Klargjør siden...
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse

Nyhetsstudio

23/10 Fylkestinget i Innlandet vedtok planlagte kutt – legger ned seks skoler og skolesteder

Et flertall i fylkestinget i Innlandet vedtok onsdag som ventet planen om å legge ned seks skoler og skolesteder i fylket.

Innstillingen fra fylkesutvalget fikk som ventet flertall mot to andre forslag.

Det innebærer nedleggelse av to skoler og fire skolesteder i Innlandet til tross for massive protester og demonstrasjoner fra de berørte bygdene.

NTB

23/10 NTNU legger ned utdanningen i kirkemusikk

NTNU har vedtatt at de ikke lenger skal utdanne organister og kirkemusikere. Dramatisk, mener de ansatte.

– Jeg tenker at dette er ganske dramatisk for samfunnet og for Den norske kirke. Jeg tror ikke alvoret har gått helt opp for verken kirken eller politikerne ennå, sier Knut Størdal til avisen Vårt Land.

Han er fagkoordinator for kirkemusikkutdanningen ved NTNU som nå legges ned. Utdanningen er del av NTNU institutt for musikk i Trondheim.

Størdal sier mange at dagens kirkemusikere snart kommer til å gå av med pensjon, og at markedet da kommer til å skrike etter ny arbeidskraft.

– For hver norske kirke skal det være ansatt en kirkemusiker, sier han til avisen.

Kirkemusikkutdanningen ved NTNU legges ned som følge av få elever og dårlig økonomi. NTNU ba i vår Den norske kirke ta ansvar og deler av regningen.

(©NTB)
NTB

23/10 Beløpet på nordmenns ubetalte regninger blir stadig høyere

Forbruksgjelden til nordmenn har vokst og er nå på 168,4 milliarder kroner. Antall inkassosaker knyttet til forbruksgjeld har også økt og er oppe i 671.000.

Ved utgangen av september hadde samlet forbruksgjeld økt med 11,7 milliarder, eller 7,5 prosent, fra samme tid året før, viser en rapport fra Finanstilsynet.

Veksten i denne perioden er på det nest høyeste siden innføringen av Gjeldsregisteret i 2019. Kun utgangen av juni tidligere i år har hatt en høyere tolvmånedersvekst.

Økningen i antall inkassosaker knyttet til forbruksgjeld var på 4,9 prosent i løpet av de siste tolv månedene. Misligholdt forbruksgjeld som gikk til inkasso, var på til sammen 60,3 milliarder kroner. Av dette var 25,4 milliarder kroner påløpte renter.

Ved utgangen av juni hadde 75,7 prosent av inkassosakene vært til inndrivelse mer enn 18 måneder fra tidspunktet betalingen forfalt. Dette er en nedgang fra første halvår i fjor da det gjaldt 78,4 prosent av inkassosakene.

Høy prisvekst og økte renter de siste tre årene har ført til at mange i dag har fått dårligere råd.

(©NTB)
NTB

23/10 Blinken: Tiden er inne for å avslutte Gaza-krigen

Nå er tidspunktet for å avslutte krigen på Gazastripen, sier USAs utenriksminister Antony Blinken, som er på en ny rundreise i Midtøsten.

Blinken sier onsdag at han ser framgang med Israel når det dreier seg om nødhjelp til Gaza, men at det ikke er nok. Han oppfordrer også Israel til å unngå en opptrapping i Iran.

Onsdag er Blinken i Saudi-Arabia. Tirsdag møtte han Israels statsminister Benjamin Netanyahu, hvor de diskuterte blant annet hva som skal skje med Gaza etter krigen.

Blinkens reise til regionen er hans ellevte siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023 utløste Gaza-krigen. Det skjer mens Israel har intensivert offensiven i Gaza og mot Hizbollah-militsen i Libanon.

(©NTB)
NTB-Reuters

23/10 Hizbollah bekrefter at Nasrallahs nevø og arvtaker er død

Hizbollah bekrefter at Hashem Safieddine, som trolig skulle overta som leder for bevegelsen, er drept i et israelsk angrep.

Bekreftelsen fra Hizbollah kom onsdag, men den iranskstøttede bevegelsen sier ingenting om når, hvor eller hvordan drapet skjedde.

