Annonse
Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Æva - ei tid uten ende?

Publisert:

Svar til O. H. Kydland om «Livets to utganger»

Vis kristent samhald - møt fram for Franklin Graham

Vis kristent samhald - møt fram for Franklin Graham

Publisert: - Oppdatert: 08.11.2017 kl 19:15

DEBATTINNLEGG

Hvorfor forfølges Jesus i India?

Publisert:

I november måned arrangeres det fakkeltog for forfulgte kristne. Hindunasjonalismen i India er særlig i fokus. I samme måned markeres Søndag for forfulgte kristne, og på ny settes det søkelys på India. Dessverre, ikke uten grunn.

Når staten lyver med vitende og vilje

Publisert:

I Polen er en norsk kvinne blitt folkehelt etter at hun flyktet med sitt barn fra det norske barnevernet og søkte asyl der. I fjor demonstrerte rundt 75 000 mennesker i over 20 byer verden rundt mot at barnevernet hadde tatt fire barn fra en norsk-rumensk familie.

Mobbingen av Didrik Søderlind i Human-Etisk Forbund

Publisert:

Vi ble i dag oppmerksom på at human-etikeren Didrik Søderlind, som er en profilert lederskikkelse innen Human-Etisk Forbund, er blitt kreftsyk. Han har valgt å være åpen om sin kreftsykdom, og dette applauderer vi.

«Livets to utganger»

Publisert:

Dette er overskrifta på to avis-innlegg, først fra Olav H. Kydland, 6.10 og 27.10, fra Jostein Sandsmark. Jeg er bare en helt vanlig pensjonist, ikke teolog, men er glad for Åp. 21:1-7.

Om livets to utganger

Publisert:

I NORGE IDAG 25.10.2017 har Jostein Sandsmark (J. S.) et innlegg kalt «Livets to utganger», hvor han hevder at undertegnede tar feil når det gjelder tilintetgjørelseslæren. (Norge IDAG 05.10.2017).

Langsomt svant landet vårt bort

Publisert:

Overskriften henspeiler på den kjente historikeren Sverre Steens boktittel fra 1967 «Langsomt ble landet vårt eget», som blant annet gikk ut på at våre forfedre møysommelig bygget Norge, sten på sten.

Finslipt indoktrinering?

Publisert:

Etter to generasjoner med dominante NRK i spissen, er Norge blitt noe nær den siste sovjetstat, som vi også jo er blitt kalt.

Biskoper og menneskelig makt

Publisert:

Oljesmurt norsk selvforherligelse er noe vårt kjære land dessverre er blitt til del. Uansvarlig fremmet av ukritiske riksmedier som misbruker «menneskerettigheter» til fortrengning av vår kristne og kultur.

Seks nye ubåter

Publisert:

Norge trenger seks nye ubåter – ikke fire som Stortinget har vedtatt – skriver magasinet Norges forsvar, organ for Norges forsvarsforening, i sitt siste nummer.

Islamsk terror må utryddes

Publisert:

Tirsdag i forrige uke ble åtte mennesker drept og elleve alvorlig skadd da en islamist kjørte en pickup inn i et sykkelfelt på Manhattan i TriBeCa-området, nær en skole, bare noen kvartaler unna World Trade Center.

En alvorlig avtale for Israel

Publisert:

Den nye samarbeidsavtalen mellom Hamas og Fatah er en utfordrende og alvorlig avtale for Israel og palestinske områder. Hvor lenge denne avtalen vil vare, er høyst usikkert, noe som senere års historie også vitner om.

Norsk politikk - hva den bør være

Publisert:

Norge er i dag verdens heldigste land,ikke minst på grunn av våre kjempemessige naturrikdommer, og ifølge noen, verdens lykkeligste land. Sammen med Sveits, Qatar, og noen skatteparadiser er vi også verdens rikeste land. Hva kan da være galt i Norge ?

Flere kriminelle skal returneres

Publisert:

I statsbudsjett for 2018 er det satt av 105 millioner kroner til retur av ulovlige innvandrere.

Media og Israel

Publisert:

Vi, undertegnede, er en gruppe på 110 personer fra ulike kirkesamfunn i Norge som er på Bibelferie i Bibelens Land under ledelse av Steinar Harila.

Blir PA (Fatah) og Hamas forenet?

Publisert:

Den Palestinske Myndighet (PA) og Hamas har vært bitre fiender i mange år, men nå kan det se ut som om de forlikes. Den 12. oktober ble det undertegnet en Fatah-Hamas forliksavtale i Kairo.

Starten på slutten for eiendomsskatten

Publisert:

FrP er på ingen måte ferdig med arbeidet for å redusere skattene, men vi er på god vei, og takket være fornyet tillitt hos velgerne kan vi fortsette å styre i riktig retning.

En ny politikk: som å snu en supertanker

Publisert:

Det vet jeg, en supertanker snur ikke på en fem-øre, den er lang og møysommelig å manøvrere. Slik er det med Norge og - som er blitt til en særs treg materie. Forårsaket av hvem og hvordan?

Hvor har det blitt av budskapet om Jesu gjenkomst?

Publisert:

Flere og flere stiller dette spørsmålet, men veldig få gjør noe med det. Det er som den kjente Kanal 1o-reporteren og forfatteren Elisabeth Mork sier til artikkelforfatteren: «Jeg tenker at uten fokus på endetiden, klargjøring av brudens møte med vår brudgom, forstå seg på tidene-være ...

Evolusjonstilpasning knuste vekkelsen

Publisert:

N.O.Vigilius, lederen for Dansk Bibelinstitutt gjennom mange år, var med oss i AKF på Bibelseminarene våre. Han ytret en gang: Når man har tatt feil av veien, må man gå helt tilbake til der man tok feil - og slå inn på den rette veien. Det er noe helt annet enn å tilpasse seg all verdens ...

Når Staten lyver med vitende og vilje

Publisert:

I Polen er en norsk kvinne blitt folkehelt etter at hun flyktet med sitt barn fra det norske barnevernet og søkte asyl der. I fjor demonstrerte rundt 75 000 mennesker i over 20 byer verden rundt mot at barnevernet hadde tatt fire barn fra en norsk-rumensk familie. I Tsjekkia førte ...

Nei til anonyme skattesøk med FrP i regjering

Publisert: - Oppdatert: 27.10.2017 kl 11:20

Fremskrittspartiet har i regjering bidratt til å fjerne muligheten for anonyme skattesøk, blant annet etter råd fra Datatilsynet. Dette har vært en kjempesuksess. Før var det nesten 20 millioner søk i skattelistene og etter denne endringen under 2 million.

Bede-og misjonshusa må gardere seg mot “homo-ekteskap”

Publisert:

Fleire lokale menighetsmøter i Folkekyrkja har markert at dei ikkje vil innføre den nye ekteskapsliturgien som Kyrkjemøtet januar 2017 gjorde vedtak om. I fleire tilfelle, slik som på Nærbø i Rogaland, har det ikkje heilt gått etter det dei bibeltruande trudde var muleg

Rettsak mot barnevernet? Har det begått straffbare forhold?

Publisert:

Barnevernet er ute i store problemer igjen. Denne gang er det barnevernet i Ålesund som overlot en jente til en fosterfamilie som ikke var godkjent.
Her ble piken utsatt for seksuelle overgrep av fosterfaren i 3 år. fra hun var 12 til hun var 15 år. I sommer ble mannen dømt til seks år og ...

Annonse
Annonse