Annonse
Annonse
Annonse

Jesu ord om endetiden - hefte av Jørgen Høgetveit

Publisert:

Sekretæren i Akademi for Kristen Folkeopplysning, Jørgen Høgetveit holdt en serie foredrag i Haugesund og Omland Israelforening den 19. og 20. april 2002. Disse foredragene er nå utgitt i et meget leseverdig hefte på 84 sider med tittelen "Jesu Ord om endetiden, historiske røtter til vår tid ...

Kjærlighetshyllest til Israel

Publisert:

Åpningen av den 23. Løvhyttefest, arrangert av den Internasjonale
Kristne Ambassade i Jerusalem, ble en enorm kjærlighetshyllest til
Israel - og Israels statsminister Ariel Sharon, talte til konferansen.

Ondskapens galskap

Publisert:

September – som et ondt tegn! Månedsnavnet farer som et gufs over den vestlige verden. Heretter vil både månedsnavnet og datoen være det evigvarende tegn på ondskapens galskap og lovløshetens hemmelighet. Den 11. i fjor var dagen da det utenkelige likevel skjedde.

Fra 1914 til 2002 - hvorfor lærer vi ikke av krigshistorien?

Publisert:

Rundt 1914 var sir W. Churchill (WC) klart forutseende og fikk heldigvis overta som marineminister. Han forstod hvilke farer som truet og rustet for fullt, men få hørte på hans advarsler.

En bedre vei

Publisert:

Var det en bedre løsning for KrF, enn å utnevne enda en kvinnelig biskop, og dermed gå i Aps fotspor, når det gjelder å kjønnskvotere bispekollegiet?

Kristendemokratisk Manifest

Publisert:

KrF har lagt fram ei komiteinnstilling om partiet sitt verdigrunnlag aktualisert på politisk arbeid. Det er å håpa at denne innstillinga vert drøfta grundig ute mellom partimedlemmer, sympatisørar og veljarar. Eit slikt dokument set nemleg partiet i eit vegkryss og dei endelege konklusjonane ...

Alternativet til EU/EØS er frihandel

Publisert:

I Dagsrevyen 8.mai 1997 fikk en britisk universitetslektor spørsmålet om hvorfor Storbritannia som dog er EU-medlem, ikke vil være med i Schengen. Han svarte:"Britene vil selv bestemme sin innvandring. Det blir umulig å hindre illegal innvandring fra Øst-Europa, Afrika og Midtøsten osv. til ...

100 000 samles i Washington DC

Publisert:

Den 11. og 12. oktober går Christian Coalitions årlige konferanse av
stabelen i Washington DC. Det ventes 100 000 deltakere fra inn- og
utland, til møtene.

TV2 reagerer på NRK sitt sal til barn

Publisert:

NRK si storsatsing på spin-off-produkt for barn blir uglesett av TV 2.
- Vi har jo gjennom konsesjonsvilkåra fått einerett til å drive kommersielt fjernsyn, seier informasjonssjef Geir Mikalsen i TV 2 til Dagens Næringsliv. NRK satsar stort på spin-off-produkt rundt den komande ...

-Sosialisme og kristendom er ikke forenlig

-Sosialisme og kristendom er ikke forenlig

Publisert:

Kjell Karlsen, medpastor i Moss Bibelsenter mener kristendom og sosialisme ikke er forenlig. Han kan ikke forstå at kristne vil engasjere seg i sosialistisk politikk. Han vil heller ikke gå av veien for å advare kristne mot å søke den veien.
Indremisjonsforbundets generalsekretær Karl Johan ...

Laila Riksaasen Dahl ny biskop

Publisert:

Sogneprest Laila Riksaasen Dahl (55) ble fredag utnevnt til ny biskop i Tunsberg etter Sigurd Osberg.

Dansk LO vil avvikle partistøtten

Publisert:

Dansk LO innkaller til ekstraordinær kongress, der et av forslagene er å avvikle den økonomiske støtten til Socialdemokratiet.

