Annonse
Annonse
Annonse

Ingen evig pine

Publisert:

Troen på helvete er igjen - unnskyld uttrykket - et hett tema. Eller kanskje er det mangelen på tro som er tema. Flere av landets aviser, blant andre Aftenposten og Stavanger Aftenblad, har brukt spalteplass på temaet etter at professor Jacob Jervell har offentliggjort sin motstand mot det evige ...

16 overgrepssaker avslørt i Den norske kirke på fem år

16 overgrepssaker avslørt i Den norske kirke på fem år

Publisert:

De siste fem årene har Den norske kirkes fagetiske råd behandlet 16 saker som gjelder seksuelle overgrep. Dette forteller en fersk rapport som Kirkerådet har utarbeidet. (Bilde: Arkiv)

Er gammelnazismen død?

Publisert:

Vi leser stadig om oppblomstring og voldshandlinger som skjer i kraft av
såkalte nynazister, snauskaller og «høyreekstreme» krefter. Men det synes som
om ingen legger vekt på og se sannheten i Otto Nielsens dikt «Hes dead, but
he wont lie down,» i øynene. Med det mener jeg at ...

Valgerd har rett

Publisert:

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har rett til å gi nye signaler til NRK-styret, uten at styret blir sur og går sin vei.

Engeset tar Enstads uttalelser med stor ro

Publisert:

Stortingsrepresentant Martin Engeset (H) tar selv de krasse uttalelsene fra Nils-Petter Enstads (KrF) med stor ro. Det var sist uke Enstad refset Engeset.

Hjelp til selvhjelp kan forhindre stoffmisbruk !

Publisert:

Oslo er av Europarådet kåret til Europas verste narkotika-by med sine høye overdosedødstall. Manglende effektivitet og viten om hvordan å hanskes med narkotikaproblemet vårt står altså tydelig å lese i tallene.

Åpent brev til styret i NRK

Publisert:

Vi ber herved om at NRK må få en annen Israelskorrespondent enn Lars Sigurd Sunnanaa. Som kjent skal en god reporter gi en balansert framstilling, og årsaken til vår anmodning er at Sunnanaas Midtøstenreportasjer er så langt fra dette som praktisk talt mulig.

Billig alkohol gir økt skattebyrde

Publisert:

Statens inntekter fra alkoholavgifter er rundt 11 milliarder kroner årlig. Hvis avgiftene på alkohol skal ned på svensk nivå, slik Høyre ønsker, vil staten få redusert sine inntekter med 2,5 milliarder pr. år. Disse milliardene må hentes inn igjen enten ved økt skattebyrde eller ved kutt ...

Valgerd har rett

Publisert:

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har rett til å gi nye signaler til NRK-styret, uten at styret blir sur og går sin vei.

Ungdom bader i alkohol

Publisert:

Nyere undersøkelser viser at ungdom nå bader i alkohol, og helseskadene og trafikkulykkene vil snart øke dramatisk. Prisen for ruskulturen betales i ødelagte liv og i at skattebetalernes totale regning for alkoholreparasjoner kan øke fra 50 til 100 milliarder kroner i løpet av noen år.

Voldtekt i retten

Publisert:

En direktør står tiltalt i Oslo tingrett for å ha voldatt en ansatt sekretær på en hyttetur. Mannen har vel fortjent mistet jobben. Han bør rydde sengen sin eller miste jobben. Så langt er alt enkelt. Men vi tror ikke han blir dømt til de ti års fengsel som han risikerer ifølge Dagbladet ...

Kontantstøtte kan redde eldreomsorgen

Publisert:

Alt tyder på at en kontantstøtteordning kan spare utgifter og bedre kvaliteten på eldreomsorgen.
Moss kommune i Østfold har et prøveprosjekt som kan redde norsk eldreomsorg fra å slås i fillebiter av den kostnadsøkningen som kommer med eldrebølgen- og som er er resultat av ...

Halleluja på gamlehjemmet

Publisert:

Innen kort tid kan du våkne til bønnestund og andakt hver morgen på gamlehjemmet. Politikerne vil i langt større grad at en del av eldreomsorgen skal ut på det private marked. I går fortalte vi om Moss kommune som nå vil konkurranseutsette en del av eldreomsorgen. Dermed kan man litt lenger ...

Nekter å filme væpnede palestinere

Publisert:

Den største fagforeningen for palestinske journalister innfører selvsensur.

Kontantstøtte for eldre

Publisert:

Moss kommune vil nå vurdere om det skal innføres kontantstøtte til eldre som får hjemmebaserte tjenester eller praktisk bistand, slik at de kan velge om de vil kjøpe tjenesten fra kommunen eller privat tilbyder. Målet er større fleksibilitet og konkurranse. -Vi trenger mer effektivitet og ...

Bispevalget i Tunsberg: Den siste ble den første

Publisert:

Menighetsprest Per Arne Dahl fikk flest stemmer i første runde ved
avstemmingen til ny biskop i Tunsberg. Men han var ikke satt opp på
listen fra bispedømmekontoret.

Martyrer og dramaturgi i BA- en studie i journalistikk

Publisert:

Den Nationale Scene i Bergen har mye å lære av agurktidens dekning i BA. Sammenlignet med BA journalister og desk blir folkene ved teateret smågutter når det gjelder å servere stoffet etter dramaturgiske lover, i bilder og tekst.
Dette kan vi ha mye moro med. Det var ikke fritt for at vi ...

1.250 studenter ved Norsk Lærerakademi

Publisert:

Til åpningen av studieåret denne uken hadde de to høgskolene ved Norsk Lærerakademi (NLA) i Bergen til sammen registrert over 1.250 studenter. Av disse har ca. 700 meldt seg til studier ved Vitenskapelig Høgskole (VH) og 560-570 ved Lærerhøgskolen.

Stortingspolitiker Martin Engeset erter på seg KrF

Publisert:

Stortingsrepresentant Martin Engesets (H) uttalelser i sitt siste ukebrev har skapt irritasjon I KrF. Her skriver Engeset at «Å arbeide aktivt for andre politiske partnere umulig kan være en spesielt god kristelig egenskap når en har forpliktet seg sammen med Høyre og Venstre.»
-Å gi ...

Flere vil på folkehøgskole

Publisert:

Et opphold på en kristen folkehøgskole ser ut til å friste stadig flere ungdommer. Det er i år ca. 2.500 elever som begynner på disse skolene. Dette er en framgang på to prosent sammenliknet med året før.

En avskyelig despot

Publisert:

I Zimbabwe har Robert Mugabe kastet ut de siste 2900 hvite farmerne. Han har tatt eiendommene fra dem, og truet dem med to års fengsel om de ikke forlot gårdene sine innen 8. august.

Under en prosent homofile i Norge?

Publisert:

Studentprest Øivind Benestad hevder at antall homofile i Norge trolig ligger under en prosent. Dette tallet er langt lavere enn det mange tidligere har antatt.

Hvor mange er egentlig homofile?

Publisert:

I flere tiår har det vært vanlig å hevde at ca ti prosent av befolkningen er homofile. I dag er det gjerne tallet fem prosent som brukes, både i samfunnsdebatten, i skolebøker og av de homofiles organisasjon LLH.

Betydelig gaveøkning i Normisjon

Publisert:

Normisjon har i første halvår i år mottatt over fem mill. kr mer i gaver enn på samme tid i fjor. Bare i juni kom det inn nesten en mill. kr mer enn i juni i fjor.

Dyster utvikling av barnevernssaker

Publisert:

Stadig flere saker blir innmeldt til barnevernet, viser tall fra Statistisk sentralbyrå.

Annonse
Annonse