Debattinnlegg

Ingen stengte land

Publisert:

Det finnes mange fengsler i verden. Noen av dem er små, andre er store. Det største av dem alle rommer mer enn 25 millioner mennesker. Navnet på dette beryktede «fengselet» er Nord-Korea.

Konspirasjoner, sammensvergelser, dugnad og tillit

Publisert:

Det er en underlig tid vi lever i. Sentrale medier som pøser det offentlige rom fullt av delvis tvilsom informasjon finner det meget påkrevet å gå ut med faktasjekk for oss arme umælende og gemene hop.

Forbud mot tokjønnsmodellen?

Publisert:

Vi har nå to seksualideologier i landet vårt, tokjønnsmodellen og læren om seksuelt mangfold. Vi skulle tro at disse seksualideologiene må kunne leve side om side. Vi er jo vant til store uenigheter i Norge.

Høyre og kontantstøtten

Publisert:

De første årene i et barns liv er viktig for barnets helse og utvikling. Dessverre viser forskning at noen ettåringer utsettes for betydelig stress når de kommer i barnehage og det er uheldig.

Beredskap på norsk - matmangel er marerittet

Publisert:

Statsminister Erna Solberg uttalte til NRK.no følgende 23.03.15: «– Laksen er Norges Ikea. – I 2014 eksporterte Norge sjømat for 69 milliarder kroner. Det er 7 milliarder mer enn i 2013, og en dobling på under 10 år. Hver eneste dag serveres det 37 millioner norske sjømatmåltid verden ...

Toget går for handlingsrommet i EØS

Publisert:

To partier som i sine programmer er motstandere av EU-medlemskap, vil sørge for at jernbanen vår blir meldt inn i EU. Med dette forspiller KrF og Frp sin troverdighet som forsvarere av norsk suverenitet og av EØS-avtalens handlingsrom. I et valgår er det ikke risikofritt.

Himmelfartsdagen og vår sanne venn

Publisert:

Jeg sitter her og undrer meg over det som har med denne dagen å gjøre: Kristihimmelfartsdag 13. mai 2021. Sterke krefter i dette landet tror ikke på denne dagen. De vil eliminere den. Det vil aldri føre frem for noen å ta livet av kristendommen. Det kommunistiske Sovjet prøvde av alle krefter ...

Trenger Israel venner?

Publisert:

I disse dager ser vi igjen ufred og krig i Israel. Hva skjer? Starten skal være at palestinske familier er blitt kastet ut fra leiligheten i Jerusalem fordi de ikke betalte leie til de jødiske eierne. Konflikten skal behandles i Israels høyesterett.

Grotesk politikk

Publisert:

Debatten om abort er mer enn grotesk og ganske ufattelig og at vi i dette landet er kommet slik på avveie! Anita Apeltun Sæle behandler tema aldeles utmerket i sin artikkel. Hun spør om det er (u)mulig å snu denne forferdelige praksis ved å drepe barn i mors mage? Og heller ønske barn ...

Gud skapte synden og døden

Publisert:

I et debattinnlegg 25.11.2020 i Norge IDAG (jeg leste det på nett), bruker sivilagronom Lars-Arne Høgetveit denne overskriften, bare med et «ikke» i tillegg. Jeg skjønner hans tanker og er enig med ham, ut fra hans eget resonnement.

Rusreformen

Publisert:

Er det greit at skoleelever fra 12-18 år kan ha lommene fulle av narkotika, uten at skolen eller politi kan gjøre noe?

Fanger skal få frihet

Publisert:

I møte med jøder som hadde kommet til tro på ham, sier Jesus i Johannes 8: «Hvis dere blir i mitt ord, er dere virkelig mine disipler. Da skal dere kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri». Jødene ble fornærmet. De var vel ikke slaver? De var Guds utvalgte folk, av Abrahams ætt!

Hele Norge får raskt bredbånd innen 2025

Publisert:

Fremskrittspartiets forslag om at hele landet skal ha tilgang til raskt bredbånd innen 2025 har nå fått flertall. Dette er en seier som vil sikre både bosetting i distriktene og Norges konkurransekraft.

