Kommentarartikler

Boikott i Norge

Publisert:

Boikottbevegelsen BDS som har en av sine mest aktive aksjonsgrupper i Norge, er stadig opptatt av å hindre norske kunstnere og kulturpersonligheter i å dele sin kunst med innbyggerne i den jødiske staten Israel. Den såkalte Palestinakomitéen som har akademisk og kulturell boikott av Israel som ...

Adopterte egg

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Adopterte egg

Publisert: - Oppdatert: 10.10.2019 kl 19:15

Ingen kan kritisere et nyfødt barn. Og det faktum utnytter de som vil sprenge alle grenser for biologi, opphav, slekt og blodsbånd. Aftenposten skriver følelsesladet og vakkert om barn som er født av kvinner som har «adoptert» egg og blitt gravide. De «magiske eggene» kalles det nå.

Lite å hisse seg  opp over

Lite å hisse seg opp over

Publisert:

Fremleggelsen av regjeringens statsbudsjett er et årlig skuespill der regjeringen skryter, og opposisjonen raser. Slik var det også mandag, men denne gangen var det lite å hisse seg opp over.

Med barna som brekkstang

Med barna som brekkstang

Publisert:

De norske IS-kvinnene som sitter i flyktningeleirene i Syria vil gjerne komme hjem til Norge. De bruker barna som brekkstang overfor norske myndigheter og opinion.

Legen utfordrer deg:

Du kan selv være en god lege

Publisert:

Hva er en god lege? Det er vel en som av og til bidrar til helbredelse, ofte lindrer lidelse og alltid vil trøste. Å helbrede krever lang og god utdannelse. Om pasienten kjenner sin kropp best, krever det stor kunnskap og erfaring å tolke symptomene for en diagnose og riktig behandling. Det er ...

Hva vil Norge i FN?

Publisert:

Det er grunn til å sette et spørsmålstegn ved Norges rolle i FN. Verdensorganisasjonen har fått en sentral stilling i norsk utenrikspolitikk. Helt siden opprettelsen i 1945 og Trygve Lies rolle som organisasjonens første generalsekretær, har FN stått norske politikeres hjerte nær. I folks ...

Kan angst, panikk og skam endre klima?

Kan angst, panikk og skam endre klima?

Publisert:

Stortingsrepresentant Geir Pollestad, fra SP, tok bladet fra munnen i Dagsrevyen torsdag i forrige uke. Miljøbevegelsen har «sporet av» når de spiller på skam og frykt og gjør religion ut av det. Det er bonden på traktoren, arbeideren på Hydro og oljearbeiderne på plattformen som vil gå ...

Okkult magi og åndelige sjarlataner i kirken

Okkult magi og åndelige sjarlataner i kirken

Publisert:

Det er et stort åndelig trykk i den moderne kulturen på å la de kristne verdiene vike og gi rom for nyåndelige religioner og synkretisme. Gamle stammereligioner blir gjerne sett på som noe edelt fra fortiden som må plukkes fram igjen.

– Til USA, Israel og Iran: Aksepter hverandres eksistens!

Bahareh Letnes svarer Anita Apelthun Sæle:

– Til USA, Israel og Iran: Aksepter hverandres eksistens!

Publisert:

«Bahareh Letnes sier at Iran vil fred og at Israel er krigshisseren. Listen for å motbevise Letnes påstand er jo lang», skrev Anita Apelthun Sæle i en kommentarartikkel på Idag.no tirsdag. Nå svarer Letnes på kritikken.

Bahareh Letnes og Iran

Kommentar av Anita Apelthun Sæle:

Bahareh Letnes og Iran

Publisert:

Bahareh Letnes sier at Iran vil fred og at Israel er krigshisseren. Listen for å motbevise Letnes påstand er jo lang.

Årets Bønn  for alle-aksjon

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Årets Bønn for alle-aksjon

Publisert: - Oppdatert: 25.09.2019 kl 11:28

Som de fleste har fått med seg blir det endringer på årets Bønn for Alle-aksjon. Vi er spente!

