Annonse
Annonse
Annonse

Giske stoppes av Grunnlovens § 97

Publisert:

(Debatt): Avisene skriver: «Allerede to dager etter de rødgrønnes valgseier truer Trond Giske med å stoppe statsstøtten til friskolene som startet opp i høst. Det kan godt hende at skoler som allerede er i gang, kan miste statsstøtte. I så fall må elevene som går der, få et skikkelig ...

Bondevik-regjeringa trassa åtvaringa frå kristenfolket

Publisert:

(Debatt): Regjeringa Bondevik har ikkje fått fornya tillit av det norske folk og heller ikkje frå kristenfolket. Tida er no inne for evaluering og ettertanke. Ikkje minst bør no ymse KrF-figurar og kristenleiarar som har oppmoda oss til å stemme KrF , spørje seg sjølve kva som gjekk gale.

Mer kull til dampen, men med samme retning på toget

Publisert:

(Debatt): Hva skjedde ved valget i går? Ble det en ny ideologisk retning i og med bytte av regjering?

Kristent mannsarbeid i siget

Publisert:

(Debatt): Kirkens mannsarbeid (KM) har hatt sin årlige inspirasjonssamling i Kristiansand.
En samling i fornyelsens tegn. Pastor Jan Gossner, Kristiansand frikirke var hovedtaler: Emne: «Fornyet liv med Jesus».

Kristen kulturell utfordring

Publisert:

(Debatt): Gjennom nokså mange år har vi gjennom kristne medier blitt konfrontert med "sannheten" om at " vi lever i en etterkristen tid" og at godtfolk flest "gjør knefall for tidsånden." Slike betegnelser kan ofte få en slags selvoppfyllende profeti hvis man ikke stanser opp og reflekterer ...

Venstresidens heltebilder revner

Publisert:

Stalin. Mao. Arafat. I tur og orden har den sosialistiske venstresiden hyllet sine helter. Stalin og sovjetkommunismen, Mao og kulturrevolusjonen og Arafat og PLO-kampen. Og vi kunne legge til Fidel Castro og Cuba.

Så får vi høyre det igjen

Publisert:

(Debatt): Etermedia og presse melder om auka alkoholbruk mellom unge igjen. Det er ikkje lenge mellom kvar gong vi får slike oppslag.

Valgforklaringene - er det bortforklaringer?

Publisert:

Partileder Dagfinn Høybråten får ingen lett jobb etter tidenes valgnederlag for KrF ved et stortingsvalg. Han skal nå seile videre mellom to sorter bortforklaringer.

19-åring dømt til amputasjon

Publisert:

En islamsk domstol i det nordlige Nigeria har dømt en 19-år gammel gutt fra nabolandet Niger til amputasjon av høyre hånd, etter at gutten ble funnet skyldig i å ha stjålet en motorsykkel.

Talte SV midt imot

Talte SV midt imot

Publisert:

Kong Harald la ikke noe imellom da han hyllet USA som Norges nærmeste allierte og hevdet at Norge og USA har de samme målene i sin utenrikspolitikk.

Tre års fengsel for søndagsskolelærere

Publisert:

Tre indonesiske kvinner ble tidlig i september dømt til fengsel i tre år etter at de lot muslimske barn delta på søndagsskolen, opplyser Åpne Dører.

Husmenigheter rammes av ny lov på Cuba

Publisert:

Ledere for protestantiske husmenigheter på Cuba frykter at nye lover som skal begrense religiøse møter i private hjem kan ramme deres muligheter for å samles til gudstjeneste alvorlig.

Den norske kirke skal få ny salmebok

Den norske kirke skal få ny salmebok

Publisert:

Kirkerådet har vedtatt at det innenfor rammen av prosjektet Reform av kirkens gudstjenesteliv fram mot 2010, skal utarbeides en ny salmebok og at den skal utkomme som to bøker.

Simon Wiesenthal er død

Publisert:

Den 96 år gamle Simon Wiesenthal, som overlevde holocaust, døde i Wien natt til tirsdag, melder AP.

Kina innrømmer tvangsaborter

Publisert:

Etter flere års anklager innrømmer nå omsider kinesiske myndigheter at det har foregått tvangsaborter og tvangssterilisering i enkelte av landets provinser. Flere offentlige ansatte er nå pågrepet av kinesisk politi.

Åke Green møtte amerikanske myndigheter

Publisert:

USAs ambassade i Sverige har hatt et møte med pinsepastor Åke Green. De vil trolig inkludere Greens sak i en årlig rapport om trosfrihet i verden.

Menigheter kan bli styrket av "Katrina"

Menigheter kan bli styrket av "Katrina"

Publisert:

Kristne menigheter og organisasjoner var på pletten med nødhjelp og bergingsaksjoner i Missisippi og Louisianna før staten rakk å summe seg. Nå kan menighetene få en sentral rolle i beredskaps og krisehjelpsapparatet, med statlig støtte.

Vil bygge opp partiet

Vil bygge opp partiet

Publisert:

Kristent Samlingsparti gjorde et dårligere valg enn de selv forventet. Nå vil ildsjelene bruke tid og krefter til å bygge opp partiet.

Billy Taranger og Israel

Publisert:

(Debatt): Rektor ved Baptistenes Teologiske Seminar Billy Taranger skrev nylig en artikkel i Korsets Seier 12.aug. og i Vårt Land 16.august under tittelen «Nybyggerne i Gaza», og spør «Hvem skal vi holde med?»
Artikkelen inneholder så mange alvorlige momenter at den ikke kan få stå ...

Nord-Korea gir etter

Nord-Korea gir etter

Publisert:

Etter sterkt press har Nord-Korea omsider valgt å gi slipp på sitt atomvåpenprogram, i bytte mot olje, elektrisitet og sikkerhetsgarantier.

Grensen mellom Gaza og Egypt er sperret

Publisert:

Siden Israel trakk seg ut av Gaza har det vært kaos på grensen mellom Gaza og Egypt. Flere tusen mennesker har vandret ulovlig over grensen, men nå er grensen fullstendig sperret, ifølge Mahmoud Abbas.

Putin med atomstøtte til Iran

Putin med atomstøtte til Iran

Publisert:

I et intervju med den amerikanske TV-kanalen Fox News advarer Putin mot å innføre sanksjoner mot Iran på grunn av landets atomprogram. Det kan skape nye problemer, mener han.

Relativt fredelig valg i Afghanistan

Relativt fredelig valg i Afghanistan

Publisert:

Søndagens parlamentsvalg i Afghanistan gikk relativt rolig for seg, til tross for alvorlige trusler om vold og sabotasje på forhånd.

Bok om pavens siste dager

Bok om pavens siste dager

Publisert:

En bok om Pave Johannes Paul IIs siste dager legges snart ut for salg. I boken avsløres blant annet pavens siste ord, som skal ha vært; ”la meg gå til Faderens hus”.

USA vil ikke ha israelsk hjelp

Publisert:

USA har sagt nei takk til Israels tilbud om mer nødhjelp til de overlevende fra Katrina, skriver Haaretz.

Annonse
Annonse