Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Likeverd og likestilling

Publisert:

Grunnleggande for likeverd og likestilling er å legge menneskeverdet til grunn. Det vil seie ei erkjenning av at alle menneske er like mykje verd, og skal ha same sjanse til å utvikle seg, gjere eigne val og leve eit godt liv.

Profilerte pinsevenner forsvarer Jesu «umenneskelighet»

Publisert:

I en artikkel i Norge IDAG av 29.3.2019 under tittelen «Et barn er oss født» av Odd Bergum, Bernt Stray og Kjell Tegnander kommenteres mitt innlegg i samme avis som ble publisert 02.2019 med tittelen «Et barn er oss født» Hva slags Barn? At ovennevnte personer kommer med en negativ reaksjon, ...

Ytringsfrihet, boller og baluba

Publisert:

I Sirdal ble ungdommer nektet av kommunen å møtes på grupperom i friminuttene for å holde andakt. Her ble begrunnelsen at bolleserveringen på samlingen kunne føre til at folk kom for å spise boller og at de fikk høre en andakt der mot sin vilje.

Hvem er vitnene i Johannes åpenbaring 11?

Publisert:

Jesus gir oss en nøkkel til å forstå hvem vitnene er i følgende vers. Og jeg vil gi makt til mine vitner og de skal profetere i 1260 dager, kledd i sekk. Disse er de to oliventrærne og de to lysestakene som står foran jordens Gud. Åp. 11:3-4

Golan – historien og folkeretten

Publisert:

Da USA 25.mars anerkjente Israels suverenitet over Golanhøydene, var det den naturlige følgen av en lang historisk og folkerettslig utvikling. I denne artikkelen belyses bakgrunnen, med en oversikt over jødisk historie på Golan, Folkeforbundets anerkjennelse av jødenes tilknytting til sitt ...

17. mai og fylla

Publisert:

Fra Henrik Wergelands tid til økningen av brennevin i år har Norge hatt en ødeleggende rusbruk. Den er særlig knyttet til store dager, som 17.mai.

Ytringsfrihetens fiender

Publisert:

Farligst i Norge er riksmediene. Fordi de sensurerer sine ideologiske motstandere fra å komme til orde; jeg en av dem. Derfor har jeg måttet gi dem helt opp. Men dette handler overhodet ikke om meg.Dette er prinsipielt og handler om at riksmediene dominerer og ensretter menings-debatten; og at ...

Nødvendige endringer i lovverket for kjøp og salg av bolig

Publisert:

Regjeringspartiene har nå satt ned fote for useriøse aktører i eiendomsbransjen.

Norge har et kall - et profetisk ord for Norge

Publisert:

Norge har en sterk åndelig arv. Norge bærer et kall. Norge har blitt brukt sterkt av Gud i tidligere tider. Norge har sendt ut flere misjonærer i forhold til folketall enn noe annet land. Gjennom Norge kom pinsevekkelsen til Europa.

Basunen som noen eller alle hører

Publisert:

I årets påskenummer av Norge I DAG (nr 15-16, 2019) skriver Terje Wilhelmsen mye om Jesu gjenkomst som kan kommenteres, men én ting han påstår, vil jeg jeg gjerne ta opp her: Basunen er bare de hellige som kan høre.

Når nøden er størst, er hjelpen nærmest

Publisert:

Bak skyene er himmelen alltid blå. Det er alltid mørkest før dagen gryr. Vi har hørt disse ordspråkene så mange ganger, men kanskje uten å forstå sannhetene i dem. Ja himmelen er blå bak skyene sier du, men hvordan skal jeg få bort skyene ?

Ødeleggelser av eksplosjoner og branner

Publisert:

Det var Adolf Hitlers fødselsdag 20. april 1944. På Bergen havn lå et nederlandsk ammunisjonskip,«Voorbode», med 120 tonn ammunisjon.