Øk minstepensjonen

Publisert:

Å øke minstepensjon er viktigere enn elektrifisering av norske olje-plattformer.

Harald Valen-Sendstads uvisshet om Herrens dag og fredsriket

Publisert:

Kronikken til Harald Valen-Sendstad om «Endetiden og Jesu gjenkomst» (NID, 19/3/21) begrunner en allmenn nølende tilnærming til stoffet med at selv Jesus ikke visste eller vet noe. Og avslutningsvis vinkler Valen-Sendstad tusenårsriket som «mellomtilstanden» til de hensovede.

Om tre kristne aviser i Norge; de tre Bukkene Bruse...

Publisert:

Under overskriften «Skal vi bare la islam overkjøre oss, eller skal vi kjempe imot? innledet nettstedet Spikers Corner 20/5/21 til diskusjon; det sammen med en spørreundersøkelse som viste at 93 prosent ville kjempe imot, 3 prosent svarte «bryr meg ikke» og 3 prosent ville akseptere landet ...

Hvor i verden er fredelige kristne farlige?

Publisert:

Jeg stiller spørsmålet til NRK som synes å foretrekke islam, og den religionens anstrengelser i den vide verden. Ved å gi bort vår hellige Kristi Himmelfartsdag til ensidig Id-feiring. Ryktene sier nemlig at islam har som mål å gjøre seg hele verden underlagt.

Berøringsangst regjerer landet

Publisert:

Slik er Norge skremmende feigt blitt: 1) dominert av andre enn oss selv, 2) stelt i stand av ansvarsløse politikere fra «stortingspartier» som 3) har mistet kontrollen både over nåtid og fremtid.

Regjeringen må ikke gi landbruksinnrømmelser til Storbritannia

Publisert:

Norges forhandlinger med Storbritannia om en ny handelsavtale etter brexit er i sluttfasen. Oppslag i media tyder på at tollfrie kvoter for landbruksvarer er et tema. Nei til EU krever at regjeringen ikke gir Storbritannia noen innrømmelser på landbruksområdet.

Erstatningsteologi

Publisert:

Erstatningsteologien hevder at Israels Guds løfter til Israel som land og som folk ikke lenger er gyldige, men er overtatt av menigheten.

La menigheten dø

Publisert:

Jeg leste her forleden om menighetsdøden som truer pinsebevegelsen, like så vel som andre kirkesamfunn. Et spørsmål som for meg ble aktuelt, og fortsatt er aktuelt er: Hva er poenget med å opprettholde vår hardt tilkjempede menighetsstruktur når den så lett faller sammen som et korthus, ...

Abort

Publisert:

Det er vondt å si det, men veldig nødvendig. Hoggormen og andre freda dyr og fugler har bedre livsvern i landet vårt i dag enn et menneskefoster i mors mage, de første 12 ukene av et svangerskap.

TV 12 - Bedehuskanalen

Publisert:

Første media-omtale, leste jeg i Norge I DAG 5.mars d.å.. Jeg trodde ikke det kunne være mulig. En ny TV kanal til 10 millioner kroner, fordi at de to kanalene Visjon Norge og Kanal 10 er forankret i pinsebevegelsen, karismatisk og frikirkemiljø. Som om dette ikke er nok, står det å lese i ...

Er det for sent å snu for KrF?

Publisert:

9. april i år la Fremskrittspartiet frem et representantforslag på Stortinget om å flytte Norges ambassade fra Tel Aviv til Jerusalem, slik USA gjorde i 2018. I en uttalelse til NTB uttalte Christian Tybring-Gjedde at tiden nå var inne for å gjøre det Stortinget vedtok å gjøre for over 30 ...

Ros

Publisert:

Jeg må få fremheve Dag Buhagens artikkel om den fantastiskesStortingskandidat Truls Olufsen-Mehus og hans rettferdige motstandskraft! Til oppmuntring!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...