Tips oss:
Tips
55 92 29 00
Kontakt
Artikkelen fortsetter etter annonsen.
Det er varslet ekstrem skredfare for deler av Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland fra torsdag morgen til fredag ettermiddag.
Det ventes svært store nedbørsmengder på Vestlandet, stedvis opp mot mellom 120 og 180 millimeter på ett døgn. Det medfører stor fare for jord- og flomskred i varslingsområdet.
– Grunnvannstanden i bakken er allerede høy, og temperaturstigning i kombinasjon med sterk vind i fjellet vil bidra til snøsmelting, heter det i varselet.
Først ble det sendt ut et farevarsel på oransje nivå for flom og skred i området, men dette er nå oppjustert til rødt nivå.
NTB
Føreren som kjørte trikken som sporet av og krasjet inn i en butikk i Storgata i Oslo tirsdag, er siktet for brudd på vegtrafikkloven, opplyser politiet.
– Trikkeføreren er siktet for brudd på vegtrafikkloven paragraf 3 som stiller strenge krav til sjåførens aktsomhet i trafikken, skriver politiet i en pressemelding.
Det er foreløpig kun gjennomført et kort innledende avhør av trikkeføreren.
– Jeg har ikke fått snakket med ham ennå. Han er fremdeles på sykehus. Men han har vært i sjokk og tar det veldig tungt, sier siktedes forsvarer, Halldis Winje, til VG.
Fire personer ble skadet, deriblant føreren, da trikken kjørte inn i en Eplehuset-butikk i Storgata tirsdag formiddag. Alle kom fra ulykken med lettere skader.
Politiet presiserer at de fremdeles er helt i startfasen av etterforskningen, og at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.
– Vi jobber ut fra flere hypoteser, blant annet teknisk svikt, menneskelig svikt, om det er noen helsemessige årsaker eller ytre omstendigheter som har ført til ulykken, skriver politiet.
Det gjenstår flere etterforskningsskritt, blant annet avhør, gjennomgang av videomateriale og tekniske undersøkelser. Politiet har så langt gjennomført flere vitneavhør og sikret spor som overvåkingsmateriale og ferdsskriver.
Så langt er det ikke mistanke om at trikkeføreren kjørte i ruspåvirket tilstand.
En ny arbeidsgruppe skal få oppgaven med å finne tiltak som kan gjøre at det blir tryggere å jobbe på norsk sokkel og at samfunnssikkerheten blir ivaretatt.
Arbeidsgruppa skal fungere som et samarbeid mellom myndigheter og petroleumsnæringen, skriver Energidepartementet i en pressemelding.
Havindustritilsynet skal samtidig få 15 millioner kroner ekstra for å følge opp samfunnssikkerhet, sikring og nasjonal sikkerhet.
– Rapporten fra arbeidsgruppen vil danne et fundament som kan bygges videre på for å oppnå en samordnet og helhetlig forvaltning. Energidepartementet tar sikte på at arbeidsgruppen kan oppnevnes raskt, slik at den kan starte allerede fra nyttår, og levere sin rapport våren 2026. Rapporten vil også kunne legge et godt grunnlag for en etterfølgende stortingsmelding om HMS på sokkelen, skriver Energidepartementet.
(©NTB) NTB
Byrådet i Bergen foreslår store innsparinger i budsjettet for neste år, hvor de vil kutte over én halv milliard kroner.
– Kommunen må prioritere tydeligere fremover. Derfor foreslår vi en rekke kutt og omstillinger, samtidig som vi styrker kommunenes kjerneoppgaver, sier finansbyråd Jacob Mæhle i en pressemelding.
Onsdag la byrådet fram sitt budsjettforslag. Budsjettet ble utsatt med flere uker på grunn av behov for mer tid til å snekre sammen budsjettet.
Byrådet pekte på den økonomiske krevende situasjonen for Bergen kommune.
Årets prognoser viser at Bergen kan gå 900 millioner kroner i minus.
– Bergen kommune er, i likhet med resten av Kommune-Norge, i en alvorlig økonomisk situasjon. Vi styrer mot et stort underskudd samtidig som vi opplever vekst i tjenestebehovet. Vi må derfor gjøre en klarere prioritering av hva kommunen bruker penger på, sier finansbyråden videre.
– Det betyr at vi må legge ned noen tjenestetilbud, redusere stillinger utvalgte steder og si nei til eller krympe mange investeringsprosjekter. Økonomien til Bergen må komme på rett på kjøl.
