Norge IDAG

Andakt:

– Jesus kunne vel tålt et tap på 1 prosent

Publisert:

– Vinteren er høyesesong for leteaksjoner. Vi blir minnet om det i nyhetene regelmessig. Når noen er fortapt, hjelpeløs og savnet, da gjør vi alt i vår makt for å finne den som har kommet bort, sier Bjarte Ystebø i denne andakten.

– Det er lett å bomme på målet

Publisert:

– 2021 er et nytt år, kanskje må vi korrigere oss selv nå i starten, sikte, for så gi alt og skyte på nytt, sier Linn Myhr.

Ystebø svarte om Trump

– Det er vanskelig å se for seg at Trump skal komme tilbake.

Publisert:

Uke etter uke har Linn Myhr og Bjarte Ystebø fulgt med på president Donald Trump i USA. Nå har vinden snudd.

Se 28. utgave av Live fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 13.01.2021 kl 07:44

Her kan du se kveldens program der forfatter generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland er gjest.

Morten Askeland er gjest

Årets første program:

Morten Askeland er gjest

Bjarte Ystebø intervjuer Franklin Graham

Publisert: - Oppdatert: 12.01.2021 kl 10:27

Det er generalsekretær i Åpne Dører, Morten Askeland som er gjest i årets første Live fra Bergen. Han har med seg rykende ferske nyheter om World Watch List som presenteres i morgen.

– Tenk på deg selv som et tre. Hvilket tre er du?

Publisert:

– Det går an å være kristne «juletrær», som er vakkert pyntet med røde kuler, men de produserer ingen frukt. Juletreet har mistet kontakten med Bibelen. Troen har ikke røtter, de kommer veldig snart til å visne og kommer til å miste gleden i Bibelen. Linn Myhr bruker ekte juletrær og ...

Video:

– Det var en bevegelse som lagde fryktelig mye styr og ståhei

Publisert: - Oppdatert: 17.12.2020 kl 15:22

Det er stort sett taust fra barna av den radikale 68-generasjonen. Tania Michelet er et unntak. I Live fra Bergen radbrekker hun sin egen oppvekst og forteller om hvor vanskelig det var å være barn av kommunismen.

Video:

– Det er mange som sliter i landet vårt

Publisert: - Oppdatert: 16.12.2020 kl 13:23

Frelsesarmeen har et godt rykte i samfunnet og samler i disse dager inn midler til familier og enslige som har det ekstra trangt i julen.

Se 27. utgave av Live fra Bergen

Publisert:

Her kan du se kveldens program der forfatter Tania Michelet er gjest.

Tania Michelet er gjest

Se Live fra Bergen klokken 22.00:

Tania Michelet er gjest

Min egen vei. Fra Mao til Gud.

Publisert: - Oppdatert: 15.12.2020 kl 09:51

Tania Michelet er datteren til Jon Michelet. Hun vokste opp i et radikalt miljø, som hun senere har tatt et oppgjør med. Det skriver hun om i boken «Min egen vei. Fra Mao til Gud». Dette er noe av det hun vil snakke om i kveldens program.

– Det tryggeste stedet vi kan være, er der Jesus er

Publisert:

En veldig kjent historie i Gamle testamente handler om tre unge menn som het Sjadrak, Mesjak og Abednego. De nektet å bøye seg for kongen og ble kastet i en ildovn. Det er historien Bjarte Ystebø forteller om i denne videoandakten.

Video:

– Jeg ble veldig bitter. Det var en kreftsvulst som fortærte meg.

Prest Dag Martin Østevold klarte ikke å leve det han prekte.

Publisert:

– Mitt vitnesbyrd hadde alltid vært at jeg kunne se et hvert menneske rett i ansiktet, at jeg ikke hadde noen uoppgjorte ting. Jeg var veldig opptatt av å leve i forsoning, tilgivelse og fred. Så kom jeg til et punkt der jeg ikke klarte det selv.

– Kvinnen valgte ærlighet

Publisert:

«Den største fordelen med å snakke sant, er at du ikke trenger å huske på hva du har sagt.» I denne videoen snakker Linn Myhr om ærlighet.

– Vi har hjulpet 160.000 jøder hjem til Israel

Publisert: - Oppdatert: 09.12.2020 kl 08:14

– Vi er engasjert på mange ulike måter ved å være en velsignelse og en hjelp fra den kristne kirken til det jødiske folket i Israel, sier Dag Øyvind Juliussen.

Se 26. utgave av Live fra Bergen

Publisert:

Her kan du se kveldens program der Dag Martin Østevold er gjest.

Dag Martin Østevold er kveldens gjest

Se Live fra Bergen klokken 22.00:

Dag Martin Østevold er kveldens gjest

Publisert:

Dag Martin Østevold er en svært tøff mann i en mild innpakning. I kveld er han gjest i Live fra Bergen og skal blant annet snakke om Metodistkirkens syn på homofili. Det blir også et videoinnslag med Dag Øyvind Juliussen fra Internasjonale Kristne Ambassade Jerusalem.

Video:

– Men du og jeg, vi er sårbar

Publisert:

– Din og min tro trenger påfyll, sier Linn Myhr i denne videoandakten og bruker et bilde av en varm peis og en kopp kakao for å illustrere poenget sitt.

Video:

– Jeg hadde ikke vært i kirken på over ti år

Publisert:

Maria Lindland vokste opp i en kristen familie der faren var pastor i en av Norges største frimenigheter. Da hun ble voksen vendte hun Gud ryggen. I dag har hun funnet tilbake til troen, er gift med en kristen mann og går i menigheten hun forlot. Hør hennes sterke vitnesbyrd i denne videoen.

– Det er egentlig et spørsmål om menneskeverd

Publisert:

Politisk kommentator i Norge IDAG, Bjarte Ystebø drar de store linjene når han forteller hvorfor KrFs programkomité er i utakt med resten av verden.

Video:

– Det har vært en spennende reise

Publisert: - Oppdatert: 02.12.2020 kl 09:49

I Kristiansand har de hatt strategisk menighetsplanting rundt omkring i byen. I denne videoen forteller pastor Jens Kåre Lindal og menighetsrådgiver Stein Bjørkholdt hvordan dette har gått til.

Se 25. utgave av Live fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 01.12.2020 kl 22:04

Her kan du se kveldens program der Maria og Lars Martin Lindland er gjest.

Ungt ektepar er kveldens gjester

Se Live fra Bergen klokken 22.00:

Ungt ektepar er kveldens gjester

Publisert: - Oppdatert: 01.12.2020 kl 12:22

Maria og Lars Martin Lindland vokste opp med forskjellig bakgrunn. Seks måneder seinere var de gift. I kveld er de gjester i Live fra Bergen. Det blir også et videoinnslag om menighetsplanting i Vågsbygd.

Video:

– Jeg håper livet ditt er godt

Publisert:

– Hva bygger du livet ditt på? Det spør Bjarte Ystebø i denne videoandakten.

Video:

– Vi trenger en dose med moderne konservatisme i Norge

Publisert: - Oppdatert: 26.11.2020 kl 12:44

Hanne Nabintu Herland mener at moderne konservatisme er en av løsningene for samfunnet vårt.

Video:

– Gud har skapt oss, og han vet at vi trenger pauser

Publisert:

– Denne virkeligheten inneholder en kamp mellom det gode og det onde, en skurk og en helt, og selvsagt en vakker kvinne i nød. Den åndelige virkeligheten er en kamp mellom engler og ondskapens åndehær, skurken er djevelen, og helten er Jesus som ofrer seg for å vinne menigheten, den kommende ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...