Annonse
Annonse

Kommentarartikler

Kristelig Folkeparti rives i stykker

Kristelig Folkeparti rives i stykker

Publisert: - Oppdatert: 19.09.2017 kl 15:09

Det er vondt å se på KrF for tiden. Partiet rives i stykker i en dragkamp mellom velgere og partitopper. Det er ikke sikkert KrF kommer helskinnet i fra det.

Inkonsekvent mot hatefulle ytringer

Publisert:

Under valgkampen noterte vi oss en betimelig protest fra to statsråder fra Høyre mot hatefulle ytringer i det politiske miljø. I et innlegg i avisen Vårt Land rettet de oppmerksomhet mot et nytt norsk parti med en åpenlys nazistisk orientert profil.

Ondskapens akse?

Ondskapens akse?

Publisert:

I 2002 nevnte president Georg W. Bush, tre land i sin «State of the Union-tale». Det var Nord Korea, Iran og Irak og han inkluderte dem i det han kalte «Ondskapens akse». Disse landene var nevnt fordi de etter hans mening støttet terror og «andre fiender» av friheten.

Kjemp for alt hva du har kjært

Kjemp for alt hva du har kjært

Publisert:

I forrige uke møtte jeg Helen Berhane, som har sittet over to år innelukket i en metallcontainer i Eritrea fordi hun ikke ville fornekte Jesus.

Sannhetens time for KrF

Publisert: - Oppdatert: 12.09.2017 kl 04:01

Valgresultatet ble nedslående for KrF. Fremtiden for partiet avgjøres av de veivalg som gjøres nå.

Trygg Erna og flink Siv

Trygg Erna og flink Siv

Publisert: - Oppdatert: 10.09.2017 kl 00:50

Erna og Siv klarte å få frem at regjeringen har satset på ting som virker. De har forbedret kommuneøkonomien, de har redusert innvandringen, bygget veier, færre barn er fattige og de har faktisk gjort noe for klimaet. Det er gjort ved å senke avgiftene og fornye bilparken til biler som ...

Borgerplikt og privilegium

Publisert:

På mandag er det stortingsvalg. Du har vel tenkt å stemme?
Sammenlignet med 99,99 prosent av mennesker i verden, ikke bare i vår tid, men i hele verdenshistorien, er vi ufattelig privilegerte som får leve i Norge i 2017.

En demonstrasjon av fake news

En demonstrasjon av fake news

Publisert:

På mandag går vi til valg. Nyhetsdekningen sist siste uke handlet om Listhaugs sverigetur. Pressens negative fokus på Listhaug tur til Rinkeby, og påminnelsen om de ca. 6o islamske skrekksteder i nabolandets indre bydeler, vil kunne løfte Frp videre fram til valge. Takket være den ...

Blir man selvstendig av å leve som betalt gissel?

Publisert:

Vi lever i en tidsalder som kjennetegnes av oppløsning av sivilisasjonsgrunnlag og velprøvde samfunnsverdier.

Stortingsvalgets kvaler

Stortingsvalgets kvaler

Publisert:

Ved innspurten til valget kappes partiene om å ha de feteste facebookreklamene, de beste PR-stuntene, de fleste standene og vinne de siste debattene.

Venstresiden går til valg på å undergrave folkeretten og Oslo-avtalene

Venstresiden går til valg på å undergrave folkeretten og Oslo-avtalene

Publisert:

Ikke bare Rødt, SV, MDG og Arbeiderpartiet, men også Venstre, sier de vil anerkjenne en palestinsk stat. Det vil ikke løse noe, bare åpne et nytt og sannsynligvis mer blodig kapittel i konflikten.

Dette er et Israelvalg

Publisert:

Jonas Gahr Støre legger opp til en dramatisk omlegging av norsk Midtøstenpolitikk dersom han får regjeringsmakt.

Bruk stemmeretten din!

Bruk stemmeretten din!

Publisert:

11. september er det valg. Det er vår frihet som står på spill, som datoen er et slags varsel om. Og det gjelder å gå mann av huset og stemme. For mer selvråderett og mulighet til å være herre i eget hus. Alternativet er en stor stat som vil bestemme både i hjem og kirke. Det er det det ...

