Norge IDAG

Søkeresultat

Nyheter av: Margunn Straume

Vil takke Visjon Norge

Norge IDAG med direktesendinger fra Bergen denne uken:

Vil takke Visjon Norge

Publisert:

Norge IDAG sender direkte på Visjon Norge torsdag til lørdag denne uken. Der vil avisen invitere seerne med på å si takk til Visjon Norge for det kanalen betyr. Programmene har fått navnet «Tusen takk».

De store løgnene

Publisert:

En familie i menigheten hadde ei tulle på rundt 4 år, og jeg kom ofte i prat med henne under kirkekaffen. Hun hadde et usedvanlig søtt vesen, og hun hadde virkelig hodet på skaft. «Du er så flink til å spørre,» sa jeg til henne en søndag. Uken etter kom hun løpende bort til meg, «Vet ...

Er politikk hærverk?

Publisert:

I Dagen tirsdag 6.oktober 2020 skriver Roald Øye et innlegg med tittelen «KrF under sperregrensen»? Utgangspunktet er en bekymring for en fremtidig venstrevridd regjering, og at KrF skal ryke under sperregrensen ved neste valg.

Fra livet i Synden – til livet i Kristus!

Publisert:

Jeg vil gjerne dele noe som jeg tror er veldig viktig! Jeg vet at dette er kontroversielt i forhold til dagens anerkjente tolkning, men dette er hva de første kristne trodde og praktiserte, de som hørte apostlene undervise. Originalen.

Ropstads nærmeste rådgiver slutter

Ropstads nærmeste rådgiver slutter

Publisert: - Oppdatert: 16.10.2020 kl 10:01

Julian Farner-Calvert slutter som statssekretær for KrFs partileder Kjell Ingolf Ropstad. Julie Kristine Kordahl overtar jobben. – Vi går snart inn i et valgår. Derfor er det riktig tidspunkt for å vurdere om man er klar for å fortsette eller ikke. Jeg har kommet fram til at det er riktig ...

FrP sikrer kystkommunene penger

Publisert:

Det er tydeligvis hardt for politikere på venstresiden å innrømme at FrP har klart å sikre kystkommunene en andel av verdiskapingen fra havbruksnæringen. I 2020 sikret FrP at kystkommunene får 2,25 milliarder av verdiskapingen.

Straffelov og kjønnskamp

Publisert:

Stortingets justiskomité gjennomførte 17. september en høring om endringer i Straffeloven, inkludert §185 som har tittelen «Hatefulle ytringer». Departementet foreslår at det i denne paragrafen (og i sju andre paragrafer) skal innføres tre nye begreper: «seksuell orientering, ...

På tide å anerkjenne Hauge

Publisert:

Neste år er det 250 år siden han ble født. Han har blitt kalt en av de mest betydningsfulle personligheter i norsk historie. Norges Bank vil hedre han med en minnemynt. Det er på tide at Norge anerkjenner hans innsats for demokrati, likeverd og verdibasert næringsvirksomhet.

Ytringsfriheten er under press

Publisert:

Forrige uke startet rettssaken mot de tiltalte for medvirkning til angrepet mot satiremagasinet Charlie Hebdo i 2015. Samme uke som rettssaken startet demonstrerte SIAN i Oslo hvor det ble stor motdemonstrasjon og utøvd vold mot demonstrasjonen og politiet. Dette var en vekker for oss alle om at ...

Klart for ny sesong av Live fra Bergen

Oppstart 18. august:

Klart for ny sesong av Live fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 18.08.2020 kl 13:59

Tirsdag 18. august er det igjen klart for Norge IDAGs TV-program Live fra Bergen. Denne høsten dobles program-produksjonen.

Israel hjelper sine fiender

Publisert:

Når det skjer katastrofer og nødssituasjoner i verden er Israel og israelske frivillige raskt på pletten for å hjelpe, og skiller ikke mellom venner og fiender.

