Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Vekter! Hvor langt på natt?

Publisert:

Jesaja fortsetter med å skrive: «Vekteren svarer: Det kommer morgen, men også natt». Altså kommer natten før morgenen gryr. Apostelen Paulus istemmer: «Det lir med natten, det stunder til dag».

Ingen bør stille seg likegyldig til vindkraftutbyggingen

Publisert:

«Alle» har hørt om Alta-utbyggingen, også de ferskeste blant oss. Naturinngrepet i Finnmark har et ettermæle som unødvendig. Også andre vassdragsutbygginger har hatt konsekvenser for naturmangfold, friluftsliv og estetikk. Nå står vi ovenfor nye utfordringer som krever engasjement fra alle ...

Større overskudd bør bety mindre eiendomsskatt

Publisert:

Det går så det suser for norsk kommuneøkonomi. Når kommuner går med overskudd, bør pengene komme innbyggerne til gode i form av bedre tjenester, lavere skatter, eller begge deler.

Samling om KrF

Publisert:

Nå må alle som vil kjempe for KrF sine grunnverdier samle seg.

«For så høyt har Gud elsket verden...» - om kommentarer i sosiale medier

Publisert:

Hvorfor er det så mye «grums» i kommentarfeltene i sosiale medier? Også i kristne medier! Er kristne lys i verden og salt på jorden hvis kommentarene våre inneholder nedsettende eller endog hatefulle ytringer mot andre mennesker? Det er godt at dette spørsmålet drøftes så vi kan ...

Knapt hjelp for folket å få

Publisert:

Dette begrunner jeg med våre ofte egoistiske politikere, de strunter i gamle-folket. Jeg tenker på dette etter å ha lest document.no 2/2/19 med overskriften «Mordvitnet «Jenny» fraråder alle fra å snakke med politiet - livet er (ble) ødelagt».

– Har ikkje møtt prestar som seier at dei trur på helvete

Publisert:

Det var interessant å lesa i avisa Dagen av 3.1. kva prestinnene Ingunn Dalan Vik og Kristine Sandmæl tenkjer om endetid og dom. Det er stor avstand mellom deira liberale teologi og den offisielle, konservative lære i DnK – som alle prestevigsla er forplikta på.

Sett de ukrainske sjøfolkene fri

Publisert:

Dette kravet ble nylig fremsatt av Tysklands kansler og Frankrikes president, men blankt avvist som uakseptabelt av russiske myndigheter.

Kvar er Jesus?

Publisert:

Eskatologi – endetidslæra i Bibelen – er noko av Guds ord som skapar mykje dissens. Uheldig, men ikkje noko merkelegare enn at der er mykje dissens i politikken. Sentralt i denne utfordringa, står forståinga av Bibelens ord om Jesu atterkome. I endetida møter vi «den store trengsla». Vil ...

Ideologien bak Russlands aggressive politikk

Publisert:

Russlands aggressive politikk er i ferd med å bringe oss tilbake til den kalde krigs tid. Egentlig fortsetter dagens Russland en gammel tradisjon. Fra sin begynnelse har den russiske stat ført en ekspansjonistisk politikk, som henger sammen med synet på seg selv.

Slutt å jobbe, gå på NAV...

Publisert:

Ja dessverre er det nok flere som får lyst til det. Spesielt mindre firmaer sliter voldsomt.

Alt skal fram i lyset

Publisert:

I USA har «the deep state» eller regjeringen bak den lovlig valgte regjeringen kontrollert og foret nyhetene med falske og løgnaktige historier. Globalist-elitene vil ha oss vanlige borgere til å tro deres løgn og spise den mat vi blir servert. Nå er det nok. Folket begynner å gjøre opprør ...

Vikinge-tiden er misbrukt

Publisert:

Historie er viktig.Det ble sagt av en forsker om en mann som sa til ham: «Jeg har ingen fremtid, for jeg har ikke noen fortid.» Historien handler om identitet! Veien inn i fremtiden går gjennom historien.

Om klanderverdig politikk

Publisert:

Det minst troverdige og det mest udemokratiske av alle departementene synes å være UD, hva angår globalisme-tenkning til landets fortapelse.

Med Jesus langs Silkeveien

Publisert:

For en tid siden ble jeg kjent med Alma, en ung kvinne fra Usbekistan. Hun vokste opp i en muslimsk familie, men kom til tro på Jesus allerede som barn. Alma tilhører en av de minst nådde folkegruppene i Sentral-Asia. Kun en håndfull mennesker fra hennes etniske gruppe har tatt imot Jesus som ...

Bak kulissene i ny borgerlig regjering

Publisert:

Vi er mange som gratulerer Norge med en ny samarbeidsregjering av borgerlige partier! Og vi trakk et lettelsens sukk og takket Gud for at det ikke ble et sosialistisk regjeringssamarbeide som Hareide ville ha!

Diakoni i en postmoderne tid

Publisert:

Den mest innflytelsesrike og dominerende filosof var René Descartes. Hans tankebygning er omfattende nok til å danne et nytt verdensbilde på 1600 tallet. Cogito ergo sum – jeg tenker, altså er jeg til, var nøkkelen til hans forståelse av mennesket i tilværelsen.

Hva lærer islamismen?

Publisert:

Denne julehøytiden hadde en sterk bismak av sorg og raseri. Sorg og raseri fordi norske Maren Ueland og danske Louisa Vesterager ble slaktet av marokkanske islamister. Detaljene fra de feige og bestialske drapene fyller oss med gru.

Provosert abort er brudd på Guds bud

Publisert: - Oppdatert: 05.08.2019 kl 16:58

I det siste har det vært fokusert mye på provosert abort, det vil si fosterdrap. Det har kommet fram sterke synspunkt mot å forandre loven om selvbestemt abort.

Norsk utenrikspolitikk, hva er det?

Publisert:

Norge er et lite land med et enormt UD budsjett. Hvorfor? Hvilken utenriks-«doktrine» ligger til grunn for Erna Solberg-regjeringen?

KNM «Helge Ingstad», en advarsel...

Publisert:

På samme måten som KNM «Helge Ingstad» var på feil kurs og ikke tok på alvor advarslene om faren for kollisjon, slik styrer også politikerne Norge på feil kurs og tar ikke på alvor advarslene om faren for kollisjon med Gud og Hans lover.

Globalismen, morgendagens verdensregjering?

Publisert:

Tanken om at hele verden bør samles i en stat har vært fremmet fra antikken til våre dager. Hovedargumentene har vært å unngå krig og konflikt, til dagens klimatoppmøter som har som mål å få til en universell samt juridisk bindende klimaavtale.

Barnevernet mangler tillit

Publisert:

Statens helsetilsyn sin rapport om barnevernet fra januar 2019 - som har totalt gjennomgått 106 barnevernssaker fra 60 kommuner over hele landet som viser- stryk.

Noe betydelig

Publisert:

Det må ha skjedd noe betydelig etter som det er blitt så mye støy hos opposisjonen over det som er vedtatt i regjerings-plattformen vedrørende spørsmål omkring abort og bioteknologi. Tilbudet om å drøfte saken i forbindelse med linjevalg for KrF, er av noen blitt hevdet var en «bløff» ...

Sommerfugleffekten

Publisert:

Et dypt splittet parti har omsider valgt side. Det er med blandede følelser jeg vil gratulere KrF med et gjennomslag for innstramming i abortloven, bioteknologi og med regjeringsdeltakelse. Partiet De Kristne er svært glad for at vi nå har en borgerlig flertallsregjering.

Annonse
Annonse