Debattinnlegg

Kairo-konferansen i mars 1921: Håpet om fred i Palestina

Publisert:

For hundre år siden, fra 1. mars til 11. april i 1921, var den nye britiske koloniministeren Churchill på reise til Midtøsten. Hovedmålet var en større konferanse i Kairo 12.-28. mars om hvordan britene skulle styre sine nye halvkolonier og mandatområder under Folkeforbundet (FF) - ...

Vaksinepass utfordrer vårt syn på mennesket

Publisert:

Vi er flere KrF-politikere som mener det er etisk problematisk at et vaksinepass eller koronasertifikat skal bli brukt som substitutt for gjenåpning av samfunnet. Vi er bekymret over utviklingen som vi nå ser i demokratiet vårt. Fordi et åpent demokrati har aldri før krevd en fremvisning av ...

Ondskapen, ikke sin egen herre...

Publisert:

Det er Djevelen det, verdens fyrste, ifølge et innlegg på nettstedet Spikers Corner 11.04.21 skrevet av Hans Erik Nissen under overskriften «Djevle-ånder som gjør tegn». Jeg vil her omtale (den der) uttrykte frykt for krig og litt mer, samt hvorfor den 2. verdenskrig neppe blir den siste ...

Vaksinepass utfordrer vårt syn på mennesket

Publisert:

Vi er flere KrF-politikere som mener det er etisk problematisk at et vaksinepass eller koronasertifikat skal bli brukt som substitutt for gjenåpning av samfunnet.

Det store opprøret mot skaperen

Publisert:

Den allmektige Skaperen kjenner hvert eneste menneske med navn, og vet alt om oss alle, hva vi har gjort, hva vi gjør og hva vi kommer til å gjøre.

Regjeringen vil føre en kunnskapsbasert ruspolitikk

Publisert:

2 g Heroin, 2 g Kokain, 2g Amfetamin, 10g Cannabis… GHB, GBL butanediol, LSD, MDMA, sopp m psilocin… og 1/2 kg Khat! Dette havner i kategorien mindre mengder til eget bruk, eller intet straffbart forhold.

Ei kald global oppvarming

Publisert:

Då har me her på Vestlandet no lagt bak oss mange dagar med kulde og snø.

Vi trenger mer norsk mat på norske fat

Publisert:

Norsk bondelag kan fortelle oss at det er fullt mulig med mer norsk mat på norske matfat.

Klimafornektere, hvem/hva er det?

Publisert:

Jeg synes uttrykket «klimafornektere» er høyst merkelig. Brukt av statsministeren tror jeg bare for å skjemme ut oss økende mange som er uenige med henne og hennes selekterte eksperter. Og folket protesterer mer og mer mot klimahysteriet.

Israel 73 år som stat

Debattinnlegg fra Hans Fredrik Grøvan:

Israel 73 år som stat

Publisert:

Jom ha’atsma’ut, Israels nasjonaldag markeres fra onsdag 14.04.til torsdag 15.04. Den moderne staten Israel fyller 73 år.

Ny og bedre LHBTIQ-politikk

Publisert: - Oppdatert: 07.04.2021 kl 10:20

LHBTIQ er en bevegelse som jobber for ressurser og rettigheter til deler av befolkningen, basert på kjønn, kjønnsidentitet og «minioritets-politikk». Organisasjoner, tiltak og prosjekter knyttet til denne bevegelsen får tildelt betydelige skattepenger for å fremme målsettinger til ...

«Mangfold»

Åpent brev til statsråd Olaug Bollestad

Publisert:

Forleden dag hadde Landbruks- og matminister Olaug Bollestad en helsides artikkel i avisen Dagen med «forherligelse» av «mangfold». Tviler ikke på at hensikten er god. Men land og folk forføres inn i en farlig felle når politikere argumenterer med «mangfold» og «toleranse» for å banes ...

22. Juli – Hvilken ideologi AP?

Publisert:

APs Jonas Gahr Støre uttaler i boka ‘Aldri tie, Aldri glemme’, AUFs bok om 22. juli som lanseres 06.04.21: «Vi har snakket for lite om 22. juli i den politiske debatten. Vi kunne og burde gjort mer for å sette fokuset på det politiske innholdet i 22. juli.»

