Kommentarartikler

Live fra Bergen:

– Det er her vi trenger å stå sammen

– Vi trenger en ny frimodighet og solidaritet, som sier at vi stiller opp for hverandre når det stormer.

Publisert: - Oppdatert: 19.06.2020 kl 10:23

For ofte i kristenhetens historie har splittelse lammet oss. Det er når vi står sammen vi kan skape resultater, sier kommentator i Norge IDAG Bjarte Ystebø.

Bør staten stenge kirken?

Bør staten stenge kirken?

Publisert:

Under koronakrisen er det mange som har måttet stenge ned virksomheten sin. Alt fra frisører til restauranter har hatt en vanskelig tid og hverdagslivet har for mange vært i fullstendig hvilemodus.

I knestående

I knestående

Publisert:

Det er flott å se tusenvis av mennesker i knestående, mot vold og rasisme.

Israels rett til Judea og Samaria

Publisert:

Denne artikkelen ble av Aftenposten refusert som tilsvar til et debattinnlegg skrevet av generaladvokat Arne Willy Dahl hvor han på en villedende måte forsøker å frakjenne Israel de rettighetene landet etter folkeretten har i Judea og Samaria.

En trist dag for fremtiden

Publisert:

Tirsdag tapte Norge. Tirsdag tapte fremtiden. Tirsdag tapte barna. Det var ikke Ropstad som tapte, slik media sier. Og heller ikke hans barn, men Norges barn. Ropstad er familiefar og vil nok ta godt vare på sine barn og sin familie.

Retten til selvforsvar er gitt i FN-pakten

Publisert:

I ly av koronakrisen har man fra norsk side valgt å skjerpe kritikken av den jødiske staten. Vi trodde en gang at Verdenskirkerådet i Genève hadde satt en uslåelig rekord i antisemittisk agitasjon da de i 2009, sammen med ansettelsen av nordmannen Olav Fykse Tveit som generalsekretær, også ...

Barnemarkedet i all sin gru

Barnemarkedet i all sin gru

Publisert:

Det er ikke lenger politisk korrekt å snakke om en kjernefamilie med mor, far og barn. I dag skal familie-konseptet finnes opp på nytt, og alle kan ha sin egen greie.

Hyklerisk kritikk

Publisert:

Tallenes tale er klar. USA har klart seg noenlunde bra gjennom koronapandemien. Og i alle fall mye bedre enn de store vest-europeiske landene. Det ble ingen kollaps i helsevesenet. Smittekurven flater ut, som den gjør i Europa, og antallet døde er relativt mye lavere enn i Europa. Landet åpner ...

Fred står ikke på dagsorden i EU

Publisert:

I 2018 la USAs president Donald Trump frem et forslag til fredsplan for å løse den fastlåste konflikten mellom Israel og de palestinske araberne.

Slik vil vi se KrF

Kommentar av Bjarte Ystebø:

Slik vil vi se KrF

Publisert: - Oppdatert: 26.05.2020 kl 17:18

- Liberaliseringene av bioteknologien som ble behandlet i Stortinget denne uken, er et sorgens kapittel. Det eneste lyspunktet har vært å se KrF kjempe fryktløst for det partiet tror på, mener Norge IDAG-redaktør Bjarte Ystebø.

Ytringsfrihet om barnevern, illustrert fra Samnanger

Kronikk av Marianne Haslev Skånland:

Ytringsfrihet om barnevern, illustrert fra Samnanger

Publisert:

– Norsk barnevern, slett ikke bare i Samnanger, er i et slikt uføre at det bare er ytringsfrihet som har mulighet til å stoppe utilbørlig 'vern' av barn, skriver professor emeritus Marianne Haslev Skånland i denne kronikken.

Hva er da et menneske

Kronikk:

Hva er da et menneske

Publisert: - Oppdatert: 18.05.2020 kl 20:36

– For Gud er menneskeverdet ukrenkelig, det må også være vår standard når vi går inn i de etiske dilemmaene bioteknologien bærer preg av, skriver generalsekretær Erhard Hermansen i Norges Kristne Råd og Hilde Marie Movafagh, leder av Norsk Teologisk Samtaleforum, i denne kronikken.

