Norge IDAG

Lederartikler

Erna Solberg stod, då ho blei sett på prøve

Erna Solberg stod, då ho blei sett på prøve

Publisert:

Humanetikarane har som ein slags feber å gjere kristne statar sekulære. Og dei fekk sjølvsagt «noia» då Erna Solberg skulle på møtet til Jesus-kvinner i Oslo Kongressenter sist veke.

Forræderiet mot arbeid

Publisert:

Høyskattestaten er et forræderi mot arbeidet, skrev den tyske sosialdemokratiske ukeavisen Die Zeit.

Noe er riv ruskende galt

Noe er riv ruskende galt

Publisert:

Et hundehus er ilagt eiendomskatt. To utedoer likeså, ifølge Altaposten. Denne galskapen finner sted i kommune-Norge. Historien fra Kautokeino sto i VG 16. mars.

2021 eller 2024 - Hva Fikser vi først ?

2021 eller 2024 - Hva Fikser vi først ?

Publisert:

De siste ukene har folket protestert i vest. Partienes stortingsrepresentanter i Hordaland har protestert og Senterpartiet fikk oppslaget på TV. Spørsmålet er om veien mellom Oslo og Bergen, som aldri kom, skal utsettes til 2021 eller 2024. Stilt overfor det vi ser på bildet, ras som blokkerer ...

Et bærekraftig alternativ

Publisert:

Vi skal kjøre for 300-500 milliarder i lakseeksport til markedene i 2040, i følge regjeringens framtidsplan. Men da må vi ha veier til markedene. Og byggingen av dem blir stadig utsatt? Det er en livsviktig oppgave å finne ut hva som skjer - eller rettere hvorfor det ikke skjer noe. Sverige har ...

Kirkesamfunns vekst og fall

Publisert:

En av de historiske og mest sjokkerende statistikkene dukket opp for en del år siden. Den viser at kirkesamfunn eller trossamfunn med få krav til sine medlemmer dør ut, i følge samfunnforskningen.

Teknologi er ofte svaret

Publisert:

De utvinner oljesand. De lager asfalt. Begge deler er nok til å sende frysninger nedover ryggen til de fleste miljøvernere. Men de må lære seg å tenke nytt.

«Vårløysing» i Norge – som eksportvare til Kina

Publisert:

Denne uken har en diskutert «reformasjonen som eksportvare» – fra Norge til Afrika – under 500-årsfesten for reformasjonen.

Ord over «avgrunnen»

Ord over «avgrunnen»

Publisert:

KrFs leder, som vi ikke kan la være å like, kom med visdomsord på TV siste uke. Han minnet om «avgrunnen» i norsk politikk. Men den må fjernes.

Derfor gleder vi oss til Franklin kommer

Publisert:

Vi gleder oss over at Billy Graham-organisasjonen sier de har fått en himmelsk ordre om å invadere Norge med Kristusforkynnelse i det offentlige rom. Møtekampanjen har ligget nede i 50 år – siden forrige Grahamkampanje- og de stedegne store norske vekkelseskampanjene med blant andre John Olav ...

Skal vi snakke om vekkelse ... eller?

Skal vi snakke om vekkelse ... eller?

Publisert:

På nettsidene til vår gamle avis Dagen blir vi stadig angrepet fordi vi presenterer noen vitenskapelige fakta fra moderne samfunnsforskning – som noen ikke kommer til rette med.

Europa må velge liv og kjærlighet igjen

Publisert:

Europa må velge liv og kjærlighet igjen. Det er budskapet fra nye nasjoner i øst som levde under drepende marxisme i så mange år. Og det er budskapet fra Oslo Symposium. Alle som talte mot abort og for det minste barnets rett til liv, fikk stående applaus.

Kirkens reformasjonsjubileum

Publisert:

Starten på reformasjonsjubilet ble en strålende sak, med foredrag av Robert Woodberry, om misjonærer som den beste u-hjelp. Foredraget og debattene gikk i hele Sør-Norge: Bergen, Kristiansand, Oslo.

Hva skjedde med skolen i Florida, da hjemme-underviserne ble sluppet løs?

Publisert:

Under Jeb Bush som guvernør gikk Florida fra å være langt ned på rankingen over karakterprestasjoner til å bli en av de bedre.

Hvordan kan det borgerlige alternativ- og Erna Solberg forsette?

Hvordan kan det borgerlige alternativ- og Erna Solberg forsette?

Publisert:

Hvis vi får en rødgrønn regjering etter valget, blir det mer skatt, mer stat og mer kontroll. Det vil ikke frihetselskende kristne ha i dette landet. Nå forteller summen av meningsmålinger at det ikke går så bra for regjeringen vi har, basert på fire partier. Den er inn og ut på målingene ...

Trude Drevland avslørte media

Trude Drevland avslørte media

Publisert:

Tidligere ordfører i Bergen, Trude Drevland, avslørte «fake» (falsk) journalistikk, ut fra egen forferdelige erfaring, da hun talte på Oslo Symposium.

Vi ber om nåde - supplement til Symposiet

Publisert:

Her følger det som var lovet, og mange forventet på Oslo Symposium. 13 minutter ble for knapp tid for alle ting som en Norge IDAG-redaktør skal ta fram.

De verdikonservatives landsmøte

De verdikonservatives landsmøte

Publisert:

Oslo Symposium er en inspirasjonssamling for kristensaken i Norge. Den vokser fra år til år – og framkalte i år en enorm medieinteresse. Mediene regner med at bølger av innflytelse kan gå ut fra verdisamlingen.

 Oslo Symposium samla seg begeistra om Graham-kampanjen i november

Oslo Symposium samla seg begeistra om Graham-kampanjen i november

Publisert:

- Graham-kampanjen er ein fantastisk sjanse til noko positivt for Norge og vi må gripe han no. Eg trur vi kan sjå meir enn 1000 menneske gje sitt liv til Kristus, sa forlagssjef Svein Andersen.

Har du tenkt på hva som skal stå på gravsteinen din?

Har du tenkt på hva som skal stå på gravsteinen din?

Publisert:

En ny bok av en Nobelprisvinner om telomerer og telomerase, livstrådene våre i cellene som livet er basert på, forteller hva vi selv kan gjøre for et bedre og lenger liv. Med mindre sykdom.

Hva er «fake media»?

Hva er «fake media»?

Publisert:

Før skrev media det folk sa og refererte det de gjorde. Det er klassisk journalistikk. Men hva er falske media som er blitt krig nummer en i amerikansk debatt?

Predikanten som står fast både på vekkelse og reformasjon - til Norge

Predikanten som står fast både på vekkelse og reformasjon - til Norge

Publisert:

Franklin Graham tror på både vekkelse og reformasjon. Vekkelsesfolkets store grasrot tror det samme som Franklin Graham.

Kristendommen overvant verdens-riket det kan skje igjen

Publisert:

Vi har skrevet litt om seierstro. Og det vil vi nevne igjen. For bare seierstro kan bringe oss ut av avkristningen. Uten vekkelse og reformasjon er Vestens unike frihet i fare.

Nestekjærligheten alene

Publisert:

Reformasjonens prinsipper var Skriften alene, Troen alene, Nåden alene. Stortingspresident Olemic Thommessen vil gjerne ha med Nestekjærligheten alene.

Helge Simonnes og Oslo Symposium

Helge Simonnes og Oslo Symposium

Publisert:

«Igjen skal basunen lyde om at Gud må verne det norske folk og Israel og hindre at en rødgrønn regjering kommer til makten i 2017», skriv tidlegare redaktør Helge Simonnes om Oslo Symposium. (Dagsavisen 27.02).

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...