Blant områdene kommunen ønsker å styrke, er skole, tjenester til eldre og psykisk helse. De foreslår blant annet å øke rammen til hjemmeboende eldre med 100 millioner kroner.
65 personer, som er valgt ut blant 40.000 inviterte, utgjør det første nasjonale folkepanelet. Onsdag møtes de for første gang.
Folkepanelets oppgave er å gi innspill til Stortinget om bærekraftig forbruk på vegne av den norske befolkningen. De 65 personene er fra hele landet og speiler befolkningen når det gjelder kjønn, alder, geografi, utdanningsnivå og holdninger til bærekraft.
– Dette er en helt ny måte å involvere folk på når vi utformer politikk. Jeg er spent på hva deltakerne fra hele landet kommer fram til sammen og ser fram til å følge prosessen og de rådene de gir, sier digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Tung (Ap) i en pressemelding.
Onsdag møtes panelet for første gang digitalt, og de skal senere i høst møtes første gang fysisk.
I september ble det sendt ut en SMS til 40.000 personer over hele landet, som altså er skrelt ned til disse 65 personene. Rådene fra panelet blir presentert i stortingsmeldingen om bærekraftmålene, som legges fram for Stortinget våren 2025.
Kraftig fall for Senterpartiet på meningsmålingene kan koste flere sentrale profiler plassen på Stortinget ved neste års valg.
Etter valget i 2021 fikk Senterpartiet 13,5 prosents oppslutning, noe som ga 28 representanter inn på Stortinget. Men siden den gang har oppslutningen falt kraftig.
Snittet på de nasjonale målingene for oktober ligger på 5,8 prosent, ifølge nettstedet Poll of polls. Det vil i så fall bety kun ti representanter ved neste valg, skriver NRK.
Blir det slik, står stortingsplassen for flere sentrale Sp-profiler i fare. NRK skriver at justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl ikke ville kommet inn fra Hedmark, mens kommunal- og distriktsminister Erling Sande ikke ville blitt valgt inn fra Sogn og Fjordane.
Stortingsplassen til tidligere minister for høyere utdanning og forskning, Sandra Borch, ville røket i Troms, mens landbruks- og matminister Geir Pollestad ikke ville fått fornyet tillit fra Rogaland.
I jaktåret 2023–2024 ble det skutt 119.000 ryper. Det er det dårligste rypeåret siden statistikken ble lansert på begynnelsen av 70-tallet.
I alt ble det skutt 80.000 liryper og 39.000 fjellryper i jaktåret 2023-2024, som er det dårligste rypeåret noen gang siden statistikken ble lansert i 1971-1972, skriver Statistisk sentralbyrå ( SSB ).
Til sammenligning ble det felt rundt 450.000 ryper årlig i 1990-årene.
En tredel av de 119.600 rypene som ble skutt, ble skutt i Finnmark. Kautokeino og Sør-Varanger var kommunene med flest skutte ryper. I alt ble det skutt henholdsvis 9300 og 4600 ryper i disse to kommunene.
Også antall rypejegere har gått ned. I 2023–2024 var det i alt 32.500 personer som jaktet rype. I forrige jaktår var 43.900 jegere på rypejakt.
En tre år gammel spekkhogger som ble funnet død i Sognefjorden i 2021, var full av 40 år gamle miljøgifter, ifølge en rapport fra Miljødirektoratet.
– Forurensning transporteres over betydelige avstander, brytes ikke ned og blir værende i naturen i lang, lang tid. Der kan de påvirke dyr, mennesker og miljø i utallige år, sier miljødirektør Ellen Hambro i en pressemelding.
Spekkhoggeren, som ble kalt Elida, hadde svært høye nivåer av miljøgiftene PCB og PBDE, ifølge undersøkelsene som Miljødirektoratet har gjort i samarbeid med flere institutter.
PCB har vært forbudt siden 1980-tallet, mens PBDE har vært forbudt siden 2000-tallet.
– Spekkhoggeren Elida forteller en skremmende historie om gamle miljøgifter som har vært forbudt i årevis, men som aldri blir borte. Det er nyttig kunnskapsgrunnlag i vårt iherdige arbeid med å redusere spredning av miljøgifter gjennom strenge europeiske og globale reguleringer, sier Hambro.
5,1 millioner passasjerer fløy til og fra norske flyplasser i september. Det er en økning på 4 prosent fra samme måned i fjor.
