Annonse
Annonse

Kommentarartikler

Nei til abort er slett ikke en tapt kamp

Nei til abort er slett ikke en tapt kamp

Publisert:

Vi tror at KrFs ungdom er ganske så forvirret når de på landsmøtet sier ja til «selvbestemt» abort. Det er barnet som blir abortert til en alt for tidlig død. Og det bestemmer det jo så aldeles ikke selv.

Vi må ikke tape ungdomsgenerasjonen

Vi må ikke tape ungdomsgenerasjonen

Publisert:

Ungdommer er en flott ressurs for samfunnet. Deres engasjement er ofte brennende, og det er tross alt de som er fremtidens Norge. Dessverre har gapet mellom den eldre og den yngre generasjonen innen kristenheten ofte gjort at viktige verdier ikke nødvendigvis overføres til den yngre garde. Det ...

Kristelig ombudsparti

Publisert:

En av Kristelig Folkepartis oppgaver i norsk politikk, er å være ombudsmann for den kristne bevegelsen. Det er ikke en valgfri oppgave. Det forventes – og KrF er flinke her.

Hvem kan vi stole på?

Publisert:

Vi har flere ganger stilt oss kritiske til innholdet i norsk Midtøsten-politikk. Vi kjenner Midtøstens historie og de politiske krefter som rår i den del av verden temmelig godt. Det er disse kreftene norsk Midtøsten-politikk må spille med eller imot om våre eventuelle interesser i området ...

Kong Midas og Krøsus til sammen

Kong Midas og Krøsus til sammen

Publisert:

Oljefondet er nå på ufattelige 8000 milliarder kroner. Og regjeringen har satt ned prosenten de mener de kan bruke som avkasting fra 4 til 3 prosent. Det blir mye penger av det uansett.

Ha det bra, UNESCO

Ha det bra, UNESCO

Publisert:

Nylig takket både Israel og USA for seg i UNESCO, FNs organisasjon for utdanning, vitenskap, kultur og kommunikasjon (engelsk: United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

Trump holder løftene til kristenfolket

Trump holder løftene til kristenfolket

Publisert:

Donald J. Trump var ikke populær på Values Voter Summit de to første gangene han talte der. I fjor fikk han tam applaus, da han talte noen uker før valget. Denne helgen ble han tatt imot som en helt av kristenfolket.

Terrorismens uforanderlighet

Publisert:

Terror som politisk og religiøst virkemiddel er ikke noe nytt. Verden har stått overfor slik terror fra ulike hold i årtusener. Europa og Midtøsten har til nå lidd skade av islamsk terror sammenhengende i 13-1400 år.

En verdig og riktig fredspris

Publisert:

Den internasjonale kampanjen mot atomvåpen (ICAN) får Nobels fredspris for sitt arbeid med å påpeke de katastrofale humanitære konsekvensene av bruk av atomvåpen. Gratulerer.

Våpendilemma i USA

Våpendilemma i USA

Publisert:

Vi nordmenn er veldig interessert i USA. Mediedekningen av det som skjer der borte, enten det er politisk, nyhetsmessig eller fra underholdningsverden, er massiv. Det kan virke som om vi ikke får nok.

Kirkens humanitære ansvar

Publisert:

Åpent brev til Kirkerådet vedrørende Kirkeuka for fred i Palestina og Israel, faren for økt antisemittisme i Norge og forsterket konfliktnivå mellom de selvstyrte palestinske områdene og Israel.

Kommunismen går konkurs – også i Israel

Publisert:

Kibbutz-bevegelsen har vært et av Israels viktig varemerker fra landet ble opprettet.

En forsmak av himmel

En forsmak av himmel

Publisert:

Ifølge Bibelen er Jerusalem en forsmak på himmelen. Det er speilet for den evige byen, det himmelske Jerusalem. Løvhyttefesten må være noe av det nærmeste man kommer en manifestasjon av den himmelske bryllupsfesten på jorden, i denne tidsalderen. Det er unikt å se tusenvis av mennesker fra ...

Ta vare på «flokken din»

Ta vare på «flokken din»

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:55

Han sa ofte noe klokt, avdøde Per Fugelli. Og noe av det siste han oppfordret til var at du som menneske må huske på å «ta vare på flokken din» Det var betimelig. For «flokken» blir stort sett mindre i vår tid. Og vi er avhengig av hverandre.

Kirkens kampanje mot den jødiske staten

Publisert:

I mai 2016 vedtok The International Holocaust Remembrance Alliance, IHRA, en oppdatert definisjon av antisemittisme. Norge, sammen med 30 andre land deltok på møtet og sluttet seg til definisjonen. Blant punktene i definisjonen merker vi oss flere som kan ramme deler av norsk offentlig debatt, og ...

Statlig finansiering

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:52

Det heter seg at staten bidrar til å finansiere menigheter. Men hvem er det egentlig som finansierer hvem?

Talte FN midt imot

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:56

Det er helt latterlig å høre all fordømmelsen i FN mot Israel. Den 25. september haglet beskyldningene nok en gang mot den eneste demokratiske rettsstaten i Midtøsten.

Den totalt ubalanserte «Kirkeuka for fred»

Den totalt ubalanserte «Kirkeuka for fred»

Publisert:

En sterkt politisert og sterkt ensidig fremstilling av konflikten mellom israelere og palestinerne er gjennomgående i hele arrangementet.

Kanarifuglen i kullgruven

Publisert:

Jødene i Europa er bekymret over økt antisemittisme, og peker på det tyske valget som et faretruende varsel.

«Rakettmannen»

«Rakettmannen»

Publisert:

Hva er det som skjer? Hele verden står på hode fordi USAs president har kalt Nord-Koreas leder for «rakettmannen». Men med hans vanvittige og heftige rakettprogram er da navnet betegnende. Og Kim Jung-un har svart ved å kalle Trump for en gammel, mentalt forstyrret mann, som han skal ...

Arbeiderpartiets mørkemenn

Arbeiderpartiets mørkemenn

Publisert:

Den siste tiden har det foregått intense debatter i maktens korridorer, både i det skjulte og det åpenlyse. Ofte aner vi at det er «noen» som har lagt føringer som ikke nødvendigvis uttaler seg i media. Vi ser bare krusningene etter hva som har foregått.

Enda et kirkelig falsum

Publisert:

I desember 2009 presenterte en gruppe fremtredende arabiske kristne aktivister, ledet av biskop Munib A. Younan, et dokument for generalforsamlingen i Kirkenes Verdensråd i Genève.

Norge radikaliseres

Publisert:

Radikalisering har i lang tid vært et tema for debatt og politisk handling. I dag vil de fleste oppfatte temaet radikalisering som å dreie seg om unge muslimer som av religiøse grunner setter seg fore å praktisere det de har lært om bruk av terror i islamsk «hellig krig.»

Det ble et skattevalg, men hva nå?

Det ble et skattevalg, men hva nå?

Publisert:

AP sin fatale skatte-bommert førte til blå seier ved valget. Det var en lykke.
Hvordan AP kunne tro at de kunne vinne et valg ved å love 15 milliarder mer i skatt var underlig. Det førte da også til et katastrofevalg for Ap.

Er det for sent å snu?

Er det for sent å snu?

Publisert:

KrFs ferd mot sperregrensen har vært taktfast siden 2005. Allerede den gang snakket man om et dårlig valgresultat, men bunnen var absolutt ikke nådd. Hvert stortingsvalgår etter dette har det blitt satt nye rekorder i få stemmer ved nasjonale valg.

Annonse