Kommentarartikler

– De kan selge lovlig marijuana

– De kan selge lovlig marijuana

Publisert:

«De kan produsere og selge lovlig marijuana». Det sa Bernie Sanders på siste demokratiske presidentkandidat-debatt (før nominasjonsvalget i Sør-Carolina sist uke). Spørsmålet var hvordan en skaffet arbeid og inntekt til de arbeidsløse. En skulle tro det var en skoledebatt, ikke en debatt ...

Kan antisemittisme kamufleres som noe annet?

Publisert:

Samtidig som 250 ledere fra hele Europa var samlet i Paris til den årlige konferansen til European Jewish Association, EJA, hvor dagsorden var konfrontasjon med den sterkt voksende antisemittismen i Europa, valgte Byrådet i Oslo å gjenoppfriske den gamle oppfordringen til å boikotte jødiske ...

Når Castro dukker opp

Når Castro dukker opp

Publisert:

En ting skal sosialisten, Donald Trumps sannsynlige motkandidat, Bernie Sanders ha. Han legger ikke skjul på hva han står for.

Globalisme eller nasjonalstat?

Globalisme eller nasjonalstat?

Publisert:

Erna er ille ute. Hun talte på en sikkerhetskonferanse i München og sa mye betenkelig. Hun falt inn i den globalistiske elite-tenkningen der grenser og nasjoner er uønsket, eller i alle fall uten betydning. Der ingen har rettigheter som folk, som nasjon, bare som individ.

En ekte sosialist i Det hvite hus?

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 17:50

Bernie Sanders leder nå an i nominasjonskampen til demokratene, og kan bli utfordreren til Donald Trump i november. For en fascinerende type han er. Snart 79 år gammel, stiller han til valg for å bli president og sitte til han blir 83, kanskje 87. Det hadde ikke skjedd i Norge. Her blir man ...

Kravet om boikott bygger på misforståelser

Publisert:

Vi skrev forleden om initiativet fra FNs Menneskerettighetsråd om å svarteliste 112 israelske og internasjonale firmasom leverer varer og tjenester til innbyggerne i Judea, Samaria og Øst-Jerusalem, – kjent i norske medier som «Vestbredden» eller «okkuperte palestinske områder.»

Psykiske lidelser behandlet med lemlesting

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Psykiske lidelser behandlet med lemlesting

Publisert:

Når mennesker oppsøker hjelp fordi deres følelsesliv ikke stemmer overens med hvordan de fysisk ser ut, skulle man tro de ble tilbudt hjelp til å håndtere følelsene.

Kan vi stole på Norge i FN?

Publisert:

På vegne av Den arabiske liga, Organisasjonen for islamsk samarbeid, Sør-Afrika, Venezuela og Cuba publiserte nylig FNs Menneskerettighetsråd en liste med navnet på 112 firma, de fleste israelske, som rådet oppfordrer verden til å boikotte fordi de har levert varer og tjenester til jødiske ...

Pest og rykter om pest

Pest og rykter om pest

Publisert:

Det er synd på kineserene. Og jeg tenker på min veninne Molly som dro rett tilbake til Kina, like før alt gikk ned. Jeg ber for henne og familien. Det kan også snart være synd på resten av verden.

Vil drepe fødte babyer

Vil drepe fødte babyer

Publisert:

Abortloven i Norge er tragisk. Hver dag er det noen som mister livet i Norge på grunn av denne uloven. Det er fritt frem for en kvinne å drepe barnet hun bærer, før 12 svangerskapsuke.

Endelig direkte fra Bergen

Endelig direkte fra Bergen

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:42

Forrige uke hadde Norge IDAG premiere på det direktesendte programmet Live fra Bergen. Det er en milepæl for avisen, og det har strømmet på med tilbakemeldinger.

– Jesus gjør karakteren hans enda verre

Video:

– Jesus gjør karakteren hans enda verre

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 10:49

I denne andakten forklarer programleder i Live fra Bergen, Linn Myhr oss hvorfor Jesus fant på historien om den bortkomne sønn. – Han ville vise oss hvem Gud er.