Det er likevel 4 prosent lavere enn før pandemien i 2019, skriver Statistisk sentralbyrå (SSB).
Tallet på passasjerer på flyginger til og fra utlandet endte på 2,1 millioner i september, noe som er en økning på 8 prosent fra samme måned i fjor.
Samtidig var det 3 millioner passasjerer på innenlands flyginger, 2 prosent høyere enn september i fjor.
Omsetningen i detaljhandelen falt i september med 0,3 prosent, ifølge nye tall fra SSBs varehandelsindeks.
– Trenden i detaljhandelen har vært flat en stund. Tilsvarende tall for mai og juni var noe volatile, men siden da har de stort sett falt tilbake til et nivå hvor trenden har ligget siden begynnelsen av 2023, sier Leonard Biermann, førstekonsulent i Statistisk sentralbyrå (SSB).
Handel i dagligvarebutikker bidro mest i negativ retning, men også butikkhandel med andre husholdningsvarer i spesialforretninger, sportsutstyr og salg av fritidsbåter, samt salg av apotekvarer var også med på å trekke omsetningsvolumet ned.
Det var blant annet vekst for nærings- og nytelsesmidler i spesialforretninger, salg av IKT-utstyr og netthandel som bidro til å dempe den samlede nedgangen i detaljhandelen.
Musiker og programleder Tarjei Strøm tar over som musikkansvarlig i Melodi Grand Prix etter at Stig Karlsen ga seg tidligere i år.
– Jeg er ydmyk og takknemlig for denne utrolige spennende muligheten. Dette er rett og slett drømmejobben, og jeg gleder meg enormt til å komme i gang, sier Strøm i en pressemelding fra NRK.
Bergenseren er kjent som trommis i band som blant annet Datarock og Ralph Myerz & The Jack Herren Band. Han deltok selv i musikkonkurransen med førstnevnte i 2013.
– Jeg kjenner MGP-sirkuset svært godt både fra inn- og utsiden. Nå ser jeg fram til å kombinere min kjærlighet for MGP, mitt kontaktnettverk i Musikk-Norge og mitt driv og engasjement for norsk musikk opp mot landets største musikkonkurranse.
Strøm tar over etter Stig Karlsen, som har sittet i ti år i rollen. Han hadde både rollen som musikkansvarlig og delegasjonsleder for det norske bidraget i Eurovision. Men nå blir denne rollen delt i to.
MGPs nåværende prosjektleder, Mads Tørklep, tar over jobben som delegasjonsleder.
– Jeg ser fram til å gjøre denne jobben sammen med musikkbransjens aller triveligste fyr. Tarjei har en fantastisk innsikt i miljøet og et godt humør som smitter over på hele prosjektet. Sammen skal vi løfte MGP til nye høyder, sier Tørklep.
86 prosent av arbeidsgiverne er fornøyde med Nav, og stadig flere er fornøyd med innsatsen til Navs medarbeidere, ifølge Arbeidsgiverundersøkelsen 2024.
Det er tredje år på rad at 86 prosent av arbeidsgiverne svarer at de er fornøyd med Nav.
– Arbeidsgivere er en svært viktig samarbeidspartner, og vi er selvsagt glade for at tilfredsheten holder seg på et stabilt høyt nivå. Ekstra hyggelig er det at våre ansatte får så gode skussmål, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte i en pressemelding.
Han sikter da til at en større andel er fornøyde med Navs medarbeidere. Det gjelder blant annet tilgjengelighet, koordinering, bransjekunnskap og bistand til rekruttering.
Ifølge undersøkelsen er under halvparten fornøyd med Navs regler og rutiner. 48 prosent synes Navs rutiner og regler er lette å forstå.
– Lover og regler er politisk bestemt, og regelverket er ofte komplisert. Vi jobber kontinuerlig med å forbedre språket vi bruker når vi forklarer det, men vi har fortsatt en jobb å gjøre, sier Holte.
Årets arbeidsgiverundersøkelse er gjennomført av Opinion på vegne av Nav. Den ble gjennomført mellom juni og juli i år, og 4115 virksomheter deltok i undersøkelsen.
Telenor tjente 9,2 milliarder kroner på driften i juli, august og september.
Det justerte driftsresultatet endte på 9,21 milliarder kroner i løpet av kvartalet, mot 9,25 milliarder kroner i samme periode i fjor. Det er høyere enn anslagene fra analytikerne, som spådde 9,05 milliarder kroner for tredje kvartal i år, ifølge E24.
