBHTI ...

Til norske politikere: Bekjennelser og innspill fra en «homoterapeut» - Med et blikk på LHBT/FRI sin ideologi og deres siktemål

Publisert:

Gjennom mange år, både i Norge og i utlandet, har jeg møtt flere hundre mennesker i samtale om deres homofile følelser. Og jeg har truffet utallige som har erfart en endring av sin kjønnsi-dentitet. Dette har skjedd i samspill med flere titalls kvalifiserte terapeuter – for det meste i ...

Det sanne Eventyret, historien om Kongen den Store og Prinsen

Publisert:

Alt fra gammel tid hadde de hørt om det. Noen trodde på det , andre ikke, andre igjen gransket og hørte med vidåpne ører på når de eldste fortalte hva deres foreldre og besteforeldre hadde sagt.- En konge skulle komme og sette dem fri fra under-trykkerne. Deres egne konger hadde ikke klart ...

Det gode heilårslivet

Publisert:

No har mange butikkar bydd på julevarer i fleire veker allereie. Mange born og unge gler seg til jul, og mange gruar seg til juledagar som dei veit kan verte litt utfordrande når vaksne og born skal vere i lag og det gjerne vert brukt rusmiddel.

– Målet er å gjøre abort utenkelig

Ny mobilisering i abortkampen:

– Målet er å gjøre abort utenkelig

Publisert:

Søstrene Lill May Vestly og Elin Vestly Studshammen mener tiden er inne for et nytt kapittel i kampen mot abort. Derfor starter de en ny organisasjon, som tar mål av seg å samle alle gode krefter som vil stå opp for det ufødte barnets rett til liv.

Hong Kong har talt

Publisert:

I en kommentar til resultatet av lokalvalget i Hong Kong i forrige måned uttalte Folkerepublikken Kinas utenriksminister Wang Yi at det var «uten betydning». Den Kina-innsatte lederen for Hong Kong, Carrie Lam, var imidlertid mindre eplekjekk, hun ville lytte til befolkningen. Poenget er hva ...

Det er tid for å mobilisere bredt til bønn i landet vårt!

Publisert:

Vi kaller på 100 000 kristne til å ydmyke seg og be for Norge de neste dagene og ukene. Oppfordringen er veldig enkelt dette: Be for styresmaktene, så vi kan leve et stille og fredelig liv med gudsfrykt og verdighet i alt (1. Tim 2,2-4).

Tanker etter et viktig jubileum i Oslo, adressert til troende venner

Publisert:

FBB’s 100 årsjubileum 12. oktober med påfølgende debatt. Som medlem i FBB vil jeg med dette gratulere bevegelsen med dette jubileum!

Venter 60.000 besøkende  i vinter

Den Skandinaviske Turistkirken på Kanariøyene

Venter 60.000 besøkende i vinter

Publisert: - Oppdatert: 15.11.2019 kl 17:20

I begynnelsen av oktober var det åpningsmøte i Den Skandinaviske Turistkirken i Puerto Rico på Gran Canaria. Evy og Terje Martinsen gleder seg stort til å se mennesker bli frelst og berørt av Gud i løpet av vinteren. I fjor var 60.000 deltakere innom alle arrangementene til de fire kirkene ...

Forlater Staffeldtsgate etter hundre år

NLA Høgskolen dimensjonerer for vekst: 

Forlater Staffeldtsgate etter hundre år

Publisert:

NLA Høgskolen Staffeldtsgate har opplevd sterk vekst de siste årene og dimensjonerer nå for fortsatt økning i studenttallet. – Vi er opptatt av å få en moderne og fremtidsrettet høyskole, forteller rektor Erik Waaler.

En gang ønsket de bare å dø – nå bringer de nytt liv til andre

En gang ønsket de bare å dø – nå bringer de nytt liv til andre

Publisert:

I ren fortvilelse hoppet Geir Spachmo fra skipet han jobbet på, utenfor kysten av Vest-Afrika. Men etter ni timers kamp i bølgene, ble han reddet. Noen år senere fikk han ta imot Jesus, og i 22 år har han og kona Anne drevet et utstrakt hjelpearbeid i Ukraina.

Spennende fremtid for nytt ImF-styre

Spennende fremtid for nytt ImF-styre

Publisert:

Gabriel Pollestad er Indremisjonsforbundets nye formann. Styrets første utfordring blir nå å stoppe den negative utviklingen som ImF opplever på lokalt plan. I tillegg har ImF-styret nå fått fullmakt til å slå deres eget trossamfunn sammen med andre.

– Vi står overfor et generasjonsskifte

ImF Lederkonferanse 2019:

– Vi står overfor et generasjonsskifte

Publisert:

Under Indremisjonsforbundets Lederkonferanse ble de unge invitert frem til forbønn og håndspåleggelse av den eldre generasjonen i ImF. – Nå står en ny generasjon klare til å overta. De lever i en utfordrende tid. Be om å få Ånden i dobbelt mål, utfordret Runar Landro.

– Skremt av økning i vold mot jøder

Erna Solberg markerte Krystallnatten i Oslo:

– Skremt av økning i vold mot jøder

Publisert: - Oppdatert: 12.11.2019 kl 14:53

– Vi antok at antisemittismen hørte fortiden til. Dessverre var det ikke slik. Voldelige angrep mot jøder har økt i hele verden. Det er skremmende og det bekymrer meg, sa statsministeren på årets markering av Krystallnatten i hovedstaden.

– Vi må aldri gløyma – det må aldri skje igjen

– Vi må aldri gløyma – det må aldri skje igjen

Publisert:

– Antisemittismen, jødehatet, syner også i dag sitt illevarslande andlet rundt om i Europa, også i kongeriket Norge. – Vi må aldri gløyma denne ufattelige tragedien som var ein skam for Tyskland og Europa. Det må aldri skje igjen!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...