Statsbesøk med bismak

Publisert:

Vi har flere ganger omtalt den fellen Utenriksdepartementet gikk i på 1990-tallet da de påtok seg oppgaven med å lede innsamlingen av penger til støtte for «statsbyggende» prosjekter i regi av de palestinske selvstyremyndighetene. Det var den gang den politiske euforien omkring Oslo-avtalene ...

I strid med folkeretten?

I strid med folkeretten?

Publisert:

Flere ganger, i Dagsrevyen og i Urix, ble statsminister i Israel, Benjamin Netanyahu, beskyldt for å gi valgløfter «i strid med folkeretten», når han vil annektere Jordandalen.

Tråkker over lik

Tråkker over lik

Publisert:

PA-preseident Mahmoud Abbas ble tatt imot som en kongelig da han besøkte Norge i forrige uke. Foruten varm mottagelse av utenriksminister Ine Marie Eriksen Søreide, fikk han møte kronprins Haakon, og statsminister Erna Solberg spanderte middag. Ifølge en pressemelding fra Utenriksdepartementet ...

«Hvite gamle menn»

Publisert:

Det demokratiske partiet i USA skal være minoritetenes parti. Men mye tyder på at de nominerer en aldrende hvit mann til sin kandidat.

Nei til skatt på hus og hjem

Nei til skatt på hus og hjem

Publisert:

Det er noe norsk over det å eie hjemme sitt. 80 prosent av oss gjør det.

Kristenforfølgelse i Norge?

Kristenforfølgelse i Norge?

Publisert:

Pinsebevegelsen og bedehus-Norge har vært preget av sann omvendelse, nidkjærhet for Guds ord og et inderlig gudsforhold. En del av disse forsamlingene har de siste tiårene hatt problemer med rekruttering, og den yngre generasjon kristne skiller stadig oftere lag med de eldre.

Når utenriksministeren redder barna og hjelper folket

Publisert:

Norges humanitære bistand til de selvstyrte palestinske områdene på Vestbredden og Gazastripen er godt synlig i Utenriksdepartementets politiske utstillingsvindu. Virksomheten anses spesielt viktig for fortsatt å kunne skape politisk legitimitet i Norge for myndighetenes rolle som hovedsponsor ...

Vått og kaldt og bomstasjoner over alt

Vått og kaldt og bomstasjoner over alt

Publisert:

Vi låner denne overskriften fra VG. Den er treffende for både Ap og Høyre sin valgkamp i Bergen. Kanskje over hele landet.

Ytringsfrihet for Guds Ord?

Ytringsfrihet for Guds Ord?

Publisert:

«For det skal komme en tid da de ikke skal tåle den sunne lære, men etter sine egne lyster skal de ta seg lærere i mengdevis, etter som det klør i øret på dem», står det i Paulus’ andre brev til Timoteus 4:3.

Den store høytidsdagen

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Den store høytidsdagen

Publisert: - Oppdatert: 09.09.2019 kl 08:53

Mandag er den store valgdagen. Det er en høytidsdag. Demokratiet er noe av det kjæreste vi har.

Et århundre i krig

Publisert:

Markeringen av at det i år er 100 år siden fredsforhandlingene i Paris som endte med Versailles-freden etter Den første verdenskrig, skjer underlig nok i lys av det faktum at det gjennom historien knapt har vært et århundre med så lite fred i verden.

Hurra for kongen og prinsessen

Hurra for kongen og prinsessen

Publisert:

Vi støtter kongen. Også når han sier at Ingrid Alexandra som fremtidig regent måtte velge kristen konfirmasjon. Det fremgår av § 4 i Grunnloven, og kongen har selv insistert på at den ikke skulle forandres. Velsigne HM Kongen!

Valget og det ufødte barnet

Valget og det ufødte barnet

Publisert:

I forrige uke ledet jeg valgdebatt på Visjon Norge mellom 7 ulike partier. Det var interessant å få utfordre dem på viktige verdispørsmål som for eksempel abort, aktiv dødshjelp og Israel.

Spredte stemmer

Publisert:

«Arbeiderpartiet har flest kristne velgere». Det utsagnet har vi hørt i alle år fra Arbeiderpartiet. Nå er det ikke sant lenger. Nå er det Høyre som har flest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...