Tirsdag sa det israelske militæret (IDF) at Safieddine ble likvidert i et luftangrep for tre uker siden.

Hizbollahs øverste leder Hassan Nasrallah ble drept i et israelsk luftangrep i Beirut 27. september.

Nasrallah hadde ikke utnevnt en arvtaker, men det var rykter om at hans nevø Hashem Safieddine var tenkt å ta over som leder i militsgruppa. Han skal ha blitt drept i et israelsk angrep for tre uker siden.

(©NTB)
NTB-Reuters

22/10 Oljefondet fikk en avkastning på 835 milliarder kroner i tredje kvartal

Oljefondet fikk en avkastning på 4,4 prosent i tredje kvartal, tilsvarende 835 milliarder kroner. Avkastningen var likevel lavere enn referanseindeksen.

– Kvartalet viste positiv avkastning på tvers av alle våre investeringsområder. Fallende renter medførte en bred oppgang i aksjemarkedet, sier nestleder Trond Grande i Norges Bank Investment Management i en pressemelding.

Avkastningen på fondets aksjeinvesteringer var på 4,5 prosent, avkastningen på renteinvesteringene var på 4,2 prosent, mens investeringer i unotert eiendom fikk en avkastning på 0,8 prosent. Avkastningen på unotert infrastruktur for fornybar energi var på 10,8 prosent.

Fondets avkastning var 0,1 prosentpoeng svakere enn avkastningen på referanseindeksen.

Kronekursen svekket seg mot flere av hovedvalutaene i løpet av kvartalet, noe som bidro til å øke fondets verdi i norske kroner med 191 milliarder. Det ble også tilført 99 milliarder kroner fra staten.

Ved utgangen av september hadde fondet en verdi på 18.870 milliarder kroner, som er 1125 milliarder kroner mer enn ved utgangen av forrige kvartal. 71,4 prosent av fondet var investert i aksjer, 26,8 prosent i rentepapirer, 1,7 prosent i unotert eiendom og 0,1 prosent i unotert infrastruktur for fornybar energi.

Oljefondet har fortsatt oppgangen siden september, og markedsverdien i 12-tiden tirsdag er på rundt 19.300 milliarder kroner.

NTB

22/10 Blinken er i Israel – håper å snekre ny våpenhvile

USAs utenriksminister Antony Blinken er ankommet Tel Aviv i håp om å få på plass en ny våpenhvile på Gazastripen, der krigen har herjet i over ett år.

Blinkens Israel-besøk kommer kun noen dager etter at israelske styrker tok livet av Hamas-leder Yahya Sinwar.

Utenriksministerens rundreise i Midtøsten kommer kun to uker før det amerikanske valget, der Gaza-krigen har vært en het potet, særlig for Demokratene.

Blinken skal blant annet møte Israels statsminister Benjamin Netanyahu sammen med amerikanske diplomater i håp om å få fortgang i våpenhvileforhandlingene med Hamas.

(©NTB)
NTB-AFP

22/10 Knallharde konfrontasjoner i skolestriden – Lom-ordføreren står inne for «krigserklæring»

Ordfører Kristian Frisvold i Lom erklærte mandag full krig mot fylkespolitikerne i Innlandet. Det står han fortsatt inne for, bekrefter han tirsdag morgen.

(©NTB)
NTB-Steinar Schjetne

22/10 Høyre og Frp vokser blant høyt utdannede

Høyre og Frp går klart fram, og Sp og MDG faller på en ny meningsmåling blant Akademikernes medlemmer.

Høyre er klart størst blant velgere med høy utdanning. De får 26,8 prosent oppslutning og går fram 7,8 prosentpoeng fra forrige Akademikerne-måling, som ble gjennomført i 2021. Bak Høyre er SV og Ap størst, med henholdsvis 14,9 prosent (-0,1) og 14,4 prosent (-2,6).

Frp får 8,7 prosent oppslutning på målingen, opp 4,7 prosentpoeng, og ligger kun 0,5 prosentpoeng bak MDG, som får 9,2 prosent oppslutning.

Venstre gjør det godt blant de høyt utdannede, med 11,4 prosent, og de går fram 2,4 prosentpoeng fra 2021-målingen. KrF havner under sperregrensa med 3,3 prosent, fram 1,3 prosentpoeng ifølge m ålingen.

