Annonse
Annonse

Debattinnlegg

Norske jødehatere er imot jøder i Norge

Publisert:

Hvorfor blir en liten gruppe nordmenn hatet? Gruppen teller ca 2000 mennesker. De bærer også navnet jøder, fordi de tilhører denne gruppen.

Vil ikke utenriksministeren svare?

Vil ikke utenriksministeren svare?

Publisert:

Jeg har ventet på utenriksminister Brendes offentlige svar på de utenrikspolitiske vedtakene i Trondheim (17.11.16.) og i Tromsø (14.12.16.), som vedtok boikott av israelske varer.

Valget står mellom Gud og avgude

Publisert:

En gang ble et helt folk stilt på valg. To avgjørende valg-muligheter ble holdt opp for dem: Gud eller avguder!

Mennesket lever ikke av brød alene

Publisert:

Dette uttrykket finner vi i Bibelen da Jesus ble fristet, en kamp mellom gode og onde krefter.

Derfor er ei stemme til KrF avgjerande

Publisert:

I realiteten er det berre eitt politisk parti på Stortinget i dag som har valt kristne verdiar som si hovudrettesnor for sin politikk og sitt arbeid, og det er KrF.

Gledesdreper og festbrems?

Publisert:

Organisasjonen Av-og-til arbeider for godt alkovett i hverdagen. Under Arendalsuka lot de kjente politikere fra alle partier låne et par VR-briller, for at de skulle få oppleve hvordan det føles å være liten når de voksne rundt deg drikker for mye.

Religion og politikk

Publisert:

Noen fakta: På 1890-tallet samlet sosialister seg om et «Sosialistisk manifest.»

Større stat eller meir fridom til innbyggarane?

Publisert:

Er det eit gode at staten veks seg stadig større, får fleire oppgåver og treng meir og meir av skattekronene våre? Men, seier du, er ikkje staten folket sin tenar i eit demokrati og blir ikkje midlane - skattekronene - brukt til beste for innbyggarane?

Frihet på skoler til skolelag

Publisert:

«Elever og studenter ønsker å vite mer om hvem Jesus er, men på de fleste skoler er det ingen som forteller om Ham!»

Skrot underreguleringen

Publisert:

Det er kun en modell som er rettferdig for pensjonistene, nemlig likhetsmodellen hvor underreguleringen fjernes og løpende pensjon blir regulert med lønnsvekst.

Sjøheimevernet skal seile - HV tilbake i Agderfylkene

Publisert:

Sjøheimevernet skal seile igjen allerede i 2018, og Heimevernet skal tilbake i Agderfylkene. Dette går Partiet De Kristne til valg på. Norge trenger et sterkt forsvar.

Klagestorm mot NRK

Publisert:

Fullstendig skivebom fra Britt Margrethe Kvaran Elli i Dagen 22.08.

Regnbueflagget - et flagg som splitter

Publisert:

I løpet av sommeren har Skeive dager og Pride-parader gått av stabelen i flere norske byer. Sist ut var Skeive Sørlandsdager i Kristiansand forrige helg.

Politikk og spill

Publisert:

Ved hvert valg til Stortinget skjer det igjen og igjen: De politiske partiene bruker mye tid og krefter på det politiske spillet, i stedet for å fokusere på politikkens innhold.

Norge, hører dere meg?

Publisert:

Kjære frie, intelligente norske kvinner og menn: I vår verden av allslags løgn, fusk og fanteri, samt ideologi og undertrykkelse - hvilken menneskerett er den viktigste, den helt grunnleggende?

Statsminister-kandidaten snublet

Publisert:

Ja, etter NRK utspørringen om brygge-saken har folket fått bekreftet at den retoriske Støre har sider ved seg, som gjør ham uegnet som statsminister.

Homobevegelsen driver ulovlig flaggpress på Sørlandet

Publisert:

I forbindelse med homoparader på Sørlandet sender homogruppen FRI homoflagg til kommunene på Sørlandet. De vil at homoflagget skal heises i forbindelse med homodagene. Jeg må spørre om det er gjort noe nasjonalt vedtak om at homoflagget skal brukes på kommunale flaggstenger? I tilfelle slikt ...

Politikk og spill

Publisert:

Ved hvert valg til Stortinget skjer det igjen og igjen: de politiske partiene bruker mye tid og krefter på det politiske spillet, i stedet for å fokusere på politikkens innhold. Det er kanskje et stadig mer pågående media som skaper denne situasjonen? Men for oss som vanlige velgere er dette ...

Regnbueflagget

Et flagg som splitter

Publisert:

I løpet av sommeren har Skeive dager og Pride-parader gått av stabelen i flere norske byer. Nå i slutten av august står Kristiansand for tur med Skeive Sørlandsdager. Arrangøren er «FRI – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold» – tidligere kjent som LLH. Foreningen har i ...

Blasfemilover hindrer trosfrihet i en tredjedel av verdens nasjoner

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:33

En nylig publisert rapport fra Den amerikanske trosfrihetsorganisasjonen (USCIRF – US Commission on International Religious Freedom) viser at hvert tredje land i verden har blasfemilover som bryter med FNs menneskerettighetserklærings artikkel om trosfrihet.

Får antisemittismen fotfeste? Jødenes trygghet i Norge slår sprekke

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:23

Jødene er verdens viktigste kulturfolk. Israels jøder har etter 1948 mottatt 24 prosent av alle Nobel-priser. De utgjør ca. 15 millioner mennesker, av ca 7500 millioner. I historien har de fostret store tenkere og vitenskapsmenn. Fra nyere tid nevner jeg Marx og Einstein.

Integrering lovet, men feilet

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:26

I VG het det for mange år siden: «Det er mange som frykter at islam skal endre Norge. Spørsmålet er heller hvordan Norge kan endre islam».

Sjokkerende lesing

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:27

Takk til Inger Marit Sverresen for innlegg i Norge IDAG nr. 32 - ang. den nye Loven som trer i kraft fra 1/1-18. Jeg har lastet den ned - og lest den selv.

Flyktninger som reiser på ferie til hjemlandet

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:28

Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug har nylig oppfordret lærere til å melde fra til UDI om flyktninger som drar på reiser til hjemlandet. Folk har kommet til henne i valgkampen og fortalt om naboer og andre i lokalsamfunnet som har vært på ferie i landet de har flyktet fra. ...

Verdipartiet

Publisert: - Oppdatert: 23.08.2017 kl 23:28

Flere medier har ment at verdier og kristne verdier har vært et hovedtema i valgkampen så langt denne gang. Noen av de viktigste verdier for en borger er å kunne leve i frihet og trygghet. Selv om Norge nå har hatt frihet fra krig i 72 år, mener vi at det ikke kan tas som en selvfølge at det ...

Annonse