Annonse
Annonse
Annonse

1. mai med slagside

Publisert:

1-mai-feiringen fikk total politisk slagside. LO-leder Gerd Liv Valla forlangte boikott av varer fra det eneste demokratiske landet i Midtøsten. Så lenge palestina-arabernes konflikt med Israel pågår, oppfordrer hun Norge til boikott av israelske varer.

1.mai talen til LO-leder.

Publisert:

Gerd Liv Valla krever boikott av Israelske varer.
Gerd Liv Valla krever merking av Israelske varer.
Når vil hun kreve merking av jødiske butikker ?
Når vil hun kreve merking av jøder ?

Fredsprosessen

Publisert:

Rett som det er, hører vi Saeb Erekat, PLOs sjefsforhandler med Israel, si i intervjuer at PLO er forpliktet på fredsprosessen. Skal vi tro ham på det? Kanskje, men la oss stoppe opp litt, for det er minst tre grunner til nettopp det.

Hvem er jødene?

Publisert:

Norsk presse og NRK vil ha det til at Israel og jødene er en forbannelse "for alle jordens slekter" og foretrekker Allahs sammensvorne. Guds Ord sier at jødene er og skal være en velsignelse for alle folkeslag. 1. Mos. 12:3 b: "Og i deg skal alle jordens slekter velsignes."

Ytringsfrihet og balanse

Publisert:

Mitt spørsmål er i hvilken grad politiet løser sin oppgave tilfredsstillende i forhold til ikkevold.

Tumulter rundt 1. mai-markering i Sarpsborg

Publisert:

De ville vise sin støtte til Israel, de to brødrene i 50-årene. Med israelske flagg stilte de seg opp sammen med folkemassene på Sarpsborg torg.

LO-lederen oppfordrer til boikott av israelske varer

Publisert:

LO-leder Gerd-Liv Valla oppfordret til boikott av israelske varer i sin 1. mai-tale på Youngstorget i Oslo.

Mona Juul slipper med skriftlig irettesettelse

Publisert:

Ambassadør Mona Juul slipper trolig med en skriftlig irettesettelse for lojalitetsbrudd. Dermed blir hun ikke hjemkalt fra Israel.

Midtøsten

Publisert:

På vegne av alle sanne Israel-venner beklager jeg at flere av dere såkalte Midt-Østen- eksperter er gjenstand for en utilbørlig hets i form av anonyme brev og lignende. Men jeg tviler sterkt på at det er fra Israels venner dere får alle disse henvendelser.

Krav om erstatning frå Israel

Publisert:

Det er i den seinare tid kome krav både frå FN ,men også frå politikarar her i landet, om at Israel må erstatta bygningsmasse ol. som dei har øydelagt i den pågåande konflikten. Dette gjeld både i FN sine flyktningeleirar og i dei tilfella der norske støttemidlar har blitt brukt. ...

Integrering - en toveis prosess

Publisert:

Slett ikke alle innvandrere behøver bedre integrering, men noen nordmenn trenger det så absolutt. Kravet om bedre integrering rammer vidt og til dels urettferdig. Æresdrap, kjønnslemlestelse og ekteskap inngått under tvang er overgrep som verken kan eller skal tillates. "Alle" roper nå på ...

Steinholts siste hilsen og takk

Publisert:

Etter at dommen fra Hålogaland lagmannsrett ble stadfestet 21. mai 2001, skrev biskop Ola Steinholt brev 6. juni s.å. til undertegnede. Jeg oppfatter brevet nærmest som en glede for ham i et politisk gjennombrudd.

Nicky Cruz på Blindern: - Jesu disipler var feige!

Publisert:

Mandag 29.april besøkte Nicky Cruz Blindern og delte vitnesbyrdet sitt for den nye generasjon studenter. Møtet ble arrangert i samarbeid med Tverrkirkelig Karismatisk gruppe, Hope Oslo og Ny Generasjon Studenter.

- Forferdelig at jødiske barn blir steinet på norske skoler

Publisert:

Kristent Pedagogisk Forbund vil satse på tiltak mot mobbing og rasisme blant elevene

Nytt styre for Menighetsfakultetet

Publisert:

Styret ved Menighetsfakultetet (MF) får mer ansvar og myndighet, og forstanderskapet får mindre formell innflytelse enn hittil. Dette er klart etter en endring av grunnreglene som forstanderskapet vedtok i forrige uke.

Journalistpris til misjonsblad-redaktør

Publisert:

Redaktør Per Eriksen i Budbæreren, organ for Den Evangelisk Lutherske Frikirke, fikk Fagpressens journalistpris 2001 for en reportasje om overgrep på et barnehjem i Finnmark. ”Stevnemøte med en vond fortid” var overskriften på den seks sider lange reportasjen som stod på trykk 25. mars i ...

Prispengene bør inndras

Publisert:

Fremskrittspartiet ber regjeringen vurdere muligheten av å få inndratt de 900.000,- som Mona Juul og Terje Rød-Larsen fikk motta fordi de ikke informerte sin arbeidsgiver om prispengene.

Ny informasjonssjef i Sjømannsmisjonen

Publisert:

Eva Hille (40) er ansatt som ny informasjonssjef i Den Norske Sjømannsmisjon/Norsk kirke i utlandet.

- Ikke noe blodbad i Jenin

Publisert:

To nederlandske rettsmedisinere avviser at det fant sted et blodbad i Jenin på Vestbredden, etter å ha undersøkt døde palestinere, melder NRK.no.

Overtrådt Tjenestemannsloven

Publisert:

Utenriksdepartementet slår nå fast at Mona Juul og Terje Rød-Larsen overtrådte Tjenestemannsloven da de ikke informerte om pengene fra Peres-senteret.

- Muslimer bruker løgn som våpen

Publisert:

- Norges regjering vet ikke hvilken innflytelse landet nyter internasjonalt og har bommet stygt ved å tillate bønnerop i Norge, sier en fremtrendende arabisk kristenleder til Norge IDAG. Han formaner norske kristne til å studere islam mer kritisk og kaller Islam ”en stat i staten.”

Elever tvinges til å lære om islam

Publisert:

127.000 personer har vist sin støtte til ACLJ, American Center for Law and Justice, gjennom en underskriftskampanje for å få omgjort en beslutning i Byron Union skoledistrikt i California, USA, hvor skolene har gjennomført et tre ukers obligatorisk intensivkurs om Islam for 7.klassinger. ACLJ ...

EU forbud mot Det Gamle Testamentet?

Publisert:

En foreslått resolusjon kan forby en del barnehistorier såvel som Det Gamle Testamentet, sier en engelsk sakfører.

Fortsatt støtte til avholdenhetskampanjer i USA

Publisert:

The House Energy and Commerce Committee stemte forrige onsdag for å forsette støtten til et landsomfattende program som fronter seksuell avholdenhet i USA, i følge Agape Press.

Harry Potter - fans drakk gift

Publisert:

Harry Potter - fans i byen Novosibirsk i Russland ble forgiftet av å drikke en ”magisk drikk”, inspirert av bokserien om den unge gutten.

Annonse
Annonse