Din LO-kontigent går til SV og AP

Din LO-kontigent går til SV og AP

Publisert:

Skal LO samarbeide eller støtte valgkamp, gjør de det helst med venstresiden i norsk politikk, selv om svært mange medlemmer stemmer helt andre partier en AP og SV. Det er nemlig fortsatt liten interesse for de andre partiene i norsk politikk hos LO.

Den bristiske industriministeren til Østfold

Publisert:

Lørdag møtes arbeiderbevegelsen og de kristne på Sarpsborg rådhus. Hovedinnleder er Stephen Timms, som er industriminister i Labour-regjeringen og en engasjert kristen-sosialist.

Stor pastormangel i baptistmenighetene

Publisert:

Halvparten av baptistenes menigheter i Norge mangler egen pastor. Generalsekretær Billy Taranger sier at nesten 20 menigheter har de nødvendige midler, men mangler pastorkandidater. Nå oppfordrer han spesielt kvinner til å vurdere denne ledertjenesten.

Opptur for Ivar Kristianslund

Opptur for Ivar Kristianslund

Publisert:

Ivar Kristianslund er ved godt mot. TV-programmet «Fundamentalisme på norsk» i dokumentprogrammet FAKTOR oppleves som en opptur. På forhånd var Kristianslund spent på hva ”NRK hadde funnet på nå”. ”Her fikk jeg snakke uavbrutt og i hele setninger”, sier Kristianslund. Noe han er ...

Ivar Kristianslund sammenlignes med muslimenes fundamentalister

Publisert:

Appellen om at kristne må være villige til å dø for Jesus og at satan er løs i dagens Norge, er bakgrunnen for at NRK 1 i kveld setter søkelyset på fundamentalisme, skriver avisen Dagen.

Politiet oppfordrer folk til å lyve

Publisert:

Politiet oppfordrer folk til å komme med «hvite løgner» og levere inn smuglerspriten sin.

Millionstøtte til medisininnkjøp

Publisert:

Det Norske Misjonsselskap (NMS) har mottatt en million kroner i støtte fra Utenriksdepartementet til innkjøp av medisiner på Madagaskar.

Ulv, ulv i Aftenposten

Publisert:

På Aftenpostens økonomisider har en journalist lekt frøken Detektiv.
Han har i Brønnøysundregistrene funnet noe han mener er en god
skandalesak.
Det underlige er at han blander Norge IDAG inn i en artikkel, som overhodet ikke har noe med Norge IDAG å gjøre, men handler om en helt annen ...

Frå sorg og sakn til bøn og song

Publisert:

Verbum Forlag kjem i år med fleire bøker som har å gjere med temaet sorg og sakn.
- Kva for rolle speler veka mellom eit dødsfall og gravferda? Det er eit av spørsmåla Lars Johan Danbolt drøftar i boka ”Den underlige uka - De sørgende og begravelsesriten”.

Norge bør nå vurdere dødsstraff

Publisert:

Sett på bakgrunn av den ondskap og trussel som verden nå opplever, er det neppe noen vei tilbake uten å innføre dødsstraff for de aller verste og bestialske forbrytelsene. Vi bør få en alvorlig debatt i Norge om vi ikke nå må svare på terror slik U.S.A gjør.

Statsråd vil granske NRK

Statsråd vil granske NRK

Publisert:

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland vil granske om NRK bryter forbudet mot barnereklame - til tross for at NRK ble «frikjent» av Statens Medieforvaltning for bare tre måneder siden, skriver Dagens Næringsliv.

Kong Sverre, N-P Enstad og vår tid

Publisert:

Det er et underlig angrep N-P Enstad retter mot mitt lille innlegg om kong Sverre. Om hans far Sigurd Munn har vært tidlig ute for å skaffe seg avkom skal vel ikke sønnen lastes for, ei heller jeg. Mine kilder vet imidlertid å fortelle at Sigurd Munn ble født 1133, hans sønn Håkon Herdebrei ...

Friskoler og foreldrerett

Publisert:

Friskolene utgjør et viktig element for å ivareta foreldrenes rett til å bestemme barnas oppdragelse. Når regjeringen nå har åpnet for at det skal bli færre begrensinger for å starte slike skoler i Norge, er kvalitet løftet fram som det viktigste godkjenningskriteriet.

Annonse
Annonse