Norge IDAG

Kommentarartikler

Oslo-avtalene: –Men tausheten omkring Oslo-prosessen er vel begrunnet.  Vi vet knapt om noen norsk utenrikspolitisk fiasko som det er mer verd å glemme, men som likevel kommer til å hjemsøke oss som et mareritt langt inn i fremtiden, skriver Michal Rachel Suissa. Fra v.: Daværende statsminister i Israel Yitzhak Rabin, president Bill Clinton og  PA-leder Yasser Arafat.
 Foto: Ap

Oslo-avtalene: –Men tausheten omkring Oslo-prosessen er vel begrunnet. Vi vet knapt om noen norsk utenrikspolitisk fiasko som det er mer verd å glemme, men som likevel kommer til å hjemsøke oss som et mareritt langt inn i fremtiden, skriver Michal Rachel Suissa. Fra v.: Daværende statsminister i Israel Yitzhak Rabin, president Bill Clinton og PA-leder Yasser Arafat. Foto: Ap

Michal Rachel Suissa (SMA):

Oslo-freden forbigås i stillhet

Den 13. september er det 30 år siden Oslo 1-avtalen, også kalt Prinsipperklæringen, ble inngått mellom Israels regjering og representanter for Den palestinske frigjøringsorganisasjonen, PLO i Oslo. Formålet med avtalen var å innlede en forhandlingsprosess som skulle skape fred mellom partene ved å gi den arabiske befolkningen i landet lokalt selvstyre i et nærmere definert område som det skulle forhandles om sammen med andre viktige spørsmål i henhold til Oslo 2-avtalen som ble inngått i 1995.

Publisert:

Kjære leser, ønsker du tilgang til vår nettside? Klikk her!