Senterpartiet og MDG er målingens tapere. Begge faller 5,8 prosentpoeng og ender på henholdsvis 2,2 prosent og 9,2 prosent oppslutning.

I Akademikerne-målingen får de borgerlige partiene 84 mandater, ett mandat unna flertall. MDG havner på vippen og ville gitt et knapt rødgrønt flertall hvis høyt utdannede fikk bestemme.

Perioden som Akademikernes panelundersøkelse er gjennomført, er 4.–9. september 2024. Den er gjort på personer med minimum mastergrad som høyeste fullførte utdanning. Antall respondenter var 1055, og undersøkelsen er utført av Respons Analyse på vegne av Akademikerne.

(©NTB)
NTB

22/10 Equinor: Røykutvikling på Sleipner B-plattformen – produksjonen er nedstengt

Produksjonen ved Sleipner B-plattformen er nedstengt etter røykutvikling i et tavlerom tidlig tirsdag morgen. Fartøyet Scandi Mongstad er mobilisert.

– Situasjonen er uavklart. Vi har etablert vår beredskapssentral og følger hendelsen tett, opplyser Havindustritilsynet (Havtil), tidligere Petroleumstilsynet, i en epost til Bergens Tidende.

Equinor beredskap ble i dag klokken 4.40 varslet om røykutviklingen, melder selskapet i en pressemelding. Havtil ble varslet klokka 5.25.

Sleipner B er en ubemannet produksjonsplattform som ligger i området Sleipner Vest, 12,5 kilometer unna Sleipner A-plattformen.

– Sleipner B kontrolleres fra et kontrollrom på en nærliggende plattform. Vi har full kontroll, sier pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold i Equinor til NTB.

Produksjonen er nedstengt, og anlegget er trykkavlastet.

Equinors beredskapsorganisasjon er mobilisert, og relevante myndigheter er varslet, opplyser selskapet.

Eidsvold sier at det foreløpig er for tidlig å si noe om når situasjonen vil være normalisert og produksjonen på plattformen kan gjenopptas.

– Først må vi få en god oversikt over situasjonen, sier han.

NTB

22/10 Minst 36 skoler trues av nedleggelse, viser NRKs kartlegging

Minst 36 grunnskoler landet over er utsatt som følge av dårlig kommuneøkonomi, ifølge NRK. Flere kommuner sier det kan bli aktuelt med nedleggelser.

Både små og store kommuner vurderer nå hva som skal skje med skolene.

NRK har fått svar fra 197 av landets 357 kommuner. Kartleggingen viser at minst 36 skoler kan bli nedlagt, og mange andre kommuner svarer at de skal se på skolestrukturen på nytt.

I hovedsak er det dårlig kommuneøkonomi som oppgis som bakteppe. Mangel på arbeidskraft og fallende elevtall er andre årsaker.

Kommuner over hele landet er berørt. Hvilke skoler som skal bestå, er tema i små kommuner som Balsfjord og Saltdal, men også større kommuner som Asker, Kristiansand og Kongsberg.

(©NTB)
NTB

21/10 Blinken på ny Midtøsten-tur

USAs utenriksminister Antony Blinken reiser til Midtøsten igjen mandag. USA forsøker å få i gang våpenhvileforhandlinger etter Hamas-leder Yahya Sinwars død.

Det opplyser det amerikanske utenriksdepartementet.

Blinkens reise til regionen er hans ellevte siden Hamas-angrepet på Israel 7. oktober 2023 utløste Gaza-krigen. Det skjer mens Israel har intensivert offensiven i Gaza og mot Hizbollah-militsen i Libanon.

Blinken skal snakke med regionens ledere om viktigheten av å få en slutt på Gaza-krigen, hvordan man kan legge en plan for det palestinske området etter konflikten, samt hvordan man kan komme fram til en diplomatisk løsning på konflikten mellom Israel og Hizbollah, opplyser utenriksdepartementet i en uttalelse.

Den amerikanske utenriksministeren starter rundreisen i Israel.

(©NTB)
NTB-Reuters

21/10 Israelsk politi: Sju israelere pågrepet for spionasje for Iran

Sju israelske statsborgere har blitt pågrepet for å ha samlet informasjon om Israels militærbaser på vegne av Iran, melder israelsk politi.

