Annonse
Annonse
Annonse

Kommentarartikler

Misbruk av folkeretten

Publisert:

I forbindelse med offentliggjøringen av president Trumps fredsplan for Midtøsten, «Peace to Prosperity», 28. januar, uttalte utenriksminister Eriksen Søreide blant annet at: «For at en to-statsløsning skal være bærekraftig må den være i tråd med folkeretten. Jeg advarer mot å ta ...

– Vi gjorde det

– Vi gjorde det

Publisert:

Londons gater var fylt opp av jublende briter da Brexit endelig var et faktum, 31. januar 2020. EU-uttoget ble markert blant annet ved at statsministerboligen, Downing street nr. 10, ble opplyst av en lysprosjektert Big Ben. Da klokka slo 23, var britene ute av EU.

Riksrettsaken i USA –  et spill for galleriet

Riksrettsaken i USA – et spill for galleriet

Publisert:

Riksrettssaken i USA er over. Den var et spill for galleriet – fra Demokratene – som er blitt et sosialistparti, og fra venstrevridde medier.

Norges utfordrende rolle i Sikkerhetsrådet

Publisert:

Offisielt kostet det skattebetalerne 30 millioner kroner å få kjøpt billett til de neste to års forestilling i Sikkerhetsrådet, hvor statsministeren, utenriksministeren og FN-ambassadøren planlegger å fortelle verden hvordan den helst burde ha sett ut. I realiteten kostet det svært mye mer ...

Ensomhet - den nye folkesykdommen

Ensomhet - den nye folkesykdommen

Publisert:

15 prosent av befolkningen er ensomme i den grad at det er sykdomsfremkallende. Og ensomme sliter oftere med depresjon, har kortere levealder og er mer utsatt for hjerte- og karsykdommer. Det sier Thomas Hansen ved Oslo Metropolitan University til VG.

Norge inn i skammens råd

Norge inn i skammens råd

Publisert:

I forrige uke ble det kjent at Norge blir ny medlem av FNs sikkerhetsråd. Det var en barnlig glad utenriksminister Ine Eriksen Søreide som annonserte at den årelange «valgkampen» hadde resultert i en etterlengtet plass blant de store.

Hva er løsningen?

Hva er løsningen?

Publisert:

Det er forferdelig å se bildene fra Moria-leiren der situasjonen har gått fra vondt til verre den siste tiden. Det var forferdelige sanitærforhold i leiren, mange korona-smittede og lite mat. Men natt til onsdag i forrige uke begynte det altså å brenne i tillegg.

Endelig tar flere til motmæle

Publisert:

Det er gledelig å oppleve at politikere på høyt nivå nå endelig synes at nok er nok. Først ute til å påpeke den fryktelige skeivrapporteringen av president Trump var Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet. I en kronikk i VG gikk han ut og sa at mediadekningen av Trump og USA-valget langt ...

Tyrkia fantaserer om politisk hegemoni

Publisert:

Det har lenge vært synlig at Tyrkias diktator Erdoğan har aspirasjoner om å gjenreise Det osmanske imperiets stilling i Orienten. Det begynte med overdådig feiring av osmanske merkedager, så som dagen for erobringen av Konstantinopel i 1453. Nylig gjeninnviet han den øst-kristne katedralen ...

Lavmåls journalistikk – igjen

Publisert:

Med jevne mellomrom, og ikke alltid med noe opphold i det hele tatt, dukker det opp lange føljetonger i Dagen der målet er å finne feil på kristne enkeltpersoner og organisasjoner.
Denne høsten er det en rekke aktører som har blitt hengt ut, blant annet Kvitsund Gymnas, NLM, Visjon Norge, ...

Nobelkomiteens hodepine

Nobelkomiteens hodepine

Publisert:

De må ha det vanskelig. De vet jo hva oppdraget deres er. De vet at de har fått forslag på bordet, faktisk to, som helt og fullt oppfyller det Alfred Nobel i sitt testamente ønsket å ære.

Det skjedde i september

Publisert:

Det er gått femti år siden emiren Hussein av Jordan gjennomførte en av araberverdenens alvorligste og mest skjellsettende massakre på palestina-arabiske flyktninger. Tallene på drepte varierer fra 5000 til 25000.

Ikke bruk for gründere i Norge?

Publisert: - Oppdatert: 30.09.2020 kl 12:27

Jeg snakket med to godt voksne menn. Begge gründere i særklasse. Begge mennesker som hadde skapt utallige arbeidsplasser og velsignet bergensere (spesielt) med godt betalte jobber.

Har nyheter sannhetsverdi?

Publisert:

Norske medier kom nettopp med en gladnyhet fra Midtøsten. Terroristorganisasjonene Fatah og Hamas er blitt enige om å holde valg. Vi hørte den samme gladnyheten i fjor mens Regjeringen hyllet PLO-leder Mahmoud Abbas med statsbesøk og audiens på slottet.

Verdens største kirkekonferanse

Publisert:

Fra Tempelets mange tusen år gamle utgravde trapper hilste den kristne ambassade i Jerusalem mennesker fra alle verdens hjørner velkommen til Løvhyttefesten 2020

Er utenriksministeren troverdig?

Publisert:

Gjennom 16 år har vi gitt våre lesere og norske myndigheter informasjon om De palestinske selvstyremyndighetenes bruk av skolebøker til opplæring av barn til jødehat og til hyllest av terrorister og deres gjerninger.

Annonse
Annonse