Annonse
Annonse
Annonse

Foreslår økt fradrag for gaver

Publisert:

Skattefradraget for gaver til frivillige organisasjoner foreslås økt fra 12.000 til 15.000 kroner av den avtroppende regjeringen.

Uendret tilskudd til kristne aviser

Publisert:

I forslaget til statsbudsjett for 2006 videreføres pressestøtten på samme nivå til de kristne avisene Norge IDAG, Korsets Seier og Magazinet.

Trolig homoadopsjon

Trolig homoadopsjon

Publisert:

Det blir trolig flertall for homoadopsjon, etter at Senterpartiet ikke satt hardt mot hardt i regjeringsforhandligene på Soria Moria.
SV og AP kan søke samarbeid med representanter fra Venstre og Høyre.

Karita kan få kultur

Karita kan få kultur

Publisert:

Pressestøtten og resten av kulturpolitikken kan ligge i Karita Bekkemellems hender fra neste uke av. I følge Dagsavisen skal hun være et hett navn. De støtter seg på det de kaller velinformerte kilder.

Ber kristne slutte å drikke

Publisert:

En stadig mer liberal drikkekultur i kristne sammenhenger bekymrer den kristne popartisten Rune Larsen, som i disse dager feirer 40 år som artist. Nå ber han kristne vende tilbake til avholdsstandpunktet.

Leger kan ha avlivet flomofre i USA

Publisert:

Full etterforskning er nå satt i gang for å oppklare hva som skjedde på sykehuset «Memorial Medical Center» under flommen som fulgte orkanen Katrina.

Vurderer utbygging av Ansgarskolen

Vurderer utbygging av Ansgarskolen

Publisert:

Fredag skal en ekstraordinær Årskonferanse i Det Norske Misjonsforbund ta stilling til en eventuell utbygging av Ansgarskolen. Planene har vært under utarbeidelse lenge, men må godkjennes av eierorganisasjonen før de kan iverksettes.

To-stat-løsning - men hvilken?

Publisert:

(Debatt): Målet for Oslo-avtalen og "Veikartet" var og er en palestinsk-arabisk stat. Ariel Sharon var opprinnelig imot en ny arabisk stat som han mente ville bli en diktatorisk politistat og terrorstat. Derfor var han skeptisk både til Oslo-avtalen og Veikartet.

Syria etterforsker innenriksministerens død

Publisert:

Syrias innenriksminister, Ghazi Kanaan, ble onsdag funnet død på sitt kontor. Syriske myndigheter omtalte dødsfallet raskt som et selvmord, men kritikere av regimet stiller spørsmål om hvor frivillig dødsfallet var.

Gjentakelse?

Publisert:

(Debatt): Etter å ha hørt Karita Bekkemellom Orheim (KBO) uttale at Statens lover går over Kirkens bestemmelser, altså det som er tilrettelagt etter Bibelens ord, og Trond Giskes (TG) uttalelse om at KRL faget, eller opplæring i religion, skal grunnlegges på naturvitenskapelige viten, blir ...

Romer-kirken?

Publisert:

(Debatt): Av og til oppstår det, i mitt stille sinn, store forundringer over dette og/eller hint. Og slik nå, med hensyn til oppfatningene omkring den romersk-katolske kirken.

Erkebiskop på sjeldent besøk

Erkebiskop på sjeldent besøk

Publisert:

Erkebiskop Gabriel av Komana kommer til Norge på bispevisitas til helgen. Han er biskop i den ortodoks kirke, og menighetene i Norge ser frem til storfint besøk.

Chavez utviser misjonærer

Publisert:

Venezuelas omstridte president Hugo Chavez har bestemt at en gruppe misjonærer fra den amerikanske evangeliske kirken New Tribes skal utvises fra landet.

Skapte terrorens sanne ansikt

Skapte terrorens sanne ansikt

Publisert:

Et bilde av Osama Bin Laden bygget opp av 2.528
fotografier av ofrene etter 11.september - er
Daphi Dotans statuerte bidrag til forståelse av
ugjerningen og minne om de uskyldige i Twin
Tower-katastrofen i New York år 2001.

Bill Gaithers norske stjerne

Publisert:

Solveig Leithaug Henderson deltok med braksuksess
på Homecoming-konserter i USA og Canada med Bill og Gloria
Gaither.

Hvor er egentlig intoleransen?

Publisert:

(Debatt): I nettavisen Norge i dag den 8. oktober går redaktør Finn Jarle Sæle til angrep på det han mener er intoleranse på Sørlandet. En av sakene det refereres til er Radio Ungs oppsigelse av en avtale med tre kristne privatpersoner, som i en årrekke har fått leie sendetid. Denne avtalen ...

Abort blir enklere

Abort blir enklere

Publisert:

Kvinner som vil ta abort, mellom 9. og 12. uke kan nå fikse det hele ved hjelp av en abortpille, mens de tidligere måtte foreta en utskrapning.
Eksperter kaller det en "minifødsel".

Rød-grønn enighet til torsdag

Rød-grønn enighet til torsdag

Publisert:

De rød-grønnes forhandlinger går mot slutten. Torsdag skal en felles plattform presenteres.

KrF etter valget

Publisert:

(Debatt): Kristelig Folkeparti har gjort et dårlig valg.
Mange har følt seg kallet til å analysere årsakene, og til å peke på veien videre.

Menighetsplanteren

Publisert:

(Debatt): Landet vårt trenger mange personer som er med og planter menigheter. Skal Guds sak vokse trengs det mange nye menigheter, derfor hilses nye menighetsplantinger velkommen!

Et valg å leve med

Publisert:

(Debatt): Antall tenåringsjenter som tar abort gått ned de siste årene. Det er gledelig. Og det er bred politisk enighet om at det er viktig å forebygge uønskede svangerskap og abort. Hvis den nye regjeringen er enig i dette, må de følge de opp prioriteringene fra Samarbeidsregjeringen - i ...

Slapp skole gir svake resultater

Publisert:

(Debatt): Nok en undersøkelse viser at norsk skole preges av slappe holdninger og manglende disiplin. Denne gangen er det en norsk undersøkelse blant tiendeklassinger som viser at norsk skole sløser med elevenes tid.

Kristen koalisjon

Publisert:

(Debatt): I en av lederartiklene i Norge IDAG nr.39 etterlyser redaktør Finn Jarle Sæle en politisk kristen koalisjon i Norge, etter mønster av den kristne koalisjonen i USA. Undertegnede har vanskeligheter med å forestille seg en slik koalisjon her i landet, av flere årsaker:

Araberne ønsker reformer

Publisert:

En meningsmåling gjort i den arabiske verden viser at flertallet av befolkningen mener at deres ledere er korrupte.

Selvoppnevnte utenrikspolitikere

Publisert:

(Debatt): Få ting virker mer patetisk enn norske politikeres og såkalte menneskerettsforkjemperes krav om å få bestemme andre lands innenrikspolitikk.

Annonse
Annonse