Debattinnlegg

Det verkelege miljøproblemet

Publisert:

Nei, verda kjem ikkje til å gå under av plast, bensin og diesel. Heller ikkje av kyra, enten ho er ute på beitet eller ligg på fatet ditt.

Hva slags styresett er det Odfjell ønsker seg?

Publisert:

I en årrekke har jeg fått Norge IDAG som et gaveabonnement. Jeg har lest avisen relativt flittig med meget blandede følelser. Jeg er oppmuntret over og glad for de ulike formene for kristen aktivitet som blir presentert og for den entusiasmen som kommer frem.

President Biden og avkristningen

Publisert:

Joe Biden er utropt som vinner av valget i USA. Spørsmålet er nå hva president Biden står for og hvilke politikk han vil føre. Vi vil bare nevne tre viktige saker ut fra et kristen synspunkt.

KrF - PDK

Publisert:

Trufaste Kristeleg Folkeparti-veljarar klagar over at kristenfolk svekkjer Kristeleg Folkeparti ved å stemma på Partiet De Kristne.

Koronatider

Publisert:

Det blåser en vind over verden og over Norge. En vind av angst og smerte, en vind med frykt for framtiden - hva den vil bringe.

Hvorfor er jeg en kristen?

Publisert:

Her kommer listen:

Sett Navalnyj fri

Publisert:

Aleksej Navalnyj må virkelig være en modig mann. Den 17. januar satte han seg på flyet fra Berlin til Moskva – hvor han visste at han ville bli arrestert. Og det ble han, og etter alt å dømme kommer han til å sitte i fengsel i flere år.

Skrikene som aldri ble hørt

Skrikene som aldri ble hørt

Publisert: - Oppdatert: 16.03.2021 kl 11:01

En tidlig mars-natt jeg kom inn døren hjemme, hørte jeg høye barneskrik fra stuen. Det var tydelig at hun hadde smerter. Mens jeg stod på badet merket jeg hvordan gråten hennes vrengte hjertet mitt og fylte meg med sorg. Det fikk meg til å tenke på alle de tusen barneskrikene fra de ufødte ...

FrP tror faktisk på Norge!

Publisert:

Regjeringens nye perspektivmelding er dommedagsprofetier for norsk økonomi og velferdssamfunn. Perspektivmeldingene har helt siden den første kom i 2004 tegnet et dystert bilde. Historien om Norge de siste tiårene viser at pessimistene tok feil og at Norge er bedre stilt enn noen gang.

Det blir ikkje meir klimainnsats av å rekne annleis

Publisert:

Klimaet bryr seg ikkje om reknemetodar, men om dei faktiske utsleppa.

Corona og ettervirkninger

Publisert:

Jeg leser i media at flere sliter med ettervirkninger etter Corona. Det jeg skal fortelle om nå vil kanskje virke utrolig for noen – men jeg er ikke en type som forteller tull om slikt – hva skulle jeg tjene på det? Det jeg skriver her skjedde meg virkelig.

Bibelen og kvinnelige prester og pastorer

Publisert:

Ordningen med kvinnelige prester og pastorer skaper uro og nød hos bibeltro kristne. Det blir ikke ro om denne saken så lenge det finnes bibeltro kristne som holder fast på Skriftens inspirerte og ufeilbarlige ord.

Landbruksetaten må gjenreises

Publisert:

Da ekspedisjonssjef Norman gikk av, husker jeg han uttrykte bekymring for hvordan det ville gå med forvaltningen av Jordloven og arealene.

Skog og klima

Publisert:

I en usignert artikkel 12. feb. hevder Norge IDAG at dersom hvert skolebarn i Norge får kose seg i naturen og plante skog et par dager i året, så gjør vi Norge klimanøytralt.

Stormingen av Capitol og valget i USA

Publisert:

Det er mye som tyder på at avgåtte president Trumps plan 6. januar var å tale til sine tilhengere om uregelmessigheter ved valget 3. november, for deretter å gå mot Kongressen sammen med sine hundretusener av tilhengere i en fredelig protestmarsj.

Forakten for et jordisk paradis

Publisert:

Vi er på vei til «paradis med sang». Men hvor er paradiset? Guds paradis med livets tre finner vi i Det nye Jerusalem, som kommer ned fra Guds himmel. Og for oss jordboere betyr det at himmelen kommer til en ny jord. Messias kommer til å bruke tusen år til å forberede denne begivenheten.

Klinikken ved Dødehavet

Publisert:

I Norge IDAG av 13.11.20 har jeg lest om situasjonen ved Dødehavsklinikken i Israel. Pandemien har stanset pasientstrømmen til klinikken og dermed er inntektgrunnlaget falt bort. Ifølge overlege Elisabeth Dramsdahl, som er medisinsk ansvarlig i Dødehavstiftelsen, kan virksomheten ikke fortsette ...

Antisemittisme i NRK

Publisert:

Jeg vet at «Nytt på nytt» skal være et satire-program, men det får være grenser.

Farlig og forførende nådeforkynnelse i menighetene

Publisert:

Vi er nå kommet inn i den tiden som Jesus advarte mot, Det store frafallet, der det skal komme inn falske lærere som fremstår som profeter (pastorene), som skal lure inn vranglære av en slik art at det vil føre til fortapelse for dem som går i menighetene og tror på løgnene. Matt. 24:11 og ...

Lever du på en løgn?

Publisert:

Det var risikabelt da Luther stilte spørsmål angående Den Katolske Kirkes bibelsyn, og slo opp «sine» tanker/ teser på kirkeveggen i Worms.

Putins Russland - forfølgelse og fengsling

Publisert:

Etter fengslingen av opposisjonspolitikeren og korrupsjonsjegeren Aleksej Navalnyj i forrige måned har over 10 000 demonstranter over hele Russland blitt arrestert, fengslet og bøtelagt.

Alkohol aukar risikoen for kreft

Publisert:

Alkohol er ei gift som vert nedbroten i levra. Det vert då danna acetaldehyd. Det er eit restprodukt som kan skade celler og genmateriale, og dette aukar risikoen for kreft.

Handlingsplan og ytringsfrihet

Publisert:

Regjeringen har lansert «Handlingsplan mot diskriminering av og hat mot muslimer 2020-2023». Det er svært viktig å unngå diskriminering, hat og andre motsetninger mellom ulike grupper i samfunnet. Men samtidig må det avgrenses mot meningsytringer.

Livet etter koronaviruset:

Veien tilbake

Publisert:

Verden er i en krig de fleste av oss ikke så komme. Dette til tross for at filmverdenen er full av spillefilmer med virus i hovedrollen. Men disse filmene virket så spektakulære at de var hinsides all virkelighet. Trodde vi. Dessverre har filmens grøssere blitt en virkelighets-grøsser for oss ...

Det er noe alvorlig galt med regjeringens klimapolitikk

Publisert: - Oppdatert: 04.03.2021 kl 11:39

Norsk skog binder enorme mengder CO2 årlig. Men når norske utslippskutt telles har regjeringen bestemt å holde skogen vår utenfor regnestykket. Resultatet er milliardregning til norske bedrifter og sterkt unødvendige klimatiltak som rammer folk flest.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...