Annonse
Annonse
Annonse

Kommentarartikler

KrF mellom barken og veden

KrF mellom barken og veden

Publisert:

KrF er i en historisk krevende situasjon. En mer polarisert norsk politisk virkelighet, med en tydelig venstre- og høyreside, og et tilnærmet utvisket sentrum, gjør det umulig for partiet å fortsette sin ørkenvandring alene i midten. Men problemet er at uansett hva de nå måtte lande på, kan ...

Rå og brutal maktkamp i KrF

Svein Alsaker:

Rå og brutal maktkamp i KrF

Partiveteran ut mot Hareides ordvalg

Publisert: - Oppdatert: 15.10.2018 kl 20:45

Det er unntakstilstand i KrF. Hareide vil søke regjeringsmakt sammen med Ap og Sp med SV
på vippen som parlamentarisk støtteparti. De to nestlederne i partiet vil forhandle med dagens regjering som KrF har samarbeidet godt med de siste 5 årene. Flertallet i stortingsgruppen og trolig ...

«Stengningsregimet i Gaza»

Publisert:

Det har i sommer vært uvanlig aktivitet fra venstresiden på Stortinget når det gjelder å engasjere utenriksministeren i debatt om de problemene Israel sliter med i forholdet til sine Palestina-arabiske naboer.

Derfor var dette viktig

Derfor var dette viktig

Publisert:

Dersom du lurte på hva alt oppstyret rundt utnevnelsen av Brett Kavanaugh egentlig handler om, er svaret; abort.

Hareide har ikke brukt blinklys

Hareide har ikke brukt blinklys

Publisert:

– Han skifter side, og han har ikke gitt meg beskjed i tide, før jeg gikk til valg. Det er et svik!

De som har gått foran ...

Publisert:

Den siste tiden har mange av kristenfolkets helter reist hjem til himmelen. De har fullført løpet, bevart troen og kan nå feire sammen i himmelen. Men det koster for oss som er igjen når vi mister framtrendende stemmer for Guds rikes sak. Den siste som vi ikke lenger har blant oss, er Per ...

«Gud være lovet, Halleluja!»

«Gud være lovet, Halleluja!»

Publisert:

Det sa fredsprisvinner Denis Mukwege fra Kongo i filmen som NRK viste. Og at han mener det, viser hans tro som gjør at ingen trusler eller attentat stanser ham.

Utenriksdepartementet sponser oppvigleri

Publisert:

Under en «kunstutstilling» som fant sted i den rivningstruede beduinleiren Khan al-Ahmar som ligger i Område C i Judea, var den norske regjering representert ved stasjonssjef Hilde Haraldstad som til daglig representerer norske myndigheter overfor de palestinske selvstyremyndighetene fra sitt ...

Verden av hengslene?

Verden av hengslene?

Publisert:

Det har vært en spennende uke.
USA skal ha ny høyesterettsdommer. KrF skulle avgjøre veivalg og i FN talte Israels statsminister Benjamin Netanyahu klarere og modigere enn noensinne.

Skremmende politimetoder

Skremmende politimetoder

Publisert:

De siste ukene har vi kunnet følge saken rundt drapet på Birgitte Tengs i 1995, gjennom TV2s dokumentarserie «Hvem drepte Birgitte?». TV2 skal ha ros for en grundig og interessant gjennomgang av den brutale drapssaken som nå er over 20 år gammel.

Hareide står i veien for partiet

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Hareide står i veien for partiet

Publisert: - Oppdatert: 28.09.2018 kl 14:39

KrF-leder Knut Arild Hareide ønsker noe annet enn partiets medlemmer, tillitsvalgte og, viktigst av alt, velgere.

«Med lov skal landet bygges...

Kommentar av Trine Overå Hansen:

«Med lov skal landet bygges...

Publisert: - Oppdatert: 27.09.2018 kl 11:01

...og ikke med ulov ødes» står det i Frostatingsloven fra 1200-tallet. Og på originalspråket norrønt heter det: «at lǫgum skal land várt byggja en eigi at ulǫgum eyða». Det vil si: Det har stor betydning hvilke lover vi har i landet.

Amerikanske tilstander

Publisert:

I Amerika er den politiske debatten mer polarisert enn den har vært i manns minne. Politikere ofrer sin egen troverdighet i krigen mellom demokrater og republikanere.

