Norge IDAG

Lederartikler

Bare vekkelse kan redde England

Publisert:

RUS: Liksom opiat-epidemien inntar deler av USA, slik at unge dør og gjennomsnittlig levealder har gått ned to år på rad i USA, ifølge The Economist, inntar kokain-bølgen England.

Norske katastrofer

Norske katastrofer

Publisert:

Statsstyre: Erik Poppe har laget film om 22. juli 2011. Det såreste kapittel i vår historie, da norsk ungdom ble slaktet ned i en kald ideologis navn.

Israel blir behandlet som et vanlig land av USA

Israel blir behandlet som et vanlig land av USA

Publisert:

Og det er det Israel ønsker. Å være en nasjon blant nasjonene. De ønsker å bli behandlet som alle andre. Ingen særbehandling, men som et vanlig folk. Få vanlig rettferdig vurdering. Det har de ikke oppnådd før i historien. De har alltid blitt diskriminert. Alltid blitt herset med. Nå ...

Olav Thon: mest produktiv som pensjonist

Publisert:

Olav Thon snakker og synger som en ungdom. Og han er fargerik, ikke bare i klær og lue, men i måten å uttale seg på. Dessuten han har sett og funnet løsningen på den såkalte eldrebølgen.

Korleis lever ein betre og lenger

Publisert:

Time Magazine summerte i sist nummer opp kva forskninga kan seie om korleis vi kan leve lenger og betre. Og det dei slår fast i ein av mange artiklar om eit lenger og betre liv, er det same som vi veit frå andre undersøkingar.

Korleis kyrkjer fell

Korleis kyrkjer fell

Publisert:

Kyrkjer fell aldri på grunn av angrep utanfrå. Dei fell kun på grunn av at dei blir svekka innanfrå. Kyrkjemøtets godkjenning av bibelframand vigselsliturgi, som apostelen kallar synd, er eit døme på det.

Kristen medie-innflytelse

Publisert:

Tusen, tusen takk til det rekordstore antall partnere siste måned. Nye kristne media er et våpen for den kristne tanke i store og viktige saker: Israel, Ja til livet, ekteskapet, skole og kristent samfunnsansvar. Det blir en alvorlig kamp – ikke minst for barn og barnebarn.

BILLY GRAHAM ER GÅTT BORT

Publisert:

Med Billy Grahams bortgang lukkes et kapittel i kirkehistorien. Ingen annen kristen leder har preget det 20. århundre mer enn Billy Graham.

Vitnesbyrd om Bønn som virker

Publisert:

– Jeg hadde store smerter, men massiv forbønn fra folk følte jeg virkningen av, sa en leder i USA som hadde opplevd et skytedrama. Intervjuet fant sted på amerikansk TV i forbindelse med skolemassakren i Florida. Det fins massevis av slike vitnesbyrd fra mennesker i kritiske situsjoner, som ...

Jerusalem-vedtaket og norge

Publisert:

De land som fordømte USAs vedtak på folkerettens grunn, om endelig å anerkjenne Israels hovedstad Jerusalem etter 70 år, har fått USAs oppmerksomhet.

Om å stå på skuldrene til Andre – og se ny reformasjon og vekkelse i det 21. århundre

Publisert:

REFORMASJON: Martin Luther, den store kirkereformator, minnes både i Tyskland og i Norge med rekordmange bøker. Vi snakker om et reformasjonstiår som ble innledet 31. oktober i fjor. De 95 teser på Slottskirkedøren i Wittenberg, 31. oktober for 500 år siden, førte til at evangeliet igjen ble ...

Tankene bak avkristningen av Norge

Publisert:

Vi er midt i en kultur-revolusjon som heter avkristning. Den startet for alvor i 1968. Da kom en kulturmarxistisk revolusjon. Den pågår ennå. Og mange er ikke klar over hva som skjedde.

Kampen for frihet – og barnevernet

Publisert:

I oppgjøret med offentlige overgrep må vi ikke glemme at offentlige ansatte gjør en god jobb for oss alle, både i barnevern og politi.

