Tips oss:
Tips
55 92 29 00
Kontakt
Artikkelen fortsetter etter annonsen.
Hver gang den konservative studentforeningen FAKS Tromsø hang opp slike plakater i dagene før besøket av Truls Olufsen-Mehus, ble de revet ned etter kort tid. Foto: FAKS Tromsø
KrF-politiker Truls Olufsen-Mehus fortsetter å belyse alt som skjer i samfunnet og helsevesenet knyttet til kjønnsideologi. – Fordi min omsorg ligger i at barn og ungdom må få rett hjelp, sier han etter et foredrag i Tromsø som fikk mye oppmerksomhet.
Svend Ole Kvilesjø
Publisert: 23.09.2021 kl 22:50
Sist oppdatert: 02.10.2021 kl 01:14
Nedrevne plakater i dagene før, og et hjemmelaget banner med påskriften «Transfober ikke velkommen», møtte Truls Olufsen-Mehus da han skulle holde foredrag på Universitetet i Tromsø onsdag kveld.
Jarl-Roar Simonsen, leder for FAKS Tromsø, inviterte KrF-politikeren til Universitetet i Tromsø (UiT). FAKS står for «Foreningen for alle konservative studenter» og har lokallag flere steder i landet.
– Dette er en av vår tids mest omdiskuterte saker, nemlig LHBT og kampen om transpersoners rettigheter. At folk ikke ønsker å høre Olufsen-Mehus tale og river ned våre plakater, viser bare hvor nødvendig dette foredraget er. Vi bor i et land hvor massive reformer har blitt gjennomført uten at noen debatt har funnet sted, sier Simonsen og utdyper:
– Det er sterke krefter som ønsker å skyve samfunnet vårt i deres retning og i deres revolusjonære iver har de ikke tid til å høre på deres motparts veloverveide argumenter. Gitt deres institusjonelle makt behøver de ikke å rettferdiggjøre sine påstander heller. Med tanke på dette er det rett og rimelig at FAKS bidrar til å stimulere den akademiske friheten og skaper en plattform hvor studentene får mulighet til å bli eksponert for et annet synspunkt enn det som alle er forventet å ha, sier FAKS Tromsø-leder Jarl-Roar Simonsen.
Dette banneret møtte Truls Olufsen-Mehus da han ankom Universitetet i Tromsø. Det var hengt over noen av plakatene som informerte om foredraget hans, «Født i feil kropp - regnbueideologiens religiøse trekk.» Foto: FAKS Tromsø
– Da jeg kom til Tromsø, byttet jeg ut åpningsbildet i foredraget, med meg selv foran banneret jeg ble møtt av på UiT, som mener at jeg er “transfob”. Til salen, der det satt 50-60 tilhørere, så jeg først på bildet og så på dem, og spurte: Her inne tolerer vi vel ingen hatefulle ytringer? Det ble et rolig og fint gjennomført møte, oppsummerer Olufsen-Mehus i en telefonprat med Norge IDAG.
I foredraget, som var åpent for alle og som i tillegg ble strømmet direkte på nett, la Olufsen-Mehus mye vekt på å begrunne sin informasjon og standpunkter vitenskapelig.
– Jeg forklarer hvorfor det er viktig å stille kritiske spørsmål til alt som har med kjønnsmangfold, flytende kjønn osv. å gjøre. At det må utfordres og at vi må tørre å snakke om det.
I spørsmålsrunden etter foredraget mente en tilhører, som presenterte seg som forsker på transseksualitet, at Truls Olufsen-Mehus tar feil. At det ikke er et stort problem med barn som er «født i feil kropp» og at det er svært få barn og unge som får hjelp årlig.
– Min omsorg ligger i at barn og ungdom må få rett hjelp. Min bekymring er at det startes med pubertetsblokkere og irreversible inngrep allerede i førstelinjetjenesten. Kvinnen i salen argumenterte med at jeg har oppkonstruert et problem, fordi Rikshospitalet sentralt behandler så få mennesker. Jeg stilte henne et motspørsmål: «Hva er det skeive aktivister jobber for?» Jo, de vil desentralisere tilbudet. De vil at det skal bli enklere, at til og med fastlegen skal kunne skrive ut hormoner og pubertetsblokkere. Det er kritisk, mener jeg, for all slik behandling mangler faglig belegg. Jeg så at kvinnen begynte å nikke samtykkende og det kom ingen oppfølgingsspørsmål, sier Olufsen-Mehus.
– Vi inviterte Truls fordi han er en av de mest frimodige stemmene på dette området. Han våger å tale sannhet i kjærlighet og har grundig kjennskap til vitenskapen om effektene av transideologien. En stemme som slik våger å utfordre det etablerte narrativet ønsker vi i FAKS å støtte, oppsummerer FAKS´ Tromsø-leder Jarl-Roar Simonsen møtet.
– Studentparlamentet anser det som dårlig skikk å fjerne plakater som henger på egnede steder og med innhold tilknyttet studenter, svarer Victor Zimmer, leder for Studentparlamentet ved UiT, når Norge IDAG ber om en kommentar etter nedrivningen av FAKS-plakatene.
– Studentparlamentet har forstått at det er hengt opp plakater for arrangementet flere steder på campus, både steder som er ment for plakater og andre flater som toalettdører og lignende. Plakater som henger på steder der det ikke er tillatt, skal selvfølgelig fjernes, og vi ber i utgangspunktet om at de ikke henges opp - uansett innhold, sier Zimmer.
– Hva med banneret som var hengt opp, der det antydes at foredragsholderen invitert av studentforeningen FAKS, Truls Olufsen-Mehus er transfob - og uønsket på campus?
– Protestplakater er ytring på lik linje med andre plakater og studenter har selvfølgelig lik rett til å henge opp slike ved siden av andre plakater, svarer studentparlamentsleder ved UiT, Victor Zimmer.
Partipolitisk uavhengig, landsdekkende samlingsorganisasjon for konservative studenter.
Nettside: faks.no FAKS Norge på Facebook FAKS Tromsø på Facebook
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.