FNs rolle i norsk Midtøsten-politikk

Publisert:

Vi har lenge kunnet observere at Utenriksdepartementet har et underdanig forhold til det som skjer innenfor FNs vegger. Norge har ikke en tydelig og selvstendig utenrikspolitisk linje i FN-systemet basert på ivaretakelse av norske interesser overfor utlandet. Ofte skapes det inntrykk av at målet ...

Israel, et imponerende eksempel  for verden

Israel, et imponerende eksempel for verden

Publisert:

Nok en gang har undertegnede vært så heldig at jeg har fått fly inn mot Ben Gurion i Israel. Denne gangen kom vi fra nord og fløy over skog, mark og boligområder. Før har jeg kommet inn fra Middelhavet og sett skylinen i Tel Aviv. Begge deler gjør meg imponert og ydmyk.

Pride – et sykdomstegn

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Pride – et sykdomstegn

Publisert: - Oppdatert: 20.09.2018 kl 12:15

Da Pride-festivalen først begynte å arrangeres i Norge, var det bare i Oslo de vulgære paradene fant sted. Nå ser vi at det er stadig flere steder som ønsker arrangementene velkommen. Eller kanskje de føler seg presset til å huse Pride-parader. Det er nærmest blitt slik i samfunnet at om vi ...

Oslo Symposium 2019

Publisert:

Det er noen som tror at kristenfolket er svak og ikke til å regne med. De vet ikke hva de har i vente.

Når dårlige tapere skaper politikk

Publisert:

I avisene kan vi lese at popartister oppfordrer arrangørene til å legge Melodi Grad Prix-finalen til et annet land «med et bedre rulleblad når det gjelder menneskerettigheter». De sier ikke hvilket land de har i tankene, men ettersom ingen av dem hadde problemer med at konkurransen tidligere ...

I «førersetet» for rent hav?

I «førersetet» for rent hav?

Publisert:

Statsminister Erna Solberg reiste til New York og FN forrige helg. Der er det møte om hvordan man kan bevare jordens hav rene. Det er et miljøsynspunkt jeg er hjertens enig i.

Hva kan skje denne høsten?

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Hva kan skje denne høsten?

Og hvilke konsekvenser vil det kunne få?

Publisert: - Oppdatert: 18.09.2018 kl 12:03

Det er viktig å unngå et regjeringsskifte. Men et slikt skifte kan komme før vi vet ordet av det. Det er slitasje i regjeringen. Og det er alvorlig for FrP å ha tusenvis av rasende bompengeprotestanter i Rogaland, den avgående samferdselsministerens by. Det er også alvorlig når ...

Kristne ledere og KrF

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne ledere og KrF

Publisert: - Oppdatert: 16.09.2018 kl 22:25

Kristne ledere bør nøye vurdere hvordan de skal forholde seg til KrF. Mange av dem bruker dypest sett sin åndelige autoritet til å velsigne alle partiets veivalg. Det er en ganske tung investering for en forkynner av Guds Ord.

Trangen til det onde

Publisert:

Som man etter tradisjonen kunne forvente, ville ledelsen i Arbeiderpartiet forsøke å møte dårlige meningsmålinger med et utfall mot Israel. Det kom ikke uventet fra selveste formannen i partiet, Jonas Gahr Støre da han møtte Arbeidernes ungdomsfylking på Utøya i sommer.

Skummel sensur

Skummel sensur

Publisert:

Framtidsromanen 1984 av George Orwell ble utgitt i 1949. Den handler om hvordan framtiden kan bli, med et totalitært system der ingen privatliv eller individuelle rettigheter og friheter finnes. Stadig flere elementer ved vårt samfunn indikerer dessverre at vi kan bevege oss i denne retning.

FrP og friheten

Publisert: - Oppdatert: 11.09.2018 kl 01:45

Enkelte i FrP er så sterkt imot islam at de vil stanse kristendommen, for sikkerhets skyld. De tror at all religion er det samme. Med slik tenkning kan vi miste friheten.

Menneskeverd i fritt fall

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Menneskeverd i fritt fall

Publisert: - Oppdatert: 06.09.2018 kl 16:02

Det er skremmende å høre om abortforslagene som nå kommer på løpende bånd fra flere ungdomspartier. Verst er Unge Venstre som foreslår fri abort fram til uke 24. På denne alderen kan fosteret overleve utenfor mors mage, og er stort sett fullt utviklet.

Annonse
Annonse