Kommentarartikler

God morgen Amerika!

God morgen Amerika!

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2016 kl 21:51

Hvilken seier, hvilken folkevandring. Hvilken korreks til politisk korrektness. Velkommen til Amerikas nye president og leder, vår viktigste allierte i Nato og i å bygge en bedre verden.

«Diskusjonen om samarbeid fortsetter»

Kommentar

«Diskusjonen om samarbeid fortsetter»

Publisert:

Etter helgens samarbeidsvedtak i KrF kan resultatet av valget bli en regjering sammen med Arbeiderpartiet, dersom KrF havner på vippen. KrF kunne stengt døren for et slikt regjeringssamarbeid, men gjorde det ikke.

Krystallnattens evige budskap

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:44

Markeringen av Krystallnatten, 9. november, er en av de viktigste minnedagene i verden. Den har et evig budskap om at det onde vi trodde var umulig, kan skje, om vi ikke står opp for våre medmennesker. Jødenes situasjon i Europa gjør at dagen dessverre har økende aktualitet for den jødiske ...

Valgerds oppgjør

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:46

Tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland var invitert som en av talerne under Kristendemokratisk Forums årsmøte i oktober. Hun tok et oppgjør med de konservative, og mente KrF må være villig til å miste noen velgere for å få nye.

Vårt Land og makten

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:46

I mange måneder har en gruppe i Vårt Lands redaksjon jobbet med å finne ut hvem som har makt på tros- og livssynsfeltet i Norge. De har til og med laget en egen nettside for prosjektet: Maktkartet.no.

Simpel, vedvarende antisemittisme

Simpel, vedvarende antisemittisme

Publisert: - Oppdatert: 31.10.2016 kl 23:11

Igjen har jeg besøkt Yad Vashem, holocaust-museet i Jerusalem, sammen med Internasjonale Kristne Ambassade, som er samarbeidspartner med Israels viktigste institusjon.

De gir ikke opp

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:47

Tanken om at antisemittismen i folket skal kunne elimineres eller i det minste dempes ved hjelp av en handlingsplan mot antisemittisme er velment, men kanskje ikke helt realistisk. Regjeringen har nylig vedtatt en slik plan, og ønsker å utarbeide informasjon og iverksette andre tiltak mot ...

Ingen fred i vår tid

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:53

Vi synes ikke lenger det er riktig å la folk leve i den tro at det fremdeles pågår en palestinsk-israelsk fredsprosess som har som mål å komme frem til en tostatsløsning hvor de uavhengige statene Israel og Palestina lever side om side i fred og sikkerhet. Utviklingen har med overveldende ...

Regjeringens handlingsplan

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:57

I oktober la Regjeringen frem sin Handlingsplan mot antisemittisme. Vi hilser tanken om en slik handlingsplan, som kom i stand etter forslag fra KrF i Stortinget i fjor, velkommen. Bekjempelse av antisemittisme i de former som er foreslått av seks departementer i Regjeringen er ikke et ...

Elitene samlet om samarbeid

Elitene samlet om samarbeid

Publisert: - Oppdatert: 25.10.2016 kl 12:42

I helgen var de toppmøte i KrF. Der var Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) tilstede. Samtalen ble preget av en rørende enighet.

Pinsebevegelsens viktige kall til sosial rettferdighet - del 1

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 16:00

Forståelsen og den praktiske oppfølging i den moderne tids pinsebevegelse av kallet til sosial rettferdighet har aldri nådd sitt fulle potensiale. Og det vil heller ikke skje - uten at vi gjør noe med det!

FNs islamiserte råd

FNs islamiserte råd

Publisert: - Oppdatert: 25.10.2016 kl 13:05

Det absurde har skjedd. UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon har med et trylleslag vedtatt at Jerusalem har ingenting med jødene å gjøre.

Intolerant trakassering

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 16:00

Intoleranse og trakassering kommer etter kirkemøtet. Og de intolerante er de som har kuppet ikke bare lovgivningen og politikken, men også kirken. De kommer til å drive frem trakasseringen er media, fra lokalaviser til riksmedia. Prester som ganske enkelt leser Bibelen vil bli uthengt til spott ...

