Annonse
Annonse
Annonse
Nok er nok, Kjell Magne

Nok er nok, Kjell Magne

Publisert:

(KOMMENTAR): I VL den 14/9-05 uttaler Kjell Magne Bondevik at «KrF ville tapt sin sjel - dersom partiet hadde gjort forsøk på å inkludere FrP i sin regjerings-kabal.» Dette våger han å uttale i en situasjon hvor hans politiske lederskap har ført til katastrofe for partiet.

Svikter Den norske kirke mannsarbeidet?

Publisert:

(Debatt): Under sitt jubileumsarrangement i 1999 (50 år) gikk landsrådet i Kirkens Mannsarbeid (KM) inn for å utvikle samarbeidet med Kirkerådet. Dessverre har KM ikke fått snøret i bånn. Vi føler at vår nåværende virksomhet ikke har noen særlig interesse for ledelsen i Kirkerådet, ...

Slår tilbake mot Redd Barna

Slår tilbake mot Redd Barna

Publisert:

Redd Barna er bekymret for ghettotilstander i norske friskoler stod det å lese i gårsdagens Aftenposten. Friskolene mener kritikken er skjev og urettferdig og kjenner seg ikke igjen.

Vil boikotte Fædrelandsvennen

Publisert:

Indremisjonsmannen Sigmund Stokkeland i Kristiansand har fått nok av Fædrelandsvennens kristendomsfiendtlighet. Nå vil han ha menighetene i sørlandsbyen med seg på å boikotte Fevennen.

Kaos rundt pavebesøk i Tyrkia

Kaos rundt pavebesøk i Tyrkia

Publisert:

Den økumeniske ortodokse patriark Barthelomeo I hadde invitert pave Bendict XVI til Tyrkia den 30. november, men nå stoppes hans besøk av tyrkiske myndigheter.

Ny bombe i Beirut

Publisert:

En kraftig bombe eksploderte i et kristent nabolag i Øst-Beirut sent fredag kveld. Minst en person ble drept og 23 skadet, melder libanesisk politi.

Hva gikk galt for KrF?

Publisert:

(Debatt): Stortingsvalget er blitt et katastrofe-valg for KrF. Dette bør man nå hurtigst mulig legge bak seg og heller se fremover. Personlig mener jeg at partiet bør trekke et lettelsens sukk over at K.M.Bondeviks tid i norsk politikk er forbi. Statsministeren fremstår paradoksalt nok som ...

Biskopen og jødespørsmålet

Publisert:

(Debatt): Norsk Israelsenter mot antisemittisme (NIS) har tidligere påpekt det uheldige i at biskop Odd Bondevik beskriver det bibelske motivet «Isaks offer» som psykisk skadelig for barn, og for derved å gi inntrykk av at jødenes gud og bibel er preget av hevnmotiv og vold (NRK).

Klassisk erstatningsteologi

Publisert:

(Debatt): Sogneprest Jens Martin Mæland debatterer med kretssekretær Toralf Steinsland i Vårt Land.. Den debatten skal jeg ikke blande meg inn i mer enn det som er høyst nødvendig for å kunne ta tak i det som må kunne betegnes som Mælands klassiske erstatningsteologi.

Konklusjoner etter valget

Publisert:

Hvilke konklusjoner kan vi trekke etter valget- og hva førte til at den borgerlige regjeringen mistet makten mens Norge for femte år på rad kåres til verdens beste land å bo i. Norske familier har i tillegg fått hundre tusen mer å rutte med på grunn av lav rente og økt kjøpekraft. Hvordan ...

Kristenfolkets blåmandag

Publisert:

(Debatt): En "blåmandag" er som kjent "dagen derpå" da rusen går ut av kroppen. Jeg er redd vi som kristenfolk har vært beruset av en slags maktbegjær etter KrF sin oppsving for åtte år siden da det var på høyden med stor velgeroppslutning. Vi trodde vi som kristenfolk skulle få makt og ...

Hagen, valgets vinner

Publisert:

Carl I. Hagen og Frp er valgets store vinner, ved siden av Jens Stoltenberg og Ap.
Stoltenberg gikk mest fram, til 32,7 prosent, fra 24,2, en framgang på 8,5 prosentpoeng. Carl I. Hagen klarte 22,1 prosent, fram 7,4 prosentpoeng, fra 14,7, som var et rekordvalg for partiet for fire år siden.

