Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Løgn og historieforfalskning i Asker menighet

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:52

Den 23.09.17 har Budstikka en reportasje med overskrift «Palestina i Asker Kirke». Reportasjen er full av løgn, historieforfalsking og en glorifisering av det skitne, løgnaktige og antisemittiske smedeskrift mot Israel som blir kalt «Kairos-Palestina». Asker kirke har vært min kirke inntil ...

Gammel manns snakk?

Publisert:

Som kjent heter denne avisen Norge IDAG. Men hvordan står det til i dag, i dette vårt gamle land? Noe som denne kristelige ukeavisen stadig er opptatt av.

KrF - nær ved å forsvinne

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:51

Vi som er opptatt av at vi skal ha et parti på Stortinget som flagger og kjemper for kristne verdiene, er dessverre, mange av oss, skuffet.

Fokus barnevern

Publisert:

De to siste årene har fokuset på barnevernets handlingsmønster vært gjenstand for noe oppmerksomhet. Jeg mener vi nå har et barnevern i Norge som har stor mangel på empati og mellommenneskelig forståelse.

Livets to utganger

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:50

Bibelens lære om livets to utganger problematiseres av mange i dag. Noen hevder at en kjærlig og barmhjertig Gud, kan ikke dømme et menneske til evig fortapelse. Derfor prøver en å finne mange fornuftsgrunner til å hevde at alle blir frelst til slutt, eller at de ugudelige utslettes ved ...

Stortingsvalget 2017

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:50

Før valget tenkte jeg for meg selv: De borgerlige taper - kanskje fordi KrF kommer under sperregrensen.

Er KrF tro mot sine grunnverdier?

Publisert: - Oppdatert: 05.10.2017 kl 21:49

Kristelig folkeparti har gjort sitt dårligste valg siden 1936. Knut Arild Hareide mener at partiet ikke har klart å få fram budskapet sitt. Dette til tross for at debatten knyttet til valget gav en åpning for å snakke om verdier. Dette skulle jo være en ønskesituasjon for et verdibasert ...

Kvar har Kristeleg Folkeparti tenkt seg?

Publisert:

Etter eit nedslåande stortingsval er leiinga på leit etter ein veg. Skal partiet gå til høgre eller venstre? Kva må no gjerast for ikkje å hamne i dei anonyme skuggane?

Å tenkje langsiktig om kristent arbeid

Publisert:

Biskopen I Bjørgvin Halvor Nordhaug ser med uro på at at ein del av bedehusrørsla konsoliderer sitt eige kristne arbeid: “Han mener mange bedehus-ledere først og fremst er opptatt av å bevare sitt eget arbeid, men at dette er korttenkt” (Dagen 29. sept.).

Våren 1965 var KrF med og forberedte ny regjering. Hva gjør de nå?

Publisert:

Så skulle det skje: KrF har brutt alle forhamdlinger om å være med i regjering eller være et støtteparti for den regjering som fortsetter med Erna Solberg som statsminister. Grunnen er at FRP er i denne regjeringen.

Kristenliv - lei av snillismen

Publisert:

En ting som er sørgelig for Guds menighet er at den er infiltrert av snillisme og bløtaktighet. Ja, vi skal være gode mot hverandre og andre og være til velsignelse og vise kjærlighet.

Hva vil det si å tro på Navnet?

Publisert:

Verset kalt Den lille bibel blir ofte sitert, men ikke så med de følgende: «For Gud sendte ikke sin Sønn til verden for å dømme verden, men for at verden skulle bli frelst ved Ham. Den som tror på Ham, blir ikke dømt. Den som ikke tror, er allerede dømt, fordi han ikke har trodd på Guds ...

Forkledt som godhet

Publisert:

Under et bilde av en sammenbitt Knut Arild Hareide med lukkede øyne, lød overskriften på document.no, dagen etter valget, slik: «Godheten tapte, men har ikke forstått det».Og i selve teksten kom et utsagn som jeg slutter meg til: «Velgerne har ikke sans for blandingen av kristelighet og ...