1000 nye prestar trengst på den nye store misjonsmarka i Den norske kyrkja

Publisert:

Det er trong for 1000 nye truande prestar på den store misjonsmarka i Den norske kyrkja. Men som på reformasjontida må ein starte med dei prestar ein har. Og bedehuset har blitt forfremma frå hus nummer 11, som Ludvig Hope sa, til hus nummer ein, og kjem no i førarsetet i Den norske kyrkja.

Eit OL å gleda seg over

Publisert:

I skrivande stund er Norge på topp i talet på medaljar i Sør-Korea. Det er fantastisk. Og Bergen fekk på 500 meter skøyter sin gullmedalje i eit vinter-OL. Og tida var fenomenal.

Donald Trump: – Nasjonen må bygge på Gud

Donald Trump: – Nasjonen må bygge på Gud

Publisert:

– Så lenge vi har øynene åpne for Guds nåde og hjertet åpent for Guds kjærlighet, vil Amerika forbli frihetens land, og et lys for nasjonene. Når vårt folk har mulighet til å tilbe Gud og kan løfte sin tro frem i både samfunn og familier, når de kan lære sine barn å ære Gud, så ...

Den nye generasjon: Mindre religiøse og mindre lykkelige

Publisert:

Hvordan har vår siste generasjon, som kalles iGen, for «internettGenerasjonen» det?

Like truende for Israel som Irans bombe?

Like truende for Israel som Irans bombe?

Publisert:

Demografien, befolkningsutviklingen, det vil si lave fødselstall og høye abortall, er like truende for Israels eksistens som Irans bombe.

Ny forskning: psykiatrien kan ikke gjøre alt med piller

Publisert:

Ensomheten er blitt vår nye folkesykdom. Foruroligende undersøkelser viser at flere og flere har tapt kontakten med andre. Og resultatet er mer angst og depresjon. Det sier en ny bok som er kommet på engelsk, «Lost Connections»(Manglende fellesskap) av Johann Hari.

Når elitene vil avsette Trump hver dag – hvorfor overlever han da?

Publisert:

Det er tre svar på spørsmålet: For det første har vi Bill Clintons ord: «Its the economy, stupid», (det er økonomien som avgjør, dummen)

Hva skal til for å få vekst og framtid for næringslivet i Norge?

Hva skal til for å få vekst og framtid for næringslivet i Norge?

Publisert:

Det går an å legge om til et bedre næringslivsklima. Det skjer i USA akkurat nå, etter at arbeiderklassen og de kristne blandet seg i valget og fikk løfter av en ny president. Det kan skje i Norge og. Næringslivet og små bedrifter i USA jubler. Og det gjør arbeidstakere flest også.

En mann med et vidunderlig navn – på ville veier

Publisert:

«State of the union»-talen til Donald Trump var en stor tale for den «medfølende konservatisme», og en viktig tale for å sette fart i den vestlige verden som sakker akterut. Den inneholdt også rimelige kompromisser fra presidentens og republikanernes side for å samle Amerika og få noe ...

Staten og den lille mann

Publisert:

Trump traff spikeren på hodet sist uke i sin «state of the union»-tale, som gav ny rekord seere på Fox-tv, hele 50 millioner. Han sa følgende: – Vi bygde Empire State Building ferdig på ett år. I dag har vi 10 års ventetid på byråkratiets godkjennelse for å begynne å bygge en vanlig ...

Viktig innsikt i Vårt Land

Publisert:

Vårt lands redaktør, Åshild Mathisen, har skrevet en lang kronikk i egen avis der hun fremhever at mye er godt i Norge, og at vi må gi den virkelighetsforståelsen en stemme. Det er en viktig innsikt.

Korleis oppstod alliansen mellom dei kristne leiarane og Trump?

Publisert:

I boka «Trumpokalypse», som er oppfølgaren til «Babylonkoden», som vi alt har på norsk, er dei kristne i USA einaste stabiliserande element i eit veldig drama – som avgjer mykje av lagnaden til USA og heile verda.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukerkonto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Vis mer

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

Vis mer

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Vis mer


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrevet ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...