Annonse
Annonse
Norge IDAG

Lederartikler

NASJONALSYMBOLER :Nidarosdomen er vårt første av de største nasjonalsymbol for vår kristendom, kirkene. Dens spir skal ikke falle, så lenge det er kristenfolk i dette land, slår artikkelen fast. Q 42 er det siste store moderne bygg som markerer kristendommen i sør, akkurat som Nidarosdomen i nord. Og det faller heller ikke, så lenge kristne ber og våker over våre nasjonalkirker. De er begge fysiske bilder på hva Norge handler om.Vårt land er viet Jesus Kristus i tusen år. Og våre store nasjonale kirkebygg vitner om det i våre store byer, som Trondheim med statskirkens Nidarosdom og Kristiansand med frikirke-Norges tilsvarighet i Q42.
 Foto: NTB

NASJONALSYMBOLER :Nidarosdomen er vårt første av de største nasjonalsymbol for vår kristendom, kirkene. Dens spir skal ikke falle, så lenge det er kristenfolk i dette land, slår artikkelen fast. Q 42 er det siste store moderne bygg som markerer kristendommen i sør, akkurat som Nidarosdomen i nord. Og det faller heller ikke, så lenge kristne ber og våker over våre nasjonalkirker. De er begge fysiske bilder på hva Norge handler om.Vårt land er viet Jesus Kristus i tusen år. Og våre store nasjonale kirkebygg vitner om det i våre store byer, som Trondheim med statskirkens Nidarosdom og Kristiansand med frikirke-Norges tilsvarighet i Q42. Foto: NTB

Vi skal feire 1000 år for kristendommen – vår suksess og vinneroppskrift

Niall Ferguson, Harvards store sønn, sier i boka «Sivilisasjon» at seks vinnerapper fra Troen og kristendommen, skapte den vestlige suksess og gjorde at Vesten gikk forbi Resten.

Publisert:

Kjære leser, ønsker du tilgang til vår nettside? Klikk her!

Annonse