Norge IDAG

Søkeresultat

Nyheter av: Margunn Straume

- Nei til liberalisering av abortloven

Mexicansk høyesterett:

- Nei til liberalisering av abortloven

Publisert:

Høyesterett i Mexico stemte i slutten av juli 2020 ned et lovforslag om å forandre straffeloven for staten Veracruz, som ville ført til en legalisering av abort frem til 12. uke av svangerskapet, melder den meksikanske avisen El Financiero. 

Kjønnsidentitet i straffeloven

Publisert:

Å innlemme kjønnsuttrykk og kjønnsidentitet, som hatefulle ytringer, i straffeloven, er å gå for langt!

Ny opplæringslov svekker foreldreretten

Publisert:

Den nye opplæringsloven NOU 2019:23 svekker foreldreretten ved at man istedenfor undervisningsplikt innfører skoleplikt. Dette går Partiet De Kristne imot. Vi ønsker å bevare undervisningsplikten og muligheten for hjemmeundervisning uten at man må søke kommunen om godkjenning.

En plan med KrF-avtrykk

Publisert:

Regjeringen la denne uken fram en handlingsplan med tydelig KrF-avtrykk for å forebygge uønskede svangerskap og få ned aborttallene.

Nei til vindkraftutbygging på Haramsøya

Publisert:

PDK vil ikkje vere med på vindkraftutbygginga som no skal til å rasere eit aktivt lokalsamfunn på Sunnmøre.

Ensomme eldre får krisepakke

Publisert:

Regjeringen var tidlig ute og sikret krisepakke til barn og unge. Dette var viktig. Utsatte barn og unge har hatt det enda tøffere under koronapandemien. Tøft har også mange eldre hatt det, men til tross for dette foreslo regjeringen bare smuler til dem.

La parklivet og strendene vere fri i sommar

Publisert:

Denne sommaren er ikkje parklivet og strandlivet fritt slik som tidlegare år. Ein må tenkje på avstand ein har til andre og korleis ein best skal unngå korona-spreiing. Likefullt kan parkane og badestrendene i Noreg vere frie på eit vis, IOGT Region Midt-Norge oppmodar alle om å halde parkane ...

Eg «tar autoritet over...»

Publisert:

Eg har tre punkt. Punkt 1: Er dette eit kristeleg/teologisk rett utgangspunkt å innta, over det vonde og vanskelege i eit menneske sitt liv?

Ingen skal leve med vold

Publisert:

8. juni fortalte TV2 historien om Kine, som ble mishandlet av kjæresten sin i over ett år. Hennes historie er dessverre ikke unik. Det haster med å få på plass ny handlingsplan mot vold i nære relasjoner.

På tide å øke avgiftene

Publisert:

Midt i den største helsekrisen verden har opplevd på svært lenge, har det dukket opp et merkelig forslag om å svekke den norske folkehelsen ved å senke avgiftene på helseskadelig produkter som tobakk, alkohol og sukker.

Oslo-avtalen eller annektering?

Publisert:

Tidligere viseutenriksminister, Danny Ayalon, som for 20 år siden var med i den israelske delegasjonen til Camp David-forhandlingene skriver følgende om prosessen (Twitter 17.07.2020):

Den globale vekkelsen vil nå oss - trass i den sekulære religions strupetak på Europa

Publisert:

De siste 30 år har vi sett enorme vekkelser med forkynnelse og helbredelse som går over hele jorden. Størst og sterkest i de store nasjoner, som skal lede verden videre: Kina, Nigeria, Brasil, India, Pakistan, Russland, USA.

Nedsnakkingen av kristne i media

Publisert:

NRKs sommerbuss presterte i helgen, i et vakkert program fra vårt favorittsteder Halden, Ørje og Østfolds dype mystiske skoger, å henge ut professor, vekkelseshøvding og skolemann Ole Hallesby.

Etterlysning: Flere haugianere

Publisert:

I 1804 er Hans Nielsen Hauge på vei over Filefjell – på vei til Bergen, hvor han hadde fått kjøpmannskap – i den eneste by som tok imot ham. - Over alt forkynte jeg evangeliet, og grunnla nye næringsveier, sier han i et brev.

USAs frontlinje-leger

Publisert:

Amerika, dere trenger ikke være redde. Covid har en kur, Covid kan forebygges. Det er budskapet til den sorte og kristne legen, Stella Immanuel.

Den globale vekkelsen – snart klar for oss?

Publisert:

De siste 30 år har vi sett enorme vekkelser med forkynnelse og helbredelse som går over verden – så kristendommen er og blir den suverent største folkebevegelse på jord.

En ny revolusjon for lokalstyret

Publisert:

Lokale folkeavstemninger bør med vanlig flertall avgjøre de store viktige saker for lokal- samfunnet, ikke byråkrati og statsdirigering. Vindkraftutbyggingen hører hjemme her.

Individets overordnede individuelle rett til liv

Publisert:

Enkeltvis er vi hver for oss de viktigste. Det følger av de ellers meget misbrukte menneskerettighetene. Dog, individet respekteres knapt i totalitære regimer, noe som lett glemmes. Der taper folket overfor kollektivitisme og autoritære myndigheter.

Grensenes velsignelse

Grensenes velsignelse

Publisert:

Det står at Gud satte grenser mellom folkene. Det var etter Babels forvirring at dette skjedde, og det var for at folkene skulle vende seg til Herren.

Hatprat

Hatprat

Publisert: - Oppdatert: 06.08.2020 kl 15:30

En varslet katastrofe nærmer seg i Stortinget. Denne høsten skal landets parlament utvide straffeloven, slik at «hatefulle ytringer» skal kunne straffes med fengsel i inntil tre år. Det er en pastorlov.

Ber om forbønn for Beirut

Ber om forbønn for Beirut

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2020 kl 11:40

Stefanusalliansens partnere i Beirut ber om forbønn for alle som er rammet etter eksplosjonen i byen.

Gi urfolk plass ved forhandlingsbordet

Publisert: - Oppdatert: 04.08.2020 kl 11:43

9. august er verdens urbefolkningsdag, en av dagene FN bruker til å sette fokus på saker verdenssamfunnet må endre til det bedre.

Helsepersonell: Dessverre Norges viktigste importvare

Publisert:

Gratulerer til dere som har fått studieplass ved sykepleie- eller medisinstudiet! Jeg håper dere får en fantastisk studietid, og vit at dere har en svært viktig jobb foran dere. Alle som har kommet inn på sykepleie- og medisinstudiet i Norge er garantert jobb i andre enden. Faktisk hadde vi ...

ASYL til demokrati-forkjempere fra Hong Kong

Publisert:

Sammen med andre land bør Norge gi asyl til demokratiforkjempere fra Hong Kong etter at Kina brøt alle avtaler og strammet inn på totalitært vis. Det mener stortingsrepresentant for Høyre, Michael Tetzschner. Vi er enig.

Bedre økonomi i Sør-Afrika – Uten Alkohol

Publisert:

Sør-Afrikas smittetall stiger igjen. Den ledende stat i Afrika har derfor innkjerpet påbudet om at alle må bruke ansiktsmaske og følge smittevernregler. De har også gjeninnført alkoholforbudet, som gjaldt i fasen der de stengte ned for å stoppe korona.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...