NRKs kamp mot ytringsfriheten

Publisert:

Mediemangfoldet i Norge er blant det svakeste i Europa. De stats- og pressestøttede riksmediene dominerer og gir den norske medieverden et preg av kulturell og politisk ensretting som vi knapt har sett maken til siden Sovjetunionens dager. Vi anser stats- og pressestøtten for å være en ...

Afrika, Asia og Sør-Amerika overtar

Publisert:

Det har lenge vært tydelig at kristendommens tyngdepunkt er på vei sørover, fra Europa og USA, til det globale sør. Men nå synes det her nord.

Misbruk av folkeretten

Publisert:

I forbindelse med offentliggjøringen av president Trumps fredsplan for Midtøsten, «Peace to Prosperity», 28. januar, uttalte utenriksminister Eriksen Søreide blant annet at: «For at en to-statsløsning skal være bærekraftig må den være i tråd med folkeretten. Jeg advarer mot å ta ...

– Vi gjorde det

– Vi gjorde det

Publisert:

Londons gater var fylt opp av jublende briter da Brexit endelig var et faktum, 31. januar 2020. EU-uttoget ble markert blant annet ved at statsministerboligen, Downing street nr. 10, ble opplyst av en lysprosjektert Big Ben. Da klokka slo 23, var britene ute av EU.

Riksrettsaken i USA –  et spill for galleriet

Riksrettsaken i USA – et spill for galleriet

Publisert:

Riksrettssaken i USA er over. Den var et spill for galleriet – fra Demokratene – som er blitt et sosialistparti, og fra venstrevridde medier.

Norges utfordrende rolle i Sikkerhetsrådet

Publisert:

Offisielt kostet det skattebetalerne 30 millioner kroner å få kjøpt billett til de neste to års forestilling i Sikkerhetsrådet, hvor statsministeren, utenriksministeren og FN-ambassadøren planlegger å fortelle verden hvordan den helst burde ha sett ut. I realiteten kostet det svært mye mer ...

Ensomhet - den nye folkesykdommen

Ensomhet - den nye folkesykdommen

Publisert:

15 prosent av befolkningen er ensomme i den grad at det er sykdomsfremkallende. Og ensomme sliter oftere med depresjon, har kortere levealder og er mer utsatt for hjerte- og karsykdommer. Det sier Thomas Hansen ved Oslo Metropolitan University til VG.

Norge inn i skammens råd

Norge inn i skammens råd

Publisert:

I forrige uke ble det kjent at Norge blir ny medlem av FNs sikkerhetsråd. Det var en barnlig glad utenriksminister Ine Eriksen Søreide som annonserte at den årelange «valgkampen» hadde resultert i en etterlengtet plass blant de store.

Hva er løsningen?

Hva er løsningen?

Publisert:

Det er forferdelig å se bildene fra Moria-leiren der situasjonen har gått fra vondt til verre den siste tiden. Det var forferdelige sanitærforhold i leiren, mange korona-smittede og lite mat. Men natt til onsdag i forrige uke begynte det altså å brenne i tillegg.

Endelig tar flere til motmæle

Publisert:

Det er gledelig å oppleve at politikere på høyt nivå nå endelig synes at nok er nok. Først ute til å påpeke den fryktelige skeivrapporteringen av president Trump var Ola Borten Moe, nestleder i Senterpartiet. I en kronikk i VG gikk han ut og sa at mediadekningen av Trump og USA-valget langt ...

Tyrkia fantaserer om politisk hegemoni

Publisert:

Det har lenge vært synlig at Tyrkias diktator Erdoğan har aspirasjoner om å gjenreise Det osmanske imperiets stilling i Orienten. Det begynte med overdådig feiring av osmanske merkedager, så som dagen for erobringen av Konstantinopel i 1453. Nylig gjeninnviet han den øst-kristne katedralen ...

Lavmåls journalistikk – igjen

Publisert:

Med jevne mellomrom, og ikke alltid med noe opphold i det hele tatt, dukker det opp lange føljetonger i Dagen der målet er å finne feil på kristne enkeltpersoner og organisasjoner. Denne høsten er det en rekke aktører som har blitt hengt ut, blant annet Kvitsund Gymnas, NLM, Visjon Norge, ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...