Fremskritt eller uetisk?

Fremskritt eller uetisk?

Publisert:

Bioteknologiloven liberaliseres. Dette innebærer blant annet at det tillates assistert befruktning for enslige. Dermed legger våre folkevalgte opp til en politikk som fører til planlagt farløshet. Er det ikke så nøye å ha en far lenger? Ekstremfeminismen har lenge promotert et utemmelig hat ...

Vi vil kle deg i rødt, hvitt og blått

Vi vil kle deg i rødt, hvitt og blått

Publisert:

Ja, vi elsker dette landet, og ingen flaggstenger skal være nakne. Små, store og kjempestore flagg vaier også denne 17. mai over hele Norge, slik de gjorde 17. mai for 75 år siden. Vi kler Norge i rødt hvitt og blått.

Nasjonalstatens tid på ny

Publisert:

Inspirert av den amerikanske og franske revolusjonen, vokste nasjonalstatene frem på andre halvdel av 1800-tallet. Deres begrensninger skapte senere behovet for overnasjonale samarbeid som FN og EU. Men nå ligger det til rette for at nasjonalstaten får en renessanse.

Har vi ikke lenger kritiske medier?

Publisert:

Man skulle tro at folk i disse tider hadde annet å tenke på enn oppkonstruert kritikk av den jødiske staten. Men i ly av pandemien har antisemittismen i verden blomstret opp. Også i Norge har misnøyen med Israel vært et gjennomgående tema i denne perioden. LO fant det påkrevd 1. mai å ...

Hva skal vi med EU og FN?

Kommentar av Trine Overå Hansen:

Hva skal vi med EU og FN?

Publisert:

Den verdensomspennende korona-pandemien har med all tydelighet synliggjort hvor unyttige disse overnasjonale udemokratiske politiske organene er.

Et FN uten etisk kompass

Et FN uten etisk kompass

Publisert:

Vi har stusset før. FN sine vurderinger som resolusjonskvern mot Israel har vært utenfor sans og samling. Ja, utenfor fornuft og rasjonalitet.

Er Israels eksistens et hinder for fred?

Publisert:

Den nye regjeringskoalisjonen i Israel har annonsert at den har til hensikt formelt å erklære israelsk suverenitet over deler av Judea og Samaria. Det dreier seg i alt vesentlig om deler av det såkalte Område C som i henhold til Oslo-avtalene allerede er underlagt israelsk forvaltning og ...

100 år med rett til land og borgerskap

100 år med rett til land og borgerskap

Publisert:

San Remo-avtalen for 100 år siden var en «gamechanger» for det jødiske folk.

Et århundre i kamp for å overleve

Publisert:

Det var noen som trodde at den sterke opptattheten av pandemiens herjinger, ville legge en demper på krigen mot jødene og deres nasjonalstat. De tok feil. Medienes trang til å rette spark mot den jødiske staten har ikke avtatt. Den lever side om side med den voksende trangen til å rette stadig ...

Boikott på godt og vondt

Publisert:

Politikken blir mer polarisert i hele den vestlige verden. Med på lasset følger en ukultur der boikott er et politisk våpen, og terskelen for å bruke det er blitt altfor lav.

Hva skjer i Sverige?

Hva skjer i Sverige?

Publisert:

Da USAs president Donald Trump i februar 2017 nevnte de store problemene som Sverige har hatt etter mange år med liberal innvandringspolitikk, steilet massemedia.

Globalismens endelikt, eller?

Globalismens endelikt, eller?

Publisert:

Vi er ikke lei for det. Men det kom på en annen måte enn vi hadde regnet med. For koronaviruset har nok satt en effektiv stopper for den globalistiske drømmen. Drømmen om en verden, overnasjonale styringsmekanismer som trumfer nasjonale særordninger, og ikke minst et sterkt overnasjonalt styre ...

Har vi beredskap mot et pandemonium?

Publisert:

I to måneder har verden opplevd et sosialt og politisk lurveleven som ledet tankene fra en pandemi over på et pandemonium. Et pandemonium er en situasjon med mye støy og forvirring fordi folk er oppbrakt, sinte eller redde. Dette er en god beskrivelse av det vi opplever hver dag som ofre for ...

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...