Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Bede-og misjonshusa må gardere seg mot “homo-ekteskap”

Publisert:

Fleire lokale menighetsmøter i Folkekyrkja har markert at dei ikkje vil innføre den nye ekteskapsliturgien som Kyrkjemøtet januar 2017 gjorde vedtak om. I fleire tilfelle, slik som på Nærbø i Rogaland, har det ikkje heilt gått etter det dei bibeltruande trudde var muleg

Rettsak mot barnevernet? Har det begått straffbare forhold?

Publisert:

Barnevernet er ute i store problemer igjen. Denne gang er det barnevernet i Ålesund som overlot en jente til en fosterfamilie som ikke var godkjent.
Her ble piken utsatt for seksuelle overgrep av fosterfaren i 3 år. fra hun var 12 til hun var 15 år. I sommer ble mannen dømt til seks år og ...

«Livets to utganger»

Publisert:

Olav H. Kydland har 6.10. ein velskriven artikkel om dette temaet. Men i det siste avsnittet om «Tilintetgjørelseslæren», meiner eg han trør feil. Han seier at det er «et forsøk på å tilpasse læren om fortapelsen med moderne tanker …. og har heller ikke noen støtte i Bibelen»

Utviklingen i Den norske kirke og blant læstadianerne

Publisert:

Troen på Gud og forståelsen av bibelsk kristendom har endret seg radikalt over kort tid i store deler av befolkningen i vår del av verden. Vi som kalles læstadianere (de førstefødte), vil med dette gjøre rede for hva vi fortsatt tror og holder fast på. Vi håper du har tid til å lese dette ...

Folkekirkelig maktbruk og kristen lydighet

Publisert:

En kulturminister, en biskop eller et Kirkemøte har selvsagt ikke noe mandat til å sette til side ekteskapet som en ordning mellom mann og kvinne, dette etter skaperordningen og etter alle kristne kirkers basis, som er Den hellige Skrift. Ledere innen Folkekirken opplever en norsk lov om ...

Løgner om Israel

Publisert:

I Budstikka den 7. oktober går Olava Bidtnes i rette med meg for mitt innlegg i Budstikka den 5. okt. Blant annet går hun ut fra at jeg ikke har vært på «Vestbredden». Men der er jeg godt kjent, ja, jeg har vært der utallige ganger.

Noen bidrag til listen

Publisert:

Norge IDAG ber i en lederartikkel 29.9 KrF om en liste over de Frp-saker som «gjør dem mer spedalske enn andre».

KrF i kollisjon eller koalisjon med hvem?

Publisert:

Har i mange år – også i år for Agderbenkens skyld – stemt på partiet lokalt som nasjonalt. Om dette vil fortsette, avhenger av hvordan partiet beveger seg framover.

Feministenes plutselige innsikt

Publisert:

Fragmenter av Danmarks historie, 2020-2030 er en ny bok av dansken Lars Hedegaard. I den gir han en fremtidsskildring med utgangspunkt i hvor ikke bare Danmark, men også vi, og særlig Sverige, nå befinner oss. De siste tiårenes utviklingslinjer trekkes så fremover i tid. Dette viser seg å ...

Ja til folkehøyskoler – Nei til subsidierte linedancekurs til folk over 50

Publisert:

Debatten om statsbudsjettet bærer preg av at få har lest selve statsbudsjettet og det skapes inntrykk som ikke stemmer overens med realitetene.

Hammerslagene fra Wittenberg lyder 500 år etter

Publisert:

Vi hører dem ennå, hammerslagene på domkirkedøren i Wittenberg 31.oktober 1517. Hva er 500 år i sannhetens historie? Jeg venter på nye, gode hammerslag i 2017.

ARABERNE – ISMAELS BARN

Publisert:

Etter terror-aksjonen i Har Adar den 26. sept. hadde avisene i Israel bl.a denne overskrift: «Normal and Crazy» (normal og gal). Beboelsen Har Adar ble opprettet i 1986 og ligger 15 km nord-vest for Jerusalem. Den 26. sept. ble den lille landsbyen angrepet av en palestina-araber som skjøt og ...

Alkoholkostnader på over 27 milliardar

Publisert:

Mange hevdar at alkoholavgiftene gjer at staten tener på folket sitt alkoholkonsum. Men undersøkingar syner at alkoholkostnadene for samfunnet er langt over det doble av det staten får i alkoholavgifter.

Naturforvaltning

Publisert:

I en avisreportasje er overskriften «421 millioner fugler borte i Europa på 30 år».

Likestilling mellom islam og kristendom

Publisert:

Nylig kunne vi lese at Hagen hadde gått ut med et forslag om å forby bruk av religiøse symboler for de som er ansatt i Oslo kommune.

Global kamp mot Israel

Publisert:

I den globale kampen mot Israel er det klassisk å legge til grunn meninger, påstander og en konstruert lære. Konstruerte utgangspunkt fører aldri til noen fruktbar debatt.

Ikke gi opp

Publisert:

Det har gledet meg meget å se hvilket resultat i tall, og i gjerning, Jan Hanvold har blitt velsignet med i Moldova.

Jesus kommer slik han dro

Publisert:

Det måtte to engler til for å få elleve disipler til å være opptatt med noe annet enn å prøve å skimte Jesus blant skyene da han dro tilbake til himmelen. De meddelte noe som gjelder endetidstroende som ennå lever på jorden ved Jesu gjenkomst: Jesus kommer tilbake til jordens overflate ...

Et meningsstyrende/forførende media

Publisert:

Jeg må utdype to nylige eksempler på hvordan pressen manipulerer, politisk og uærlig:

Haram al-Sharif

Publisert:

Norsk Telegrambyrå, NTB, er spydspissen til norske medier. NTB forer bl.a. norske aviser med tekster og bilder fra inn- og utland. Det gjør telegrambyrået til den viktigste premissleverandøren for nordmenns verdensforståelse. Svikter de 120 ansatte i NTB sitt gode journalistiske ansvar, ...

Hva skal du gjøre når barnevernet banker på?

Publisert: - Oppdatert: 11.10.2017 kl 10:36

Forsøk å tenke deg inn i denne situasjonen: Det er grytidlig (eller alternativt etter midnatt). Du har lagt deg. Det banker på døren. Hardt. Du trekker på deg en slåbrok og står opp for å se hva det er? Kanskje det er presten kommer med dødsbud?

Familien er viktigste kamp-plass i åndskampen

Publisert:

Det er utrolig å se hvor svake de kristne er i åndskampen. I det vi kaller den første Guds skaperordning – «det første rike» – familen, er det kampen står. Og dette vil ikke Dnk være med å kjempe! Hvorfor ikke?

Jeg vil ikke betale for NRKs sexfiksering

Publisert:

Et åpent brev til NRK og ansvarlige i regjeringen og på Stortinget. For dette har pågått i mange år, under mange regjeringer.

Tanker etter valget 2017

Publisert:

«For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod men mot maktene, mot myndighetene, mot verdensherskerne i denne tidsalders mørke, mot ondskapens åndelige hærskarer i himmelrommet.»

Ingen vakker reise…

Publisert:

Det var konklusjonen til Mimisbrunnr 6/10/17 på document.no om det norske samfunnets ferd mot de tomme pretensjonene av både de sekulære og våre biskoper. Hans overskrift var «Kirken og Universitetet, universitetene og kirker».

Annonse