Klargjør siden...
Annonse
Annonse
Norge IDAG
Therese Engebakken fra Frimodig Kirke under generaldebatten på Kirkemøtet.
 Foto: Anita A. Sæle

Therese Engebakken fra Frimodig Kirke under generaldebatten på Kirkemøtet. Foto: Anita A. Sæle

Therese Engebakken:

– Dette er skadelig, naivt og ærer ikke Gud

– Den norske kirke er svært engasjert i religionsdialog. Dialog, samtale og det å bygge trygge broer mellom ulikheter og forskjeller i samfunnet vårt er et kjempeviktig arbeid som virker forebyggende og fellesskapsbyggende.

Publisert:

Sist oppdatert: 26.04.2025 kl 18:11

Det sa Therese Engebakken, fra Frimodig Kirke i generaldebatten på Kirkemøtet, og hun la til:

– Men Den norske kirke har nylig med religionsdialog som intensjon arrangert muslimsk iftar-måltid i forbindelse med Ramadan i mange av landets kirkerom.

Det betyr at det er fremført muslimsk bønn der. Og så toppet det seg nettopp med lesning fra Koranen i en av østlandskirkene sitt kirkerom, sa hun og konstaterte:

– Dette er skadelig, naivt og ærer ikke Gud.

Therese Engebakken fra Frimodig Kirke under generaldebatten på Kirkemøtet.
 Foto: Anita A. Sæle

Therese Engebakken fra Frimodig Kirke under generaldebatten på Kirkemøtet. Foto: Anita A. Sæle

– Dette er heller ikke kirkens ansvar! Ingen muslimske ledere kommer noen gang til å invitere til kristent påskemåltid i moskeens hovedrom.

Selvsagt ikke og rett er det, mente Engebakken.

– Jeg syns det som nå foregår med å bringe andre religioner inn i kirkerommet minner om brudd på det første budet: «Du skal ikke ha andre guder enn meg».

Dette er ikke eksempler på religionsdialog, det er heller å ta en annen religion inn i kirkerommet. Å blande sant og usant der, sa den unge kvinnen som har vært lenge med i Krikemøtet og også sitter i Kirkerådet.

Hun mente at landets kirkerom må en være enige om at det er Bibelen det skal leses fra, ikke religiøse hellige bøker fra andre religioner.

– Vi må også kunne være enige om at når vi som kristne ber i vår kirke, så bruker vi kristne bønner til vår egen Gud, mener Engebakken og slår fast:

– I Den norske kirke tror vi på Gud, ikke på Allah.

Hun var klar på at hvis noen prester, biskoper eller andre lyst til å høre muslimske bønner eller koranlesning, så drar man til moskeen, ikke til kirkerommet.

– Jesus sier fremdeles at Han er veien, sannheten og livet og at ingen kommer til Faderen uten gjennom Ham. Vi misforstår hva toleranse er om muslimske bønner og koranlesning skal fremføres i kirkerommet vårt.

Engebakken rakk også å si at hun «heier på religionsdialog». Og at det kan øke forståelse og respekt.

Nøkkelord

Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.

Annonse