Norge IDAG

Lederartikler

Ikke bare stort igjen – men grønt igjen?

Publisert:

Hvordan skal Trump oppfylle valgløftet om et Amerika selvforsynt med energi – og kanskje overraske med en grønn energirevolusjon som et biprodukt?

En vred gutt

Publisert:

Vår gamle venn Anders er blitt en vred gutt som skriver kronikker om «brente barn» i Vårt Land og Dagen og alle de store sekulære medier. Og så liker den briljante unge humanetikeren å attakkere Visjon Norge og Norge IDAG – og drive reklame for Dagen og Vårt Land, fordi de ikke ...

Slik eroberet Kristne RadioEn i USA

Publisert: - Oppdatert: 22.11.2016 kl 15:53

Vi har mange ganger sagt at den kristne tanke i USA holdes oppe av snakkeradioer. Svært taleføre predikanter og kristne talkshow-personligheter når folket med sitt budskap fra utallige stasjoner. De opprettholder bibelsk tanke om tro og moral.

Magne Raundalen sine gode råd om å snakke med barn – og vaksne

Publisert:

Dei nye 68-arane er her igjen etter valet på Trump i USA. Eit innlegg av Magne Raundalen syner kor hardt born kan oppleve ein valkamp med sterke effekter. Raundalen gir gode råd til foreldre. Men kva med vaksne gråtestudentar som går amok. Kva råd har vi her?

Slik tapte Hollywoodstjernene valet – for full musikk

Publisert:

Fox News har om att og om att synt bilete av Hollywoodstjerner oppløyst i gråt etter det amerikanske presidentvalet 8. november. Vi ser Miles Cyrus i sorg og gørr, som mange av dei andre.

Klar for et energiuavhengig Amerika – og 25 millioner nye jobber

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:24

Donald Trumps gjenvalg står og faller med at han oppfyller valgløftet om et energiuavhengig Amerika og 25 millioner nye jobber. Den hvite og svarte arbeiderklassen bragte ham til makten i det mest overraskende valg i Amerikas historie, som kommentatorene nå sier i USA. Og han vant med «et ...

Endelig – Ambassaden til Jerusalem

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:24

Det er ikke uten grunn at en av de første som hilste og gratulerte den nyvalgte presidenten i USA, var Jerusalems ordfører, Nir Barkat. Han benyttet straks anledningen til å ønske Amerikas ambassade velkommen til å flytte fra Tel Aviv til Jerusalem.

Kampen mot å forby Bibelen

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:25

Den norske 90-prosentskulturen er den historisk kristne og bygger på Bibelen. Men den er under angrep, både i Norge og Amerika. Vil sekulærfundamentalismen og demodiktaturet erklære tekster fra Bibelen som hatkriminalitet?

Giljotinen er reist

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:25

Over halvdelen av folket i Norge mener at skidronningen vår, Therese Johaug, skal ha straff for noe hun ikke har gjort. Fordi reglene foreskriver det. Det er helt vilt. Hun har da virkelig ikke dopet seg. Hun har brukt en krem på leppene for å bli kvitt et munnsår. At mikroskopiske rester er ...

Presidenten som er omringa av forbedarar - Valperspektiv på Amerika, Europa og Norge

Publisert: - Oppdatert: 16.11.2016 kl 16:37

At republikanarane og dei kristne skulle vinne den 30-årige kulturkrigen om høgstrett og abort ved dette valet, kom som eit sjokk. I Amerika og Norge.

Snu kanonene den andre veien!

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:42

En berømt spenningsbok knytter seg til et avgjørende alliert fremstøt for å frigjøre Europa under den andre verdenskrig.Hovedproblemet for de allierte er «kanonene på Navarone», som kan tilintetgjøre de allierte.

Franklin Grahams bønnekampanje før valget – og vår

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:42

Billy Graham-organisasjonens leder, Franklin Graham, avsluttet sin bønneturné i Amerikas 50 delstater med bønn utenfor Høyesterett på Capitol Hill i Washington DC. Norske kristne planlegger ved stortingsvalget neste år samme opplegg.

Hva ville Hans Nielsen Hauge gjort?

