Annonse
Annonse

Kommentarartikler

Nobel-fest som rørte til tårer

Nobel-fest som rørte til tårer

Publisert:

Organisasjonen som bekjemper atomvåpen har fått Nobels fredspris. Det er som seg hør og bør. Festivitas i Oslo Rådhus er flott. Jeg har deltatt som gjest mange ganger selv, og dette året er ICAN en verdig vinner.

Misforståtte bekymringer over Jerusalem

Misforståtte bekymringer over Jerusalem

Publisert:

Norske myndigheter uttrykker dyp bekymring over at USA har anerkjent Jerusalem som Israels hovedstad og startet arbeidet med å flytte ambassaden dit fra Tel Aviv. Bekymringen er unødvendig.

Som under en beleiring

Publisert:

Den 26. november ble 75-årsdagen for den store jødetransporten fra Norge til Auschwitz markert med en vakker seremoni med representanter for bl.a. kongehus og regjering i Universitetets aula i Oslo. Minnemarkeringen ble arrangert av Det Mosaiske Trossamfund, Oslo, Det Jødiske Samfunn i Trondheim ...

Stigende spenning

Stigende spenning

Publisert: - Oppdatert: 05.12.2017 kl 15:08

Rykter om krig er ikke uvant kost. Men krigstrusselen fra Korea-halvøyen er uhyggelig. Langdistanseraketter med atomstridshoder er en trussel utenom det vanlige.

Norge underslår jødisk tilknytning til Tempelhøyden

Fordømmelsesritualet – den nye antisemittismen der FN attakerer Israel igjen og igjen – med norsk støtte

Norge underslår jødisk tilknytning til Tempelhøyden

Publisert: - Oppdatert: 29.11.2017 kl 20:38

Hvert år vedtar FNs hovedforsamling omkring 20 resolusjoner som ensidig fordømmer Israel, etter utkast fra arabiske og andre muslimske land. Norge støtter de fleste av disse fordømmelsene. 29. november, datoen for den såkalte Delingsresolusjonen, har Hovedforsamlingen gjort til ...

Midlertidigheten har en ende

Publisert: - Oppdatert: 28.11.2017 kl 17:06

For noen dager siden meldte NRK Urix nærmest gledesstrålende at forsoningssamtalene mellom terrororganisasjonene Hamas og Fatah kanskje var ved å lykkes og at en palestinsk samlingsregjering kunne bli resultatet. De innkalte ekspertene var noe mer skeptiske, men satte sitt håp til at man nå, ...

«Vi har også en slik lege»

Publisert:

Oppsigelsen av Dr. Katarzyna Jachimovicz var ulovlig. Det har Aust-Telemark Lagmannsrett slått fast. Dommen forteller også hvilket rått spill som ble satt i gang for å frata henne jobben.

Truer sosiale medier demokratiet?

Truer sosiale medier demokratiet?

Publisert:

The Economist mener det. Hvorfor?
Sosiale media er en ny maktfaktor. Kontrakten mellom mennesker kan etableres. Informasjon kan gis uten at det er noen «mellommann».

Norge IDAG er som kjerringa mot strømmen

Norge IDAG er som kjerringa mot strømmen

Publisert:

Da jeg møtte sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, til debatt i Dagsnytt 18, torsdag i forrige uke, uttrykte han at han mente Norge IDAG bare drev med glansbildejournalistikk, og han påstod at vi ikke hadde kritisk journalistikk etter god presseskikk.

En annen arena

En annen arena

Publisert:

Det er lett å få inntrykk av at vi er på vikende front som kristne i Norge. Men som kristne skal vi ha mer enn det synlige for øye.

Det nærmer seg jul

Publisert:

På samme måte som de første vårtegnene gjerne dukker opp gjennom snøen lenge før kulda slipper taket, har vi i lang tid merket oss at antisemittismen i Norge viser tydelige tegn på ny oppblomstring når det nærmer seg en religiøs høytid som jul eller påske.

Hva er kristen journalistikk?

Hva er kristen journalistikk?

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2017 kl 09:51

Norske aviser bruker stadig oftere spalteplass på uvesentligheter, som sladder og rykter. Media har alltid bidratt til å underholde, men aldri før har sensasjonsjournalistikken i så stor grad tatt plassen fra viktige nyheter og dybdejournalistikk.