Israelsk etterretning og politi har oppløst et spionnettverk som involverte sju israelske statsborgere som handlet på vegne av iransk etterretning, heter det i en uttalelse fra politiet mandag.

Samtlige er pågrepet.

– Dette nettverket samlet sensitiv informasjon om militærets baser og energiinfrastruktur, står det i uttalelsen.

Spionasjen skal ha foregått over en periode på to år, skriver avisen Haaretz, og de mistenkte skal ha mottatt hundretusenvis av dollar i overføringer fra russiske turister.

(©NTB)
NTB-AFP

21/10 Butikker stenger i protest mot skolenedleggelser

Dagligvarebutikker, bakeri, sportsforretning og annen næringsvirksomhet i Lom stenger tirsdag i protest mot nedleggelser av skoler.

Ledere, ansatte og innbyggere drar heller til Hamar sammen med skoleelever for å protestere mot skolenedleggelsene, skriver Nationen.

– All virksomhet stenges ned utenom apotek som er nødvendig for liv og helse. Jeg ringte en konkurrerende dagligvarebutikk, og de sa ja umiddelbart. Alle jeg ringte sa ja med en gang, sier kjøpmann og initiativtaker Arnt Rune Vole til avisa.

Også bedrifter i nabokommuner som Skjåk og Flisa holder stengt. Minst to bedrifter på Flisa holder stengt, ifølge Glåmdalen.

Saken avgjøres onsdag i Fylkestinget i Innlandet. Høyre, Arbeiderpartiet og MDG har foreslått å legge ned Dokka og Skarnes videregående skoler, samt skolestedene Dombås, Lom, Flisa og Sønsterud.

Med knapt flertall er forslaget blitt vedtatt både i Hovedutvalget for utdanning og i Fylkesutvalget.

Årsaken til de foreslåtte nedleggelsene er at Innlandet fylkeskommune siden 2013 har mistet nærmere 3500 VGS-elever. De er ventet å miste 3000 til i årene framover, ifølge fylkeskommunen.

(©NTB)
NTB

21/10 Riksantikvaren: Myklebustskipet kan ha vært Norges største vikingskip

Etter funn av 500 skipsnagler tror riksantikvar Hanna Geiran at Myklebustskipet kan ha vært Norges største vikingskip – større enn Gokstad- og Osebergskipet.

I forrige uke ble det gjennomført arkeologiske undersøkelser i vikingskipsgraven Myklebusthaugen i Nordfjordeid, opplyser Riksantikvaren i en pressemelding.

Dette er første ordentlige undersøkelse av skipet, som har havnet i skyggen av Gokstadskipet og Osebergskipet, siden 1874. Den gang ble det funnet rundt 600 skipsnagler og 42 skjoldbuler.

Blant de ferske funnene er over 500 skipsnagler, en bronsering og flere mulige skjoldbuler. Dermed er det funnet godt over 1000 nagler til sammen, og bare en firedel av haugen er utgravd.

– Dette er kanskje Norges største vikingskip, men vi har ikke visst helt sikkert. Nærmere undersøkelser av naglene kan gi mer kunnskap om skipet, sier riksantikvar Hanna Geiran.

(©NTB)
NTB

21/10 Mistenkelig gjenstand i Fredrikstad sikret av bombegruppa

Politiets bombegruppe melder at den mistenkelige gjenstanden som ble funnet i Fredrikstad, er sikret, og at sperringene fjernes.

Beboere nær det aktuelle stedet ble evakuert i påvente av bombegruppen sine undersøkelser.

Totalt ble sju hus evakuert, og en skole og en barnehage fikk også beskjed om å holde barna innendørs, skriver Fredriksstad Blad.

Politiet rykket ut til stedet rundt klokken 12.30.

Halvannen time senere rapporterte bombegruppa at de hadde sikret gjenstanden.

NTB

21/10 Nå må løse gjenstander sikres, advarer politiet i Nordland

Uværet Ashley beveger seg nordover, og politiet i Nordland ber folk passe på alt som står løst ute.

– Fra i ettermiddag og mandag kveld meldes det om mye vind i Nordland. Det er meldt opp til sørvest storm langs kysten, skriver politiet i politiloggen.

De ber folk ta sjekk rundt hus og båter, slik at de kan få sikret løse gjenstander og sørget for at båtene er godt nok fortøyd.

