Debattinnlegg

Himmelske sannheter på kinesisk

Publisert:

– Kurset har hjulpet meg til åndelig vekst, og jeg har fått større trygghet og glede i misjonsarbeidet. Det er en av studentene ved Seminary On The Air (SOTA) som sier dette. Navnet på det teologiske seminaret vårt i Kina høres litt luftig ut, og undervisningen handler da også primært om ...

«Fossilbiler» finnes ikke

Publisert:

8. januar var en merkedag for norsk klimapolitikk; regjeringen presenterte «Klimameldingen» som gir signaler om hvordan Norge kan oppfylle sine klimamål innen 2030. Da er det bra at bensin og diesel aldri har vært mer fornybart enn det er i dag.

Er mediamakten er blitt totalitær?

Publisert:

Stor stat er uforenlig med frihet og demokrati og skaper frykt blant alle mennesker som husker hva total makt har vært brukt til helt opp til våre dager.

Hør Jakob

Publisert:

Jakobs brev er lite i fokus i forkynnelsen i dag. Ikke bare i dag. Jakobs brev har vært i søkelyset mange ganger. Men for tiden virker det som om at det er «lagt på is».

Presidentens politikk

Publisert:

Det sies at kjærlighet gjør blind men det gjør sannelig hat også . Hatet Trump som president har blitt utsatt for mangler sidestykke i vår tid. Og man kan spørre seg hvorfor. Hvis vi kan legge vekk dårlige ordvalg og « tidenes verste sveis» og heller se på hvilken politikk han faktisk har ...

Kristenledere i allianse med presidenten

Publisert:

I de siste årene har vi sett kristne ledere i USA som til de grader hat tatt parti for presidenten. Ja, de har gått så langt og sagt at presidenten har vært innsatt av Vår Herre til å utføre Guds plan i landet.

Islams erobring av Norge og Europa

Publisert:

Helt fra hærføreren Muhammed erobret Arabia i det 7. århundre har Islam i dag fått diktatorisk kontroll over 57 stater i Midtøsten, Afrika og Asia. Befolkningene i disse landene utgjør i dag 1,7 milliarder mennesker.

Kva bygger vi liva våre på?

Publisert:

I desse koronatidar har vi fått meir tid til å reflektere over livet og det vi driv på med. Restriksjonar har begrensa aktivitetar som sport, underhaldnig og arbeid. Mange er skuffa og vonbrotne og synest at livet har vorte tungt.

Norge i dag og i morgen?

Publisert:

To gonger har det norske folket sagt nei til å bli medlem i EU og samtidig har det vore ja-fleirtal i Stortinget. Det viser at det er ikkje automatikk i at Stortinget avspeglar folkefleirtalet.

Einar Gelius og kirken

Publisert:

Ex-prest Einar Gelius beklager seg i Agderposten 29.11.20 over at Kirken har tatt fra ham kappe, krage og prestebolig etter at han for ti år siden utga ei bok om sex i Bibelen. Og han lurer på hva dagens kirkestyre ville ha sagt om saken.

En oppfordring til kamp mot en gudsfiendtlig utvikling

Publisert:

For en tid siden leste jeg boka «Normløst» av Kjell Skartveit. Jeg har aldri lest en bok som til de grader gjorde meg målløs, forskrekket og fortvilet.

«Hastevaksina»

Publisert:

Dette var overskrifta på eit stykke som stod i Magasinet som var eit innstikk i Dagbladet laurdag 14.november. Der stod at 125 nordmenn har fått erstatning for narkolepsi etter svineinfluensa-vaksina som var ei «hastevaksine». 859 har totalt søkt om erstatning.

Hebron, Betlehem og Samaria, kontra Ask, Gjerdrum og Norge?

Publisert:

Juleuka 2020 gav oss et sjokk med kvikkleireraset i Gjerdrum ved Oslo. Det norske folk så tafatte politikere og hjelpemannskaper i fleng, men ingen kunne gå inn i rasområdet for å grave etter saknede, det var for farlig i starten! Her måtte det fagfolk til og ressursene kom. Det norske folks ...