– Vi fortsetter å trygge kundene våre samtidig som vi tilfører verdi i kundenes digitale liv. I tillegg skaper vi også verdier både for eierne våre og samfunnet. Dette gleder meg like mye nå som det har gjort gjennom over 20 år i Telenor, sier avtroppende konsernsjef Sigve Brekke i en børsmelding.
Telenor Norden økte tjenesteinntektene med 3,2 prosent, mens driftsresultatet endte på 4,6 prosent.
– Totalt sett har vi fått nær 60.000 nye mobilkunder i Norden i kvartalet, og det bidrar også positivt til inntektene våre, sier Brekke.
Telenor stanset hele 510 millioner forsøk på digital kriminalitet i Norge i løpet av tredje kvartal. Angrepene kommer som oftest via kjente svindelsider, nyopprettede nettsider eller gjennom forsøk på såkalt phishing, ifølge Telenor.
– Vi går nå inn i en høysesong for denne typen svindel, i forbindelse med Black Week og julehandelen, og forventer å se en økning i svindelforsøk knyttet til blant annet netthandel og falske hentemeldinger, sier Brekke.
Aker BP endte på et driftsresultat på 1,7 milliarder dollar i årets tredje kvartal, noe lavere enn det analytikerne anslo på forhånd.
Analytikerne hadde i forkant anslått et driftsresultat på 1,95 milliarder dollar, skriver Dagens Næringsliv.
Selskapet tjente 1,63 milliarder dollar før skatt i samme periode, noe som var betydelig svakere enn ventet, ifølge E24.
Samtidig fikk Aker BP et brutto driftsresultat på 2,61 milliarder dollar, noe som er bedre enn det analytikerne hadde ventet.
– Vi er tilfreds med nok et kvartal med høy produksjonseffektivitet, støttet av en bra utførelse av vår vedlikeholdsprogram. Dette resultatet gjør at vi kan øke vår produksjonsguide for 2024 og forsterke vår posisjon som en leder i industrien i både lave kostnader og utslipp, sier Aker BP-sjef Karl Johnny Hersvik.
Selskapet venter en produksjon på mellom 430.000 og 440.000 fat oljeekvivalenter per dag for hele dette året, noe som er noe mer enn tidligere estimater.
IT-gründeren Peter Wieland fra Sveits trosser høye skatter og flytter til Norge etter å ha kjøpt storgård i Østfold.
– Jeg bestemte meg for å kjøpe Lunde gård og flytte til Norge fordi jeg ble tiltrukket av eiendommen, omgivelsene, naturen, kulturen, de hyggelige menneskene og landet, sier sveitseren Peter Wieland til Finansavisen.
I sommer kjøpte han Lunde gård i Trømborg i Indre Østfold kommune for 42 millioner kroner. Planen er å flytte inn i mai neste år.
Gården er brukt til avl, trening og salg av konkurransehester. Wielands samboer, Madeleine, er rytter med meritter innen både sprangridning og dressur. Profesjonelt har hun vært eier av et IT-konsulentselskap i Sveits, der aksjene nå skal være solgt, etter det Finansavisen får opplyst.
Hvilke verdier Peter Wieland og samboeren rår over ønsker han ikke å kaste lys over, men etter det Finansavisen også får opplyst skal skatt ha vært et tema i forbindelse med at kun Peter Wieland har valgt å flytte.
– Når du flytter til et annet land, er skattehensyn bare én av flere faktorer å ta hensyn til, sier Wieland til Finansavisen.
– Vi holder allerede på å lære oss norsk, sa paret til lokalavisen Smaalenene i september.
Høyre-leder Erna Solberg har lenge ønsket å fjerne formuesskatten på arbeidende kapital, nå lover hun at et borgerlig flertall skal få det til etter valget.
– Da Høyre styrte sist, halverte vi formuesskatten på arbeidende kapital. Vi klarte dessverre ikke å fjerne den helt, blant annet fordi Frp ønsket å prioritere andre lettelser. Nå står hele borgerlig side sammen om å fjerne denne skadelige skatten på norske arbeidsplasser. Da skal vi få det til, sier Solberg til TV 2.
Hun sier skattekuttet koster rundt 20 milliarder kroner i året, men mener at det vil gi bedriftene økonomiske muskler til omstilling.