Erna må fratas gullkortet

Publisert:

Den 5. april kom nyheten om at Norge på vegne av regjeringen Erna Solberg, ved utenriksminister Søreide, i disse koronatiden viser økonomiske muskler og ekstra stor generøsitet - ikke ovenfor nordmenn og Norge, men til resten av verden. Dette til folk og nasjoner som ikke liker Norge og ...

NRK og Fykse Tveit

Publisert:

Referer til krinkastingsjefens innlegg i Dagen tirsdag den 16. februar, under overskriften ” Til Olav Fykse Tveit.”. Vedrørende NRK`s dekning av Vestbredden & Israel i Palestina-regionen. Synd å måtte kritisere NRK såpass sterkt fordi det er en bra tv- og radio-bedrift med mange flinke ...

«Enig og tro til Dovre faller»?

Publisert:

20. mai 1814 tok Eidsvollsmennene hverandre i hendene, dannet et brorskapskjede og ropte: «Enige og troe indtil Dovre falder.» Dette har også blitt kalt for «Eidsvolldseden».

Fryktar du døden?

Publisert:

Det siste året har døden vorte eit meir aktuelt tema etter at verda vart ramma av koronaepedemien. At Noreg skulle bli heilt stengt ned kom som som eit sjokk på oss alle. Vi visste ikkje heilt kva vi skulle gjere. Det var ingen medisin mot dette viruset og vi måtte isolere oss. I løpet av ...

Georgia - fra krise til krise

Publisert:

I fjor skrev jeg en artikkel med tittelen «2020 - Skjebneår for Georgia». Årets artikkel kunne egentlig ha samme overskrift med unntak av at årstallet var forandret til 2021. Georgia går fra krise til krise – denne er nok mer alvorlig enn fjorårets.

Verdsherskaren

Publisert:

I bibelen vår står det om at profeten Daniel fekk syn som sikta langt fram i tida. Jesus bed oss også legge merke til det profeten Daniel har sagt i samband med endetida og sin gjenkomst til vår jord. Apostelen Paulus fortel om denne verdsleiaren som kjem, i sitt andre brev til kyrkjelyden i ...

Ateismens tidsalder, eller islamismens?

Publisert:

Hans Rustad på document.no mener det førstnevnte og han kaller det «en naken steril tid», og en kultur som er «dødsmerket». Og det argumenterte han godt for.

Dårlig tenkt og feil-administrert Covid-karantene

Publisert:

Det gjelder Covid19 og norske karantenebestemmelser. Singapore viste veien for minst et halvt år siden. De advarte reisende entydig, reiser du utenlands, må du i 14 dagers karantene, på direkten, når du returnerer. Ingen bønn. Det virker etter hensikten, nemlig minimal internasjonal reising ...

I en farlig tid, hvorfra kommer et åndelig vern?

Publisert:

Det er viktig at alle nordmenn tidlig i livet (uansett tro) lærer å erkjenne at der finnes massevis av ondskap og løgn i den store vide verden, også i lille naive Norge. Skruppelløse mennesker som ikke vil deg vel, som bare vil utbytte deg.

Det verkelege miljøproblemet

Publisert:

Nei, verda kjem ikkje til å gå under av plast, bensin og diesel. Heller ikkje av kyra, enten ho er ute på beitet eller ligg på fatet ditt.

Hva slags styresett er det Odfjell ønsker seg?

Publisert:

I en årrekke har jeg fått Norge IDAG som et gaveabonnement. Jeg har lest avisen relativt flittig med meget blandede følelser. Jeg er oppmuntret over og glad for de ulike formene for kristen aktivitet som blir presentert og for den entusiasmen som kommer frem.

President Biden og avkristningen

Publisert:

Joe Biden er utropt som vinner av valget i USA. Spørsmålet er nå hva president Biden står for og hvilke politikk han vil føre. Vi vil bare nevne tre viktige saker ut fra et kristen synspunkt.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...