Bergen tok gull - Norge tok sølv!

Publisert:

Festdagene i Bergen ble større enn noen hadde drømt om.
Søndag 24.9.kulminerte VM på sykkel med følgende hovedresultat:
Gull til Bergen for tidenes beste stevne.
Sølv i fellesstarten av verdens beste syklister, gikk til Alexander Kristoff fra Norge.
Aldri har det vært flere bergensere ...

Utviklingsteorier fra Universitetet i Oslo

Publisert:

Professorene Nils Chr. Stenseth og Mikael Fortelius ved UiO leverer en kronikk i Aftenposten (25.sept.) som må kommenteres. Artikkelen kalles «Å forstå oss selv og vår plass på jorden». De viser til sine synspunkter som vitenskap og forskning. En må likevel ha lov å spørre om ikke ...

Ny gullmedalje til Bergen - Fløyen ble seiersstedet

Publisert:

Jeg visste at bergensere er galne! Og de er annerledes enn folk i Norge.

Problemet, et verdinøytralt vakuum

Publisert:

Det liberale demokratiet synes overtatt av en aggressiv sekularisme som vil gi mennesket frihet, til nær hva som helst. Det bryter ned kjente normer og gjør den vestlige verden både kaotisk og ukontrollerbar. Dette er omtalt i en lang og interresant artikkel på document.no under tittelen ...

Norsk politikk

Publisert:

Jeg er glad for at de såkalte borgerlige partiene vant, riktignok med en knapp margin. At resultatet ble som det ble, forbauset meg ikke.

KrF - se på valgresultatet

Publisert:

Nå må KrF se, ut fra valgresultatet, at noe er riv ruskende galt? Kanskje ikke det de tror, dersom de tror at samarbeidet med Frp er skyld i valgflukten.

Et tempel for antikrist

Publisert:

Et tempel i Jerusalem, der «fortapelsens sønn» kommer til å avsløre seg som antikrist, kan neppe være noe Kristi etterfølgere skal være opptatt av. Og det er visst ingen grunn til det om de kristne skal masseevakueres fra jorden lenge før antikrist viser hvem han er. Men hva om vi ser litt ...

Hvordan ble valget?

Publisert:

Noen er fornøyde og andre er skuffet. Valgkamp med media og TV-målinger. Noen ganger over sperregrensen og andre ganger under. Det står om partiers fremtid på den politiske arena. Vinn eller forsvinn er dagens harde fakta.

Jakttid på Bibelen og skapinga

Publisert: - Oppdatert: 21.09.2017 kl 12:52

Utviklingsideologien har i land etter land i Vesten fått til det kunststykke å gjere ekteskapet til ei ordning mellom personar, ikkje einsidig mellom mann og kvinne. Det underlege er at kyrkjesamfunn etter kyrkjesamfunn fylgjer etter den same meiningslause, falske «ekteskapsideologien».

Takknemlighetsgjeld

Publisert:

Vinklingen som Dagen ga Håkon Fagervik mandag 04.09.17 oppleves skummel. Ikke minst sett i lys av vår tids tenkemåte.

Indre Sjø seiler i «rød sektor»

Publisert:

«Gud vil det»! Ordene fra res.kap. Eckhoff ble «fødselsordene» til Den indre Sjømannsmisjon. Det skjedde i Bergen indremisjon 12.jan,1880. Her ble misjonens «vugge» til.

Bedre frem Bergen!

Publisert:

Det er søndag ettermiddag, 17.september 2017. Det er en ny merkedag i Bergens historie. 1.dag av VM i sykling 2017 er forbi, og Bergen tok gullmedaljen! 180 til 200 millioner så at denne byen greide det ingen har gjort før : samle befolkningen til løypene og med festbrus til ALLE lagene.

Annonse