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:44

Hva ville Hans Nielsen Hauge gjort om han hadde levd i dag? Hauge gikk til fots rundt i hver krik og krok av Norge fra 1796 til 1804. – Over alt jeg kom forkynte jeg evangeliet og laget nye industrier, forteller han i et brev.

Gammeldagse grønne og moderne grønne

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:44

En artikkel i Bergensavisen viser at grønn politikk i Norge ikke er tilpasset de nye fakta vi har i transportsektoren. Det er buss på veier, og ikke tog på skinner, som gir minst utslipp. Europa snur derfor fra å bygge tog til å bygge ut bussnettet.

Da FN hadde rett

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:45

Folkeretten og FN hadde rett da de gav Israel den overveiende historiske retten til stat i Palestina, og araberne den overveiende retten i flere av nabolandene.

Hva får vi for pengene våre, av NRK og av Visjon Norge?

Publisert: - Oppdatert: 08.12.2016 kl 22:03

NRK Brennpunkt har gått til angrep på Jan Hanvolds person og integritet. De hevdet at TV-pastorens TV-drift beriker ham selv. Dette er sterkt injurierende, og i strid med alle fakta.

Slik er de tusen nålestikks krig – og demoniseringen av Israel

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:45

Demonisering i media rammer spesielt Israel og jødene som bor der. Demoniseringen skjer ikke i en operasjon, men stadig. Det er «De tusen nålestikks krig» som Manfred Gerstenfelds nye standardverk om antisemittismen heter. Norge IDAG trykker nå boken i nytt opplag.

Svepeslaga i media mot konservative kristne

Svepeslaga i media mot konservative kristne

- og den nye fordømings-journalistikken

Publisert: - Oppdatert: 27.10.2016 kl 16:08

Dei som kvar veke går til kristne forsamlingar er syndarar som alle andre. Det er derfor dei går. Men religionssosiologen har vist at dei også er Norges største velsigning. Det er dokumentert i boka til Rodney Stark som tar for seg all offentleg statistikk og syner at dei kristne er den ...

Ikke gutt og jente lenger?

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:50

Hva skjedde egentlig etter 1968 – i Norge. Vårt Land hevder, forbløffende nok, i en artikkel nylig at det å slette forskjellen på gutt og jente kan bli Kirkemøtets neste diskusjon i kjønnsutjevningens tidsalder.

Vedtaks-intifadaen mot Israel

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:50

Delegitimeringen av staten Israel er en del strategien for den antisemittiske bevegelsen i verden i dag. FNs organisasjoner er en viktig arena for å bringe Israel i miskreditt, og lyve om, og fordreie historien.

Den vakre Hurva-synagogens historie - som berører oss

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:50

Under vår tur til Israel nylig gikk vi gjennom det jødiske kvarter i Jerusalem. Ingen kan unngå å legge merke til den vakre Hurva-synagogen, som ble gjenoppbygget og innviet igjen i 2010.

Den nye skattedebatten - fornuften på ferie igjen

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:51

I en avis leser vi et krav om at skattesubsidieringen av de rike må stanses. Det er en merkelig språkbruk. Skatter som vi borgerne slipper, omtales som en subsidie til oss. Det er absurd.

Ta til fornuften – la skistjernen Johaug få gå sesongåpningen

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:58

Norge har alltid kjempet mot doping i idretten. Men nå har vi fått problemer fordi dopingjakten som vi bare kan glede oss over, har endt i regelhysteri. Alle gode ting har en grøft.

Er festen over for Vesten?

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:58

I forrige uke sa Sony Kapoor, en av verdens fremste eksperter på investeringer, noe som sjokkerte norske finansfolk: «Festen er over for Vesten.

Spiller økonomisk vekst noen rolle for statsbudsjettet

– siden ingen diskuterer spørsmålet?

Publisert: - Oppdatert: 17.11.2016 kl 15:59

Spiller økonomisk vekst noen rolle? Man skulle ikke tro det når man hører diskusjonen rundt statsbudsjettet Hvofor skaffer de seg ikke noen penger de kan bruke til veier og grønt skifte? Ved økonomisk vekst.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...