– Nei til liberalisering av abortloven

Mexicansk høyesterett:

– Nei til liberalisering av abortloven

Publisert: - Oppdatert: 10.08.2020 kl 15:24

Høyesterett i Mexico stemte i slutten av juli 2020 ned et lovforslag om å forandre straffeloven for staten Veracruz, som ville ført til en legalisering av abort frem til 12. uke av svangerskapet, melder den meksikanske avisen El Financiero. 

Kjønnsidentitet i straffeloven

Publisert:

Å innlemme kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet, som hatefulle ytringer, i straffeloven, er å gå for langt!

Ny opplæringslov svekker foreldreretten

Publisert:

Den nye opplæringsloven NOU 2019:23 svekker foreldreretten ved at man istedenfor undervisningsplikt innfører skoleplikt. Dette går Partiet De Kristne imot. Vi ønsker å bevare undervisningsplikten og muligheten for hjemmeundervisning uten at man må søke kommunen om godkjenning.

En plan med KrF-avtrykk

Publisert:

Regjeringen la denne uken fram en handlingsplan med tydelig KrF-avtrykk for å forebygge uønskede svangerskap og få ned aborttallene.

Nei til vindkraftutbygging på Haramsøya

Publisert:

PDK vil ikkje vere med på vindkraftutbygginga som no skal til å rasere eit aktivt lokalsamfunn på Sunnmøre.

Ensomme eldre får krisepakke

Publisert:

Regjeringen var tidlig ute og sikret krisepakke til barn og unge. Dette var viktig. Utsatte barn og unge har hatt det enda tøffere under koronapandemien. Tøft har også mange eldre hatt det, men til tross for dette foreslo regjeringen bare smuler til dem.

La parklivet og strendene vere fri i sommar

Publisert:

Denne sommaren er ikkje parklivet og strandlivet fritt slik som tidlegare år. Ein må tenkje på avstand ein har til andre og korleis ein best skal unngå korona-spreiing. Likefullt kan parkane og badestrendene i Noreg vere frie på eit vis, IOGT Region Midt-Norge oppmodar alle om å halde parkane ...

Eg «tar autoritet over...»

Publisert:

Eg har tre punkt. Punkt 1: Er dette eit kristeleg/teologisk rett utgangspunkt å innta, over det vonde og vanskelege i eit menneske sitt liv?

Ingen skal leve med vold

Publisert:

8. juni fortalte TV2 historien om Kine, som ble mishandlet av kjæresten sin i over ett år. Hennes historie er dessverre ikke unik. Det haster med å få på plass ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner.

På tide å øke avgiftene

Publisert:

Midt i den største helsekrisen verden har opplevd på svært lenge, har det dukket opp et merkelig forslag om å svekke den norske folkehelsen ved å senke avgiftene på helseskadelig produkter som tobakk, alkohol og sukker.

Oslo-avtalen eller annektering?

Publisert:

Tidligere viseutenriksminister, Danny Ayalon, som for 20 år siden var med i den israelske delegasjonen til Camp David-forhandlingene skriver følgende om prosessen (Twitter 17.07.2020):

Den globale vekkelsen vil nå oss - trass i den sekulære religions strupetak på Europa

Publisert:

De siste 30 år har vi sett enorme vekkelser med forkynnelse og helbredelse som går over hele jorden. Størst og sterkest i de store nasjoner, som skal lede verden videre: Kina, Nigeria, Brasil, India, Pakistan, Russland, USA.

Nedsnakkingen av kristne i media

Publisert:

NRKs sommerbuss presterte i helgen, i et vakkert program fra vårt favorittsteder Halden, Ørje og Østfolds dype mystiske skoger, å henge ut professor, vekkelseshøvding og skolemann Ole Hallesby.

Etterlysning: Flere haugianere

Publisert:

I 1804 er Hans Nielsen Hauge på vei over Filefjell – på vei til Bergen, hvor han hadde fått kjøpmannskap – i den eneste by som tok imot ham. - Over alt forkynte jeg evangeliet, og grunnla nye næringsveier, sier han i et brev.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...