Arbeidende kapital betyr at eiere av bedrifter som er skattemessig bosatt i Norge må betale skatt for det som er investert i bedriften: verdien av utstyr, lagerbeholdning, eiendom og teknologi. Solberg kaller formuesskatt på dette den mest skadelige skatten for verdiskaping.
Venstre og KrF sier de støtter Solbergs løfte, mens Frp vil gå enda lenger og fjerne hele formuesskatten.
Oslo bispedømmeråd ønsker seg Sturla Stålsett som ny biskop når Kari Veiteberg i desember gir seg som biskop.
Av de tre gjenværende kandidatene vedtok Oslo bispedømmeråd mandag at de setter Sturla Stålsett øverst på denne listen.
Stålsett, som er sønn av mangeårig Oslo-biskop Gunnar Stålsett, er professor i diakoni, religion og samfunn ved Det teologiske menighetsfakultet i Oslo.
Som nummer to på listen har Oslo bispedømmeråd satt sogneprest Sunniva Gylver (57) i Fagerborg menighet. På tredjeplass har de satt Ingeborg Sommer (51), som er prost i Bærum, skriver Vårt Land.
Det er til slutt Kirkerådet som 5. desember tar den endelige avgjørelsen om hvem av de tre kandidatene som blir ny biskop. Vedkommende vigsles i en gudstjeneste i Oslo domkirke 23. februar.
Oslo-biskop Kari Veiteberg varslet tidligere i år at hun gir seg som biskop og går tilbake til Kirkens Bymisjon for å være prest der.
CIA-sjef Bill Burns har luftet et forslag om innføring av en 28 dager lang våpenhvile på Gazastripen, slik at gisler og fanger kan utveksles, melder Axios.
Burns presenterte forslaget under et møte søndag med representanter fra Israel og Qatar, melder Axios , som siterer tre israelske tjenestefolk på opplysningene.
Ifølge Axios' opplysninger dreier Burns' plan seg om en 28 dager lang våpenhvile. I denne perioden skal rundt åtte gisler settes fri av Hamas, og flere titalls palestinere løslates fra israelske fengsler, foreslår Burns ifølge kildene.
Tidligere mandag meldte nyhetsbyrået AP at USA støtter et egyptisk forslag om en to dager lang våpenhvile som åpner for at Hamas setter fri et begrenset antall gisler og mulig åpning av flere ruter for å sende inn humanitær hjelp i Gaza.
President Joe Biden sa mandag at han skulle diskutere det egyptiske forslaget.
– Vi trenger en våpenhvile. Vi bør få avsluttet denne krigen. Den bør avsluttes. Den bør avsluttes. Den bør avsluttes, sa Biden.
(©NTB) NTB-AP-Reuters
Hizbollah har utnevnt Naim Qassem til ny leder, opplyser gruppen i en uttalelse tirsdag. Han tar over etter avdøde Hassan Nasrallah.
Qassem har den siste tiden vært fungerende leder. Han tar over etter Nasrallah, som ble drept i et israelsk luftangrep i Beirut 27. september.
Nasrallah sto i spissen for Hizbollah i mer enn 30 år. Han hadde ikke utnevnt en arvtaker før han døde, men det var rykter om at hans nevø Hashem Safieddine var tiltenkt rollen som hans etterfølger. Safieddine ble imidlertid drept i et israelsk angrep få dager etter Nasrallah.
Også Qassem har vært en ledende figur i organisasjonen i mer enn 30 år. I 1991 ble han utnevnt til nestleder i den militære greinen av Hizbollah av daværende leder Abbas al-Musawi.
For en stund tilbake varslet Qassem en opptrapping i rakettangrepene mot Israel.
Hizbollah er på USAs terrorliste, mens EU betegner kun den militære greinen som en terrororganisasjon. Hizbollah er også en politisk bevegelse med folkevalgte representanter i Libanons nasjonalforsamling. Bevegelsen har tette bånd til Iran.
Siden slutten av september har Israel trappet opp angrepene mot Hizbollah i Libanon og gjennomført omfattende luftangrep mot områder der Hizbollah står sterkt.
NTB-Reuters-AP
Irans regjering vil øke forsvarsbudsjettet med 200 prosent, ifølge en talsperson for regjeringen.
– En betydelig økning som tilsvarer 200 prosent ses i landets forsvarsbudsjett, sier talsperson for regjeringen, Fatemeh Mohajerani, ifølge iranske statlige medier.