Hvem skaper norsk Midtøsten-politikk?

Publisert:

For mer enn tyve år siden opptrådte Norge som en optimistisk og entusiastisk fredsmekler i Midtøsten. Den epoken tok slutt utover 2000-tallet da de opprinnelige initiativtakerne til fredssamarbeidet ikke lenger var i sine stillinger.

Tør vi ta de nødvendige oppgjør?

Tør vi ta de nødvendige oppgjør?

Publisert:

Ofte forenkler vi Andre verdenskrig som et oss mot dem, de gode vestmaktene mot de onde tyskerne. Men det er ikke til å legge skjul på at uten at «vanlige folk» i de landene som sendte sine jøder til Auschwitz for utryddelse, hadde ikke Holocaust vært mulig. Nazismens grimme ideologi fant ...

Kniv og bil som terrormiddel

Kniv og bil som terrormiddel

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2017 kl 20:48

To døde og syv skadet i Åbo i Finland. 14 døde og 120 såret i Barcelona og en heltedåd fra en politikvinne hindret etter alt å dømme et omfattende terrorangrep i Cambrils, 10 mil sør for Barcelona.

Dette er ikke en normalsituasjon

Dette er ikke en normalsituasjon

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2017 kl 20:53

Forrige ukes grusomme terrorhendelser har igjen satt søkelyset på sikkerheten i vårt eget land. I Barcelona rakk den desperate islamisten å drepe 13 uskyldige mennesker og skade over 100 i det han kjørte en hvit varebil i stor fart nedover La Rambla, hovedgaten i Barcelona, hvor tusenvis av ...

Voksende bekymring

Publisert: - Oppdatert: 22.08.2017 kl 20:45

I mange år har vi advart mot en økende forekomst av atferd som av jøder i Norge oppleves som problematisk.

Uforklarlige fenomener

Uforklarlige fenomener

Publisert:

– Hva er det som gjør at KrF er villig til å gamble både mot valgstudiene og de massive tilbakemeldingene fra KrFs egne tillitsvalgte som ferdes ute i felten?

På jakt etter røtter

På jakt etter røtter

Publisert:

Debatten om Norge som et kristent land ønsker vi velkommen. Vi trenger fokus på verdier.

Teknologi på bekostning av menneskeverdet

Publisert:

Det er som hentet fra en science-fiction-roman fra 80-tallet. Nå er det mulig å starte bilen, låse opp døra på jobben, hotellrommet og hjemme og samle informasjon om personlig helse og økonomi, alt ved hjelp av en liten chip, implantert i hånden.

Et borgerlig flertall må gi en borgerlig regjering

Publisert:

Til nå har ikke KrF villet si det. Men under forrige ukes debatt på Visjon sa KrF-profilen Hans Olav Syversen at KrF vil la Erna sitte dersom det blir borgerlig flertall. Dermed er Arbeiderpartitrusselen vesentlig moderert.

Norge støtter fremdeles terrorisme

Publisert:

Norges økonomiske støtte til organisasjoner som fremmer politisk oppvigleri som kan føre til terror mot den jødiske staten Israel har vært påtalt mange ganger. Fra Stortingets side har det vært reist en rekke innsigelser mot Utenriksdepartementets praksis på dette området. Ingenting av ...

90 leger har gitt opp

90 leger har gitt opp

Publisert:

90 leger har gitt opp sin praksis. I møte med det voksende og uhåndterlige byråkratiet gir de ganske enkelt opp sin private praksis og søker seg jobb på et sykehus. Jeg forstår dem – ut fra en aldri så liten erfaring på et helt annet felt med et initiativ-drepende byråkrati og krav fra ...

Kristne verdier på alles lepper

Kristne verdier på alles lepper

Publisert:

Aldri før i nyere tid har norske politikere kjempet for å være de som snakker varmest om norske, kristne verdier. Vanligvis har dette vært forbundet med noe gammeldags, utdatert og kanskje til og med egoistisk. Det er det multikulturelle, den globale landsby og «humanisme» som har preget den ...

Annonse