Debattinnlegg

Hauges egne bøker er høgaktuelle i dag

Publisert:

Mange har fått med seg at det er Hauge-jubileum i år, og det har vært skrevet mye om den betydning som Hauge hadde for Norges land. Jeg husker at jeg for mange år siden ble bedt om å tale på en Hauge-samling på Rolfsøy i Fredrikstad. Jeg hadde lest mye om Hauge, men forstod at skulle jeg ...

Hva med Berlinmuren og nåtiden?

Publisert:

Hva Berlinmuren har med meg og resten av verdens befolkning å gjøre i disse dager?

Hvem slåss best for kristendommen, KrF eller PDK?

Publisert:

Eller for taburetter slik som biskopene? Nå fornærmer jeg kanskje samtlige, men det kan synes nødvendig at noen hver blir påminnet det viktigste, et fast «utenom-jordisk anker» til los.

Og gubben satt i kveldinga og koste seg med skjellinga...

Publisert:

Ja, det er vel slik det er med pensjonen. Skillingene som skal gjøre at vi som pensjonister skal kunne «kose oss».

Feigt

Publisert:

Eg synest verkeleg at det er feigt å ikkje våge å stå for eigne meiningar.

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Abort:

– Det får være måte på hva vi skal blande oss bort i

Publisert: - Oppdatert: 29.04.2021 kl 08:19

Ingelinn Lossius-Skeie fra partiet De Kristne vil ikke ha senaborter på friske barn og hun vil hindre finansiering av abort i utlandet.

Om senaborter på friske barn og finansiering av abort i utlandet

Publisert:

I 2020 ble det foretatt 508 senaborter,148 av disse mellom uke 19 og 21.136 av senabortene var på friske og relativt mer utviklede foster og ble foretatt med begrunnelsen «omsorgen for barnet kan sette kvinnen i en vanskelig livssituasjon».

Boken «La de første kristne komme til orde»

Publisert:

Bestselgeren i USA om de tidlige kristne, skrevet av advokaten David Bercot, ble i fjor utgitt på norsk av Media Forlag. Undertittelen er betegnende for bokens innhold: «En ny vurdering av dagens menighet i lys av tidlig kristendom», fokusert på perioden fra år 90 til 199. Denne boken ...

Abort

Publisert:

Det er vondt å si det, men veldig nødvendig! Hoggormen og andre freda dyr og fugler har bedre livsvern i landet vårt i dag enn et menneskefoster i mors mage, de første 12 ukene av et svangerskap.

Feil om klimaforskningen

Publisert:

Bjarte Ystebø omtaler miljøbevegelsen i en kommentar 9. april. Han sier at den er knyttet til «et vitenskapsmiljø som kjennetegnes best ved at det bommer på alle sine prognoser». Hvor i all verden tar han dette fra?

Biverknader

Publisert:

Ja visst,- det finst biverknader av Covid 19. Ein kan få ulike biverknader av vaksiner.

Hans Nielsen Hauges testamente - Ånd og Bibeltroskap

Publisert:

Hans Nielsen Hauges testamente til sine venner er datert den 7. mars 1821. Det er skrevet på Bredtvet om lag tre år før Hauge døde. Hauge skriver i en fotnote i testamentet at det var hans hensikt at det ikke skulle bli kjent før «han hvilte i graven.»

Kristenliv eller død religion?

Publisert:

Det var en herlig tid i menigheten i Galatia under Paulus sin virksomhet. Møtene var preget av en klar Kristus-forkynnelse og Åndens frihet. Herren stadfestet sitt ord med tegn og under (Gal 3:5)

Fosteret er et menneske uavhengig av vekt og lengde

Publisert:

Liberaliseringen av abortstandpunktet på flere partiers landsmøter denne våren, senest hos Arbeiderpartiet denne helgen, viser brutaliteten i abortforkjemperes syn på mennesket. For når fosterets eksistensielle verdi blir underkastet kvinnens ønsker og behov, blir grensen for selvbestemt ...

Norges friheter settes i revers

Publisert:

Da Hans N. Hauge fikk sin sjelsettende opplevelse på åkeren bak plogen i 1796, var det begynnelsen på en mektig Guds inngripen og nådetid over hele Norden - som reiste folkefriheten i både det åndelige- og verdslige regiment. Lofthus hadde prøvde å få til rettferdighet og frihet i ...

San Remo-avtalen, en lang og lenge fortiet historie

Publisert:

San Remo-avtalen fra 1920 og Norges Svalbardtraktat fra 1924 er eksempler på verdenssamfunnets ulike behandling av folk og stater. Det viser den internasjonale forskjellsbehandling av San Remo-avtalen der det jødiske folk og deres stat er involvert. Et irrasjonelt jødehat og forskjellsbehandling ...

– Fosteret har rett til liv

Ingelinn Lossius-Skeie:

– Fosteret har rett til liv

Publisert: - Oppdatert: 23.04.2021 kl 08:38

– Jeg håper denne valgkampen blir en feiring av livet. Pro-life saken, står under kraftig ideologisk press, hvilket påkaller rettferdige menneskers engasjement. Det skriver Ingelinn Lossius-Skeie fra partiet De kristne.

PDK har den beste Pro-life politikken

Publisert:

Partiet De Kristne (PDK) vil grunnlovsfeste retten til liv fra unnfangelse til naturlig død. Den aller beste pro-life –politikken, ville man derfor få om PDK kommer inn på Stortinget i 2021.

Tok Jesus Feil?

Publisert:

Det er nesten ikke til å tro hvordan den kristne tro og overbevisning skal minimeres her i landet. Vi har levd godt med kristendommens innflytelse i skole og samfunn like til nå. Jeg kan ikke tenke meg at det er noen som har tatt skade av å lære et salmevers eller deltatt i en morgenbønn i ...

Lysglimt

Publisert:

I desse koronatider har eg mange gonger merka kor kjært det er med lysglimt i tilværet. Dagen hadde vore tung og lite teneleg, men eg venta på ein telefon frå eit av barna.

Hva gjør Språkrådet med Mamma og Pavarotti

Publisert:

Nylig er det fremkommet forslag om at ordet mor i det norske språk skal bort i likestillingens navn. I stedet skal vi få noe omtrent som fødeforeldre for mor.

Kva skal det vera godt for?

Publisert:

Trine Overå Hansen er tydeleg skeptisk til korona-vaksinen. "Kan vi stole på vaksinen?, spør ho i Norge IDAG 9.april.

Dagens studenter er taperne Studenter lever med uforutsigbarhet

Publisert:

Nylig fikk vi en telefon fra vår datter, fra flyplassen i Trondheim. Hun var da på vei til Bergen, og 4 dagers forelesning ved laboratoriet ved UIB. Hun og andre studenter hadde sett frem til endelig å kunne møtes igjen for praktisk arbeid i forbindelse med studiene. Men heller ikke denne ...

Den enkleste veien til forandring av Norge

Publisert:

Er det mulig å erfare forandring i det politiske Norge? Naturligvis. Spørsmålet er heller hvor store forandringer vi kan få, og hvordan. For å svare på det må en først se på hvilke partier på Stortinget som har størst makt i forhold til størrelsen, og hvem som konkurrerer med disse. I ...

«Mangfold» Åpent brev til statsråd Olaug Bollestad

Publisert:

Forleden hadde Landbruks- og matminister Olaug Bollestad en helsides artikkel i avisen Dagen med skjønnmalt «mangfold». Tviler ikke på at hensikten er god. Men land og folk forføres inn i en farlig felle når politikere argumenterer med «mangfold» og «toleranse» for å bane vei for en ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...