(©NTB)
NTB

20/10 G7s forsvarsministre støtter at Ukraina blir Nato-medlem

G7s forsvarsministre ga lørdag sin støtte til Ukrainas «irreversible vei» til Nato-medlemskap.

Italia har formannskapet i G7-landene for tiden, og møtet til forsvarsministrene fant sted i Napoli. Representanter for EU, Nato og Ukraina var også til stede på møtet.

I sluttkommunikeet ga forsvarsministrene sin klare støtte til at Ukraina en dag blir medlem av Nato etter at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj tidligere i uka la fram sin «seiersplan» for EU og Nato, uten umiddelbar å få invitasjonen han ønsket.

Før møtet sa Italias forsvarsminister Guido Crosetto at vår tid er preget av et svekket globalt sikkerhetsnettverk, og advarte om at konfliktløsning ikke blir lett spenningen drives fram av to helt forskjellige visjoner av verden.

På møtet tok forsvarsministrene også opp Kinas truende aktivitet rundt Taiwan og situasjonen i Midtøsten, med krig i Gaza og Libanon. De uttrykte bekymring for situasjonen for FN-styrkene i Libanon som trues av Israel.

G7 består av USA, Storbrittania, Tyskland, Frankrike, Italia, Canada og Japan.

(©NTB)
NTB-AP

20/10 Tysk politi mener mann planla angrep mot Israels ambassade i Berlin

En mann fra Libya er pågrepet av tysk politi, mistenkt for å ha planlagt et angrep med skytevåpen mot den israelske ambassaden i Berlin.

Det opplyser tysk påtalemyndighet søndag.

Mannen er ventet å bli framstilt for retten i Karlsruhe senere på dagen. En dommer vil da beslutte om han skal varetektsfengsles mens etterforskningen pågår.

Han er mistenkt for koblinger til IS og ble pågrepet i av tungt bevæpnet politi i byen Bernau rett utenfor Berlin lørdag.

– For å planlegge angrepet utvekslet han informasjon med et IS-medlem i en chat, heter det i uttalelsen fra påtalemyndigheten.

(©NTB)
NTB-AP-DPA

20/10 Ny lederduo i AUF klappet inn uten motkandidater

Gaute Børstad Skjervø (29) ble søndag valgt til ny leder i AUF. Han får med seg Nimrah Ramzan (24) som ny nestleder.

– Gaute er tydelig på at han vil ta på seg boksehanskene i møte med høyresida. Han er klarere enn noen gang til å lede AUF til seier i skolevalget neste høst, sa leder Sindre Lysø i valgkomiteen da han redegjorde for innstillingen.

Den nye lederduoen ble valgt uten motkandidater på AUFs landsmøte søndag. De har begge lang erfaring fra organisasjonen – Skjervø blant annet som AUFs nestleder og Ramzan som fylkesleder i Viken – og ble valgt ved akklamasjon.

– Med Gaute får AUF en trygg, stødig og ambisiøs leder, sa Lysø.

Skjervø blir den siste overlevende fra Utøya i AUFs sentralstyre. Ramzan blir den første kvinnen med minoritetsbakgrunn som har sittet i AUFs ledelse.

– Nimrah mestrer alle saksfelt, er en enestående debattant og dyktig på strategi, vektla Lysø.

Jan Halvor Vaag Endrerud (28) tok gjenvalg som generalsekretær og fikk landsmøtesalens høylytte bifall til å fortsette i to nye år.

AUFs leder de siste fire årene, Astrid Hoem, ønsket ikke gjenvalg.

(©NTB)
NTB

20/10 Netanyahu har snakket med Trump på telefonen

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har snakket med Donald Trump på telefonen, opplyser Netanyahus kontor.

– Statsminister Netanyahu gjentok det han også har sagt offentlig: Israel tar USAs innspill til etterretning, men i siste instans tar Israel sine egne avgjørelser basert på landets egne interesser, ifølge uttalelsen fra statsministerens kontor søndag.

(©NTB)
NTB-Reuters

20/10 Neste uke blir én time lenger

Om det var tungt å stå opp denne søndagsmorgenen, kan du trøste deg med at neste uke blir en time lenger. Søndag stilles klokken én time bakover.

Stillingen av klokken markerer slutten på sommertiden for 2024. Næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) håper timen blir brukt til noe nyttig.