#Metoo - Hva har gått galt?

#Metoo - Hva har gått galt?

Publisert: - Oppdatert: 21.11.2017 kl 14:08

Overgrep og trakassering er kommet frem i lyset gjennom #metoo-kampanjen. Det er bra at det blir åpenhet om det som kvinner (spesielt) blir utsatt for. Det er forferdelig at så mange jenter og kvinner, for ikke å snakke om barn, bli utsatt for seksuell trakassering og direkte overgrep - i et ...

Med stø kurs mot isfjellet

Publisert:

KrF seiler videre i spenning mellom indre og ytre krefter. Det er vanskelig å se for seg, selv med god vilje, at dette ender godt. Vi er vitne til en Titanic-seilas, med stø kurs mot isfjellet.

Natten som ikke tok slutt

Publisert:

Natten mellom 9. og 10. november 1938, Krystallnatten, innledet nasjonalsosialistene iverksettelsen av sin plan om en «endelig løsning på jødespørsmålet» i Europa.

Krystallnatt-markeringer viktigere enn noensinne

Krystallnatt-markeringer viktigere enn noensinne

Publisert:

Krystallnatten ble behørig markert på Sotra. Det ble den sikkert flere steder, men det er nesten ikke reflektert i media. Det er ille.

Skremmende historieløshet

Skremmende historieløshet

Publisert:

I et verdenshistorisk perspektiv skjedde Holocaust i går. Likevel ser vi stadig oftere eksempler på at dagens generasjon ikke i tilstrekkelig grad makter å ta innover seg alvoret i hendelsene på vårt kontinent for rundt 70 år siden.

En Wilberforce for de ufødte

Publisert: - Oppdatert: 10.11.2017 kl 12:00

Se videokommentar!

Når sannheten ikke passer

Når sannheten ikke passer

Publisert:

En av forutsetningene for at statistikk skal være relevant, er at den i alle fall forsøker å være objektiv. Det er klart at helt nøytral kan ingen statistikk bli. Bare det at man må velge ut spørsmål som tas med i en spørreundersøkelse, og ikke minst hvordan spørsmålene stilles, gjør ...

Terror i New York og to søstre i Raqqa

Terror i New York og to søstre i Raqqa

Publisert:

En bilterrorist drepte åtte, og skatet alvorlig 12 uskyldige mennesker i nærheten av «Ground Zero» i New York. Bilen som terrorvåpen brer seg, fra Jerusalem, via Nice til London og nå til New York.

Sviktende lojalitet

Publisert:

Den 2. november var det 100 år siden den britiske regjering innrømmet det grusomme overgrepet som i det første århundre ble begått av de romerske imperialistene da deres arméer slo ned de jødiske frihetskjemperne, massakrerte store deler av det jødiske folk og drev hundretusener i eksil.

Forum tilbake til folket

Forum tilbake til folket

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2017 kl 10:01

Et av våre store privilegier i Norge IDAG, er at vi er med og eier Forum Kino. Det har også bydd på noen utfordringer. Men nå tar nye Forum form, og vi kaller prosjektet «Forum tilbake til folket».

Tradisjon for selektiv boikott

Tradisjon for selektiv boikott

Publisert:

Fagforbundet vedtok nylig med 433 mot én stemme å gå inn for en palestinsk stat inne i Israel og for boikott av Israel. Begge deler strider mot all sunn fornuft. Israel har ønsket fred med araberne som bor i landet og de arabiske landene rundt Israel, helt siden opprettelsen av den eneste ...

Nytt svik mot kurderne?

Nytt svik mot kurderne?

Publisert: - Oppdatert: 02.11.2017 kl 10:01

Kurderne har kjempet en krig mot den mest bestialske terrorgjeng verden har sett i moderne tid – IS. De gjorde det for oss alle, for hele verden. Nå ser det ut til at de blir sveket av den samme verden. Den nye norske utenriksministeren bør gi et fritt Kurdistan norsk støtte.

Den mørke siden

Publisert:

Mange tror at det er i ferd med å lysne i Midtøsten. Enkelte terrorgrupper er kanskje eliminert og den islamske staten, IS, er i ferd med å miste sitt territorium. Men dette bildet er et bedrag, akkurat som nyheten om at en reformasjon kan være forestående innenfor det saudi-arabiske regimet. ...

Annonse