Norge IDAG

Søkeresultat

Nyheter av:

Siste sjanse for Asia Bibi

Siste sjanse for Asia Bibi

Publisert:

Torsdag kommer ankesaken til kristne Asia Bibi (foto) opp i høyesterett i Pakistan. Dette er hennes siste sjanse til å unngå dødsstraff på grunn av blasfemianklagene.

Tror religiøs toleranse vil øke

Tror religiøs toleranse vil øke

Publisert: - Oppdatert: 25.10.2016 kl 13:31

Tendensene i det norske samfunnet går mot mer aksept for personlige religiøse uttrykk offentlig, tror UIO-professor Inger Furseth.

Historisk kirke ødelagt av IS

Historisk kirke ødelagt av IS

Publisert:

Søndag bombet den islamske staten (IS) en assyrisk kirke i Iraks nordvestlige Nineveh. Den radikale gruppen har bombet Barbara Fouq Attal kirke i den assyriske byen Karemlis nær byen Mosul, melder ARA News.

Alliansen-Verdipartiet (AVP)

Publisert:

DEBATT: Norge IDAG og andre media har skrive ein god del om spenningar i “Partiet De kristne”. Ein nestleiar har gått ut. Det har vore samtalar mellom småpartia Kystpartiet, Demokratane og Kristent Samlingsparti om ein Allianse med Steinar Bastesen som førstemann på ei felles stortingsliste.

Det norske klimahysteriet må roe seg ned

Publisert:

DEBATT: En må spørre om «klimahysteriet» fullstendig er i ferd med å gå av skaftet. Er det ingen grenser for de fata-morgana-høyder klimasvermeriet skal presses opp til? Hva er det man egentlig er ute etter?

Bedre service i større kommuner

Publisert:

DEBATT: Forbrukerrådet lanserte nylig resultatene av «kommunetesten», hvor samtlige kommuner i Norge ble målt på tilgjengelighet, informasjon og service. Testen avslører store forskjeller i kommune-Norge.

Missiler avfyrt mot amerikansk marinefartøy ved Jemen

Publisert:

Dubai (NTB-AP): To missiler er skutt mot et amerikansk marinefartøy i Rødehavet. Missilene ble avfyrt fra et opprørskontrollert område i Jemen, opplyser den amerikanske marinen.

Nobels fredspris til Colombias president

Nobels fredspris til Colombias president

Publisert:

Oslo (NTB): Colombias president Juan Manuel Santos tildeles Nobels fredspris for 2016. President Juan Manuel Santos får prisen for å valgt fredens vei i kampen mot FARC.

Klare for ny bibelaksjon i nord

Publisert:

Ungdom i Oppdrag gjorde unna Finnmark for to år siden. Nå går startskuddet for «Bibelen til Alle» i Nord-Troms.

KrF-gjennomslag for handlingsplan mot jødehat

Publisert:

DEBATT: Endelig har KrF fått gjennomslag for en egen handlingsplan mot antisemittisme. Når regjeringen nå følger opp Stortingets enstemmige vedtak fra 2015, får vi på plass en systematisk plan for dette, noe som dessverre er helt nødvendig.

Abbas innlagt på sykehus

Abbas innlagt på sykehus

Publisert:

Ramallah (NTB-AP): De palestinske selvstyremyndighetenes president Mahmoud Abbas (81) er innlagt på sykehus hvor han skal gjennomgå undersøkelse av hjertet.

Økonomer gir tommel opp for statsbudsjettet

Økonomer gir tommel opp for statsbudsjettet

Publisert:

Oslo (NTB-Bibiana Piene): Fornuftig og balansert. Det er dommen økonomer feller over regjeringens forslag til statsbudsjett.

Budsjettet vil gi folk flest et par tusenlapper ekstra

Budsjettet vil gi folk flest et par tusenlapper ekstra

Publisert:

Oslo (NTB-Mette Estep): Jevnt over vil alle få litt skattelette med forslaget til statsbudsjett, men for de fleste dreier det seg om et par tusenlapper i året.

Nytt rakettangrep fra Gazastripen mot Israel

Nytt rakettangrep fra Gazastripen mot Israel

Publisert:

Jerusalem (NTB-AP-AFP): En rakett avfyrt fra Gazastripen landet torsdag ettermiddag inne på israelsk territorium. Den forårsaket ingen skader.

Norge IDAG lanserer ny nettavis

Publisert:

Idag.no vil snart fremstå i ny, utvidet og oppdatert drakt.

En kjempe er gått bort

Publisert:

Simon Peres er død. Han ble en svært gammel mann, men han hadde ikke lagt inn årene. Han kjempet for sitt land, sitt folk, for rett og rettferdighet til siste stund.

Flere arbeidsplasser i reiselivet

Publisert:

DEBATT: Med hensyn til den nødvendige omstillingsprosessen vi nå er inne i, er turismenæringen viktig for å skape nye arbeidsplasser. Mange har mistet jobben sin som et resultat av fallende oljepris, og dette har tvunget næringslivet til å sørge for at økonomien har flere ben å stå på. En satsning p...

Shimon Peres er død

Shimon Peres er død

Publisert:

Jerusalem (NTB-AFP): Israels tidligere president Shimon Peres er død, 93 år gammel. Peres døde natt til onsdag, etter et hjerneslag for to uker siden, bekrefter hans personlige lege.

Kontroversiell Labour-leder gjenvalgt

Publisert:

Den kontroversielle Labour-lederen Jeremy Corbyn har blitt gjenvalgt med 61,8 prosent av stemmene. En jødisk leder sier at «Labour er ikke lenger trygt for britiske jøder».

Iran vil «pulverisere» Tel-Aviv og Haifa

Publisert:

Offentlig hevder Iran at de er fredselskende. Men under markeringen av 36-årsdagen for Iran-Irak-krigen paraderte de krigsmateriell i gatene. Iran advarer «Zionistregimet» om å ikke blande seg inn i gulfen.

Søker sannheten om Wallenberg i Moskva

Publisert:

Representanter for familien til Raoul Wallenberg reiste denne uken til Moskva. Målet er å få et endelig svar på hva som skjedde med forretningsmannen.

Intifada i Sverige

Publisert:

80 prosent av svensk politi kan tenke seg å si opp stillingene sine. Det er sjokktall, som den svenske politiske presse bagatelliserer med å si at en må øke lønnen for å beholde dem.

Israel skjøt ned Hamas-drone

Publisert:

Det israelske luftforsvaret skjøt tirsdag ned en Hamas-kontrollert drone. Dronen fløy i grenseområdet mellom Israel og Gaza-stripen.

Avverget angrep på Israels tyrkiske ambassade

Publisert:

En mann ble skutt utenfor Israels ambassade i Ankara. Dette skjedde etter at mannen hadde gått til angrep på sikkerhetsvaktene med kniv. Angriperen ble lettere såret.

Israels ambassade kritiserer kirken

Israels ambassade kritiserer kirken

Publisert:

«Kirkeuken for fred i Palestina og Israel» gjør det igjen. Denne gangen har de pådratt seg kritikk fra Israels ambassadør.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...