– Nå får alle en time ekstra, den håper jeg brukes godt. Man kan lese en god bok, eller kikke på innspillene til den nye industrimeldingen vi jobber med, planlegge en morsom reise, for eksempel til vakre Tromsø, eller bla i veikartet for reiseliv.

Klokken stilles fra 3 til 2 natt til søndag. Da er det lett å tro at man får en time ekstra på byen, om man er ute og fester. Men dessverre for festløvene blir ikke skjenketiden utvidet med en time.

Det kan potensielt være en av de siste gangene vi stiller klokken. I 2018 foreslo EU-kommisjonen å avskaffe ordningen med sommertid, men arbeidet i EU har gått tregt. EU-parlamentet ba i 2021 Rådet for Den europeiske union, som består av EUs medlemsland, om å få fortgang i arbeidet.

I spørsmålet om sommertid eller vintertid kommer Norge til å følge EU.

– Vi ser til EU før vi tar stilling til om vi skal slutte å stille klokka. Det gjør vi av flere hensyn, men det er klart at det vil være en fordel for næringslivet å ha samme tid som våre nærmeste naboland, sier Myrseth i en pressemelding.

(©NTB)
NTB

20/10 PST gjør ikke endringer i trusselnivået med det første

Tirsdag er det to uker siden trusselnivået i Norge ble hevet. PST opplyser at de ikke kommer til å gjøre endringer i trusselnivået med det første.

Da trusselbildet ble hevet fra moderat til høyt nivå, ble det opplyst at trusselen mot jødiske og israelske mål i Norge var ytterligere skjerpet. Til TV 2 opplyser PST at de ikke kommer til å gjøre endringer i trusselnivået med det første.

PST har pekt på både islamistiske og høyreekstreme miljøer som en potensiell sikkerhetsrisiko, men seniorrådgiver Eirik Veum kan ikke kommentere om det foreligger konkrete trusler mot jødiske eller israelske mål.

– Det er mye som foregår i digitale rom, som gjør det krevende å finne ut hvem som har slike holdninger, og hvor sterk motivasjonen egentlig er, sier Veum.

Det økte trusselnivået har blant annet ført til at det er innført nasjonal bevæpning av politiet. I tillegg har Politidirektoratet innført midlertidig indre grensekontroll. De peker på et utfordrende trusselbilde og PSTs beslutning om å heve terrortrusselnivået, som årsak.

(©NTB)
NTB

19/10 Over 600 asylsøkere krysset Kanalen fredag

Over 600 asylsøkere krysset Den engelske kanal i småbåter fredag, dagen etter at et spedbarn døde under overfarten.

Ifølge det britiske innenriksdepartementet var det totalt 647 mennesker som krysset Kanalen i ti båter.

Dermed er det over 28.000 mennesker som har kommet seg til Storbritannia over Den engelske kanal hittil i år. Det er 8 prosent høyere enn i fjor, men 25 prosent lavere enn toppåret 2022.

Franske myndigheter meldte fredag at et spedbarn mistet livet utenfor kysten av Pas-de-Calais-regionen. Det er det 45. dødsfallet under kryssing av Kanalen i år.

(©NTB)
NTB-DPA

19/10 Staten utbetalte 29,5 millioner i rettferdsvederlag

I fjor betalte staten ut 29,5 millioner kroner i erstatning i rettferdsvederlag. Flest søknader handler om svikt i barnevernstjenesten og mangler ved skolegang.

I fjor ble det totalt utbetalt 29,5 millioner kroner, viser 2023-årsrapporten fra Statens sivilrettsforvaltning. Året før endte utbetalingene på 29,1 millioner kroner, skriver Vårt Land.

Stortingets rettferdsvederlag er en erstatningsordning der enkeltpersoner som er blitt rammet av en skade eller ulempe, kan søke om økonomisk erstatning eller kompensasjon fra staten.

I fjor kom det inn 584 nye søknader, noe som er 74 flere enn i 2022, ifølge Statens sivilrettsforvaltning. De fleste søknadene handler om svikt i barnevernstjenesten og mangler ved skolegang.

Noe av forklaringen på økningene ligger i at flere har fått vite om ordningen, forklarer justisminister Emilie Mehl (Sp) i et brev til Stortinget.

(©NTB)
NTB