Regjeringsskifte

Publisert:

Vi har skrevet i over et år at vi måtte forberede oss på rødgrønn regjering 12. september. Men de siste dagene før valget ble det dødt løp og intens spenning utover valgnatten.

Iran vil dele atomteknologi med muslimske land

Iran vil dele atomteknologi med muslimske land

Publisert:

Under et møte i FN sa Irans president Mahmoud Ahmadinejad at landet er innstilt på å dele atomteknologi med muslimske land som måtte trenge det. Dette er dårlige nyheter for USA og EU som jobber på spreng for å begrense spredningen av slik teknologi i Midtøsten.

Sender alle søndagsmøter på riksdekkende TV

Publisert:

Levende Ord blir første norske menighet med direktesendte søndagsmøter over satellitt og kabel.

KrF feirer nederlaget

Publisert:

Mens SV-leder Kristin Halvorsen og Høyre-leder Erna Solberg begge har erklært seg som tapere av valget, er det ingen misnøye å spore i KrF. Ledertrioen mener etterkrigstidens dårligste valg, der de har halvert sin stortingsgruppe, er et vendepunkt til det bedre.

Frykter al-Quida – infiltrering

Frykter al-Quida – infiltrering

Publisert:

De siste dagers lekkasjer ved grensen mellom Gaza og Sinai har skapt dyp bekymring hos både israelske og palestina-arabiske myndigheter for at terrorister fra al-Quida skal ta seg inn i området.

Kan ikke trekke friskolestøtte

Kan ikke trekke friskolestøtte

Publisert:

- Jeg er temmelig sikker på at Trond Giske (Ap) ikke kan trekke tilbake en friskolegodkjenning som allerede er gitt, sier advokat Bjørn Haugen til Dagen.

Pakistanske kristne tortureres fortsatt

Publisert:

27 år gamle Younis Masih ble først slått bevisstløs av en muslimsk mobb. Da han ville anmelde overfallet ble han arrestert og anklaget for blasfemi.

Messianske jøder klager over forfølgelse

Messianske jøder klager over forfølgelse

Publisert:

En gruppe messianske jøder i den sør-israelske byen Arad klager over at lokale ortodokse jøder forfølger dem uten at styresmaktene er villige til å gripe inn. Nå ber de om internasjonal kritikk mot brudd på religionsfriheten i Israel, melder nyhetstjenesten ANS.

Venstre vil fokusere på homofile

Venstre vil fokusere på homofile

Publisert:

Venstre vil i opposisjon kunne satse på alt det de måtte tone ned i regjeringssamarbeid med KrF. Det betyr ny fart i Venstres homokamp, lover partiets generalsekretær, Terje Breivik(bildet).

Islamske lærde strides om Israel

Islamske lærde strides om Israel

Publisert:

Det har brutt ut full krig mellom egyptiske og palestina-arabiske muslimer denne uken, etter at lederen for al-Azhar Universitet i Kairo kom med en uttalelse til fordel for normalisering i relasjonene til Israel.

Byfuglien ikke egnet, mener kristenledere

Byfuglien ikke egnet, mener kristenledere

Publisert:

I et åpent brev tar fire av de tyngste kristelige organisasjonslederne i Norge bladet fra munnen, og kritiserer både bispekandidat Helga Haugland Byfuglien og biskopene som har støttet hennes kandidatur.

Nessa felte trolig Valgerd

Nessa felte trolig Valgerd

Publisert:

Trolig var det stemmene Ludvig Nessa og Abortmotstanderne kapret fra KrF som gjorde at kirkeminister Valgerd Svarstad Haugland falt ut av Stortinget.

Vil bygge gjerde mellom Pakistan og Afghanistan

Vil bygge gjerde mellom Pakistan og Afghanistan

Publisert:

Pakistans president, Pervez Musharraf, luftet ideen om å bygge et gjerde mellom Pakistan og nabolandet Afghanistan, i et møte med utenriksminister Condoleezza Rice tirsdag. Hensikten skal være å stoppe islamister og narkotikasmuglere som infiltrerer over grensen.

Annonse
Annonse