Annonse
Annonse
Norge IDAG
Kråkstad prestebolig (til venstre i bildet) er blant de 145 som nå overtas av Den norske kirke fra OVF. Presteboligen ligger sørøst for middelalderkirken i Kråkstad, i Nordre Follo kommune, Viken fylke, og er en to-etasjes laftet tømmerbygning fra 1771. Bygningen ble restaurert etter oppmålinger og tegninger av Otto Scheen i 1922. Prestegården er en del av et fredet anlegg, der den sammen med et stabbur fra 1827, utgjør en helhet og et kulturhistorisk og verdifult miljø.
 Foto: Svend Ole Kvilesjø

Kråkstad prestebolig (til venstre i bildet) er blant de 145 som nå overtas av Den norske kirke fra OVF. Presteboligen ligger sørøst for middelalderkirken i Kråkstad, i Nordre Follo kommune, Viken fylke, og er en to-etasjes laftet tømmerbygning fra 1771. Bygningen ble restaurert etter oppmålinger og tegninger av Otto Scheen i 1922. Prestegården er en del av et fredet anlegg, der den sammen med et stabbur fra 1827, utgjør en helhet og et kulturhistorisk og verdifult miljø. Foto: Svend Ole Kvilesjø

145 presteboliger og prestegårder får nye eiere

Eierskap over 145 presteboliger og 193 tomter overføres til Den norske kirke fra Opplysningsvesenets fond (OVF). Se oversikten over eiendommer her.

Publisert:

Sist oppdatert: 08.10.2021 kl 13:09

Kjære leser,
ønsker du tilgang til
alt innhold på vår nettside? Klikk her!

Annonse