Annonse
Annonse
Annonse
Katarina tok 1060 liv

Katarina tok 1060 liv

Publisert:

Endelige tall viser at 1060 mennesker måtte bøte med livet på grunn av orkanen Katarinas herjinger.(Bildet: Fra nasjonal sørgedag for ofrene)

Wiesenthal blir begravd i Israel i dag

Wiesenthal blir begravd i Israel i dag

Publisert:

Etter en seremoni i Wien torsdag ble kroppen til avdøde Simon Wiesenthal flydd til Israel for offisiell begravelse i dag. Både statsledere og familie vil være tilstede.

Freedom House vil ha Pakistan på "versting"-liste

Freedom House vil ha Pakistan på "versting"-liste

Publisert:

Amerikas eldste menneskerettighetsgruppe, Freedom House, oppfordrer nå det amerikanske utenriksdepartementet til å sette Pakistan på listen over land med tvilsom religionsfrihet.

Vil ha folkebevegelse for bønn og kristen sang i skolen

Vil ha folkebevegelse for bønn og kristen sang i skolen

Publisert:

- Det bør gjennomføres en bred kristen markering slik at barn både
kan be Fader Vår og andre bønner, samt synge kristne sanger og salmer. Det
sier Jørgen Høgetveit som kommentar til at det 17. juni i år ble lovforbud mot både
bønner og kristen sang i norsk offentlig skole.

- Mindretallstyranni

Publisert:

Biskop i Agder, Olav Skjevesland reagerer sterkt på nyheten om at bønn nå forbys i norsk skole. Han mener to-tre prosent av befolkningen dikterer landet.

Rise ble kumulert av 8 prosent

Rise ble kumulert av 8 prosent

Publisert:

Lars Rise ble vraket av KrF, men kunne ha kommet inn på Stortinget dersom KrFs forslag til valgregler hadde blitt vedtatt.

Bibelen på 100 minutter

Publisert:

Har du dårlig tid, men ønsker å få med deg det viktigste i Bibelen, da har den britiske presten Michael Hinton funnet løsningen for deg. Onsdag lanserte han den i Storbritannia.

Pingviner inspirerer kristne i USA

Pingviner inspirerer kristne i USA

Publisert:

En ny kinodokumentar om pingviners liv får kristne over hele USA til å storme til kinoene. Kristne kommentatorer mener moderne amerikanere har mye å lære fra pingvinenes trofasthet, utholdenhet og monogami.

Fare for ny krig på Afrikas horn

Fare for ny krig på Afrikas horn

Publisert:

Dersom ikke FN klarer å løse en grensekonflikt mellom Etiopia og Eritrea kan det bryte ut ny krig mellom landene, advarer en representant for regjeringen i Eritrea.

Fader Vår forbudt i norsk skole

Publisert:

Du trodde kanskje aldri at dette skulle skje i Norge. Men merk deg dagen:
17. juni 2005 ble bønn forbudt i den offentlige skolen.

Israel: Turismen har økt med 26 prosent siden januar

Israel: Turismen har økt med 26 prosent siden januar

Publisert:

Tall som ble utgitt av Central Bureau of Statistics and Ministry of Tourism viser at turismen til Israel i august har økt med 11 prosent i forhold til august i fjor.

Kongen er «hellig» og ansvaret påligger hans statsråder

Publisert:

(Debatt): I flg. Norge IDAG-nett uttalte Kongen seg slik: «Kong Harald la ikke noe imellom da han hyllet USA som Norges nærmeste allierte og hevdet at Norge og USA har de samme målene i sin utenrikspolitikk.»

Prester tror ikke på helvete

Publisert:

Ingen av 19 norske prester intervjuet i en ny undersøkelse tror på evig pine i helvete. Resultatene presenteres nå i en ny bok fra Paul Leer-Salvesen.

Vietnamesisk pastor løslatt fra mentalsykehus

Publisert:

Etter sterkt internasjonalt press ble omsider vietnamesiske Than Van Truong løslatt etter ett år innesperret på et mentalsykehus. Ifølge diagnosen var han sinnsforvirret fordi han trodde på Gud.

Ny overgangsregjering på plass i Sudan

Publisert:

Sudans president Omar Bashir offentliggjorde på nasjonalt tv tirsdag at en ny overgangsregjering var ferdig forhandlet som et ledd i fredsavtalen med opprørerne i Sør-Sudan.

Ekman leder Livets Ord igjen

Ekman leder Livets Ord igjen

Publisert:

Ulf Ekman tar på ny over som pastor i sin gamle menighet, Livets Ord. Gjennom Ekmans tre år i Jerusalem har Robert Ekh innehatt rollen som pastor i menigheten i Uppsala.

Vil forskjellsbehandle friskoler

Publisert:

SVs utdanningspolitiske talsmann vil forskjellsbehandle friskolene som er godkjent etter friskoleloven, og gi full støtte til noen, og kutte støtten til andre.

Lunde setter søkelys på krigen

Publisert:

– At vi har tre bøker som handler om 2. verdenskrig, er nok det mest spesielle for Lunde Forlag denne bokhøsten, forteller forlagssjef Ingeborg Eidsvåg, og legger til at det ikke er tilfeldig:

Jesuskvinner samles i Bergen

Publisert:

– Vi ønsker å maksimere dette med bygging av Guds rike der man er – og ikke utsette dette til et senere
stadium i livet. Det sier daglig leder Hilde Sværen, på JesusKvinne-kontoret i Oslo, i forbindelse med JesusKvinne-konferansen i Bergen 18. - 20. november, hvor Anne Christiansen deltar.

Minner fra Auschwitz i ny bok

Publisert:

– Blanche Major henter fram det vonde fra fortiden og plasserer det i nåtiden for å gjøre fremtiden bedre, sier Oddvar Schjølberg. Han har skrevet bok om den nygifte 19-åringen som overlevde Auschwitz.

Hvem er ekstremistene?

Publisert:

Medievenstres aviser flyter for tiden over av omsorg for KrF etter valget. De skal fortelle Norge og verden hvem som er ekstremister, mørkemenn, moralister, prippen og ute med pekefingeren.

Giske stoppes av Grunnlovens § 97

Publisert:

(Debatt): Avisene skriver: «Allerede to dager etter de rødgrønnes valgseier truer Trond Giske med å stoppe statsstøtten til friskolene som startet opp i høst. Det kan godt hende at skoler som allerede er i gang, kan miste statsstøtte. I så fall må elevene som går der, få et skikkelig ...

Bondevik-regjeringa trassa åtvaringa frå kristenfolket

Publisert:

(Debatt): Regjeringa Bondevik har ikkje fått fornya tillit av det norske folk og heller ikkje frå kristenfolket. Tida er no inne for evaluering og ettertanke. Ikkje minst bør no ymse KrF-figurar og kristenleiarar som har oppmoda oss til å stemme KrF , spørje seg sjølve kva som gjekk gale.

Mer kull til dampen, men med samme retning på toget

Publisert:

(Debatt): Hva skjedde ved valget i går? Ble det en ny ideologisk retning i og med bytte av regjering?

Kristent mannsarbeid i siget

Publisert:

(Debatt): Kirkens mannsarbeid (KM) har hatt sin årlige inspirasjonssamling i Kristiansand.
En samling i fornyelsens tegn. Pastor Jan Gossner, Kristiansand frikirke var hovedtaler: Emne: «Fornyet liv med Jesus».

Annonse
Annonse