Annonse
Annonse
Annonse
Norge IDAG
Amsterdams ordfører, Femke Halsema, til venstre, la torsdag 1. juli 2021 ned en krans ved National Slavery Monument, etter å ha bedt om unnskyldning for involveringen av byens herskere i slavehandelen i sine kolonier i Surinam og De nederlandske Antillene 1. juli 1863. Den årlige nasjonale TV-sendte seremonien 1. juli, som markerer avskaffelsen av slaveriet, er kjent som Keti Koti, som betyr kjeder brutt.
 Foto: NTB/AP Photo/Peter Dejong

Amsterdams ordfører, Femke Halsema, til venstre, la torsdag 1. juli 2021 ned en krans ved National Slavery Monument, etter å ha bedt om unnskyldning for involveringen av byens herskere i slavehandelen i sine kolonier i Surinam og De nederlandske Antillene 1. juli 1863. Den årlige nasjonale TV-sendte seremonien 1. juli, som markerer avskaffelsen av slaveriet, er kjent som Keti Koti, som betyr kjeder brutt. Foto: NTB/AP Photo/Peter Dejong

Nederland vil be om unnskyldning for slaveriet

Den nederlandske regjeringen er klar til å gi en offisiell unnskyldning for slaveri fra kolonitiden, ifølge medieoppslag i Nederland. Men det skjer ikke uten forviklinger.

Publisert:

Kjære leser,
ønsker du tilgang til
alt innhold på vår nettside? Klikk her!

Annonse
Annonse