Den foreslåtte økningen er en del av regjeringens budsjettforslag som de har lagt fram for nasjonalforsamlingen.
Konflikten mellom Iran og Israel har tilspisset seg den siste tiden. Natt til lørdag angrep israelske kampfly en rekke mål i Iran. Ifølge Israel var angrepet gjengjeldelse for Irans angrep 1. oktober.
Iranske myndigheter har sagt at de kommer til å svare «kraftig og effektivt».
(©NTB) NTB-Reuters
Houthi-militsen i Jemen sier de har gjennomført et droneangrep mot et industriområde ved byen Ashkelon i Sør-Israel.
Tidligere tirsdag meldte det israelske forsvaret (IDF) at byen var truffet av en drone fra Jemen.
Det er ikke meldt om materielle skader eller at personer er drept eller såret.
Ifølge IDF rammet dronen et ubefolket område.
(©NTB) NTB-AFP
Tysklands ambassadør i Iran reiser hjem og den iranske utsendingen i Berlin er kalt inn på teppet etter at Iran henrettet tysk-iranske Jamshid Sharmahd.
– Etter drapet på Jamshid Sharmahd utført av det iranske regimet, er den iranske utsendingen kalt inn til utenriksdepartementet i dag. Vi har uttrykt våre sterke protester mot handlingen fra regimet og forbeholder oss retten til å ta ytterligere grep, skriver det tyske utenriksdepartementet på X.
Videre skriver de at den tyske ambassadøren Markus Potzel i Teheran har protestert på kraftigst mulig vis overfor den iranske utenriksministeren, og at Potzel er kalt hjem til Berlin for konsultasjoner.
Sharmahd ble i februar 2023 funnet skyldig i å stå bak et bombeangrep mot en moské i byen Shiraz i 2008, der 14 mennesker ble drept og over 300 ble såret.
Han ble pågrepet av iranske agenter i De forente arabiske emirater i 2020 og ble deretter sendt til Iran. Han var på dette tidspunktet bosatt i USA. Familien hans har fortalt at han ble bortført av iranske sikkerhetsstyrker i Dubai og deretter ført til Iran med tvang.
Flere tyske politikere har omtalt dødsdommen som uakseptabel og mener at Sharmahd ikke fikk en rettferdig rettssak.
Både statsminister Olaf Scholz og utenriksminister Annalena Baerbock fordømte henrettelsen mandag.
Tyskland utviste to iranske diplomater i 2023 da Sharmahd ble dømt til døden.
Det er ventet kraftig regn på Vestlandet torsdag. NVE har sendt ut varsel om flom- og jordskredfare i de rammede områdene.
– Det ventes stedvis regn opp mot 100–150 mm/døgn, og grunnvannstanden i bakken er allerede høy. Temperaturstigning og sterk vind i fjellet vil bidra til snøsmelting. Dette vil øke faren for jordskred i varslingsområdet. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring, er spesielt utsatt, skriver NVE.
Regnet er ventet i deler av Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland.
Ifølge varslingstjenesten Varsom.no er det forventet flere skredhendelser, og at noen kan få store konsekvenser.
– Utsatt bebyggelse kan bli berørt. Framkommelighet på vei eller jernbane kan bli redusert. Flomskred har lang rekkevidde og kan gå ned i dalbunnen selv om det løses ut høyt i terrenget, skriver de i varslingen.
De ber folk holde seg unna bratte skråninger, samt bekker og elveløp med stor vannføring.
Stortingspolitiker Abid Raja ble søndag valgt som toppkandidat for Venstre i Akershus. Leder for Unge Venstre, Ane Breivik, fikk andreplassen.
– Det er en stor ære å bli Akershus sin toppkandidat for Norges eldste og eneste liberale parti, sier Raja om nominasjonen i en pressemelding.
Sjefene for de amerikanske og israelske etterretningstjenestene, CIA og Mossad, skal møte Qatars statsminister for samtaler om en ny våpenhvile i Gaza.
De innledende samtalene søndag tar sikte på å få Israel og Hamas til å gå med på en våpenhvile i Gaza som varer mindre enn en måned, sier en tjenesteperson med kjennskap til samtalene til Reuters.
Den kortvarige våpenhvilen vil innebære løslatelse av palestinske fanger i Israel i bytte mot løslatelse av gisler holdt av Hamas, sier tjenestepersonen.
Håpet er at det vil føre til en mer permanent avtale, men detaljene er ikke spikret, sier Reuters-kilden videre.