Tips oss:
Tips
55 92 29 00
Kontakt
Artikkelen fortsetter etter annonsen.
Et knust kors på Montmartre gravplass i Paris. Foto: iStock
Vold mot kristne er ikke noe som bare skjer i Afrika og Asia. I stedet signaliserer Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe (OIDAC) en bekymringsfull trend også i Europa.
Trine Overå Hansen
Sjefredaktør
Publisert: 03.09.2024 kl 17:26
Nettavisen Christian Network Europe News rapporterer at volden mot kristne i Europa øker.
I sin siste årsrapport noterer OIDAC en 44 prosent økning i hatforbrytelser mot kristne i Europa, melder organisasjonen i en pressemelding.
«I Vesten har vi en tendens til å tenke på vold mot religiøse troende som først og fremst et problem for land i Afrika og Asia. Selv om det er viktig å fremheve disse dramatiske eksemplene på forfølgelse, må vi også følge nøye med på hva som skjer i Europa», sier Anja Hoffmann, administrerende direktør i OIDAC Europe.
Observatory on Intolerance and Discrimination against Christians in Europe (OIDAC) er en organisasjon som overvåker religionsfriheten i Europa. Det er basert i Wien.
Organisasjonen fant ut at selv om de fleste angrepene retter seg mot kirker og kirkegårder, er det også en økning i angrep mot individuelle kristne i hele Europa.
For eksempel registrerte det franske innenriksdepartementet nesten 1000 antikristne hatforbrytelser i 2023. Av disse var 84 personlige angrep mot kristne.
I år opplyser OIDAC Europe i sin rapport at det allerede har vært dokumentert tilfeller av fysisk vold, trusler og drapsforsøk mot kristne i Storbritannia, Frankrike, Spania, Italia, Tyskland, Østerrike, Polen og Serbia.
Noen ganger er hele samfunn ofre for antireligiøs vold. I juni ble for eksempel en syvendedags adventistkirke i Dijon angrepet med tåregass under en gudstjeneste. Det resulterte i panikk, og ni personer ble skadet i hendelsen, skriver OIDAC.
Ifølge direktør Anja Hoffmann er spesielt kristne konvertitter med muslimsk bakgrunn utsatt for vold.
I april fant en italiensk domstol folk skyldige etter at de hadde banket opp en tunisisk kristen konvertitt. Hoffmann understreker at retten til å konvertere til en annen religion er «et vesentlig element i religionsfrihet». Derfor, sier hun, må europeiske myndigheter gjøre sitt ytterste for å beskytte disse kristne, «som er i høy risiko for vold».
Klikk på et nøkkelord for å vise andre relevante artikler.
Kommentarfeltet er stengt.