Kan vi bruke Hauge som rollemodell?

Publisert:

I forbindelse med årets 250-årsjubileum for Hans Nielsen Hauges fødsel kan det være nyttig å reflektere over arven etter Hauge og hva den betyr for oss i dag.

Jeg tør knapt påsette langlysene lenger...

Publisert:

For ikke derved å måtte se lengre frem i tid. Med hensyn til det som nå skjer i USA.

Kamp mot trosforfølgelse

Publisert: - Oppdatert: 20.01.2021 kl 10:01

I løpet av det siste århundret har flere kristne blitt forfulgt og mistet livet enn i resten av kristendommens historie til sammen. Undersøkelse av World Watch List 2020 sier at det nå hver time skjer voldtekt av én kvinne fordi hun er en kristen. Hver dag blir åtte kristne drept for sin tro, ...

Uten likhet og uten rettferdighet

Uten likhet og uten rettferdighet

Publisert:

FNs Generalforsamling avsluttet 2020 på tradisjonelt vis, med 17 fordømmende resolusjoner mot Israel og 7 mot alle de 192 andre medlemsstatene samlet. Denne ufattelige, årvisse slagsiden rammer ikke bare Israel som stat. Den rammer også jødene som folkeslag.

Nyttårstale utan plass for vår kristne tru og kulturarv

Publisert:

Kongens og statsministerens nyttårstale er faste innslag i vår nyttårs markering. Folket og media lyttar og føl nøye med når desse to frontskikkelsane våre deler sine tankar om året som vart historie og året som ennå er ukjent framtid.

Med håp for det nye

Publisert:

Vi kommer alltid til å huske 2020. Et år med usikkerhet, frykt, frustrasjon og redsel, men også et år hvor vi erfarte et sterkt fellesskap og samhold. På et øyeblikk var hele verden rammet, og hverdagen for milliarder av mennesker verden over ble forandret. Selv om pandemien slo hardt mot oss ...

Hvem ville Jesus ha stemt på?

Publisert:

Fattige, marginaliserte, arbeidsfolk og de kristne stemte i horder på Trump som representerer slike.

Palestinsk bedrag

Publisert:

I nyheitsmorgon i fjor høst blei det sagt at problemet var opprettinga av staten Israel i 1948, og at dette var ein urett mot «palestinarane». Målet for «palestinarane» er at staten Israel skal bli omgjort til ein stat for palestinske flyktningar og andre palestinarar.

Norge, Kina og Taiwan

Publisert:

Unge Høyre vil si opp normaliseringsavtalen med Folkerepublikken Kina fra 2016 hvor vi forplikter oss til «fullt og helt å respektere Kinas utviklingsløp og sosiale system» og «ikke vil støtte tiltak som undergraver Kinas kjerneinteresser».

Tre feil om valget i USA

Publisert:

I en lederartikkel i Norge IDAG 4. des. står det at demokratene i USA i fire samfulle år har snakket om «russian collution», eller innblanding i presidentvalget 2016. «Det vil si russisk hacking av datamaskiner på USAs valgsteder til fordel for Trump.» Dette er ikke riktig. Det store ...

Krigen i Artsakh

Publisert:

Det er nå gått noen uker etter at Armenia måtte kapitulere mot det voldsomme krigsmaskineriet iscenesatt av Aserbajdsjan og Tyrkia ved hjelp av avansert våpenteknologi fra Israel og noen tusen fremmedkrigere fra Syria. Forsvaret av Artsakh ble en umulig oppgave for de tre millioner armenere med ...

Hvem har ansvaret for desinformasjon av meningsmålingene?

Publisert:

Under de to siste valg har vi vært vitne til en forunderlig framstilling av meningsmålinger i media. Både i 2016 og nå i 2020 ble vi informert om at demokratene hadde en klar ledelse på 5 – 15 %. Valgmålingsekspertene ble spurt på NRK om hvorfor vi skulle tro mer på dem nå enn i 2016. ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...