Henning ba for IS-kvinnen

Henning ba for IS-kvinnen

Publisert:

Mange har engasjert seg i debatten om det var riktig at den såkalte IS-kvinnen skulle hentes hjem. Men plutselig hadde regjeringen, det vil si flertallet i regjeringen, bestemt at hun og barna skulle til Norge.

Hvorfor støtter kristenfolket Trump?

Hvorfor støtter kristenfolket Trump?

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:42

Det er et mysterium for noen, hvordan så mange kristne kan støtte presidenten, og gjøre det med stor entusiasme.

Hvem utgjør et hinder for fred?

Publisert:

Utallige ganger har vi nå hørt utsagnet om at det er Israels gjøren og laten som er folkerettsstridig og utgjør et hinder for fred. Det har vært sagt at dersom en påstand bare er usann nok og gjentas mange nok ganger, så vil den bli trodd.

Løfter gitt, løfter holdt

Løfter gitt, løfter holdt

Publisert:

USAs president hadde i sin tale til nasjonen en liste over alt hva han har fått til på tre år i embetet. Og det er imponerende. Løfter gitt, løfter holdt.

– For mange kristne er det et enkelt valg

Video:

– For mange kristne er det et enkelt valg

Hvorfor stemmer så mange kristne i USA på Donald Trump?

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:43

I denne videoen forklarer kommentator Bjarte Ystebø hvorfor så mange kristne i USA støtter president Donald Trump.

Fall for eget grep

Fall for eget grep

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:43

Demokratene i USA har smidd sine våpen mot Donald Trump flere ganger. Hver gang har det rammet dem selv. Alt tyder på at riksrettssirkuset blir et nytt eksempel på det samme.

Kontrast mellom verdier

Kontrast mellom verdier

Publisert:

Kontrasten mellom de kristne verdiene som har bygget Norge og de grusomme menneskefiendtlige prinsippene som lå til grunn for islamist-organisasjonen IS og deres forsøk på å etablere et islamsk kalifat, kunne ikke vært større.

Seieren er vår

Seieren er vår

Publisert:

Vi skriver 2020. Et nytt ti-år ligger foran oss. Hva har vi vunnet i 10-året som gikk?

Mytene som hindrer fred

Publisert:

I arbeidet med å svekke den jødiske staten Israels omdømme blant folk er det meste tillatt. Det er ikke på grasrotnivå i samfunnet at dette skjer, men blant elitene. De beste eksemplene på denne atferden finner vi, foruten i mediene, blant de folkevalgte på Stortinget og på regjeringsnivå, ...

Norge dømt fem ganger til nå

Norge dømt fem ganger til nå

Publisert:

Det er pinlig! Det er også skremmende at Norge er dømt for brudd på menneskerettene ved Den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg, (EMD). Fem ganger. Fordi barn ikke søkes tilbake ført til biologiske foreldre som internasjonal lov, som også er norsk lov, sier.

Med Iran i bakgården

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Med Iran i bakgården

Publisert: - Oppdatert: 16.01.2020 kl 14:58

Israel har lenge måttet leve med truslene fra Irans despotiske ledere om å utslette Israel. Ayatolla Ali Khamenei, landets åndelige og øverste leder, har flittig uttrykt sitt hat mot den eneste jødiske staten i verden.

Kristne under angrep

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Kristne under angrep

Publisert: - Oppdatert: 26.02.2020 kl 11:43

Stadig flere kristne forfølges for sin tros skyld. De lider under alt fra mobbing og utestengelse fra arbeid til tortur og drap.

– Vi starter ikke en krig, vi forsøker å stoppe den

Kommentar:

– Vi starter ikke en krig, vi forsøker å stoppe den

Publisert: - Oppdatert: 09.01.2020 kl 08:55

Overskriften gjengir den beskjed Amerikas president, Donald Trump, gav verden da han forklarte at Amerika hadde eliminert en av verdens verste terrorister, general Qasem Soleimani.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...