Kort kommentar til Magne Berg, Elverum

Publisert:

Jeg har det ikke for vane, faktisk er dette første gang jeg kommenterer en av avisens med-skribenter. Det gjelder Bergs innlegg forrige uke «Burde latt være å velge Sylvi Listhaug» som implisitt gikk på sistnevntes gjeninntreden i den borgerlige regjeringen. Kritikken, slik jeg forsto den, ...

Demokratisk svikt overlater regien til riksmediene

Publisert:

Man skulle forvente at en borgerlig regjering ville føre en borgerlig politikk.

Pensjonistenes økonomi

Publisert:

Pensjonistenes inntektsutvikling har de siste fire årene vært negativ. Den svekkes av både pensjonsforliket i 2011 og regjeringens skattepolitikk.

Hva skal vi lære de unge, og hvordan skal vi lære dem å lære?

Publisert:

Norge lever ikke alene i spenningsfeltet mellom produksjonen av erfaringer, på den ene siden, og hva som er vedtatte sannheter i de enkelte elfenbenstårn.

Carmen oppfordrer voksne til å våkne

Publisert:

I Dagen 23.03.2019 er det et intervju med 18-åringen Carmen Bjørg Gómez Svanes som har vært en av lederne for klimastreiken.

– Kvinners råderett over egen kropp

Publisert:

Det er beroligende å se at abortlovforkjemperne ikke har holdbare grunner for sin argumentering og høylydte rop og skrik. Det viser bare at de er på tynn is der de står og har problemer med å forsvare sin ståplass. Det blir spesielt synliggjort ved tekster på aksjonsplakater som: «Kvinners ...

Religionsfrihet under press

Publisert:

I mange muslimske land har andre religioner trange kår. Ikke bare er det problematisk, men også livsfarlig, å konvertere for eksempel til en kristen tro, men også å utøve den, jamfør de mange dødelige angrep på koptiske kirker i Egypt.

Vindkraft – også et økonomisk problem

Publisert:

Det aksjoneres nå over hele landet mot den kolossale utbyggingen av vindkraft i Norge. Anlegg med i alt over 20 TWh har allerede fått konsesjon, og regjeringen planlegger ytterligere utbygging av mange tusen vindturbiner med minst 30 TWh. Summen tilsvarer over tredjeparten av vannkrafta i landet. ...

Kablede nettverk i skolen – er det vanskelig?

Publisert:

Et foreldrepar er politianmeldt av Stavanger Kommune for å holde barnet borte fra skolen. Årsak: skolen beskytter ikke barna mot stråling fra trådløse nettverk.

FAMILIENS GRUNNLAG

Publisert:

Ropstad er meget uklar!
Det er noen uker siden Kjell Ingolf Ropstad (KrF) ble familieminister. Sist uke ble han valgt enstemmig som KrF´s nye leder. Nå skal han vise hva alminneligheter det kristne synet på familien er. Det holder ikke å dekke seg bak alminneligheter som: kristentradisjon, ...

Europeerne utvandrer bort fra sine hjemland i økende grad.

Publisert:

I Oslo ser vi «utvandring» mest vekk fra byen. Det vi midlertidig knapt kan fastslå, er utvandring ut av landet, kanskje fordi våre myndigheter ikke liker å innrømme slikt. Jeg ble påminnet dette forleden på document.no 1/5/19 av overskriften «Lavere ledighet i Tyskland, men mange tyskere ...

Har den norske folkekirke for mye makt?

Publisert:

Jeg må ærlig innrømme at det med åpen folkekirke, det får jeg ikke helt tak i. Betyr det at alt er lovlig i den norske folkekirke? Er Guds ord satt til side, eller Guds ord er kanskje ikke så nøye, ingen må jo bli tråkket på «tærne»?

EU, CO2 og kommunal selvråderett - Hvorfor vindmøller?

Publisert:

Innbyggerne i Norge var tidligere vant til at statens representanter var til å stole på og at de tok ansvaret de var gitt på alvor og i utgangspunktet ikke ville skade sine innbyggere.

Annonse
Annonse